"Mecha Error" na CD changeru

poruka: 9
|
čitano: 9.137
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
"Mecha Error" na CD changeru linije

Pojavljuje mi se dakle taj error kad hoćem promijeniti neki od 3 cd-a ili slušati ih - to još ponekad i morem al samo jednog (specifičnog) od 3!

Još je gora stvar kaj se changer uopće neda otvoriti, obavezno je taj error!

Ima lijeka za to ili je pravi mehanički kvar?

Sony linija stara nekih 6 godina i nikad se prije nije kvarila (niti je imala razloga za to xd), slika govori sve:

error... error...

Da barem morem izvaditi CD-e, siguran sam da postoji "ručni način", budući da su okolo imbusi...

Ali nisam ja baš maher za to :)

UPDATE: riješeno, sve šljaka. Bila je caka u tome ispod opisanom, nekaj je "preskočilo"... Hvala KaeR!

Sto mi Darkwoodskih bubnjeva! |CroSimRacing|
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 14:41 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Mecha Error" na CD changeru linije

Moguće je i da se samo jedan od CD-a zaglavio u mehanizmu (iskočio iz svoje ladice), recimo zbog nekog udarca u radu ili slučajno. Nažalost, ako nema nekog predviđenog otvora za otvaranje u slučaju nužde (možda postoji za to predviđena rupica na prednjoj strani, ne vidim iz slike), morat ćeš rastaviti CD player da dođeš do mehanizma i samih CD-a.

Nažalost, po mojem vlastitom iskustvu s jednim starijim modelom Sony linije, ti CD changeri su prekrhko napravljeni i nije nemoguće da se neki sitni dio mehanizma poderao ili odlomio od normalne upotrebe, ali dok ne probaš izvaditi CD-e i ponovno ne pokušaš slušati, nećeš moći utvrditi problem. Prilikom rastavljanja pazi samo na međusobne položaje dijelova mehanizma, jer ovisno o dijelu koji rastavljaš, može biti bitno za ispravno funkcioniranje.

KaeR
17 godina

Hvala na odgovoru.

Sa svake strane ima nekaj ko "imbus" šarafe i to se vidi na slici...

Problem je samo kaj ne znam dal to zbilja jesu šarafi, a očito ne zna niti bilo ko drugi...valjda se nikom nikad nije desilo takvo što :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: "Mecha Error" na CD changeru
Armor kaže...

Hvala na odgovoru.

Sa svake strane ima nekaj ko "imbus" šarafe i to se vidi na slici...

Problem je samo kaj ne znam dal to zbilja jesu šarafi, a očito ne zna niti bilo ko drugi...valjda se nikom nikad nije desilo takvo što :(

MechaError je Mechanical Error

Imbusima vadis onaj ukras sa prednje strane a bocno (valjda ima jos imbusa) rasklopis liniju "do koske" i povadis zaglavljeni CD

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina

Iz slike nije baš najjasnije, no čini mi se da su ti imbusi ustvari samo dekorativni element. Ne znam točno za ovaj model, no na nekima se maska CD playera skida jednostavnim potezom prema gore. Probaj, samo oprezno da ne polomiš nešto.

Svejedno mislim da je potrebno otvoriti kućište linije da bi se moglo pristupiti mehanizmu CD changera.

KaeR
17 godina

Radi se o modelu MHC-RG590S

http://www.sony.hr/support/hr/product/MHC-RG590S/specifications

Nisam pronašel nikaj o tom erroru niti o otvaranju na YT-u...

@LL, znam da je to "mechanical", sumnjal sam na samu liniju, da joj se nije kaj poremetilo "u mozgu" ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako misliš da se elektronika "zbunila", probaj napraviti reset (pritisni zajedno stop, play/pause i disc 1 - upute str.24), ali nisam baš uvjeren.

Inače, ako je ilustracija u uputama točna (sad vidim da je konstrukcija slična modelu RX77 koji sam imao, oni imbusi koje si spominjao su samo ukras, što znači da ćeš morati skinuti vanjski poklopac kućišta (bez stražnje strane) - imaš nekoliko šarafa sa svake strane kućišta i vjerojatno neki s donje strane.

Bilo bi dobro, ako ikako uspiješ, otvoriti ladicu CD changera prije skidanja poklopca (pomoću kontrola na liniji, ne ručno - ladica je u ovom tipu changera nakon umetanja diskova mehanički blokirana sa stražnje strane, koja ti je nedostupna bez otvaranja)  - olakšat će ti posao. Ako ne ide, otvori kućište, a ladicu (radi utvrđivanja greške) možeš otvoriti ručnim rotiranjem osovine motora koji je pokreće u odgovarajućem smjeru, nakon otvaranja trebalo bi ti biti dostupno s donje strane ladice.

KaeR
17 godina

Hvala, izgubil eto dva sata ali bezuspješno!

Prvo odšarafil sve šarafe koji su se ticali prednje maske ali nema šanse izvaditi je!

Četiri od ispod i dva otraga (skroz iznad) - malo krene al nekaj ju drži, čini mi se baš CD changer, nisam htel više siliti, ionak je puno izdržala :)

Odšarafil i 3 sa svake strane, no oni imaju ulogu ko i na kompu - skidanje stranice.

Tak sam s lijeve videl taj mehanizam kaj okreće diskove i ručno spustil jedan dijel (nekaj bijelo).

Upalil liniju i uz Open je malo krenulo van, a ja brže bolje rukama pomogel xd

Sve očistil i izvadil CD-e; kad je changer bil otvoren, stalno se vrtel i nije se htel zatvoriti.

Krenulo je kad sam ja pogurnul, no onda je i dalje počel vrteti da bi na kraju sve stalo, linija se nije dala ni ugasiti (vječno stand by blicanje!).

Riješil to vađenjem kabla i sad je opet mecha error, dobro kaj mi opće linija dela.

Nikaj od toga očito...barem kad sam ja u pitanju.

UPDATE: riješeno, sve šljaka. Bila je caka u tome iznad opisanom, nekaj je "preskočilo"... Hvala Kaer!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 14:42 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja sam sad prije sat vremena raskapil  svoju. Potrebno je skinut maske bočne i gornju to sve odšarafit meni je cd bio iskočio i bio unutra. njega sam izvadio i sad se zatvara mjenja cde i sve radi ok. pozz ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice