Spajanje računala s linijom

poruka: 4
|
čitano: 4.965
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Odmah na početku napominjem da je ovo pitanje prilično glupo i početničko, ako ne i offtopic.

Znači, linija (Sony mhc-wz5) nalazi se u jednom kutu sobe, računalo u drugom. Kupio sam stoga kabel od 10 metara, plativši ga nemalih 120 kuna, koji na jednom kraju ima normalni jack za slušalice, zvučnike i slično, a na drugom jedan crveni i jedan bijeli izlaz. Ili, da budem precizniji i citiram što piše na kutiji u kojoj je došao kabel: Male - Male: 3.5mm stereo jack plugs - 2xRCA PHONO plugs.

Problem je što linija ima iza po dva crvena i dva bijela ulaza i ja ne znam gdje uštekat ovo. Naravno, probao sam sve kombinacije i ništa ne radi, a i čini mi se da baš i ne pašu ti kabeli pošto nekako labavo uđu u te rupe.

Znam da će ovaj moj post vjerojatno izazvat salvu smijeha kod bilo koga tko ima imalo iskustva s ovakvim stvarima, ali, eto, priznajem, totalna sam nubara i idiot za ovakve stvari pa vas stvarno molim da mi pomognete - trebam li mijenjat ovaj kabel, trebam li neki dodatni adapter, što mi zapravo treba? :)

Hvala i pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje računala s linijom

ok, ajmo ovako.

jack ustekaj u zvucnu karticu, mislim da je taj dio jednostvan.

onda, s strasnje linije pogleda sta ti pise uz te bjelo/crvene konektore (činč po domace).

Tebi treba nesto od sljedeceg, Line in , Aux, DCC , prepostavimo da si to pronasao s zadnje strane linije, ustekaj onda tu činčeve.

Sad jos trebas na liniji namjestit na Aux (line in ili dcc, zavisi kako je oznaceno), to ti bude nekava funkcijska tipka s kojom prebacujes izmedzu cd playera, radia itd..

btw, kabel si preplatio. oderalo te posteno... 20metara činč kabela dodze oko 50kn + 10tak kn za mali konvertor.

Pobrkao sam svoje namjere s svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje računala s linijom
madafaka kaže...

Odmah na početku napominjem da je ovo pitanje prilično glupo i početničko, ako ne i offtopic.

Znači, linija (Sony mhc-wz5) nalazi se u jednom kutu sobe, računalo u drugom. Kupio sam stoga kabel od 10 metara, plativši ga nemalih 120 kuna, koji na jednom kraju ima normalni jack za slušalice, zvučnike i slično, a na drugom jedan crveni i jedan bijeli izlaz. Ili, da budem precizniji i citiram što piše na kutiji u kojoj je došao kabel: Male - Male: 3.5mm stereo jack plugs - 2xRCA PHONO plugs.

Problem je što linija ima iza po dva crvena i dva bijela ulaza i ja ne znam gdje uštekat ovo. Naravno, probao sam sve kombinacije i ništa ne radi, a i čini mi se da baš i ne pašu ti kabeli pošto nekako labavo uđu u te rupe.

Znam da će ovaj moj post vjerojatno izazvat salvu smijeha kod bilo koga tko ima imalo iskustva s ovakvim stvarima, ali, eto, priznajem, totalna sam nubara i idiot za ovakve stvari pa vas stvarno molim da mi pomognete - trebam li mijenjat ovaj kabel, trebam li neki dodatni adapter, što mi zapravo treba? :)

Hvala i pozdrav

ovak...
izabereš na liniji odostraga jedan par ulaza, jedan crveni i jedan bijeli, obično su jedan ispod drugoga oni koji čine par i iznad njih piše za šta su (aux, line in, phono i slično) .i upikneš jedan kraj kabela u te ulaze ,a na kompu upikneš u zvučnu karticu u ulaz koji je obično označen zelenom bojom (ili ak si već imao obične stolne kompjuterske zvučnike u ulaz u koji su oni bili upiknuti)
provjeri samo da ti  volume control u windowsima nije stišan previše pa da se zato ne čuje
i to bi bila sva znanost Cool
17 godina
neaktivan

Puno hvala na brzim odgovorima, sve radi, trebalo je samo malo jače upiknuti kabele, sad sam ispao još gluplji :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice