Golf 7 1.6 TDI

poruka: 66
|
čitano: 53.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Golf 7 1.6 TDI
Boris grozni kaže...

jel čitaš, van hrv! muha je kao da si na crno dosao po odojke u neku selendru tak da je i kod njega teska šupa, a takva i cijena naravno bez racuna

I van hrv postoje "tuneri" koji ti uzmu pare u 2 minute a ne rade ništa.

Ti bi prije kupio odojak na crno od seljaka u selendri ili u mesnici u trg. centru?

Kakve to veze ima što ne dobiješ račun?

I onako niti jedan tuner ne daje garanciju da li će mapa sjebat nešto ili ne, daju garanciju na software što je i onak nebitno.

15 godina
Boris grozni kaže...
Silent horror1992 kaže...
mazy651 kaže...

Ja imam Audi A3 8V, motor 2.0 TDI 150ks mapiran na stage 1, uredno imam i dalje dpf i egr i iako u originalu auto ide stvarno dobro, ovo je drugi automobil nakon mape, baš kao i Golf 7. Ulaganje me koštalo nekih cca 500€ jer sam mapu radio van RH, uglavnom potrošnja mi se na cca 150km/h smanjila nekih 3-5 deci, ali je auto puno življi i baš fino ima popeglanu krivulju. Ak ćeš pazit na auto ( ne ga gasit nakon žešće vožnje odmah nego ostavit da se ulje ohladi barem minutu u leru i ak ga neš ganjat hladnog do ibera, te redovito radit servise i dat autu što traži za održavanje) motoru ko motoru nema što biti. Naravno pod uvjetom da ne radi se mapa negdje u garaži za 50€. Kao što je netko već spomenuto 1.6 je nakon mape također drugo vozilo. 

500e si platio kakvu mapu?

Muha ti u zg za stage1 traži 250e i ima valjke, a većina ih prodaje generičke mape po kojekakvim šupama.

jel čitaš, van hrv! muha je kao da si na crno dosao po odojke u neku selendru tak da je i kod njega teska šupa, a takva i cijena naravno bez racuna

Al je poso odraden kako spada, da nije nebi mu tolko ljudi dolazilo. Ko zeli cekat 926garage i diavel znaju imat popuste za bmw i vag grupaciju pa bude cijena skoro kao kod muhe redovna

4 godine
suspendiran
domac5 kaže...
Boris grozni kaže...
mazy651 kaže...

Ja imam Audi A3 8V, motor 2.0 TDI 150ks mapiran na stage 1, uredno imam i dalje dpf i egr i iako u originalu auto ide stvarno dobro, ovo je drugi automobil nakon mape, baš kao i Golf 7. Ulaganje me koštalo nekih cca 500€ jer sam mapu radio van RH, uglavnom potrošnja mi se na cca 150km/h smanjila nekih 3-5 deci, ali je auto puno življi i baš fino ima popeglanu krivulju. Ak ćeš pazit na auto ( ne ga gasit nakon žešće vožnje odmah nego ostavit da se ulje ohladi barem minutu u leru i ak ga neš ganjat hladnog do ibera, te redovito radit servise i dat autu što traži za održavanje) motoru ko motoru nema što biti. Naravno pod uvjetom da ne radi se mapa negdje u garaži za 50€. Kao što je netko već spomenuto 1.6 je nakon mape također drugo vozilo. 

500e si platio kakvu mapu?

Muha ti u zg za stage1 traži 250e i ima valjke, a većina ih prodaje generičke mape po kojekakvim šupama.

Al je poso odraden kako spada, da nije nebi mu tolko ljudi dolazilo. Ko zeli cekat 926garage i diavel znaju imat popuste za bmw i vag grupaciju pa bude cijena skoro kao kod muhe redovna

Ma je i kod mene je napravljeno sve 5 nikad nikakvih problema no samo velim to sve izgleda kao da je 81"

2 godine
Golf 7 1.6 TDI

1.6tdi top motori samo obavezno ulje i filtere svakih 10k km filter nafte svaki 2.put i zupčasti u intervalu i motor ide milijon bez generalke 

Ostali potrošni dijelovi su jako povoljni ima ih svugdje nece ti se desiti ko na japancima da cekas dijelove tjednima ili da ih opce nema nekad i ko te j...

Sa golfom neces imat takvih problema plus auto i dan danas izgleda jako moderno i privlačno. 

16 godina
Golf 7 1.6 TDI

1.6 tdi se moze snagom mapirat da bude blizu peak snazi 2.0 tdi. 

Ali razlika je ogromna na niskim obrtajima i nakon remapa. Netko je prije dobro napisao, 1.6 se jednostavno mora vise u obrtaje tjerat i to je to onda.

2.0 se moze uvijek vozit i prebacivat do 2200 obrtaja osim kad se prestize i djelovat ce ugodna voznja, dok 1.6 tek tad ozivi.

14 godina

Dosta tu ulogu igra i getriba. 1.6 TDI u kombinaciji sa 6 brzina mjenjačem je skroz druga priča naspram većine njih sa 5 brzina.

12 godina
Tony1999 kaže...

Dosta tu ulogu igra i getriba. 1.6 TDI u kombinaciji sa 6 brzina mjenjačem je skroz druga priča naspram većine njih sa 5 brzina.

točno tako, moj polo 1.6tdi s 5-brzinskim mjenjačem je daleko od onoga što sam navikao od vw tdi motora, spor i trom, dok susjedov 1.6tdi sa 6-brzinskim mjenjačem u passatu je puno bolji

istina, snaga skoro istog tog motora u passatu je nešto veća, ali i težina passata naspram pola je dosta veća, pa opet passat ide daleko bolje 

16 godina
picajzla0707 kaže...
Tony1999 kaže...

točno tako, moj polo 1.6tdi s 5-brzinskim mjenjačem je daleko od onoga što sam navikao od vw tdi motora, spor i trom, dok susjedov 1.6tdi sa 6-brzinskim mjenjačem u passatu je puno bolji

istina, snaga skoro istog tog motora u passatu je nešto veća, ali i težina passata naspram pola je dosta veća, pa opet passat ide daleko bolje 

Vozio sam ja 1.6 pola dsg mapiranog i po omjeru tezine i snage, polo ima daleko bolje brojke.

Plus dsg je 7 brzina, dakle jos su krace brzine nego kod manualca.

I opet se 2.0 puno bolje vozi. Da smo se mozda utrkivali, polo bi bio brzi, ali ovako svakodnevna voznja, normalna medjuubrzavanja - 2.0 je jednostavno razina iznad zbog tog momenta ispod 2000 obrtaja.

No opet, po meni 1.6 skroz zahvalan motoric. Malo trosi, odrzavanje ok, samo se malo mora rastegnut i gg

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2024 19:55 (passat).
12 godina
passat kaže...
picajzla0707 kaže...
Tony1999 kaže...

Vozio sam ja 1.6 pola dsg mapiranog i po omjeru tezine i snage, polo ima daleko bolje brojke.

Plus dsg je 7 brzina, dakle jos su krace brzine nego kod manualca.

I opet se 2.0 puno bolje vozi. Da smo se mozda utrkivali, polo bi bio brzi, ali ovako svakodnevna voznja, normalna medjuubrzavanja - 2.0 je jednostavno razina iznad zbog tog momenta ispod 2000 obrtaja.

No opet, po meni 1.6 skroz zahvalan motoric. Malo trosi, odrzavanje ok, samo se malo mora rastegnut i gg

ali moj nema dsg, nego obični sa 5 brzina, što je točno ono o čemu priča toni i na što sam se referirao

taj tvoj nema baš neke veze s tim, osim što pokazuje da je 5-brzinska getriba možda najveći krivac za tromi motor + spominješ i mapiranje kojeg nema mojem polu, nego je klasičnih 66kw

kako bilo, poprilično me razočarao u toj kombinaciji, al eto, navikneš se i za koliko-toliko bolje ubrzanje stisnem ga preko 2.500 okretaja, tek tu se donekle 'probudi'

a ono što me najviše razočaralo je sve lošija kvaliteta vw vozila, od mojeg pola do službenih golfova i upova koje vozim u firmi

pa to čim prođe pet-šest godina počne krepivat svašta nešto, od turbine, klime do jebenih amortizerića na zadnjim vratima

16 godina
picajzla0707 kaže...

ali moj nema dsg, nego obični sa 5 brzina, što je točno ono o čemu priča toni i na što sam se referirao

taj tvoj nema baš neke veze s tim, osim što pokazuje da je 5-brzinska getriba možda najveći krivac za tromi motor + spominješ i mapiranje kojeg nema mojem polu, nego je klasičnih 66kw

kako bilo, poprilično me razočarao u toj kombinaciji, al eto, navikneš se i za koliko-toliko bolje ubrzanje stisnem ga preko 2.500 okretaja, tek tu se donekle 'probudi'

a ono što me najviše razočaralo je sve lošija kvaliteta vw vozila, od mojeg pola do službenih golfova i upova koje vozim u firmi

pa to čim prođe pet-šest godina počne krepivat svašta nešto, od turbine, klime do jebenih amortizerića na zadnjim vratima

Rekao si da tvoj ima 5 brzina, susjedov sa 6 se bolje vozi, a ja onda nastavljam niz i kazem da cak i sa 7 brzina i mapom, opet nije bas na razini 2.0 jer mu fali momenta u nizim obrtajima.

12 godina
passat kaže...

Rekao si da tvoj ima 5 brzina, susjedov sa 6 se bolje vozi, a ja onda nastavljam niz i kazem da cak i sa 7 brzina i mapom, opet nije bas na razini 2.0 jer mu fali momenta u nizim obrtajima.

ma nemere ni bit na razini 2.0, ali može biti dosta bolji nego sad

susjedov 1.6 u passatu je sasvim ok za voziti, moj 1.6 u polu je meh

nešto je tu na račun snage, nešto na račun mjenjača, ali kako god, taj 1.6 iz passata sa 6-brzinskim mjenjačem u mojem polu bi radio još bolje zbog manje težine i to bi bilo više nego dobro za mene

ne mora biti 2.0, ne mora biti gti, ali da je barem ko taj passat ja bi bio zadovoljan

12 godina
protjeran
Golf 7 1.6 TDI

Vozio sam 1.6 u golfu 6, u golfu 7, Passatu b8 i trenutno imam 2.0 u CC-u i najveća razlika je na otvorenoj cesti gdje ti 1.6 motori se vuku ko prebijene mačke, a 2.0 motor kad stisneš gas pri 160-170 i dalje ubrzava i osjetiš da ima snage.

Sjećam se sa golf 7 1.6 idemo kolega i ja natovareni stvarima iz DE i doslovno na minimalnoj uzbrdici auto nema snage da ubrza, smiješan osjećaj.

Na autocesti akp se vozim 130-140 i ne pretičem previše sa CC imam 4.7l potrošnju na 19 235/35 kotačima, a na zimskom 17 setu sam mogao na 4.2l izvuć.

Normalne vožnje oko 6 litara je.

Kome razlika u novcu nije presing definitivno treba na 2.0 ići, nebo i zemlja.

15 godina

Vozio sam 1.6 u golfu 6, u golfu 7, Passatu b8 i trenutno imam 2.0 u CC-u i najveća razlika je na otvorenoj cesti gdje ti 1.6 motori se vuku ko prebijene mačke, a 2.0 motor kad stisneš gas pri 160-170 i dalje ubrzava i osjetiš da ima snage.

Sjećam se sa golf 7 1.6 idemo kolega i ja natovareni stvarima iz DE i doslovno na minimalnoj uzbrdici auto nema snage da ubrza, smiješan osjećaj.

Na autocesti akp se vozim 130-140 i ne pretičem previše sa CC imam 4.7l potrošnju na 19 235/35 kotačima, a na zimskom 17 setu sam mogao na 4.2l izvuć.

Rijetko ko se i vozi takvim brzinama iznad 160, a i s mapom nejde lose 1.6 kad ima zalet.. Problem su upravo te uzbrdice koje svaki normalni dizelas lako izvuce a vw 1.6 uparen sa sranjem od getribe sa 5 dugackih brzina jednostavno nemre, ne pomaze ni mapa jer ispod 1300 obrtaja nema boosta i onda moras dobro pazit kad saltas iz prve u drugu da ga dobro razvuces u toj prvoj jer okretaji ce jebeno past zbog predugih omjera druge brzine + ako saltas sporo ko tetkica auto ces dovest do gasenja sto je smijesna pojava i tu nikakva mapa ne pomaze a kad uhvati boost 320 nm onda tako povuce da blinka asr lampica.. Borba je vozit taj motor u takvim podrucjima di nije sve ravnica, jos gore onom ko zivi tam pa mora hladan motor razvlacit u obrtaje..

Sad cete se smijat al tu je puno ugodniji 1.5 dci od renaulta za vozit, ima 6 brzina i jos su kratke tak da je taj slabasni motor na papiru zapravo jako lako vozit, ne gubi obrtaje na uzbrdici cak ni na 1300 obrtaja u drugoj kao vw tdi, vidite koliku vaznu ulogu igra getriba.. A kad sjednete u isti taj vw 1.6 sa dsg on ima tako lijepo rasporedenih 7 brzina da mu se ne moze desit da nema idealni stupanj prijenosa + sam sebe salta odma u vise obrtaje kad se stisne gas sto vecina ljudi ne radi i onda normalno na rucnom saltungu 105 ks ide kao 80 ks dok 105 ks u dsg djeluje kao 140 ks a o mapiranim da ne govorim kako lijepo idu.. Dobra getriba je majka i ugodnije je vozit golfa sa 6 brzina manual i istim motorom nego istog sa 5 brzina razduzenih zato treba dobro pazit sta si kupujes.. Mnogi taj podatak o getribi zanemaruju i onda im je kriv samo motor, neki znaju i ugradit od passata 6 brzinsku getribu pa kazu da se ugodnije vozi, dojam da je bar 30% jaci motor zbog ponasanja na niskim obrtajima, to obicno rade kad ono 5 brzinsko smece sto najvise guraju u skode jednostavno prozuji u 4.brzini izmedu 70 i 90 km/h, jedina mana kaj gube tempomat s tim potezom, ima pun k slucajeva samo si upisite na yt..

Kod golfova je mix, neki imaju 6 brzina, neki 5 a u passate 1.6 koliko znam ide striktno samo 6 brzina getriba i s takvom on ljepse vuce nego 200 kg laksi golf sa 5 brzina 

16 godina
Golf 7 1.6 TDI

Imam VV Tourana već 4 godine (2016 godina), 1,6 tdi, 81kw. Motor radi super, potroši mi 3-4 dl ulja na 15 000 km, potrošnja vrlo mala s obzirom na kilažu, jedino je malo trom na autoputu. Mijenjao samo ulje i filltere, prednje i zadnje pločice i sad nedavno zupčasti remen u 90 000 km. Sad auto ima 185000 km.  Ali koliko svi idemo na more godišnje (2-3 puta??).. Pa stalno pišete kako nema snage, kako je slabo.. Gdje se ja mogu uopće voziti kako želim? Pa svakih 5-6 km je kamera, ograničenje 50, pa 60, pa 70 pa opet 40 km.. Gdje se Vi svi vozite tako brzo i to stalno kroz godinu? Pa svi se vozite 95% vremena s posao na posao, u grad, u šoping centar i bla bla... Nemojte mi pisati sve je slabo kad se nemaš nigdje voziti kako želiš...Odeš na more, tih 20-30 km uzbrdice "preživiš" sa 100 km na sat i život ide dalje. Auto je itekako živahan ako hoću nekog prestignuti, a netko se ispred mene vozi 70km/h. Ako hocete sportske aute, onda si kupi superaša sa minimalno 2,0 motorom na dalje i miran si. Nebitno koja firma. Dizeli su stvoreni za malu potrošnju i puno kilometara. Ja radim godišnje 25-30 tisuća km.

Ps. kum ima Tourana ista godina sa 2,0 motorom i litru ulja proguta za 5000 km. Moj proguta 0,2l... 

15 godina
Džekson kaže...

Imam VV Tourana već 4 godine (2016 godina), 1,6 tdi, 81kw. Motor radi super, potroši mi 3-4 dl ulja na 15 000 km, potrošnja vrlo mala s obzirom na kilažu, jedino je malo trom na autoputu. Mijenjao samo ulje i filltere, prednje i zadnje pločice i sad nedavno zupčasti remen u 90 000 km. Sad auto ima 185000 km.  Ali koliko svi idemo na more godišnje (2-3 puta??).. Pa stalno pišete kako nema snage, kako je slabo.. Gdje se ja mogu uopće voziti kako želim? Pa svakih 5-6 km je kamera, ograničenje 50, pa 60, pa 70 pa opet 40 km.. Gdje se Vi svi vozite tako brzo i to stalno kroz godinu? Pa svi se vozite 95% vremena s posao na posao, u grad, u šoping centar i bla bla... Nemojte mi pisati sve je slabo kad se nemaš nigdje voziti kako želiš...Odeš na more, tih 20-30 km uzbrdice "preživiš" sa 100 km na sat i život ide dalje. Auto je itekako živahan ako hoću nekog prestignuti, a netko se ispred mene vozi 70km/h. Ako hocete sportske aute, onda si kupi superaša sa minimalno 2,0 motorom na dalje i miran si. Nebitno koja firma. Dizeli su stvoreni za malu potrošnju i puno kilometara. Ja radim godišnje 25-30 tisuća km.

Ps. kum ima Tourana ista godina sa 2,0 motorom i litru ulja proguta za 5000 km. Moj proguta 0,2l... 

Potpuno krivo razmisljanje, sto nisi onda uzeo 1.2? Moze i on 180..

Stvar je u ubrzanju, vozis i naletis na pedera, peder vozi 60 tamo di je ogranicenje 90 i kak ces ga prestic takav pretrpan? E za to trebas 2.0 ili 1.6+mapa jer itekako je vazno jel ti izmedu 60 i 100 treba 12 sekundi ili 5 sekundi.. Meni ne treba to da se triput userem ocu stic prestic dok nije naletio ovaj iz drugog smjera pa da na kraju moram potegnut volan ulijevo i sletit u polje da bi izbjego frontalni jer "kaj kurac kaj ce mi jaki motor nemres se ni vozit s tim svud ogranicenja to idioti kupuju"..

Kolko sam takvih vidio kaj tak govore pa kad sjednu u nesto s normalnim motorom oci im se cakle i pocnu slinit kak se to lepo vozi..

I jos jedna stvar, vw 2.0 tdi trosi manje od 1.6 tdi, provjereno iz prve ruke a necu ni govorit kako se ugodnije vozi 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 21:31 (domac5).
17 godina
domac5 kaže...

Rijetko ko se i vozi takvim brzinama iznad 160, a i s mapom nejde lose 1.6 kad ima zalet.. Problem su upravo te uzbrdice koje svaki normalni dizelas lako izvuce a vw 1.6 uparen sa sranjem od getribe sa 5 dugackih brzina jednostavno nemre, ne pomaze ni mapa jer ispod 1300 obrtaja nema boosta i onda moras dobro pazit kad saltas iz prve u drugu da ga dobro razvuces u toj prvoj jer okretaji ce jebeno past zbog predugih omjera druge brzine + ako saltas sporo ko tetkica auto ces dovest do gasenja sto je smijesna pojava i tu nikakva mapa ne pomaze a kad uhvati boost 320 nm onda tako povuce da blinka asr lampica.. Borba je vozit taj motor u takvim podrucjima di nije sve ravnica, jos gore onom ko zivi tam pa mora hladan motor razvlacit u obrtaje..

Sad cete se smijat al tu je puno ugodniji 1.5 dci od renaulta za vozit, ima 6 brzina i jos su kratke tak da je taj slabasni motor na papiru zapravo jako lako vozit, ne gubi obrtaje na uzbrdici cak ni na 1300 obrtaja u drugoj kao vw tdi, vidite koliku vaznu ulogu igra getriba.. A kad sjednete u isti taj vw 1.6 sa dsg on ima tako lijepo rasporedenih 7 brzina da mu se ne moze desit da nema idealni stupanj prijenosa + sam sebe salta odma u vise obrtaje kad se stisne gas sto vecina ljudi ne radi i onda normalno na rucnom saltungu 105 ks ide kao 80 ks dok 105 ks u dsg djeluje kao 140 ks a o mapiranim da ne govorim kako lijepo idu.. Dobra getriba je majka i ugodnije je vozit golfa sa 6 brzina manual i istim motorom nego istog sa 5 brzina razduzenih zato treba dobro pazit sta si kupujes.. Mnogi taj podatak o getribi zanemaruju i onda im je kriv samo motor, neki znaju i ugradit od passata 6 brzinsku getribu pa kazu da se ugodnije vozi, dojam da je bar 30% jaci motor zbog ponasanja na niskim obrtajima, to obicno rade kad ono 5 brzinsko smece sto najvise guraju u skode jednostavno prozuji u 4.brzini izmedu 70 i 90 km/h, jedina mana kaj gube tempomat s tim potezom, ima pun k slucajeva samo si upisite na yt..

Kod golfova je mix, neki imaju 6 brzina, neki 5 a u passate 1.6 koliko znam ide striktno samo 6 brzina getriba i s takvom on ljepse vuce nego 200 kg laksi golf sa 5 brzina 

Potpisujem sve od riječi do riječi. Također imam Polo 1.6 (77kw/105ks), 5 brzina ručni mjenjač i sve sam ovo iskusio, od potrebe za rastezanjem brzina i brzog pada okretaja, ne imati boost ispod 1300 obrtaja do sramotnih krepavanja u početku dok se nisam naviknuo. Također živim na brdu i svaki dan je borba plus stalni zavoji i šaltanja i naravno, fućkanje 4. brzine na 80 km/h za što sam saznao o čemu se radi baš iz tvojih prošlih postova.

Jbg, sad je pitanje samo koliko bi remap pomogao, tj. da li se uopće isplati, motor je taman okrenuo 300.000, ali bi stvarno dobro došlo još snage za preticanje u trećoj, a i općenito uzbrdo.

15 godina
Golf 7 1.6 TDI

Ja sam radio stage 1 na octaviji sa tim motorom, u niskim obrtajima nisam dobio nista, od 1800 okretaja se krene osjecat mapa, pogotovo kad se poklopi gas u drugoj, moment ide sa tvornickih 250 nm na cca 320 nm, bas se fino osjeti samo mu trebaju obrtaji, na meduubrzanjima dobijes najvise.. Tvoj bi isto isao na 140ks/320nm, pogotovo ak si  vec izbacio dpf 

15 godina

pametni znaju čemu služi mjenjač...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...

pametni znaju čemu služi mjenjač...

Dzaba ti mjenjac i saltanje kad je los, sve lose rasporedeno.. Da bi znao o cemu pricamo moras sjest u 1.6 tdi 5 brzina ili opel insigniu sa f40 mjenjacem.. Onda bus vidio sta je muka po gradu zbog losih omjera, drugi skrecu u ulicu normalno na ler gasu u drugoj a ti moras na pol kvacila jer tvoj prebrzo ide naspram ostalih na ler gasu, a ako oces u prvu onda moras usporit na 10 km/h da ne cukne cijeli auto, u kolonama pogotovo osjetis tu borbu s autom.

Prelazis lezeci 15 na sat, nece povuc iz druge jer je predugacki omjer druge brzine, moras usporit na 10 da ne cukne.. Sjednes u auto sa normalnom getribom i takvih problema nema..

I onda kazu automatik za idiote.. Za mene je idiot onaj koji svjesno kupi takav usrani auto i bori se s njim svaki dan. 

Ja sam kupio takav auto i nisam ni znao za to.. Sad dobro pazim pri svakoj iducoj kupnji kakve su getribe ako bi vec iso na manual opet.. Jednom se opecem, patis 3 godine i naucis se onda kolko je dobra getriba vazan faktor 

12 godina
protjeran
domac5 kaže...

I jos jedna stvar, vw 2.0 tdi trosi manje od 1.6 tdi, provjereno iz prve ruke a necu ni govorit kako se ugodnije vozi 

x

15 godina
Džekson kaže...

....Ps. kum ima Tourana ista godina sa 2,0 motorom i litru ulja proguta za 5000 km. Moj proguta 0,2l... 

MOj passat B7 (2013.)  2.0 TDI 103 kw ("zloglasni" aferaški motor EA189) ne troši ulje (tj. ne vidim razliku na šipki) između dva mjenjanja ulja -15.000 km. Kupio bocu ulja za doljevanje prije 10 godina, stoji u garaži, nikad je nisam otvorio. Godišnje pređem cca 8-10.000 km, 4-5 puta godišnje Dalmacija, Austrija, ostalo ultra kratke voženje po gradu - do 5 km (najgori režim). 

Isto mi vrijedi i za Golfa 7 Benzica 1.2 TSI. 

Dakle povećana potrošnja ulja je znak da motor nije OK (osim ako se radi o specifičnim motorima koji vole "piti "ulje) . VW za ove motore traži LL ulja i računalo (ovisno o načinu vožnje) u flekisibilnom režimu zamjene ulja (QI6) nudi izmjenu ulja od 28.000 do 50.000 km.  Reci kumu da nije sve tako crno, koliko ulja troši vozilo i ne treba ići na izmjenu ulja, jer ako LL izdrži 30.000 km do tada je izmjenio svo ulje.

15 godina
Golf 7 1.6 TDI

Kum vjerojatno ima 2.0 tdi 185 ks koji ide i u skode vrs, poznato je da trose ulje i zaribaju, los motor.. 2.0 tdi 110 kw je mozda i najbolji od tih novijih nakon 2014 godine 

13 godina
domac5 kaže...

Kum vjerojatno ima 2.0 tdi 185 ks koji ide i u skode vrs, poznato je da trose ulje i zaribaju, los motor.. 2.0 tdi 110 kw je mozda i najbolji od tih novijih nakon 2014 godine 

Evo konkretno ja imam vrs skodu i taj motor koji si napisao kao i 110kw u a3. Motor od 110 kw manje troši, manje se kvari definitivno i pije manje ulja te rijeđe radi regenraciju dpf-a. U škodi mi je 135 kw počeo trošit vodu te sam sad u procesu slaganja auta, vjerojatno je dihtung glave koji je boljka tim motorima, a jedino rješenje je ili sipat vodu (antifriz) svakih 300-500 km ovisi o načinu vožnje ili složit dihtung i glavu pobrusit pa biti miran..s potrošnjom ulja nemam problema na škodi, oznaka motora je CUPA, dok je za gtd golfa CUNA , tako da ima i nekih razlika.

13 godina
Jel ko mapirao Octaviu 2.0 TDi 85kW..mislim super ide Skodica ali volio bih da jos malo moze potegnut u 2-3 brzini!
Btw kakve su nuspojave koje se mogu desit,nekako se dvoumim da se ne daj Boze nesto ne desi!
90K km presla!
AUDIOFIL
12 godina
mazy651 kaže...
domac5 kaže...

Evo konkretno ja imam vrs skodu i taj motor koji si napisao kao i 110kw u a3. Motor od 110 kw manje troši, manje se kvari definitivno i pije manje ulja te rijeđe radi regenraciju dpf-a. U škodi mi je 135 kw počeo trošit vodu te sam sad u procesu slaganja auta, vjerojatno je dihtung glave koji je boljka tim motorima, a jedino rješenje je ili sipat vodu (antifriz) svakih 300-500 km ovisi o načinu vožnje ili složit dihtung i glavu pobrusit pa biti miran..s potrošnjom ulja nemam problema na škodi, oznaka motora je CUPA, dok je za gtd golfa CUNA , tako da ima i nekih razlika.

Kakva kodna imena kao da su znali, em treba CUPAt motor van em je CUNA 

12 godina
volegradele kaže...
Jel ko mapirao Octaviu 2.0 TDi 85kW..mislim super ide Skodica ali volio bih da jos malo moze potegnut u 2-3 brzini!
Btw kakve su nuspojave koje se mogu desit,nekako se dvoumim da se ne daj Boze nesto ne desi!
90K km presla!

To je vjerovatno sam smanjen 110kw, tak da bi na stage 1 isao na cca 180ks. Ali to trebas otic kod tipa drivers wish i rec da ti slozi neku "safe" mapu pogotovo ak je manualac... Inace nemas nuspojava ak znas vozit auto i ak je motor u dobrom stanju, bitno je ne poklapat dizele na 1300-1400 obrtaja jer se tad dvomaseni vise muci...

Isprike za dupli post

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2024 12:13 (hahhaajaads).
14 godina
volegradele kaže...
90K km presla!

Kolko sam skuzio, motor je isti kao i 110kw (ako govorimo o Octaviji 4) i ide na 190ks, ali manualni mjenjač trpi nešto manje momenta pa ga ograniče.

13 godina
150 ks mislim da bi sasvim dovoljno bilo!!
AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...
150 ks mislim da bi sasvim dovoljno bilo!!

Moze i vise slobodno, bitno je da se sa njutnima ne pretjeruje (tipa za manualca nekih 370-380nm max)

13 godina
Dobio ponudu stage 1 400 nm/185 ks..nekako puno mi to..350€..ne mislim na novac
AUDIOFIL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice