Imam u planu prefarbact bicikl tj. samo crne djelove na njemu poput volana, vilice itd. jer su izblijedili.
Zanima me s kakvom farbom se to radi, i kolko otprilike košta(crna boja)?
Imam u planu prefarbact bicikl tj. samo crne djelove na njemu poput volana, vilice itd. jer su izblijedili.
Malo to ostružeš šmirgl papirom, odes u ducan s bojama i lakovima, kupis crni sprej (imas ih i po 14kn) i lijepo naneses sprej, i to je to.
ja mislim da bi bilo pametno stavit neki temeljnu boju,pa tek onda farbat :D
Dijelove koje ne želiš prefarbat pokrij papirom, i deriiiii :D
ja sam svoje ofarbao, prov sam ga svega osmirglao (sem naljepnica) i onda sam nanio 2 sloja temeljne i 3-4 sloja crne farbe pomocu kompresora (mozes sa sprejom isto je ) i odlicno izgleda, samo pazi da ne naneses previse farbe onda se pocne slijevati, ja sam ofarbao 1 sloja pa sam sacekao 2-3 min pa drugi itd..
Znaci imam u planu ofarbati ramu (okvir) od bicikle, ali imam prijašnjih iskustva naime na nekoj drugoj bicikli ošmirglao sam je i dao na farbanje kad sam je preuzeo izgledala je sasvim dobro al kad sam je prvi put išo prat boja se ljuštila sa nje i nebi želio da mi se to opet desli pa neznam kako da je ofarbam da mi se to nebi opet dogodilo
to je zbog lose pripreme povrsine. prvo treba fino oprat, pa ismirglat(najbolje do metala, ali je to mucno). potom ako si dosao do metala prvo primer pa boju pa zavrsni prozirni sloj-dva. Takoder cekanje izmedu slojeva ovisi o spreju, pise na uputama(zavisi od 5-30 minuta...)