E ovako imam zadatak na fakultetu da osmislim Bazu Podataka za 1.HNL prema uputama koje slijede:
Projektni zadatak - “HNL”
Opis:
Potrebno je osmisliti i realizirati bazu podataka koja može učinkovito poslužiti za praćenje nogometne lige. U fazi analize, utvrđeno je da korisnik želi imati ažurnu evidenciju nogometnih klubova 1. lige (naziv, mjesto, datum osnivanja, i sl.), detaljan popis registriranih igrača (ime, prezime, datum rođenja, ...) za svaki klub, popis sudaca, popis stadiona i evidenciju odigranih utakmica (domaći, gosti, datum odigravanja, broj gledalaca, rezultat, broj žutih i crvenih kartona, strijelci, i sl.). Bodovi se dijele na slijedeći način: 3 boda za pobjedu, 1 bod za neriješeni rezultat, 0 bodova za poraz. Osnovni zahtjevi korisnika su slijedeći:
• omogućiti uvid u trenutno stanje na ljestvici (definirano brojem bodova i gol razlikom)
• doiti informaciju o tome koji igrači imju zabranu igranja u slijedećem kolu (zbog dva žuta kartona iz prethodnih utakmica)
• neke osnovne statističke informacije (prosječni broj golova po utakmici, broj crvenih i žutih kartona, rang lista strijelaca, i sl.)
Baza podataka treba biti u što većoj mjeri normalizirana.
Zadaci:
1. Napraviti ER dijagram (entity-relationship diagram) dijagram sa svim bitnim elementima.
2. Napraviti relacijski model
3. Dati kraći tekstualni opis odabranog rješenja uz osvrt na evetualne specifičnosti, pretpostavke ili ograničenja u modelu.
4. Napraviti SQL naredbe za kreiranje baze podataka koja odgovara relacijskom modelu.
5. Napraviti SQL naredbe kojima se baza puni podacima za potrebe testiranja.
6. Napraviti primjer SQL upita za koje se očekuje da će biti najčešće upotrebljavani od strane korisnika baze podataka (prema zahtijevima u opisu zadatka), opisati ih riječima (koja je svrha upita?) i dati konkretni primjer rezultata kakav se dobije takvim upitom.
Da li je ko voljan da mi pomogne oko ovoga bio bi mu zahvalan, imam rok za 2 dana :(( !!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore