Stereo hifi sustav

poruka: 37
|
čitano: 9.916
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Pozdrav

Bi li se do nekih 3000kn mogao slozit stero sustav, znaci reciver i zvucnici. Trebali bi biti sto kvalitetnije, ali sposobni svirati dosta dubok i jak bas. Primarna funkcija bi bila glazba ( dubstep, rege, ska , punk, rock, metal / -ne tim redom) onda filmovi i na kraju igre. Imam u planu uzet i zvucnu karticu, tako da to nece biti neki problem. Sada koristim mini hifi liniju, navodno ima 35w po izlazu. Cak ni nije tako los zvuk na pola, ali sve iznad 25/40 je dosta losije, pogotovo bass. A i ima neke frenkvencije koje jednostavno zuje, neznam kako da opisem zvuk, jednostavno nije "cist".

Unaprijed hvala na pomoci ! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 11:41 (Fico14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Onkyo + Infinity?

oops ovo je to 4k :p

Ronis je do nedavno imao Jamo floorstandere po soma kn ali ih nema vise. Frend je kupio i super su za te pare.

EDIT: To su bili ovi..

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 12:02 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stereo hifi sustav

moze yamaha rec za 1700 (bolje recevier radi kucnog kina) i zvucnici s baren 5" wooferima za 1000+kn

(idealno bi bilo 6.5", ali zavisi ti od sobe)

ako ti integrirana ima digitalni izlaz, nema potrebe za novom zvucnom

spoji nove zvucnike za prednje, te od mini linije za surround za quad sistem

mozes i rabljeno proc jos jeftinije ako imas nekoga tko se razumije

a zujanje ti je vjerojatno do losih kabela

null
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 12:29 (apoteka).
14 godina
neaktivan
Fino je rekao da hoce primarno za muziku.. Kakav 5.1...
14 godina
neaktivan

nisam ja spomenio 5.1???

nego quad kad vec ima od linije zvucnike, steta ih je ne iskoristit za filmove i igre

a glazbu moze slusat u stereo

null
14 godina
neaktivan
Da, al si spomenuo reciever :)
14 godina
neaktivan

autor ga je prvi spomenuo {#}

steta je ogranicit se na stereo

hoce li stereo pojacalo bit drasticno bolje od receivera iste cijene - ne bas

null
14 godina
neaktivan
Po mojem misljenju hoce. Naslusao sam ih se dosta u entry lvl rangu i ovaj onkyo ih pojede za dorucak sto se tice muzike. Naravno uz dobre zvucnike. Za primjer cu uzet moj 5.1 i taj onkyo na bookshelf focalima = razlika nebo i zemlja.

Ne kazem ja da to nece bit dobro, hoce ali je ovo bolje. Ako mu je muzika na prvom mjestu nema kaj razmisljat. Ja sam se zahebo na isti nacin i sad mi je zao sto nisam uzeo stereo pojacalo. No dobro, tada jos nisam znao sto tocno zelim.

I jos samo da nadodam da ako zeli dosta basa onda ima jedan sony set koji je brutala za bas. No njime ce zrtvovat kvalitetu, ali zato ce za dubstep rasturat :p (bum pogledo koji tocno kad dodem doma, ak ce mi se dat)
14 godina
neaktivan
Da, sad tek vidim. U naslovu je 'stereo hi fi sustav' , a u temi spominje reciever..no dobro. To je skoro pa isto :p
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Da, sad tek vidim. U naslovu je 'stereo hi fi sustav' , a u temi spominje reciever..no dobro. To je skoro pa isto :p

Stereo receiver, nitko čuo za to ha? Uzme nešto prosječno i par Dalija Concept 1 na odgovarajućim stalcima i Bog te veselio. Može se naći i krasnih floorstandera polovnih za par novih Dalija..pa svakom svoje.

http://www.ronis.hr/?yamaha/188/stereo-receiver-yamaha-r-s300-black/R-S300black

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.0cb4ecc549ec440daa7bc73895f9bbee.zvucnici-hi-fi-dali-concept-1-black-1-kom.aspx

+ stalci.

Sad tu cifru podijeli sa skoro 2, i dobiješ cijenu polovnog i očivanog istog ili sličnog setupa..za početak odlično. a oko 2000kn bi platio receiver i par zvučnika, nađeš neke stalke i aman taman, malo bolje kablove i udri..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 15:38 (thedream).
14 godina
neaktivan
Nije da nitko nije cuo ali ako se svodi na to da je reciever i stereo pojacalo ista stvar cemu onda uopce postoje stereo pojacala?! Samo moje misljenje. Daleko od toga da ima jako kvalitetnih recievera ali gledano u istom cjenovnom rangu tesko da jedan reciever moze bit bolji od npr ovog onkya. Naravno, gledano sa strane muzike.
14 godina
neaktivan

sve se svodi na autora teme i sto on hoce

ovako ima par prijedloga pa nek bira

ako mu je samo za glazbu svakako stereo

al ako se jedan dan bude odlucio na kucno kino, onda receiver

cisto kazen jer vec ima par zvucnika

null
14 godina
neaktivan
Moras uzet u obzir da je kvaliteta tih zvucnika upitna. Pogotovo sto kaze da bas 'zuji' kad pojacas preko pola. Mozda su otprdili svoje, a mozda se nesto moze i spasit sa odgovarajucim kondenzatorom.

Ja sam na svoje od hifi linije puknuo kondice za visoke i sad mi rade u paru sa wooferom, tak da ono..nes se i moze izvuc iz njih. Ovako da ih solo spojim na reciever otprdili bi u roku minute :)
16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Hvala na preporukama, ali cini mi se da sam vidio yamaha reciver( 5,1) oko 1800kn, 100 ili 105w po izlazu, a ovo je jedno 50, a drugo 65. Pod zujanje mislim to da na odredenoj frekvenciji ( ili vise njih) proizvode neke cuden zvukove i vibracije.  E sad, neznam kolika ce razlika u glasnoci i kvaliteti biti s recimo ovim yamahinim pojacalom i dali concept1 zvucnicima i moje linije za 1 k kn :D Mislim, znam da bude to dosta bolje, ali opet, mozda mi se isplati usparat jos 2 k i kupit souraund sistem.. Neznam stvarno, mislio sam da ce se nac neki 7,8+" wooferi, nesto slicno z2300. I pitanje, je li ta gore navedena konbinacija glasnija i jaca od logija z2300?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

woofer u zvucniku (ne odvojeni subwoofer) od 5"-6.5" je dovoljan za prosjecnu sobu, cak i nema potrebe za subwooferom

ako zelis jednog dana imati surround, bolje uzest odmah receiver. ta yamaha je vjerojatno ovi moj model rxv371

do 2000kn bolji rec neces nac

a zvucnike za surround mozes kupit naknadno. zasad koristis te od linije pa nadogradis kad skupis para

set pasivnih zvucnika 5.1 ne kupovati

null
16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Ma nebi ja souraund, samo me zanima, da li ce zvuk s tim dali 1 zvucnicima i yamaha reciverom biti kvalitetniji i glasniji od logitech z2300, i koje pojacalo bi bilo bolje, ovo yamaha ili onkyo. I pretpostavljam da su infinity zvucnici dosta bolji od dali concept-a ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fico14 kaže...

Ma nebi ja souraund, samo me zanima, da li ce zvuk s tim dali 1 zvucnicima i yamaha reciverom biti kvalitetniji i glasniji od logitech z2300, i koje pojacalo bi bilo bolje, ovo yamaha ili onkyo. I pretpostavljam da su infinity zvucnici dosta bolji od dali concept-a ?

Po čemu si to zaključio, po cool imenu? {#}{#}

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
Fico14 kaže...

ako ne zelis surround, onda ti ne treba 5.1 receiver, nego obicno stereo pojacalo, kao taj onkyo ili neka stereo yamaha itd

sigurno ces za istu cijenu dobiti malo bolji zvuk

logitech-ovi nikako za glazbu, to su zvucnici za igre primarno

dali su ok, monitor audio m1 takoder

floorstander kao infinity je veci i jaci i duplo skuplji

koliko je kvalitetniji, ne mogu rec

opet svako ima svoje preference zvuka

null
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 10:28 (apoteka).
16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Ma mislio sam na pojacalo, ali konstantno mi je reciver u mislim :D Znaci koje je pojacalo od ovih dva bolje? onkyo ili yamaha? I koji od ovih zvucnika ? Dali ili monitor ? Koja konbinacija bi bila najbolja?

Ps: thedream: ne nego po cijeni  :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 11:46 (Fico14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Slusao sam rock na Daliju (bookshelf + stalci) + NAD C316 ili C315 (ne znam vise da me ubijes), Stairway to Heaven i Satisfaction. Perverzija...
Za infinity ne mogu nista rec ali u svakom slucaju bilo bi dobro poslusati ih prije. 

Isto tako za Onkya znam da je dobar dok ovu Yamahu nisam imao prilike poslusati.

Razmisli i o Nad'u sto se tice pojacala, nesto polovno mozda ako se nade. C316 imas u Audio Artu samo kaj novi kosta oko 2.5 soma.

p.s. aj vi meni pomozite oko odabira sluslica lol ak ste imali prilike poslusati nesto od toga ili slicno slobodno napisite pa da malo prosirim horizonte :)

nitko me ne hebe ni pol posto :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fico14 kaže...

Ma mislio sam na pojacalo, ali konstantno mi je reciver u mislim :D Znaci koje je pojacalo od ovih dva bolje? onkyo ili yamaha? I koji od ovih zvucnika ? Dali ili monitor ? Koja konbinacija bi bila najbolja?

Ps: thedream: ne nego po cijeni  :D

Ako se palis na bas i do sada si imao logijev set sa aktivnim woofijem od booksehelfova nemoj ocekivat takav bas. Cisto da se razumijemo i da poslje nebi bilo "zahebali me na forumu" :)

15 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

dodao bih, što naravno ne isključuje mogućnost da fino prispojiš još triput kvalitetniji sub na stereo receiver i para tih istih 2.0 bookshelfova..{#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

dodao bih, što naravno ne isključuje mogućnost da fino prispojiš još triput kvalitetniji sub na stereo receiver i para tih istih 2.0 bookshelfova..{#}

Tiho budi, frajer bu na kraju potrosio 7, a ne 3 soma kak je namjeravo xD

Ali ce u svakom slucaju biti zadovoljan poslje toga {#}

16 godina
neaktivan

E to, znaci mogao bih sloziti 2.1 sistem? Ako da, koj bi sub bio ok do nekih 1000kn, ali to je onda stvarno max koliko bih mogao dati, jos cu staroga nazicat pa valjda bude dosta... :D

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
thedream kaže...

Tiho budi, frajer bu na kraju potrosio 7, a ne 3 soma kak je namjeravo xD

Ali ce u svakom slucaju biti zadovoljan poslje toga {#}

Dok ne vidi kod susjeda nešto bolje {#}

Ma ne sumnjam baš ajd da će se istrošiti, neka se pokrije je li, koliko može, kako se već kaže. Nema smisla ni 3 davati po meni, treba malo aktivnije pretražiti što se nudi od polovnog a očuvanog u pola te cifre, oko 1000-1300kn za receiver/pojačalo i par bookshelfova za početak nekih wharfdaleova ili te polovne dali concept1 naći, ne vidim u tome ništa loše.

Za 1500,1600kn razuman potez. Samo treba tražiti.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Za 1500,1600kn razuman potez. Samo treba tražiti.

Treba traziti i biti strpljiv, a to mnogima nije vrlina :)

Ali opet, novo je novo kak god okrenes. Nemres znat dal su bili prematani ili nisu, ako jesu tko zna tko ih je prematao i kako itd..  Samo kao primjer

Kod pojacala isto tako, furo sam jednog Marantza na servis i zamjenjen mu je trafo. Tko ce to znat kada ga prodajes ak mu ne kazes, a moze riknut opet svakog trena ali isto tako moze radit jos 50 god.

Ja znam covjeka koji je napravio servis i znam da je dobro napravio ali opet..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 13:25 (Sale_ds).
17 godina
Sale_ds kaže...
Nije da nitko nije cuo ali ako se svodi na to da je reciever i stereo pojacalo ista stvar cemu onda uopce postoje stereo pojacala?! Samo moje misljenje. Daleko od toga da ima jako kvalitetnih recievera ali gledano u istom cjenovnom rangu tesko da jedan reciever moze bit bolji od npr ovog onkya. Naravno, gledano sa strane muzike.

Stereo receiver (a ne reciever! {#}) nije ista stvar kao i stereo pojacalo! Receiver = pojacalo + radio prijemnik

AV receiver je ono o cemu vi pricate. Tko ne kuzi, http://en.wikipedia.org/wiki/Receiver_(radio)

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
14 godina
neaktivan
Mi se tu kuzimo, ne treba nam wikipedija ;)
16 godina
neaktivan
Stereo hifi sustav

Niko mi na kraju na zadnje pitanje odgovorio, moze li se na recimo ono onkyo pojacalo stavit dali concept 1 i neki poseban woofer i slozit neki kao 2,1 sistem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne znam sad na pamet, treba pogledat dal ima izlaz za woofija. Na mobu sam...

Za yamahu mi se cini da sam vidio da ima, a za onkya nisam ziher.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice