Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 918.353
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3

skyactive kaže...
 Ja sam doznao u čemu je problem (kako se zasada čini jer je awake sada praktički nepostojeć i dobio sam battery life od preko 8 sati SOT-a) ali da vidimo da li vi znalci znate.

S obzirom da i ja imam problema s baterijom na 7.3.7.0. (sve si više razmišljam da se vratim na kinesku varijantu s kojiom nisam nikad imao problema), jel mi možeš reći kako si riješio taj problem?

Hvala.

9 godina
Skinuo gsam battery monitor i zbog njega mi prikazivalo da je awake a nije bio, na 7.3.7.su mi google servisi puno trosili.. Najbolje da stavis ss baterije i aplikacija koje najvise trose pa mozda nademo problem

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam rijesila tako sto sam iskljucila automatski backup preko mi accounta i tako sto sam u google settings aplikaciji pogasila sve sto mi ne treba. Ima na netu upute za google settings, potrazi malo. 

Preko betterbatterystats i wakelock detector aplilaciija sam nasla sta mi drzi telefon awake

11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo uzeo i ja note 3 pro 2/16 varijanta.

Došao je sa nekim starijim romom pa sam flashao 7.3.7.0 global stable.

Za sada sam zadovoljan uređajm, ekran je dobar, oštar, solidno svijetao i vidljiv na suncu.

Performanse su ok, nekad reloada aplikacije radi 2GB rama, ali ništa strašno.

Imam 4-5h screen timea i to mi je i više nego dovoljno.

Kamera je ok, ništa više, ajmo rec ne iskorišten potencijal.

Ali malo sam je upregnio sa snapdragon kamerom, 60fps video i 4k video.

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/themes/snapdragon-camara-redmi-note-3-root-t3393401

Kod ove kamere mi je super što mogu držat HDR uvijek uključen, a aplikacija će snimiti i HDR i običnu varijantu fotografije.

Vidim da se može osposobiti Camera2 API, s time cu se zezat kad budem imao volje otkjucavat bootloader:

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-how-to-enable-camera2-api-t3419579

E sad, vidim da ima neki ne službeni način za unlockat bl, može li neko dat link s dobirm uputama i također koji recovery preporucate? 

Ima li neki miui based custom rom da bi ga preporucili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Betmen odakle si narucio mob
11 godina
Ma imao sam popust u jednog domaceg dobavljaca.

Kamerica malo na djelu:
10 godina
neaktivan
@thebatman
Na ovome linku imas popis svih TWRP recoverya za nas uredjaj i pise koji su preporucljivi za onaj unofficial unlock :
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-redmi-note-3-available-twrps-t3406708

1 0 hvala 0
9 godina
Kamera je stednja žalost

0 0 hvala 0
11 godina
Gogo222 kaže...
Kamera je stednja žalost

A jel, nisam primjetio, meni je ok. Al dobro ja ga imam tek dva dana, od kad ga ti imas?

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Evo taman narucujem mob sa GSa

Ja vec iman xrn2 flip case jel moze ona i na xrn3? 

0 0 hvala 0
11 godina
Stigo uodate
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Iman pitanje posto san sad naurica mob sa GSa i pise da ce doc u multi lang zanima me jek tamo kasnu notifikacije? 

I jesi ti na mob dobio orginal rom ili si ga sam flashao? 

Jel notifikacije  dolaze uredno? 

11 godina
Nikola_Cro kaže...

Iman pitanje posto san sad naurica mob sa GSa i pise da ce doc u multi lang zanima me jek tamo kasnu notifikacije? 

Ja sam dobio neki v7.1.0.nešto ugl nekakav vendor rom, shrot. Pa sam flasha ovaj stable global i sada dobio update.

Baza mi je pratit antutu, s tim prvim romom 38k, sa ovim global 66k, a sa ovim najnovijim 75k

10 godina
neaktivan
thebatman kaže...
Nikola_Cro kaže...

Ja sam dobio neki v7.1.0.nešto ugl nekakav vendor rom, shrot. Pa sam flasha ovaj stable global i sada dobio update.

Baza mi je pratit antutu, s tim prvim romom 38k, sa ovim global 66k, a sa ovim najnovijim 75k

A sta je sa notifikacijam? 

11 godina
Nikola_Cro kaže...
thebatman kaže...
Nikola_Cro kaže...

Što bi bilo? Dobro su hvala na pitanju :D

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Konačno mi RN3 mtk radi kako treba (ne računajući custom romove , a ima ih koji su ok 100%) sa stable ROM. Doslovno sve je perfektno , uključujući autonomiju baterije (čini mi se jer je ipak malo 24h za potvrdu). Imam phone pola godine! Od language postavki treba mi samo english i hr tipkovnica , global verzija manje više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 20:00 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
thebatman kaže...
Nikola_Cro kaže...
thebatman kaže...
Nikola_Cro kaže...

Što bi bilo? Dobro su hvala na pitanju :D

Hahaha,  pitam te jer kazu ljudi da kasnu notifikacije 

10 godina
neaktivan
kdokma kaže...

skyactive kaže...
 Ja sam doznao u čemu je problem (kako se zasada čini jer je awake sada praktički nepostojeć i dobio sam battery life od preko 8 sati SOT-a) ali da vidimo da li vi znalci znate.

S obzirom da i ja imam problema s baterijom na 7.3.7.0. (sve si više razmišljam da se vratim na kinesku varijantu s kojiom nisam nikad imao problema), jel mi možeš reći kako si riješio taj problem?

Hvala.

obzirom da ovdje ima "znalaca", siguran sam da ce ti netko od njih dati pravi odgovor na pitanje što ti pije bateriju. 

ja ču ti reć samo to da na rmn3 pro pije bateriju ono što ne pije na drugim smartfonima koje sam koristio. tipa uključene postavke google location settings-a (čak i kad je battery saver postavka uključena, gdje koristi samo wifi i mobilne mreže i to po potrebi pojedine aplikacije) te calendar storage-a (miui calendara). to je još jedan dokaz da je miui loš OS, a OS bi kao trebao bit jedna od boljih značajki ovog konkretnog moba (obzirom na prosječnu kameru). O petljanju (i općenito izgledu i funkcionalnosti notifikacija za koje valjda moramo pouključit sve željene appove da se autostartaju na ovom mobu ako želimo za njih primat notifikacije + pouključit permissione + podešavat postavke štednje baterije za taj app) i nekim postavkama koje još nisam uspio natjerat da na ovom mobu rade uvijek i normalno (kao google tap to translate) da i ne pričamo. Da ne govorim o pregrijavanju kao posljedica loše optimiziranog softvera (čemu je dokaz to da je otkako sam sam pogasio sve te appove koji su crpili bateriju zagrijavanje na normalnoj razini, odnosno telefon se ne zagrijava prilikom običnog korištenja. Ali znalci će ti na sve to dat odgovor :-))

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 20:49 (skyactive).
14 godina
skyactive kaže...

ja ču ti reć samo to da na rmn3 pro pije bateriju ono što ne pije na drugim smartfonima koje sam koristio. tipa uključene postavke google location settings-a (čak i kad je battery saver postavka uključena, gdje koristi samo wifi i mobilne mreže i to po potrebi pojedine aplikacije) te calendar storage-a (miui calendara). to je još jedan dokaz da je miui loš OS, a OS bi kao trebao bit jedna od boljih značajki ovog konkretnog moba (obzirom na prosječnu kameru). 

To je sasvim normalno da Google cucla bateriiju jer zahtijeva stotine permissiona i koristi mnogo servisa koji su ključni za njihov rad.

Evo ti primjera kako kod mene izgleda bez Googleware-a 

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

-ima netko iskustva s ovim? Isti acc mi je u telefonu i unlock toolu i ševi me opet ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
skyactive kaže...

hehe..sve ja to znam pametnjakoviću  ali miui po defaultu ne prikazuje notifikacije za dosta appova, to ti je valjda razvidno. To što moraš petljat po permission-ima i autostart postavkama je dokaz koliko je miui loš sustav jer druge customizacije android os-a (kineske također) to ne traže.

o wakelocksima na ovom telefonu i rješavanju problema s njima da i ne pričamo. AKo kužiš išta o wakelockima na Androidu, onda bi morao znat da dobro napisan app ima možda par sekundi wakelocka (što se može protegnut do minute), ali da jedan app kao miui-jev calendar app (storage) drži wakelock od 11h, to je dokaz koliko je kilav miui os.

Nego ajde kad si toliki znalac reci mi zašto google tap to translate (samo na ovom mobu od nekoliko smartfona koje sam isprobao a koji su svi redom 2x jeftiniji od rmn3 pro) ne radi (ponekad radi, ali uglavnom ne)?

Permission Manager i Autostart su najtraženije funkcije na Androidu, AOSP ih još niti nema a ti ih tek tako popljuješ... 

Druga stvar je to što bi ti dao aplikaciji da ti automatski čita poruke, pozive, kontakte, šalje SMS-ove i slično samo zato jer si lijen staviti dvije-tri kvačice.

Upravo po tome MIUI i je poseban jer ti omogučuje dodatnu kontolu, sam si složiš kombinaciju aplikacija koje su prioritet i za koje želiš da automatski rade i dolaze notifikacije.

Kalendar ti radi puno wakelocksa zbog Google Calendar synca, tako da se obrati Google developerima jer nisu sposobni napraviti jedan lightweight service nego rade Service za Service koji ne može raditi bez  nekog trećeg Servicea samo zato da bi ti  mogao upaliti Google Play Market ili sinkronizirati konktakte. MIUI ima svojih mušica ali bez GAPPS-a, radi odlično.

Security > permission > Permissions > translate -- display pop up window - allow

Security > permission > Autostart > translate - turn on

Settings - Battery & perfomance > Manage apps battery usage > translate > select "no restriction"

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
skyactive kaže...

hehe..sve ja to znam pametnjakoviću  ali miui po defaultu ne prikazuje notifikacije za dosta appova, to ti je valjda razvidno. To što moraš petljat po permission-ima i autostart postavkama je dokaz koliko je miui loš sustav jer druge customizacije android os-a (kineske također) to ne traže.

o wakelocksima na ovom telefonu i rješavanju problema s njima da i ne pričamo. AKo kužiš išta o wakelockima na Androidu, onda bi morao znat da dobro napisan app ima možda par sekundi wakelocka (što se može protegnut do minute), ali da jedan app kao miui-jev calendar app (storage) drži wakelock od 11h, to je dokaz koliko je kilav miui os.

Nego ajde kad si toliki znalac reci mi zašto google tap to translate (samo na ovom mobu od nekoliko smartfona koje sam isprobao a koji su svi redom 2x jeftiniji od rmn3 pro) ne radi (ponekad radi, ali uglavnom ne)?

Permission Manager i Autostart su najtraženije funkcije na Androidu, AOSP ih još niti nema a ti ih tek tako popljuješ... 

Druga stvar je to što bi ti dao aplikaciji da ti automatski čita poruke, pozive, kontakte, šalje SMS-ove i slično samo zato jer si lijen staviti dvije-tri kvačice.

Upravo po tome MIUI i je poseban jer ti omogučuje dodatnu kontolu, sam si složiš kombinaciju aplikacija koje su prioritet i za koje želiš da automatski rade i dolaze notifikacije.

Kalendar ti radi puno wakelocksa zbog Google Calendar synca, tako da se obrati Google developerima jer nisu sposobni napraviti jedan lightweight service nego rade Service za Service koji ne može raditi bez  nekog trećeg Servicea samo zato da bi ti  mogao upaliti Google Play Market ili sinkronizirati konktakte. MIUI ima svojih mušica ali bez GAPPS-a, radi odlično.

Security > permission > Permissions > translate -- display pop up window - allow

Settings - Battery & perfomance > Manage apps battery usage > translate > select "no restriction"

na rmn3 pro ih ima, pa samo rade probleme :-) još nisam iskusio problem na smartfonima koji su imali instalirane appove s automatskim čitanjem poruka, kontakata, nisam iskusio neželjeno slanje SMS-ova i slično. Tako da te navodno napredne opcije smatram nepotrebnima.  Nje točno niti to da AOSP ne podržava management permission-a, preko app ops skrivenog feature-a moguće je mijenjati isto tako te dozvole. Isto tako, razni custom OS-evi to podržavaju. Po tome MIUI nije sigurno poseban. Problem je kad to slaganje prioriteta i dolaska notifikacija postaje gnjavaža (možda ne za tebe ili za mene ali za većinu običnih korisnika da)

pričam o miui kalendaru. Činjenica je da google kalendar na drugim kinezima koje sam koristio nije kreirao takav wakelock a isto je siknronizirao podatke (s facebooka, rođendani, sastanke, praznike i sl.)

znao sam da ćeš napisat te korake :-)

1. bio uključen

2. bio uključen

3. bilo uključeno (mada ne vidim zašto bi to uključivao, obzirom da dodatno pije bateriju, vjerojatno bi dobio još više wakelock-a)

uz to, naravno treba uključit "tap to translate" unutar google translate app-a, a ja sam uključio i show notifications.

i dalje ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 21:47 (skyactive).
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Kad bi flasha cm13  ili ti radilo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zasto uopce koristite gapss kad su tolko agresivne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

-ima netko iskustva s ovim? Isti acc mi je u telefonu i unlock toolu i ševi me opet ovo.

na redmi3 unlock radi samo na china dev

10 godina
neaktivan
power_user kaže...

Koji je najjednostavniji način za staviti stock ROM? MTK verzija, trenutno je na njemu Xiaomi EU ROM, a stavio bi China Dev, smijem li samo sa updaterom? Bootloader je zaključan, ne bih ga otključavao ako ne moram.

Jel moze neko objasnit ovo?  Ja mislim da ce i moj mob doc sa multilang romom a htio bih ubaciti orginali i onako bi trebao na njemu doc hrv jezik kako masva kaze... 

14 godina
skyactive kaže...

i dalje ne radi.

Na kojem si ROM-u ?

Nije proboblem, mogu pitati Device/Beta Team da vidim ima li tko sličan problem pa da se napravi bug report ukoliko je potrebno.

11 godina
neaktivan
Nikola_Cro kaže...
power_user kaže...

Koji je najjednostavniji način za staviti stock ROM? MTK verzija, trenutno je na njemu Xiaomi EU ROM, a stavio bi China Dev, smijem li samo sa updaterom? Bootloader je zaključan, ne bih ga otključavao ako ne moram.

Jel moze neko objasnit ovo?  Ja mislim da ce i moj mob doc sa multilang romom a htio bih ubaciti orginali i onako bi trebao na njemu doc hrv jezik kako masva kaze... 

Skines rom na en.miui.com i probas preko updatera. Ako ne ide, imas ovdje upute kako flashati pomocu miflash toola, prelistaj malp temu unazad

10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
skyactive kaže...

Ali ono što skyactive kaže i mislim da je u suštini u pravu, to bi sve trebalo biti podešeno u startu i nakon neznam kojeg već updeta raditi kako treba, zašto je na prijašnjim (npr.7.2.3.0.) radilo sve ok, nije bilo problema s potrošnjom baterije u mirovanju... odmah nakon update mi se 7.3.nešto.0 baterija se počela duplo brže prazniti. Ajde sad dolazi 7.5.nešto.0, valjda će se riješiti više taj problem. Nego ja bi te pitao jel ti možda imaš china developer rom na svom mobu. jel se isplati prelaziti na taj china developer rom... I još jedno, imam varijantu 2/16 i sd karticu od 64GB koju vjerojatno ne mogu iskoristiti i polako mi nestaje prostora (još mi je ostalo 3gb slobodno). Idem na put i skinuo sam si here aplikaciju i neke karte.... jel ima neko riješenje da se here aplikacija s kartama prebaci na sd? bez otključavanja, rootanja.... pretpostavljam da nema, ali pitam?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 7:44 (kdokma).
13 godina
Prebacio sam se sa china deva na posljednji RR i pogledajte temperature ;)
Telefon je hladan kao spricer hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice