TV s kompom

poruka: 83
|
čitano: 24.253
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
TV s kompom

Pozz ekipa.

Evo pošto sam noob moram da pitam kako da spojim komp  s TV-om?

TV mi ima one obične utore za žice cvena žuta bijela ( obične) i SCART ulaz.

Imam utor za S-Video na grafičkoj ( slika je dolje). Dali ja to uopće MOGU spojit ako mogu, kako? Šta trebam da kupim da to naparavim?

Fala lepo drugovi :)

http://regmasters.bloger.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: TV s kompom
Serenity Now!
16 godina
K1so kaže...

Pozz ekipa.

Imam utor za S-Video na grafičkoj ( slika je dolje). Dali ja to uopće MOGU spojit ako mogu, kako? Šta trebam da kupim da to naparavim?

Kolko pinova imaš na grafi u s-video-u?

EDIT: Trebalo bi s OVIM ić...

Ako double postam znači da pišem s moba...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 19:16 (DamageHigh).
16 godina

Jedini problem kod ovog kabela je što je 4-pinski..

Najvjerojatnije grafa ima 7 pinova..

Ako double postam znači da pišem s moba...
17 godina
neaktivan
TV s kompom

El imaš ps?

Ako ga imaš uzmeš onaj kabel koji ti spaja scartive i prebaciš,

tako sam ja napravio i  radi sve normalno.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
K1so kaže...

Pozz ekipa.

Kupi S-Video>SCART adapter i S-Video kabel kao sto ti Goran kaze i to je to. Slika je preko S-Videa puno bolja nego preko kompozitnog (zuti RCA)
15 godina
odjavljen
TV s kompom

na grafi mi je 7 pinski. onda budem to kupio, i još jednom pitao prodavača u ponedjeljak. fala :)

http://regmasters.bloger.hr/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
K1so kaže...

na grafi mi je 7 pinski. onda budem to kupio, i još jednom pitao prodavača u ponedjeljak. fala :)

Kakve veze ima sto ti je na grafi 7-pinski, spajas na onaj adapter koji si stavio u prvom postu a ne u grafu. Iako mozda radi i ako spojis direktno u grafu, nisam to pokusavao pa ne znam
16 godina
neaktivan
TV s kompom

Sve mi lijepo radi. Ali nemam slobodnog skarta na tv-u. Jel se može kabel iz grafičke spojit na dvd player pa da onda gledam na tv-u, jel imam slobodnih s-video utor.

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da može..sve ovisi koji DVD imaš...

A možeš i s OVIME riješit problem..

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 17:46 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
TV s kompom

E, da jel ima gdje za kupit scart da s jedne strane ima muški dio, a sa druge strane npr. 3 ženska?

0 0 hvala 0
16 godina

KLIK  Smijeh

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
titan kaže...

E, da jel ima gdje za kupit scart da s jedne strane ima muški dio, a sa druge strane npr. 3 ženska?

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8071600267

EDIT: DamageHigh me pretekao:(

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 18:20 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan
TV s kompom

Kod spajanja kompjutera i televizora, jel se grafička opterečuje više kad su monitor i televizor istovremeno spojeni ili ne?

0 0 hvala 0
16 godina

Ako ti je namješteno da ti je TV clone tj. da ti tv ima istu rezu ko i monitor, onda ne..

Bar ja nisam primjetio kod sebe..

15 godina
neaktivan
TV s kompom

e ljudi i meni bi trebala pomoć oko spajanja, samo problem, ja imam samo laptop, a on ima VGA i HDMI izlaz.TV je.....heh, a katodni, koji drugi XD.Znači kompozitni ulaz i scart.Ima i s-video ali laptop nema pa......e da, podpitanjce, uskoro ću nabaviti onaj dvb-t primjemnik za onu famoznu digi tv.Dali on ima nekuaku varijantu za spajanje ?

pbandov -IT "zarada" preko neta: http://www.neobux.com/?rh=506574617242616E646F76

0 0 hvala 0
16 godina
pbandov kaže...

e ljudi i meni bi trebala pomoć oko spajanja, samo problem, ja imam samo laptop, a on ima VGA i HDMI izlaz.TV je.....heh, a katodni, koji drugi XD.Znači kompozitni ulaz i scart.Ima i s-video ali laptop nema pa......e da, podpitanjce, uskoro ću nabaviti onaj dvb-t primjemnik za onu famoznu digi tv.Dali on ima nekuaku varijantu za spajanje ?

Evo imaš OVO za laptop...

Kad kupiš dvb-t prijamnik možeš laptop s telkom spojit i s OVIM kabelom, ali pošto imaš katodni TV nema baš previše smisla spajat s HDMI kabelom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 19:43 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
TV s kompom

Evo napravio sam sliku da bolje predočim svoje pitanje. Zanima me samo ovaj dio za zvuk. Da li mogu ja doma ručno spojit žicu na žicu ova dva kabla tj. žice za zvuk s scarta na 3,5 mm audio utikač. (Jel ima kakvih gubitaka) i u koji utor da taj 3,5 mm utikač upiknem ako već na zelenom imam zvučnike od kompa. Jel bi se zvuk istovremeno čuo i na tv-u i na kompu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TV s kompom

..evo i ja bi htio pc na tv pa me zanima dali mou spojiti s ovim kabelom(dolje)....ja bi to izravno na graficku pa na scart utor zuti u telki... imam lcd....ovaj crni u grafu a zuti na scart i dali je to to ili jos nesto treba...

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 19:25 (Hrvojestr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

..evo i ja bi htio pc na tv pa me zanima dali mou spojiti s ovim kabelom(dolje)....ja bi to izravno na graficku pa na scart utor zuti u telki... imam lcd....ovaj crni u grafu a zuti na scart i dali je to to ili jos nesto treba...

Mozes tako ali to ti nije SCART nego kompozitni kabel. Buduci da kazes da imas LCD pretpostavljam da on ima HDMI utore. Ako spojis HDMI-om imat ces puno bolju kvalitetu slike
16 godina
neaktivan
Jel zna tko onda ovo sa zvukom?
15 godina
neaktivan
titan kaže...
Jel zna tko onda ovo sa zvukom?

Nisam ti vidio post, jbt, ne moras odmah vikat ;) Mozes rucno spajat zice, ne bi trebalo bit nikakvih znacajnih gubitaka, ali mislim da bi ti bilo jednostavnije kupit zice i adaptere. Ako ne mozes nikako duplicirat taj izlaz na kompu (ako imas odvojeni izlaz za slusalice ili mozda mozes u driverima postavit neki mod da na straznjem izlazu bude isti zvuk kao i na prednjem pa u njega spojis) onda kupis jednostavni Y-splitter (1x3.5mm na 2x3.5mm) i u jedan spojis zvucnike a u drugi 3.5mm na 2xRCA kabel koji spojis u onaj SCART adapter (ili ako imas 3xRCA kabel onda uzmes 3.5mm na 2xRCA adapter i u njega spojis bijeli i crveni koji su za zvuk. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Stavio bih ti linkove na te adaptere i kablove ali sam na mobu pa ne mogu.
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Hrvojestr kaže...

Mozes tako ali to ti nije SCART nego kompozitni kabel. Buduci da kazes da imas LCD pretpostavljam da on ima HDMI utore. Ako spojis HDMI-om imat ces puno bolju kvalitetu slike

imam hdmi utor..ali kako da spojim hdmi kada mi je kod hdmi neki drugi prikljucak,a nemam takav kabel...evo spojio sam s kompozitnim kabelom ali nemam slike na tv-u..sta trebam nariktati???

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 11:55 (Hrvojestr).
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
Mirko935 kaže...
Hrvojestr kaže...

imam hdmi utor..ali kako da spojim hdmi kada mi je kod hdmi neki drugi prikljucak,a nemam takav kabel...evo spojio sam s kompozitnim kabelom ali nemam slike na tv-u..sta trebam nariktati???

Probaj vidit u driverima je li ti sve postavljeno i je li ti nasao TV kao drugi displej, ako nije obicno ima neki "Detect TV" ili slicno gumb. I jos mu namjestis zelis li da bude "clone" ili "extended" ili kako vec hoces da bude. Nadam se da si se sjetio da trebas i na TV-u stavit taj ulaz. To bi trebalo bit to. Ako nece probaj onda monitor spojit u drugi izlaz, meni je na 3870 TV izlaz radio samo kad je monitor bio spojen u prvi izlaz. Btw, kako mislis da ti je kod HDMI neki drugi prikljucak? Definitivno se isplati kupovina HDMI kabla, slika je nebo i zemlja u usporedbi sa kompozitnim
16 godina
neaktivan
TV s kompom

..hmmm da di  pod driverima i kojim postavkama di je taj gumb..pojasni..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

..hmmm da di  pod driverima i kojim postavkama di je taj gumb..pojasni..

Ako imas ATI-evu grafu onda u CCC-u imas Displays tab gdje bi trebali bit izlistani svi displeji i opcije za njih. Za Nvidiu ne znam ali je vjerojatno nesto slicno. Na mobu sam pa ti ne mogu rec preciznije, jbg
15 godina
neaktivan

odlično, hvala :D, e samo još jedna stvar, dali mogu za zvuk onda sa stereo izlazom na kompozitni ulaz ?

pbandov -IT "zarada" preko neta: http://www.neobux.com/?rh=506574617242616E646F76
15 godina
neaktivan
pbandov kaže...

odlično, hvala :D, e samo još jedna stvar, dali mogu za zvuk onda sa stereo izlazom na kompozitni ulaz ?

Kompozitni ulaz je samo za sliku (zuti RCA). Ako mislis na to mozes li sa 3.5mm stereo na (bijeli i crveni) RCA za zvuk, naravno da mozes, samo trebas 3.5mm na 2xRCA kabel
15 godina
neaktivan
TV s kompom

Ja na kompu imam onu karticu ugrađenu za tv i imam kabel s kojim to spajam na antenu, ali nikako nemogu dobit sliku, dal zna netko to riješit? Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice