Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.371.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Odlucio sam se Za Conti. TS850.

Monitriane na felge i auto. 

Goodbye summer,hello winter ! 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vidio sam te jučer oko četvorke čini mi se, gračanskom si prošao uzbrdo, taman pred mojoj zgradom. Isto bijeli GTC, crne felge. Valjda vas nema 20 u ZG. {#}

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam bio ja.  

Sa OPC branicima nas ima svega par u gradu. Ako se ne varam moja,od frenda sa crnim krovom i retrovizorima i jos koja mozda. 

13 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...

nema do kineskog xenona {#} bijela svjetlost intenziteta 3 sunca {#}

Daj reci koje su to zarulje koje na kratkim svjetlima svijetle poput dugih? Jesu te kineske takve? To mi je uzasno...svako malo naletim na padobranca sa nekim ultra plavim svjetlom koje zasljepljuje tocno kako kazes, ko da su tri sunca...onda onako automatski blicnes "coviku" da ugasi duga...a on ponosno tebi blicne pokazujuci kako su mu to kratka.{#} Sad kad vec znam koji su to kad ih sretnem na cesti - njih prosvjetlim dugim xenonom i novim osramicama...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
nine kaže...

nema do kineskog xenona {#} bijela svjetlost intenziteta 3 sunca {#}

Daj reci koje su to zarulje koje na kratkim svjetlima svijetle poput dugih? Jesu te kineske takve? To mi je uzasno...svako malo naletim na padobranca sa nekim ultra plavim svjetlom koje zasljepljuje tocno kako kazes, ko da su tri sunca...onda onako automatski blicnes "coviku" da ugasi duga...a on ponosno tebi blicne pokazujuci kako su mu to kratka.{#} Sad kad vec znam koji su to kad ih sretnem na cesti - njih prosvjetlim dugim xenonom i novim osramicama...

To su biseri koji u golf 2 ili tipa moj 106 s farom bez leće naguraju bilo kakvi xenon i onda to svetli sve po sud, samo ne po cesti kud bi trebalo.

17 godina
Schweini7 kaže...

To su biseri koji u golf 2 ili tipa moj 106 s farom bez leće naguraju bilo kakvi xenon i onda to svetli sve po sud, samo ne po cesti kud bi trebalo.

To je po meni veći prekršaj nego npr. vožnja bez pojasa ili prekoracenje brzine, a to policija kod nas uopće ne kontrolira... Kad ti takav jedan dolazi iz suprotnog smjera, doslovno osljepiš na par sekudni, dovoljnih da se neko sranje dogodi.
I pogotovo obožavam ove šta maglenke pale da dobiju par konja više...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 9:52 (SHELBY_09).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

E da i to s maglenkama mi nije jasno... magle ni pod razno, ali bitno da se auto svijetli ko betlehem {#}

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Najgora je ipak noć, i kad vozi iza tebe i lupa ti u sve retrovizore. To je već za bejzbol palicu. Ovo/sad već prošlo ljeto sam imao par iskustava ono, pusti me da vrištim. I to dosta brza dionica Zadar - Šibenik, stara cesta uz more. Ne znaš da li te pere dugima, da li su kratka, čuje se kao kamion, a bude Golf II neki ćunirani ili III, Bravo stari itd., sa rendgenima naprijed.

Ja bi čak rekao da su to one rally žarulje 100W, ili šta već. Nemam drugog objašnjenja za tako jak snop.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 10:36 (thedream).
13 godina
protjeran
SHELBY_09 kaže...
Schweini7 kaže...

To je po meni veći prekršaj nego npr. vožnja bez pojasa ili prekoracenje brzine, a to policija kod nas uopće ne kontrolira... Kad ti takav jedan dolazi iz suprotnog smjera, doslovno osljepiš na par sekudni, dovoljnih da se neko sranje dogodi.

Neki ljudi stave LED ili nekaj treće u maglenke, pa imaju dnevno svjetlo. Nisu maglenke pa ne smetaju nikome, pale poziciju i dnevno svjetlo, nekim autima čak i lijepo stoji.

12 godina
neaktivan
Jarvan kaže...
SHELBY_09 kaže...
Schweini7 kaže...

Neki ljudi stave LED ili nekaj treće u maglenke, pa imaju dnevno svjetlo. Nisu maglenke pa ne smetaju nikome, pale poziciju i dnevno svjetlo, nekim autima čak i lijepo stoji.

Po meni je to da prostite "seljo tunning", i ono kad stave svaka sranja pa boze dragi na sta to lici....

CoolerMaster Support
13 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Nije NIKAKAV tuning, pogotovo seljo.

To je postojeća lampa na autu, koja može a i nemora imati funkciju maglenke. Skoro svi auti poslije 2010. imaju dnevna svjetla na mjestima gdje stariji su imali uobičajeno postavljene maglenke.

Tako da dobiješ nekaj normalno, npr maglenke meni na Alfi i služe kao dnevna svjetla bez ikakvih izmjena žarulja, jer same po sebi su "slabe", nisu neke klasične koje bodu u oči. Ima neka mala leća unutra koja usmjerava snop dolje i amen.

16 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

E da i to s maglenkama mi nije jasno... magle ni pod razno, ali bitno da se auto svijetli ko betlehem {#}

Po pravilniku svijetla za maglu ne smiju bacati snop duži od 40m, dnevna/kratka svijetla bacaju snop 60-80m (ovisno o autu i samome faru...) a duga svijetla bi trebala bacati najmanje 100m i baš zato što po zakonu maglenke bacaju kraću svijetlost od dnevnih/kratkih svijetala, smiju biti upaljene u svako doba dana i noći, druga je stvar šta to nitko ne kontrolira, moguće da i novi auti bez preinaka i aftermarket žarulja svijetle jače nego što je našim pravilnikom dozvoljeno, recimo na mom puntaću su sva svijetla u faru, pozicija,duga,kratka,žmigavac i maglenke, a koja mi je korist od maglenki koje svijetle na istoj visini kao i kratka svijetla, maglenke bi trebale biti što niže pozicionirane na autu, kako bi što efikasnije djelovale, ali eto svašta je moguće. {#}

Nego kaj nam je to gorivo pojeftinilo za 17 lipa, nije puno, al čovijeka veseli{#}

INFO

INFO2

INFO3

EDIT: a govorilo se da će biti ispod 9.00Kn, ajde vidjet ćemo INFO...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 12:26 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
Schweini7 kaže...

Po pravilniku svijetla za maglu ne smiju bacati snop duži od 40m, dnevna/kratka svijetla bacaju snop 60-80m (ovisno o autu i samome faru...) a duga svijetla bi trebala bacati najmanje 100m i baš zato što po zakonu maglenke bacaju kraću svijetlost od dnevnih/kratkih svijetala, smiju biti upaljene u svako doba dana i noći, druga je stvar šta to nitko ne kontrolira, moguće da i novi auti bez preinaka i aftermarket žarulja svijetle jače nego što je našim pravilnikom dozvoljeno, recimo na mom puntaću su sva svijetla u faru, pozicija,duga,kratka,žmigavac i maglenke, a koja mi je korist od maglenki koje svijetle na istoj visini kao i kratka svijetla, maglenke bi trebale biti što niže pozicionirane na autu, kako bi što efikasnije djelovale, ali eto svašta je moguće. {#}

Nego kaj nam je to gorivo pojeftinilo za 17 lipa, nije puno, al čovijeka veseli{#}

INFO

INFO2

INFO3

EDIT: a govorilo se da će biti ispod 9.00Kn, ajde vidjet ćemo INFO...

Ne mogu odmah spustit cijene. Ali malo po malo ide, pa svaki put kad posjetim benzinsku, jeftinija cijena, tako da, sad laganini se vozikam, pa cemo se vozit kako spada kad bu 9kn :D.

Taman svaka 2 tjedna po 20lp i vec bu oko 9.50 do nove godine, a do 1.mj mozda i na 9kn.

Osim ako se mutava drzava opet ne odluci malo ubacit u kolac i podigne trosarine. Barem kad bude jeftiniji benzin vise ce se trosit pa ce automatski drzava dobivati vise novaca, njima je samo bitno da se sto vise litara proda. Bolje im je da se proda 100L po 9kn nego 90L po 10kn, posto je njima fiksna trosarina po litri.

Win-win!

17 godina
Auti - ultimativna tema

Meni se fućka za ekipu s upaljenim prednjim maglenkama, ako ne svijetle kao Betlehem. Ali zadnje maglenke... u 4 popodne na Zagrebačkoj ili Slavonskoj... auto na autu... najradije bi sve takve zaustavio, otvorio gepek i izvadio im lampicu. Pa ti svijetli koliko hoćeš sa zadnjom maglenkom. 

13 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Zadnje maglenke su problem..da one bodu u oči opasno.

Ova je identična mojoj (neda mi se ić slikat pa kradem s neta), maglenke su dolje pri cesti, i izvrsno su dnevno svjetlo.

16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Meni se fućka za ekipu s upaljenim prednjim maglenkama, ako ne svijetle kao Betlehem. Ali zadnje maglenke... u 4 popodne na Zagrebačkoj ili Slavonskoj... auto na autu... najradije bi sve takve zaustavio, otvorio gepek i izvadio im lampicu. Pa ti svijetli koliko hoćeš sa zadnjom maglenkom. 

Prošli tjedan na branimirovoj oko 17 sati, magla je bila al se vozim u koloni, gužva, 40 na sat idemo, ispred mene ženska u kii vengi sa upaljenim zadnjim maglenkama (2 komada!), par min se vozio iza nje i skoro osljepio.

Uspijem se ubacit u lijevu traku, taman stanem pored nje na semaforu, mahnem joj da otvori prozor i velim gospođo ugasite zadnje maglenke ne trebaju vam u koloni, užasno smetaju, ona meni veli ZAŠTO DA UGASIM, PA MAGLA JE{#}

Ja zakolutam očima, stari se primi za glavu, zatvaram prozor i ne vjerujem kolko ima glupih ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 13:38 (veki22).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

J*bi ga, jel bila magla - je, njeno pravo je da potpuno legalno upali - maglenke. Meni je malo ipak nejasnija ekipa koja se po gradu, i to po noći, vozi sa dugim svjetlima, to je za poseban krug pakla.

17 godina
thedream kaže...

J*bi ga, jel bila magla - je, njeno pravo je da potpuno legalno upali - maglenke. Meni je malo ipak nejasnija ekipa koja se po gradu, i to po noći, vozi sa dugim svjetlima, to je za poseban krug pakla.

Da, ima pravo. Ali isto tako, promet se ne sastoji samo i isključivo od Zakona o sigurnosti u prometu. Veliku, ako ne i veću ulogu od Zakona igra i vozačka kultura. Ako si u koloni, maglenke su nepotrebne, jer te onaj iza vidi sasvim dobro, a oći ti doslovno iscure od jačine zadnjih maglenki (jer ih je većina postavljena u ili oko visine očiju drugih vozača).

Opet... Zakon kaže da se npću u pravilu koriste duga svjetla. Ali je regulirano kada (kada ti nitko ne nailazi). Trebalo bi u Zakon ubaciti i klauzulu o zadnjim maglenkama, da se ne pale u koloni. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 13:51 (WackyZG).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nema gorih od onih koji pale maglenke za vrijeme kiše i to navecer. To su posebni slucajevi koje bi kaznio toliko da bi si sami iščupali maglenke da ih nikad više ne upale. 

16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
thedream kaže...

Da, ima pravo. Ali isto tako, promet se ne sastoji samo i isključivo od Zakona o sigurnosti u prometu. Veliku, ako ne i veću ulogu od Zakona igra i vozačka kultura. Ako si u koloni, maglenke su nepotrebne, jer te onaj iza vidi sasvim dobro, a oći ti doslovno iscure od jačine zadnjih maglenki (jer ih je većina postavljena u ili oko visine očiju drugih vozača).

Opet... Zakon kaže da se npću u pravilu koriste duga svjetla. Ali je regulirano kada (kada ti nitko ne nailazi). Trebalo bi u Zakon ubaciti i klauzulu o zadnjim maglenkama, da se ne pale u koloni. 

Ma sve u redu, ali u centru Zagreba (npr. gotovo nezaobilazni Zeleni val, ) koji je pod javnom rasvjetom kao apoteka, duga svjetla može imati upaljena samo idiot. Jbg, my two cents..

Nitko mu ne ide ususret kad je jednosmjeran u svakom od dva paralelna smjera, ali masakrira vozače ispred sebe, pogotovo kad se radi o jačim, ili ilegalnim lampama.

EDIT: ili Palmotićeva, još bolji primjer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:01 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

Ma sve u redu, ali u centru Zagreba (npr. gotovo nezaobilazni Zeleni val) koji je pod javnom rasvjetom kao apoteka, duga svjetla može imati upaljena samo idiot. Jbg, my two cents..

Nitko mu ne ide ususret kad je jednosmjeran u svakom od dva paralelna smjera, ali masakrira vozače ispred sebe, pogotovo kad se radi o jačim, ili ilegalnim lampama.

Zato sam i mapomenuo da u Zakonu točno piše kada se smiju upotrebljavati duga svjetla. U gradu su ona definitivno nepoželjna, čak i kada nikoga nema tko ti dolazi u susret. 

Nego... da se pohvalim da je Zeleni grom dobio male nadogradnje. Pojaseve koje sam imao su bili živa koma, vozački se nije vraćao, suvozački se nije mogao ni izvući (pa sam slomio oprugu i izvukao ga van). Napokon našao rabljene, postavio ih u subotu nedjelju (ja i dani u tjednu {#}) (od GTIja su, tako da sam i kopče morao uzeti, ali bitno da se vraćaju). Također, kupio sam gume za pedale (10ak $ na eBayu, sive, crnih zamjenskih nema, a originale da kupujem nema se love), danas došle i stavio ih odmah, plus... čeka se golf kuglica za mjenjač da dođe. 

Nisam slikao pedale kada sam ih stavio, ali eto zato slika s eBaya. 

Sada me čeka skupljanje love za limariju i boju. 

Pedale Pedale
Golf ručica Golf ručica
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:05 (WackyZG).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Prva kazna u životu.

2 fast 2 furi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 16:45 (Onjegin).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

J*bi ga, jel bila magla - je, njeno pravo je da potpuno legalno upali - maglenke...

nema pravo... maglenke se pale na autoputu ili cesti van grada.

u gradu gdje postoji ulično osvjetljenje se maglenke NE PALE..

mene to strašno iritira jer te stražnje maglenke stvarno kolju u bulju.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina

Zašto se ne pale maglenke u gradu? Takav je zakon ili?

Pa i na autocesti ima dijelova koji su osvjetljeni, ali mi opet nije jasna tvoja logika...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

zakon ne govori ništa specifično o vožnji u gradu, ali jasno ističe da se pale samo u uvijetima smanjene vidljivosti..

ako malo mućneš glavom, jasno je da npr. u zagrebu (centra, slavonska i druge veće ceste) nema smanjene vidljivosti.. čak i kad je najveća magla vidiš auto ispred sebe i još daleko naprijed. u tom slučaju maglenke samo pomažu zasljepljivanju vozača iza i izazivanju njegovog bijesa.

zašto na autoputu? zato što se na autoputu voziš puno brže od uobičajenih 50-60 i držiš daaaleko veće razmake, duži je put kočenja.. u kratko bitno je vidjeti dosta daleko naprijed za razliku od gradske situacije. naravno da onda stražnja maglenka ima jako puno smisla.

enivej mislim da bi paljenje stražnje maglenke u gradu trebalo kažnjavati..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 17:30 (nine).
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Prva kazna u životu.

2 fast 2 furi.

Mene su ovaj vikend prvi put zaustavili.
Išao po kolegu, na ulazu u kružni blokira jedan rom, morao sam mu svirat da se makne.
Izađem u drugoj iz kružnog i onako lagano do četvrte brzine, došao na 73km/h, čim sam u daljini vidio auto spustio sam se ispod 60km/h, ali je bilo kasno, policajka već krenula van na cestu da maše sa palicom.
Ograničenje na tom dijelu je 50km/h, ali je široka cesta i kuće su dosta udaljene od ceste, ima i pješačku stazu, nema smisla da ostane 50km/h, ali to je već druga stvar.
Napisali su mi opomenu, jer do sad nisam još nikad ni zaustavljen ni ništa.
LINK od mjesta zaustavljanja. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
18 godina
nine kaže...
...

Pa smanjena vidljivost je smanjena vidljivost. Kakvo veze ima što je cesta osvjetljena ili ne? Pa baš iz tog razloga se maglenke postavljaju što niže, da ih se bolje vidi, a ne na stupove.

Ne možeš pisati zakon za Slavonsku ulicu u ZG-u i zakon za selo pokraj Vinkovaca gdje nema struje.

Isto kao da kažeš da se u gradu ne moraju paliti svjetla po mraku jer je sve osvjetljeno, tak i tak vidiš auto ispred sebe. Zar ne? Mućni glavom pa reci što ti misliš o tome.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
neaktivan
drahic kaže...

Nema gorih od onih koji pale maglenke za vrijeme kiše i to navecer. To su posebni slucajevi koje bi kaznio toliko da bi si sami iščupali maglenke da ih nikad više ne upale. 

Nema gorih od onih koji dnevna svjetla koriste i za vožnju noću... a zamisli vlasnik se nebi sjetio da mu stražnja svjetla u tom trenu uopće ne rade

16 godina
neaktivan
nine kaže...

zakon ne govori ništa specifično o vožnji u gradu, ali jasno ističe da se pale samo u uvijetima smanjene vidljivosti..

Kako rekoh, ima pravo..

A to da u gradu nema smanjene vidljivosti možeš isto mačku o rep okačiti, nema par dana da se doslovce u centru nije prst pred nosom vidio u 7 ujutro kad sam na posao išao, centar grada - Ribnjak.

10m ispred sebe nisi vidio. Ne kažem da bi svi trebali kroz grad voziti sa prednjim i zadnjim maglenkama, ali čisto vezano uz vidljivost, zabrijavaš.

16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
nine kaže...
..

Ma pusti ga, to je uobičajeno zabrijavanje, samouvjerena šema koja i mene često opere - a to je da ako znam određenu dionicu napamet i svaku faking rupu i ležećeg, da neću ništa ispred sebe pogoditi bez obzira na vremenske uvjete itd.

A slavonska je prilično za*ebana u magli, jer je na čistacu, da se razumijemo, pogotovo istočniji dijelovi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice