Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.368.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
turbojc kaže...

Možda mu auto govori da mu treba malo više od 3 litre? {#}

Evo tu je jos manje, 12km Dubrava-Sloba. Tu sam restarto KM brojac posto smo isli malo svuda hehe.

Stvarno se moze skoro besplatno voziti. :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 11:51 (BMK).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Više je do odličnog i štedljivog motora, iako naravno i stil vožnje i  ustvari znanje igra bitnu ulogu. Taj 1.6 TDi mislim da praktički iznad 7L ni ne možeš natjerati, da ga i čupaš.

Faith divides us - Death unites us.
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Više je do odličnog i štedljivog motora, iako naravno i stil vožnje i  ustvari znanje igra bitnu ulogu. Taj 1.6 TDi mislim da praktički iznad 7L ni ne možeš natjerati, da ga i čupaš.

Stvarno kad sam ga cupao, noga u podu stalno, 6,5L je bila, jedno 15ak min takve voznje.

Sad kad smo isli Sloba-Zagorje-Sloba i po autoputu i ogromnim brdima, i kad je padala kisa navecer jucer, u 2. sam se jedva vukao posto se kisa toliko odljevala da ko da je auto imao 45KS a ne 90KS. I jos uz klimu na povratku, a i stvarno sam ga brzo vozio, 4.8L je bila potrosnja. Za nevjerovat.

A mozes ga i vise od toga, ak vozis samo 1,2,3. i ko benzinca. Ali kakvog to ima smisla. Ma opet, i tak je tesko :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 11:54 (BMK).
13 godina
BMK kaže...
thedream kaže...

Stvarno kad sam ga cupao, noga u podu stalno, 6,5L je bila, jedno 15ak min takve voznje.

Sad kad smo isli Sloba-Zagorje-Sloba i po autoputu i ogromnim brdima, i kad je padala kisa navecer jucer, u 2. sam se jedva vukao posto se kisa toliko odljevala da ko da je auto imao 45KS a ne 90KS. I jos uz klimu na povratku, a i stvarno sam ga brzo vozio, 4.8L je bila potrosnja. Za nevjerovat.

A mozes ga i vise od toga, ak vozis samo 1,2,3. i ko benzinca. Ali kakvog to ima smisla. Ma opet, i tak je tesko :D.

Koliko je auto star da ima već 118000 km

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

2-3 godine max.

Sluzbeni je hehe. Ali stvarno, znam kako ljudi voze te sluzbene aute, ja ga pazim i vozim ko svog, kojeg nemam :D.

I nakon 120k km, stvarno niti jedan skrip, nista, bacakanje po zavojima savrseno, nista, motor vuce suludo jos uvijek, nigdje niti jednog problema, ko da je novi.

Stvarno su ga slozili odlicno. 

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Frend mi ima takav Golf 6 sa Rabbit opremom, ustvari dva čak imaju, samo nisam siguran dal je jedan 105ks. Cijena mu je bila i ostala praktički jedina ozbiljnija zamjerka, uz naravno faktor dosade, na što bi nine imao nešto vjerujem prigovoriti i dizajna.

Ali što se kvalitete tiče, pogotovo interijera, top.

18 godina
Vaš Auto Snova

@bmk ti natocis pun rezervar i vozis se dva mjeseca bez brige {#}{#}

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Frend mi ima takav Golf 6 sa Rabbit opremom, ustvari dva čak imaju, samo nisam siguran dal je jedan 105ks. Cijena mu je bila i ostala praktički jedina ozbiljnija zamjerka, uz naravno faktor dosade, na što bi nine imao nešto vjerujem prigovoriti i dizajna.

Ali što se kvalitete tiče, pogotovo interijera, top.

Ja sam isto obicno za benzicne, ali ovaj auto mi je sve samo ne dosadan.

Stvarno moment je prejak, ma 5. brzina pola gasa, 140kmh na autoputu i vuce i vuce i vuce i dalje, bas je neumoljiv motor, strasno nesto.

Zavoje jede samo tako, stvarno se mozes pouzdati da te nece izdat, nizbrdica i uski zavoj, kocis, okreces, prati putanju ko iz sale bez ijednog skripa, stvarno, fenomenalno.

Interijer isto, cak i ova osnovna oprema, bas, gospodski.

Da cijena je ipak malo pretjerana, ali nije golf sto je bio prije, auto je stvarno ogroman, super udoban, siguran, stane bog isus unutra, 5 ljudi i tona prtljage, u komforu. Nije to ko Golf2 gdje nista ne stane hehe.

Po meni Polo preuzima ulogu "starog golfa", a golf je otisao korak dalje. 

@Lord_Marko- hehehehe, bez problema :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 12:07 (BMK).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Golf II ? Ima mjesta kao u priči, teta mi pak taj vozi, prva je vlasnica, TAS-ov bijeli. Neću ti govoriti koliko km ima i šta je sve prošla s njim. Ima u II mjesta,pfff..{#}

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Golf II ? Ima mjesta kao u priči, teta mi pak taj vozi, prva je vlasnica, TAS-ov bijeli. Neću ti govoriti koliko km ima i šta je sve prošla s njim. Ima u II mjesta,pfff..{#}

Ma joj, sad me frend bio vozio, pa sam i ja vozio 2jku i to je groooo manje, ali stvarno je.

Znam da se nikad nece pokvarit ti auti ali, 6ica je ipak monstrum naspram 2jke :D.

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

{#}{#}{#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Vozio sam VII sa tim motorom, samo od 105 konja, i iskreno, auto i ne ide nešto posebno.
Malo troši, udoban je, unutrašnjost kvalitetna, ali baš mu fali snage. Mislim da bi ovaj od 140 bio taman.
I da, mjenjač je katastrofa. Predug hod i preteško mjenjanje brzina, pogotovo iz prve u drugu. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Da, i ja gledam kako njemu leti. Valjda je navikao na 1.1l motorku iz Colta pa mu je ovih 90ks sa turbinom ki avion. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 13:01 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Vozio sam VII sa tim motorom, samo od 105 konja, i iskreno, auto i ne ide nešto posebno.
Malo troši, udoban je, unutrašnjost kvalitetna, ali baš mu fali snage. Mislim da bi ovaj od 140 bio taman.
I da, mjenjač je katastrofa. Predug hod i preteško mjenjanje brzina, pogotovo iz prve u drugu. 

150 je sad 2.0TDi ako se ne varam, taj ide izvrsno. Ovo za mjenjač ne bi komentirao, možeš ga šaltati praktički s dva prsta koliko je lagan, bez nepotrebnog zakucavanja, i nekakvih strahova da ćeš fulati brzinu pri bržem šaltanju.

14 godina
neaktivan
BMK kaže...
thedream kaže...

Ja sam isto obicno za benzicne, ali ovaj auto mi je sve samo ne dosadan.

Stvarno moment je prejak, ma 5. brzina pola gasa, 140kmh na autoputu i vuce i vuce i vuce i dalje, bas je neumoljiv motor, strasno nesto.

Zavoje jede samo tako, stvarno se mozes pouzdati da te nece izdat, nizbrdica i uski zavoj, kocis, okreces, prati putanju ko iz sale bez ijednog skripa, stvarno, fenomenalno.

Interijer isto, cak i ova osnovna oprema, bas, gospodski.

Da cijena je ipak malo pretjerana, ali nije golf sto je bio prije, auto je stvarno ogroman, super udoban, siguran, stane bog isus unutra, 5 ljudi i tona prtljage, u komforu. Nije to ko Golf2 gdje nista ne stane hehe.

Po meni Polo preuzima ulogu "starog golfa", a golf je otisao korak dalje. 

@Lord_Marko- hehehehe, bez problema :D.

Dobra je 6-ica i meni se sviđa, ali ne treba pretjerivat sad. 5 ljudi stane, ali na malo duljem putu je muka (frend ima 6-icu i par puta nas je 5 išlo na more), za 4 ljudi super, ali 5 nikako.

A gepek je u okvirima klase, 350l i opet ne stane baš toliko prtljage kao što pišeš.

Stane i u duju stvari jer ima gepek 345l, a 6-ica 350l, ne treba podcjenjivat starog majstora{#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jep napsram 75KS iz Colta, ovo je stvarno velik pomak iako je 50% tezi auto od Colta.

Ne znam, ja ga stisnem u 3. po uzbrdici i drzi 80kmh bez problema i to lijepa uzbrdica, u 2. stvarno ubrzava super, u bilo kojoj brzini sa malo gasa isto lijepo ubrzava, za po gradu i ovak malo na otvorenoj cesti stvarno ne vidim cemu ista brze, 7ica sa 105Ks i 100kg manje, mislim da je jos i bolja.

I mjenjac na 6ici mi je fenomealan, ne mozes pogrijesit brzinu, lagan je, razbacivanje s njim je prelagano, a vrijeme za mjenjanje brzine skoro nepostojece, odlican mjenjac!

Badava mi 700KS kad je zavoj za zavojem za zavojem, i stvarno se moze s lijepom brzinom uci u iste, tako da...

Takoder mi smo isli s Coltom na more, bez problema, a s Golfom nas je isto 5 islo na neke izlete po 3h voznje,i nis drugo nego komfor.

Jasno je meni da je 150KS iz 2.0 jos zesce i da je GTI novi sa 220KS isto fenomenalan, ali da li ima ikakve realne potrebe za time, to ostaje otvoreno za pregovore. 

Ali sto hocu reci, da je i tih 90KS u tom velikom i relativno teskom auto, sasvim dovoljno za ugodnu pa i zabavnu voznju, pogotovo kad je ovijes odlican i drzanje u zavojima odlicno.

No sad, da li je odlicno u usporedbi sa Meganom RS, ne znam :D.

To vi znate sto ste stariji i vozili ste takve aute. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 15:06 (BMK).
18 godina
Vaš Auto Snova

Dok vi računate kolko vam ti tedeijevi troše, ja se guštam s Alfom po sljemenu {#}

BTW, uskoro dolazi 147-ica umjesto Stila, možda još ovaj tjedan, tako da je Stilo na prodaju.

Evo linka na oglas :

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-8446093

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Alfa je auto sa dušom. Ali ponekad je skuplja od raspadnute BMW sedmice...

Svaka čast, odlično izgleda! {#}

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
mika2210 kaže...

Dok vi računate kolko vam ti tedeijevi troše, ja se guštam s Alfom po sljemenu {#}

BTW, uskoro dolazi 147-ica umjesto Stila, možda još ovaj tjedan, tako da je Stilo na prodaju.

Evo linka na oglas :

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-8446093

jel to onaj stilo kojem ne valja zamasnjak?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
18 godina
Vaš Auto Snova

Da... Na kraju je ispalo da ipak nije baš u tak lošem stanju... Treba ga zamijenit s vremenom, al nije niš hitno {#}

PC RULES!!!
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@domac5:

Jep, rasklapao se dvomaseni, još bi trebalo mijenjat korpu i lamelu, a brzo će i vrijeme za veliki servis.(zupčasti, pumpa vode, natezači, ulje, svi filteri, po mogućnosti i kanalni remen..)

Ugl. cijena je za nekih 2000€ prevelika. NHF mika {#}

Malo se zezam ofc, taj motor je inače jedan od izdržljivijih, inače se govori da traje kao 1.9 TDI ali je još življi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 15:53 (Penryn).
18 godina
Penryn kaže...

@domac5:

Jep, rasklapao se dvomaseni, još bi trebalo mijenjat korpu i lamelu, a brzo će i vrijeme za veliki servis.(zupčasti, pumpa vode, natezači, ulje, svi filteri, po mogućnosti i kanalni remen..)

Ugl. cijena je za nekih 2000€ prevelika. NHF mika {#}

Malo se zezam ofc, taj motor je inače jedan od izdržljivijih, inače se govori da traje kao 1.9 TDI ali je još življi.

Ma da, najbolje da ga cigićima dam za 200 kn...

Sve što si naveo stoji, al to nije investicija koja se mora napraviti sutra. Zamašnjak ima malo lufta, al nije da bude se sad raspao zbog toga. Prije nego je uletjela ova prilika za 147-icu, gledao sam razno-razne opcije vezano uz zamašnjak, i našao sam tipa u Svetoj Nedelji koji reparira dvomasene zamašnjake, i na posao daje garanciju od 2 godine. Reparaciju računa 1500 kn. Imam i frenda koji mi bude sredio popust za korpu, lamelu i potisni ležaj, tako da će me to na kraju ispasti sve skupa 3000 kn. Već bi to napravio, al auto mi treba svaki dan, kad stigne 147-ica, onda Stilo ide k mehaničaru da to rastavi, ja budem nabavio dijelove i složio budem to. Sljedećem kupcu ostaje da napravi veliki servis, to ipak nebudem radio, pošto remenje treba mijenjat tek za nekih 30 000 - 40 000 kilometara.

I da, u pravu si, ova verzija JTD motora (115 konja) je najizdržljivija, bolja i od VW TDI-ja, a da ne govorim koliko bolje ide od VW motora...

Ja ne skrivam ništa, svakome ko me je nazvao sam rekao sve što treba na autu napraviti, nije mi baš toliko hitno da ga prodam da bi ga dao za 3000 €

PC RULES!!!
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Koji motor je u 147-mici, isto 1.9JTD?

16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Slash 666 kaže...

..

150 je sad 2.0TDi ako se ne varam, taj ide izvrsno. Ovo za mjenjač ne bi komentirao, možeš ga šaltati praktički s dva prsta koliko je lagan, bez nepotrebnog zakucavanja, i nekakvih strahova da ćeš fulati brzinu pri bržem šaltanju.

Da, 150 ks je sad ta verzija.
Ne znam, meni je bio glavni minus kod auta. I na novom Polu, 1.6 90 ks, motor superiška za tako lagan auto, taman snaga, ubrzava kao lud, ali ga mjenjač baš sputava.
U normalnoj vožnji je super, kad sam htio malo bržu promjenu, mjenjač je loš. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
18 godina
Vaš Auto Snova

Isto je dizel, al je MultiJet, 120 konja.

Auto je 2008 godina, prva rega 2009, 45 000 km ima.

Crna je, troja vrata, 17" felge itd...

Uzeo sam je od čovjeka kojeg znam već 5-6 godina, auto pratim od kad ga je kupio, stvarno je održavan i pažen auto, ko novi je...

PC RULES!!!
15 godina
Vaš Auto Snova
kad smo vec kod 147 jucer sam naletio na ovu... prelijepa je, jos da je plin ugradit u nju... uff http://m.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.6-ts-105-black-line-oglas-8597640
18 godina
Vaš Auto Snova

Ma to je slabija verzija 1.6 motora, to ne troši niš... Prosjek debelo ispod 8 litara...

Ja sam prije u svojoj 156-ici imao 1.6 sa 88 kW i prosjek mi je bio oko 8 litara 

PC RULES!!!
18 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Isto je dizel, al je MultiJet, 120 konja.

Auto je 2008 godina, prva rega 2009, 45 000 km ima.

Crna je, troja vrata, 17" felge itd...

Uzeo sam je od čovjeka kojeg znam već 5-6 godina, auto pratim od kad ga je kupio, stvarno je održavan i pažen auto, ko novi je...

Zvuči odlično. Varijabilna turbina i 8 ventila, bolje ne treba. Samo će ga trebat svako malo popuhavat čisto da nebi zapekla zakretna krilca, al to bar nije problem. {#}

18 godina
Penryn kaže...

Zvuči odlično. Varijabilna turbina i 8 ventila, bolje ne treba. Samo će ga trebat svako malo popuhavat čisto da nebi zapekla zakretna krilca, al to bar nije problem. {#}

Ja sam na autocesti svaki dan, nema straha da se nekaj zapeće ili zaštopa. Zato se i čude ljudi kad sjednu u Stila, kak fino vuče... Ne valja auto voziti ko bakica, treba mu tu i tamo malo stisnuti gas da si pluča pročisti :D

PC RULES!!!
15 godina
Vaš Auto Snova
ne smijem jaci od 80 kw pa bi ovo bilo idealno
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice