Samsung DVD-HR750 i regioni

poruka: 13
|
čitano: 2.615
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam prilike kupiti ovaj linijski DVD recroder sa HDD-om (160Gb). Kosta negde oko 100 eur,no to nije problem

Link

http://www.samsung.com/ie/consumer/detail/detail.do?group=homeentertainment&type=dvd&subtype=dvdrecorder&model_cd=DVD-HR750/XEU

Nesto me muci a ne razumem se bas u regione. To sto podrzava i dozvoljava region 2 je O.K ali pise da nece reproducirati nikakav DVD koji je oznacen   sa ALL regionom.

Jel tu (u ALL) spadaju i DVD filmovi koje sam snimao na PC-u koristeci ConvertX i DVD filmovi koji su dekriptirani sa DVD decrypterom ili i i iznajmlejni?

Ili u ALL spadaju originalni DVD-ovi koji su namenjeni recimo avionima,naftnim platformama...

Molio bih za pomoc i vase mislenje oko ovog recordera.

Znam (mozda) da nije nesto narocito i da nije zadnji krik tehnike ali mene prvenstveno sto mi ide u prilog je mogucnost snimanja TV programa i koliko sam video podrzava DivX sa podrskom za titlove srt,sub,idx + podrska za central europe fontove

TV program koji ce se snimati je obican analogni signal pa zato sam i odabrao ovaj uredaj

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 16:25 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Samsung DVD-HR750 i regioni

Osmijeh .. radit će, za svaki slucaj može i ovako... (klik) Problem može biti ako regija njie postavljena, dok sa ALL svi moraju raditi.

Cjena od 100€ je OK, tako da se ne isplati zezat s PC/TV kombinacijom (... ali razmisli)

pozz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 16:37 (ihush).
17 godina
neaktivan

Evo sta pise u uputsvu

Discs that cannot be played

DVD-Video with a region number other than “2” or “ALL”
3.9 GB DVD-R Disc for Authoring.
DVD-RAM/-RW(VR mode) not recorded following the Video
Recording Standard
A DVD-R/DVD-RW(V) disc which has been recorded and not
fi nalised in a different manufacturer’s recorder.
DVD-ROM/PD/MV-Disc, etc
CVD/CD-ROM/CDV/CD-G/CD-I

Po prvi put cu morati da "otkljucavam" nesto pa molim te pojasni mi kako da uradim ovo sprema onaj link. Na primer ovaj rekorder ce doci sa DVD region 2 sta da uradim da bude region free?

17 godina
neaktivan

Stvarno mi se ne isplati raditi akrobacije sa PC TV kartom. Dobra karta debelo prelazi 60 eur i (sprema meni) sluzi da snimas sa brdo podrzanih formata + slusanje radia i snimanje.

Kada od ovo oduzmemo komfor koji nudi lezanje i lencarenje ispred TV-a. Za mene ne PC resenje,mozda nekd neka jeftina karta ali za   sada predugo sam ispred PC-a i kuci i na poslu

Usput na Samsungovoj strani nude firmware ali nema chageloga niti uputsva kako ovo uraditi. Sta mi je ciniti? :)

16 godina

VR mod je nešto drugo (kao montaža-editiranje, dodavanje menija...) imaju ga i kamere. Normalan način je DVD-Video.

Discs that cannot be played:DVD-Video with a region number other than “2” or “ALL” -znači da je podešen za regiju 2 ili ALL, njih normalno playa...

Za one upute, osim copy-pasta, nebih ti mogao ništa konkretnije, samo ideš korak-po korak i uz pomoć daljinskog ga odključaš. Ali to koliko vidim neće biti potrebno. Ako imaš potrebu mijenjati regiju, shrinker sa snimljenim DVDom to radi vrlo brzo.

16 godina
Lazarus Long kaže...

Stvarno mi se ne isplati raditi akrobacije sa PC TV kartom. Dobra karta debelo prelazi 60 eur i (sprema meni) sluzi da snimas sa brdo podrzanih formata + slusanje radia i snimanje.

Kada od ovo oduzmemo komfor koji nudi lezanje i lencarenje ispred TV-a. Za mene ne PC resenje,mozda nekd neka jeftina karta ali za   sada predugo sam ispred PC-a i kuci i na poslu

Usput na Samsungovoj strani nude firmware ali nema chageloga niti uputsva kako ovo uraditi. Sta mi je ciniti? :)

- u pravilu, za DVD se firmware snimi na CD, ubaci u player (ugašen) i kod paljenja obavi sve... ali za konkretan model ipak provjeri.
(btw. mislim da netreba mijenjati firmaware)
-za komfor (TV/PC), razumijem... ali. khmmm, uvijek neki 'ali' :))
-cijena jeftine kartice je oko 25€, ako imaš noviji PC, to je sve što treba. Ja sam složio HTPC (upravo tipkam na njemu) i savršeno služi da se 'odmaknem' od PCa, cordless lovi dovoljno za 'rad' iz fotelje.. Sramim se
17 godina
neaktivan

Samsung kaze da se firmware sprzi ubaci u player i ovaj preuzima sve ostalo. Nema nekoh posebnih procedura

Ja necu ovo obaviti posto nigde ne navode sta su promenili pa necu popravljati nesto sto nije pokvareno

E sad,cuo sam razna mislenja o tome kako se ovaj ponasa sa snimljenim medijama na PC-u

Neki kazu da cita sve osim ne zna snimati na DVD+RW. Ovo sa "plusom" nije strasno. Nego serviser koji je ovlasten za Samsung kaze da je malo musicav i prebirljiv sa kvalitetom media (ogrebotine).

Kaze nabavi Toshibu ali Toshiba nema podrsku za divx tako da.. i Toshiba debelo zalazi u cenovni rang gde "igra" i Sony. Lavina :)

Neki su u staviti ruku u vatru sa Samsung i kazu da "cita sve osim gramofonske ploce"

Ko ce znati :)

Lose je ako radi probleme sa diskovima dobrih prozivodaca koji su fizicki ispravni

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 12:27 (Lazarus Long).
16 godina

to s medijima, ima razlike kako se koji recorder 'slaže' s medijem, meni je najpouzdaniji Verbatim/Traxdata, za video uvijek koristim minus (-) kao stariji standard je podržaniji u playerima (ali danas to više nebi trebalo biti važno). Uzimati tuđa iskustva/savijete je teško, jer može biti problem do PCa, medija, previsoke brzine smimanja itd.. tako da ćeš uvijek čuti da nekom radi savršeno a nekom loše.

Moj savijet: DVD-R, na x4 brzini.

Oko izbora marke, Sony je jedini koji drži standarde (zajedno s Philipsom) ali isto tako ima WarnerBross, Michael Jacskona, PlayStation itd.. tako da je njemu u 'interesu' da nemože kopirati sve. Toshiba je 'preblizu' Sonyju, tako da bi prije uzeo Samsung ili jeftikaner Quadro (baš zato što čita sve - dok radi). Mada mislim da Sony i Toshiba imaju odlične uređaje... -ovo nisu savijeti koji puno pomažu u odluci... :)

17 godina
neaktivan

Pa vec koristim Quadro jeftikaner koji je ruzan i koji nije za pred goste :)

Zna se dogoditi da "izade" iz sinhronizacije sa titlom (pogotovo na RW medije) ali za aparat koji je 20 eur. blesavo je ocekivati nesto vise.

Upali ga onaj ko prvi ustane tog dana i gasi se ..ne gasi se uopce.

Sto je najbitnije podrzava DVD+ i - RW bilo koje marke i ne zanoveta ako je medij izgreban ili snimljen bilo gde i raznim brzinama.

Skinem film sa torrenta,sprzim na RW i pogledam ga. Ako je dobar i dobre kvalitete upogonim ConvertX i napravim DVD

Meni je jasno da ovi vodeci se moraju drzati standarda i "standarda" + moraju imati regione koje je vrlo lako maknuti. Najveca boljka ce mi biti ako ovaj Samsung odbija da reproducira moju kolekciju filmova.

Bukvalno sam prekopao internet da vidim misljenja drugih korisnika ovog uredaja ali nisam nasao nista relevantno

16 godina

RW kao medij je najslabije čitljiv, za očekivati je i najviše problema kod playera.

-mislio sam da ti je važnije snimanje (TV/VHS...) na DVD i kompatibilnost (snimljenog na drugim playerima).

Vjerojatno će dobro reproducirati kućnu kolekciju filmova, još da ima mrežu kao ovo...(cijene 100-200€) mogao bi preskočiti konvertiranje-snimanje. Usput direktno gledaš YouTube ili preko torrenta download (jer je to zapravo PC+KuBuntu).

16 godina
neaktivan

Mislim da nećeš imati problema s 'all' diskovima.

Koliko mi je poznato ne postoji flag 'all' već se prilikom authoringa može označiti brojčano od 1-8 regije, a kad su sve označene neki softweri ga čitaju kao 'all'.

Što znači da 'all' u stvari ima označenu između ostalih i regiju 2, pa bi morao raditi kod tebe.

17 godina
neaktivan

Decki nista od ovoga!

Nastao je problem na relaciji potrosac/pokvareni trgovac.

Gad je pokusao da mi proda rabljen uredaj..oanko kulturno spakovan. Ambalaza je imala dva sloja selotejpa na sebi + bonus neki je crtao olovkom po njoj :)) I vidjelo se da i dalinski ima vidlive ogrebotine na sebi.

Ali nije mogao prikriti "miomirise" koji je ovaj (aparat ne trgovac) pokupio tokom koristenja (hrana i cigarete) On se pobrinuo da sakrije tragove,upotrebio je razne politure..ali ja sam ga razotkrio. Sledile su izvinjenja za to da su mu "oni" tako isporucili ili "mozda je bio eksponat,nista strasno"

Steta

Zasluzio je da ga kupim pa da ga opalim kod inspekcije ali nemam snage za to.

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

1 0 hvala 0
16 godina

Smijeh ... optimističan pogled - jedna briga manje (oko kompatibilnosti itd.)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice