Kako spojiti masu na predpojačalo

poruka: 23
|
čitano: 9.782
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav! Kupio sam predpojačalo i na njega spojio napon, ulaz i izlaz i kad to uključim nečuje se ništa. Pomislio sam da nešto nije dobro spojeno pa sam prstima stiskao kao da ću poboljšati spojeve i da će se nešta čuti, međutim kada sam stavio prst tamo gdje se spaja masa, nešta se malo čulo muzike. E sad... moje pitanje glasi kako da spojim masu na to predpojačalo da bi se čuo normalan zvuk. Ja smatram da je problem do mase, ali nisam baš siguran. Neznam jel je bitno ili nije, ali to je to predpojačalo: https://www.ebay.com/itm/NE5532-Stereo-Preamplifier-Volume-Control-Board-W-Treble-Bass-Tone-Control/382299746363?hash=item5902d7303b:g:H~EAAOSwDkVaIZUU ... Molim da mi neko pomogne ko se razumije bolje u takve stvari. Ako treba, mogu i uslikati pa da vidite o čemu se točno radi. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako spojiti masu na predpojačalo

U predpostavki kako znaš što je predpojačalo, napiši nam kako i što si spojio na ulaz/izlaz samog predpojačala.

7 godina
neaktivan

Pa znači na ulaz sam doveo signal iz laptopa, a izlaz je spojen na zvučnik i napajanje je iz adaptera 12 V.

13 godina
Nije da se bas razumijem ali specs. sa ebay-a Operating voltage: DC/AC 9V-30V
everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Mislim da mu je napon koji sam mu dao uredu. Ima diodicu i ljepo svijetli kad prikljucim napon

13 godina
Koje su snage zvucnici?
everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U slučaju da se povezuješ na pasivne zvučnike treba ti pojačalo snage a ne predpojačalo. 

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Aktivni je zvucnik i cijela situacija bez tog predpojacala radi, al ja hocu da mogu regulirat EQ zvucnika pa sam na ulaz pojacala ubacio predpojacalo. Jel to mozda nije ispravno kak sam spojio ili sta?

17 godina
piha kaže...

Aktivni je zvucnik i cijela situacija bez tog predpojacala radi, al ja hocu da mogu regulirat EQ zvucnika pa sam na ulaz pojacala ubacio predpojacalo. Jel to mozda nije ispravno kak sam spojio ili sta?

Nisam ti siguran zasto ne radi ali sam siguran da nije do mase. Ako ti je lanac laptop-predpojacalo-pojacalo-zvucnici trebalo bi raditi. Mozda glupo pitanje ali jesi na pojacalu izabrao odgovarajuci izvor ?

7 godina
neaktivan

Pa kažem, taj zvučnik je aktivan tj. ima svoje pojačalo i on sam za sebe radi, ali kad ubacim predpojačalo, neće... Jel postoji možda mogučnost da je predpojačalo neispravno?

17 godina
moderator

Da nisi greškom zamijenio ulaz i izlaz na pretpojačalu?

Naravno da je moguće da je pretpojačalo neispravno. Mogao bi slušalice spojiti na njega pa tako provjeriti.

15 godina
A mogao si i detaljno poslikat da vidimo kako je to spojeno.
7 godina
neaktivan

Mogu slikat al je sve u izolirki pa se nece vidjet. Provjeravo sam vise puta mjernim instrumentom i sve je dobro spojeno.

17 godina
moderator
Razglabanjem se neće ništa postići. Spoji slušalice na izlaz kako bi mogao provjeriti je li ti pretpojačalo uopće ispravno.
7 godina
neaktivan

Ovako... Spojio sam ga na mali prijenosni zvucnik kojeg mi nije steta skurit i te spojeve ulaz, izlaz nisam izolirao. Pustim pjesmu i nista se necuje, ali kad malo diram s prstima te neizolirane spojeve onda se cuje muzika i svi potenciometri na predpojacalu rade i ljepo se cuje kad se smanji bas, pojaca treble i tak to, ali samo kad diram te spojeve. Nekuzim zasto je to tak, sta krivo radim?

16 godina
moderator

Daj ti ipak nama malo slika stavi...

Nego probaj za početak drugo napajanje.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
15 godina
piha kaže...

Ovako... Spojio sam ga na mali prijenosni zvucnik kojeg mi nije steta skurit i te spojeve ulaz, izlaz nisam izolirao. Pustim pjesmu i nista se necuje, ali kad malo diram s prstima te neizolirane spojeve onda se cuje muzika i svi potenciometri na predpojacalu rade i ljepo se cuje kad se smanji bas, pojaca treble i tak to, ali samo kad diram te spojeve. Nekuzim zasto je to tak, sta krivo radim?

Da ne koristiš možda kabele od kakvih jeftinih slušalica?

Poslikaj to više nismo vidovnjaci!

7 godina
neaktivan

Evo slika ak to sta znaci. Sve je dobro spojeno, iza ljepo pise i ja sam spojio tak kak pise. Kablovi su dobri, zvucnik bez predpojacala ljepo radi na taj kabel.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 10:19 (piha).
15 godina
piha kaže...

Evo slika ak to sta znaci. Sve je dobro spojeno, iza ljepo pise i ja sam spojio tak kak pise. Kablovi su dobri, zvucnik bez predpojacala ljepo radi na taj kabel.

sisko93 kaže...
A mogao si i detaljno poslikat da vidimo kako je to spojeno.

Takvu sliku vidim i na linku predpojačala sa ebaya, to nije detaljno.

Kako misliš da ti pomognemo kad ne daješ tražene povratne informacije?

Gdje to pritisćeš pa predpojačalo proradi? Samo predpojačalo, kabele, zvučnike, dolje u gaće??

Skini tu izolaciju, izolirat ćeš ponovno, pa 5kn košta kolut izolirke.

17 godina
neaktivan

.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Ma budem ja narucio drugo. Pa nisam glup da neznan spojit zice tam gdje pise, ne radim to prvi put, a i nije ni cudno da s ebaya dode neispravno.

17 godina
moderator
piha kaže...

Ma budem ja narucio drugo. Pa nisam glup da neznan spojit zice tam gdje pise, ne radim to prvi put, a i nije ni cudno da s ebaya dode neispravno.

Zapravo jest čudno.  Barem prema mojim iskustvima. Nanaručivao sam se hrpetine elektroničkih komponentica iz Kine i toliko rijetko su bile neispravne da se zbilja ne mogu sjetiti konkretnih slučajeva. Nisam zapravo siguran ni da mi je ijedna komponentica stigla neispravna. Sjećam se jednog, u poštanskom prometu slomljenog LCD ekrana.

7 godina
neaktivan

I ja sam puno komponenata narucio iz kine, inace se bavim modelarstvom i sastavio sam par aviona na daljinski i jedan dron. Sve sta sam narucio stiglo je na vrijeme i bez ikakvih oštečenja. Ali eto, dogodi se☺

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice