Traskodiranje HD formata u MKV

poruka: 5
|
čitano: 2.187
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rekodiranje HD formata u MKV

Imam hrpu dokumentaraca u Full HD formatu koji zauzimaju podosta gigabajta.

E sada, pošto gledam te dokumentarce samo na kompu htio bi ih pretvoriti u mkv ili neki drugi format sa smanjenjem zauzeća na hardu a da ne izgubim toliko na kvaliteti prikaza. Probao sam sa Format factoryem i defaultnim postavkama, dobijam smanjeni fajl ali sa lošom kvalitetom.

Na šta da obratim pažnju prilikom rekodiranja?..bitrate?..aspect ratio?..rezolucija?...da ne izgubim toliko na kvaliteti slike a da se smanji fajl?

Pozdrav i hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rekodiranje HD formata u MKV
Frank0 kaže...

Imam hrpu dokumentaraca u Full HD formatu koji zauzimaju podosta gigabajta.

E sada, pošto gledam te dokumentarce samo na kompu htio bi ih pretvoriti u mkv ili neki drugi format sa smanjenjem zauzeća na hardu a da ne izgubim toliko na kvaliteti prikaza. Probao sam sa Format factoryem i defaultnim postavkama, dobijam smanjeni fajl ali sa lošom kvalitetom.

Na šta da obratim pažnju prilikom rekodiranja?..bitrate?..aspect ratio?..rezolucija?...da ne izgubim toliko na kvaliteti slike a da se smanji fajl?

Pozdrav i hvala.

Najlakše je da s AutoGk-om rip-aš u .avi format(neznam jel može u ijedan drugi).Ja sam DVD formate ripao i kvaliteta nije puno lošija.Tutorial imašovdje(preskoči prvi korak ako su ti filmovi na kompu)

Fućkaj ga!
16 godina
Tomislav95 kaže...
Najlakše je da s AutoGk-om rip-aš u .avi format(neznam jel može u ijedan drugi).Ja sam DVD formate ripao i kvaliteta nije puno lošija.Tutorial imašovdje(preskoči prvi korak ako su ti filmovi na kompu)

nee!! njemu treba za HD ripat..a ne DVD u .avi format!

TiONiO
15 godina
neaktivan
Traskodiranje HD formata u MKV

Pa u kojem su sad formatu ti fileovi koje želiš transkodirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...
Tomislav95 kaže...

nee!! njemu treba za HD ripat..a ne DVD u .avi format!

Malo sam googlao i našao sam ovo.Nisam isprobao pa neznam kakav je program ali sam pročitao na nekom stranom forumu da je kvaliteta filma poslije rekodiranja super

Fućkaj ga!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice