Evo zanimam me kako da film od 8gb sprzim na 2 dvd-a???? Kojim programom da to rastavim ili sprzim ????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S WinRarom je to najjednostavnije rastavit. Desni klik na film, opcija "Add to archive", i pod "Split to volumes, bytes" upises 4 GB, potvrdis sa OK, i to je to.
WinRar ce podijeliti film na dva dijela, a przenje je kao i inace.
Na 2 DVD-a po 4 GB.
Sto si jednostavno ne kupis dual layer dvd-e, stane 8 GB na jedan, a dođe te ko 2 obicna.
@prision -- HVALA!!
@drnde -- A kad neznam jel ima toga uopce tu kod nas u ovoj vukojebini,a i nekak mi se cini preosjetljiv taj dvd od 8gb :S
@prision -- HVALA!!
@drnde -- A kad neznam jel ima toga uopce tu kod nas u ovoj vukojebini,a i nekak mi se cini preosjetljiv taj dvd od 8gb :S
ako ima jednoslojnih najvjerojatnije ima i dvoslojnih ... ogrebotina na jednoslojnom je dvostruko ostecenje na dvoslojnom jer je gusci zapis , al zato postoji kutija za DVD
@prision -- HVALA!!
ako ima jednoslojnih najvjerojatnije ima i dvoslojnih ... ogrebotina na jednoslojnom je dvostruko ostecenje na dvoslojnom jer je gusci zapis , al zato postoji kutija za DVD
Nije gusci zapis, ima jedan poluproziran sloj iza kojega je neproziran sloj, dvoslojan kao sto ime govori. A sto se tice osjetljivost,
cesce ih koristim nego jednoslojne a do sada nisam imao nikakvih problema pa cak i s izgrebanim dl dvd-ima.
Evo zanimam me kako da film od 8gb sprzim na 2 dvd-a???? Kojim programom da to rastavim ili sprzim ????
a zasto nebi kompresiro taj film pa da ti nezauzme 8 GB nego puno manje, da ga mozes sprzit na obican DVD???
Ja pretpostavljam da on ima nekakav HD film, cim je 8 GB. I pretpostavljam da je taj film u .mkv formatu, ako jeste, onda je to vec samo po sebi kompresirano, tako da ne vjerujem da ce jos na 4 GB spustit.
Je da,film je u .nkv formatu ali imam i jedan koji je u .m2ts formatu,pa bi sad to nekak sprzio na 2 dvd-a tako da nemoram nista kompresirat da nebi izgubio na kvaliteti ;S
Je da,film je u .nkv formatu ali imam i jedan koji je u .m2ts formatu,pa bi sad to nekak sprzio na 2 dvd-a tako da nemoram nista kompresirat da nebi izgubio na kvaliteti ;S
Vjerujem da si mislio na .mkv, a ne na .nkv! Sto se .mkv-a tice imas mkvtoolnix s kojim mozes splitati film (download za windows ti je skroz na dnu stranice). A so se .m2ts formata tice, mozda ga je najbolje prvo konvertirati u neki poznatiji i onda splitati.
To je za slucaj da hoces gledati direktno s DVDa, a ako ti treba samo za prenjeti s jednog kompa na drugi onda ce ti bilo koji file spliter ili winrar biti dobar.
EDIT: Evo za .m2ts filove se koristi TsRemux pa probaj s njim
Sto si jednostavno ne kupis dual layer dvd-e, stane 8 GB na jedan, a dođe te ko 2 obicna.
Gdje si ti to vidio da jedan dl dođe ko 2 obična? Jedan od 4.7 gb se može nabavit za 2 kn, dok dl dođe najmanje 8 kn.
najjeftinij dvd kosta 1,80 kn, a najjeftiniji dl dvd oko 6 kn, barem u Vinkovcima