kako pohraniti ili kopirati originalan dvd

poruka: 3
|
čitano: 2.899
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
kako pohraniti ili kopirati originalan dvd

imam par filmova original na dvdima koje bi htio pohraniti na hard disk ili ih sprziti na drugi dvd da ga mogu imati i dalje ako mi se original pokvari
pa me zanima kako se to radi
kada ubacim originalni dvd u laptop pise mi pod my computers tamo di je dvd-ram drive (D da ima 7,31 gb total size, onda desnim klikom kliknem open na njega i pojave mi se dva foldera u njemu ,video_ts i audio_ts
u video_ts folderu se nalaze mnogi fileovi u ifo.,bup.,vob. formatima
ja neznam kako sprziti taj film da ga mogu onda gledati na sprzenom dvd
a i vidim da film ima 7,31 gb total site, a moji prazni dvdi imaju oko 4,7 gb ,
i zanima me kako te filmove pohraniti na hddu da ih kasnije mogu na kompu gledati
s onim filmovima u divx formatima znam kako ih i prziti i pohraniti u hdd(samo treba copy ,paste),ali kako to isto napraviti s orginalnim dvdima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: kako pohraniti ili kopirati originalan dvd

Jedno elegantno rješenje: DVDFab, za većinu pitanja (ima i besplatna verzija).

KaeR
16 godina
RE: kako pohraniti ili kopirati originalan dvd

Napravi ovako: 1. Skini ova 3 programa (DVD Shrink, DVD Decrypter i RipIt4Me, vidjeti ćeš ih, pri kraju su stranice) i instaliraj ih,

2. Ubaci originalni DVD i pokreni DVD Decrypter i "ripaj" taj DVD, a ako DVD Decrypter ne bude mogao ripati, prvo pokreni RipIt4Me,

3. U RipIt4Me klikni na "Wizard mode", ostavi postavke kako stoje i klikni na Next, Create PSL list, Rip DVD i onda u DVD Decrypteru na Decrypt i pričekaš da završi,

4. Zatim kada završi DVD Decrypter, ostaviš sve kvačice kako stoje i klikni na Do it!, onda ostavi one 2 kvačice i klikni na Clean up VOBs i kada završi otvori sa DVD Shrinkom,

5. Sa DVD Shrinkom izbaciš nepotrebne stvari da ti film stane na jednoslojni DVD (npr. menije, extra sadržaje, sve prijevode osim Hrvatskog audio i subtitle

prijevoda), dakle ideš na Re-author i izvučeš "Main movie" (Glavni film bez onih drugih dodataka) na lijevu stranu, onda Compression settings i izbaciš nepotrebne audio i subtitle (subpicture) prijevode i klikni na Backup!.

6. I to je to!

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 16:09 (Izzy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice