Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 922.605
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3

Ja sam upravo stavio china stable i china developer preko mi flasha i uredno mi je proslo, stvarno ne znam zasto ti mob ostane u bootloopu. Jedino da probas jos koji put. Jel ga miflash normalno prepozna kad se usteka?

13 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...

Ja sam upravo stavio china stable i china developer preko mi flasha i uredno mi je proslo, stvarno ne znam zasto ti mob ostane u bootloopu. Jedino da probas jos koji put. Jel ga miflash normalno prepozna kad se usteka?

Evo stavio sam opet MIUI 7.3.7.0 Global Stable ROM, slika ispod, jedino ako nešto krivo radim.

wot: maxonuniversal
13 godina
MaxonUniversal kaže...
Bombilakus kaže...

Evo stavio sam opet MIUI 7.3.7.0 Global Stable ROM, slika ispod, jedino ako nešto krivo radim.

Da instalacija je uredno prosla vidim!

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Jel mi moze neko pomoc?
znaci imam instalan miui 7 6.5.19 beta, kaj moram napravit kaj instaliram global stable? ili ak zelim stavit miui8?
pls help.
nemam unlockan bootloader

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3
tjsudac kaže...

Pozdrav svima!

Imam potrebu podijeliti svoje iskustvo s vama.

Krajem 8. mjeseca 2015. sam sebi i curi kupio mobitele Xiaomi Redmi Note 2 u trgovini Shenzhen Chigon Technology Co., Ltd. na AliExpressu.

Mobiteli su stigli u prvoj polovici 9. mjeseca i isprva sam bio i više nego zadovoljan. Za oba sam mobitela kupio zaštitne maskice i nalijepio kaljena stakla koja sam dobio s njima.

Ubrzo sam (pa recimo negdje u 12. mjesecu) primjetio da mi nešto sa zvukom na slušalici ne štima. Naime, kad razgovaram s nekim i pojačam ton sugovornika na iznad cca. 75%, zvuk kao da dobije neku piskutavu vibraciju i postaje teško slušljiv. Nekako je metalan, kao da slušam nisko kvalitetnu 8kbps mp3-cu.

Tada sam se, prvi i jedini puta do jučerašnjeg dana javio prodavaču gdje sam kupio mobitel, no nije mi ništa odgovorio. Javio sam se i Xiaomi-u, no oni su brzo oprali ruke budući da sam mobitel kupio na način na koji sma ga kupio - preko AliExpressa DHL dostavom.

Pustio sam stvar, mobitel me i dalje služio te sam ga nastavio koristiti.

No, tamo negdje u 2. ili 3. mjesecu ove godine, krepao mi je senzor za automatsko okretanje ekrana. Dakle, upalim internet, okrenem mobitel vodoravno radi lakšeg pregleda, no ekran ostaje u okomitom položaju. Isprva sam pomislio da sam slučajno ostavio isključen auto-rotate, međutim ubrzo sam shvatio da se senzor sam od sebe pokvario.

Morao sam instalirati programčić kojim ručno okrećem ekran kada mi odgovara više vodoravan ili okomit položaj. Nedugo nakon toga sam primjetio da su mi na stražnjoj kameri fotografije lošije nego prije, nekako kao da su van fokusa. Mislio sam da je nekakva nečistoća na leći, ali tamo ništa nisam našao. Jednostavno, kao da mi je neko zaljepio komad selotejpa na kameru.

No eto, mobitel sam i dalje nastavio koristiti nekako se naviknuvši na sve nedostatke.

No priča ide dalje... Prije mjesec dana, doslovce preko noći, na mobitelu su mi prestale raditi navigacijske tipke 'home', 'back' i 'menu'. Noć prije sam ga stavio na punjač, i ujutro su sve tri tipke bile mrtve. Puna dva dana sam po ni sam ne znam koliko puta resetirao mobitel jer nisam mogao izaći iz pojedinih programa na drugi način. No ipak, dao sam si truda, pa sam na internetu pronašao riješenje u vidu editiranja 'build.prop' datoteke tako da uključim dodatnu virtualnu navigacijsku traku s tipkama 'menu', 'back' i 'home'.

Na kraju, sreća ipak nije dugo trajala jer mi je jučer prestao raditi touch preko cijelog ekrana te mi je sada napokon mobitel neupotrebljiv.

Moram napomenuti da sam jako dobro čuvao mobitel, da je bez i jedne ogrebotine, zaista mi nikada nije pao, nisam sjeo na njega, nisam ga izlagao suncu niti bilo što slično. Jednostavno, čista i neobjašnjiva autodestrukcija. A najmanje si mogu objasniti da su krepavale tako nepovezane stvari na mobitelu.

S druge strane, mobitel od cure od prvog dana radi savršeno i bez greške. Brat mi je nedavno kupio Redmi Note 3 i isto je prezadovoljan.

Zanima me je li netko od vas imao sličnih iskustava s ovim mobitelom ili sam ja stvarno jedini nabasao na škart?

Trenutno sam u potrazi za novim mobitelom i mislim da to nikako neće biti Xiaomi kao ni navedena trgovina (jučer sam mu se opet javio, no ni dalje ne odgovara).

Hvala na strpljenju! :)

Citirao sam sam svoju poruku s teme Xiaomi Redmi Note 2 od prije mjesec dana - nije nužno čitati.

Na sugestiju poznanika, ljudi na forumu i recenzija na internetu, odlučio sam da je moj slučaj opisan u tom gornjem postu samo izdvojen slučaj, te ipak naručio Xiaomi Redmi Note 3 Pro (ponovno dva komada - za sebe i curu) od Top One trgovine na AliExpressu kao i mnogi ovdje.

Jučer mi je stigao paket, otvaram prvoga, palim ga, a kad ono LED lampica od tipke MENU (donja lijeva) ne svijetli iako touch funkcija radi. Ostale dvije tipke svijetle normalno.

Otvaram drugoga, taj je na prvu OK.

No ono što sam prvo primijetio na oba mobitela je to da je baterija na -2% (da, minus dva posto). Rebootao sam oba mobitela i stavio ih na punjače koje sam dobio uz njih. Punili su se za vrijeme utakmice, dakle najmanje sat i pol. Kad sam ih skinuo s punjača, iskočila je poruka "connect charger", a baterija je i dalje bila na -2%.

Tada sam shvatio da, iako oni dobiju signal da su na punjaču, nema nikakve animacije punjenja. Štoviše, čak nema ni ikone baterije. Samo ikona munje kad je na punjaču. I kad su ugašeni a na punjaču, nema one animacije punjenja već samo ikona prazne baterije nasred ekrana.

Snimao sam otpakiravanje na kojem se vidi odmah pri prvom paljenju da lampica MENU tipke na jednom ne radi. Kasnije sam snimio još jedan video da pokažem situaciju s baterijom. Nisam tražio zabranu otvaranja kutije, tako da je izvršen "quality control". Nisam mijenjao ROM ni ništa (iako je na njemu neki global stable ROM koji vjerojatno nije za EU, pa moguće da će se ovo s baterijom ispraviti kad se stavi normalan ROM, ali lampica je definitivno ukomirana).

Ima li ko kakvu sugestiju što da napravim? Sličnih iskustava? Nemoguće mi je da sam ja jedini koji je unazad niti godinu dana kupio 4 Xiaomi mobitela, i od ta 4 su 2 (a moguće i 3) neispravna!

Što mi je činiti? Javio sam mu se i objasnio situaciju (videe još nisam slao), al ništa ne odgovara iako je kod njega sad prošlo 14 sati (javio sam se prvom porukom još sinoć, a detaljnijim opisom prije 2 sata).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Kod mene su do sad kupljenih 7 komada xiaomia. Ni jedan nije imao ni jednu hardversku gresku. Osim mi3 kojeg su mi podvalili rabljenog. Paypal rijesio odmah.

Moj savjet ti je da dignes dispute na ali-u odmah posto se kinezi uvijek izvace u nedogled sa forama napravi hard reset i slicne gluposti..

Izgleda da su ti uvalili telefone kone je vec netko vratio.. njima na par tisuca pozitivnih iskustava ne znaci puno jedan dva negativnih, a uvijek "mozda prode"..

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 9:08 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Al ovo stravično frustrira. Mislim, ko da krumpire kupujem a ne mobitele. I da 3 od 4 imaju grešku kad zbrojim RN2 i sad ove RN3 mi je nevjerojatno! Najrađe bi ih vratio i više nikad u životu ne kupio ni jedan jedini "kineski" mobitel.

Odgovorili su mi ovo malo prije:

"Dear Tomislav, This is Adam, the manager of the sales department.

I'm sorry for the issue. Yes you could put the unpacking video on youtube and send us the link. And both aliexpress and us need another video to verify the problems.

Could you record a video to show the problem as the following steps?

1>> Please find a good charger (you may charge another the phone first), charge our phone at least mins.

2>> Please turn on the cellphone and dial *#06# to show the IMEI number and make sure the IMEI number is clear in the vedio. We need record it.

We will accumulate the data to improve our "Quality Control".

3>> reset the phone and charge it again.

Please make sure you show the IMEI and the issue in one video without switching the shot. We will provide you some good solutions after seeing your video.

Sorry for all the inconvenience it caused.

Regards Adam"

Što, da učinim kako su napisali?

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Posnimaj im imei. sad aludiraju na to da to nisu ti telefoni koje su oni poslali.. hvala bogu pa si snimao unpacking. Digni dispute jer nemas puno dana za to.. poslije imas vremena radit kaj ti vele. 

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 9:59 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Znači, svejedno da sad odma dignem dispute. OK, oću!

A kad dođem s posla ću posnimiti još ovo šta me traže i sve staviti na Youtube i poslat im. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Mozes i pricekati ali pazi si na rok.. mislim da je relativno kratak.. cim pocnu zavlaciti znas da muljaju da ti prode rok.. svi su oni isti. Sve ok dok iskesiras a kad ima problema boga i vraga budu izmislili.. 

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Sad malo spamam temu, ali samo jedna stvar još...

Kad stisnem "open dispute", izbacuje mi poruku -You can "Open Dispute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller.-

Budući da sam mobitel naručio danas točno tjedan dana a prije 6 dana ga je on poslao (već jučer je stigao), očito znači da moram pričekati još 3-4 dana i tek onda mogu stisnuti "Open Dispute".

Onda ću za sad napraviti ovako kako mi je rekao i poslati mu šta traži, "Confirm Goods Received" neću stiskati, a "Open Dispute" ću stisnuti kad mi AliExpress dozvoli ako se prije toga ne riješi problem u što čisto sumnjam.

Hvala ti! Izvještavat ću o novostima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 10:25 (tjsudac).

1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav, recite mi jel sve ok s ovim mobitelom. Piše pro ali nema 3 gige. Ovi redminote 3 modeli me zbunjuju. Može preporuka do 2000kn sa ove stranice? 

Mob

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To je 2gb/16gb verzija a imas 3/32 (ako imaju)

Preporuka ti je rn3pro sigurno,bolje nema za tu cijenu (odluci koji ti treba 2gb ili 3gb
9 godina
Stigo mi rn3 pro sa top one, sve radilo sa nekim njihovim romom osim wifi koji je bio 1/3 brzina i ping od 20 do 180, dok je na drugima bilo 30/5(iako je jaci signal bilo je sporije), stavio global stable rom i sad je wifi i brzi neg na drugom mobu.. Ostalo sve radi, otisak prsta je brz, moze se i slikat s njim kaj je lakse u nekim situacijama( jos da se i zakljucat moze tak)..

Ovo sa -2% baterije se rjesava flashanjem global stable roma..

Na redditu sam naso upute u xiaomi subredditu i po onom flashao sa mi flash. A tamo sam i vidio da je prije koji dan bilo pitanje oko postotka baterije i odgovor je bio da je vendor rom gore i treba staviti global.. Tak da ak uspijes kaj od ovih izvuci uzmi i flashaj rom, ak nema drugih problema osim tog s baterijom

0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam flasha ovi novi 6.6.23 developer rom i radi sve super osim sto nesto draina bateriju. roota sam i stavio twrp greenify i wakelock i nisam uspio detektirati problem. mislim da ce mi sot biti oko 6-7 naspram 9 na globalu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 3

Naručen je pro model sa snapdragonom, 2gb/16gb + sd proširenje. Nisam htio davat 400kn više za 3gb 32gb model. Navikao sam se na 1gb kod redmia prvog pa će mi i ovih 2gb bit dobro. Nego, recite šta mi je činit kad mi dođe mob? Trebam li ga flashat ako je naručen od našeg dobavljača? Nemam pretjerano iskustva sa flashanjem pa ako nije problem dat mi link na neke "dummy" upute za što mi je činit. 

Unaprijed zahvaljujem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bombilakus kaže...
Ja sam flasha ovi novi 6.6.23 developer rom i radi sve super osim sto nesto draina bateriju. roota sam i stavio twrp greenify i wakelock i nisam uspio detektirati problem. mislim da ce mi sot biti oko 6-7 naspram 9 na globalu

Možeš li staviti koji screenshot da vidimo šta draina bateriju ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
13 godina
Znaci u idleu baterija bude dobra i onda u minut ode jedan posto dva posto i onda se opet smiri
13 godina

Ako nisi od onih sta vole rootati i prckati onda ce ti global rom biti sasvim dovoljan za normalnu upotrebu ;)

@eywa

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 14:36 (Bombilakus).
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Vidi se da je device ponekada awake više nego što je potrebno,  moguće da ga autostart aplikacije drže awake dok je internet uključen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cromaki kaže...

Vidi se da je device ponekada awake više nego što je potrebno,  moguće da ga autostart aplikacije drže awake dok je internet uključen.

A stavio sam msngr i whatsapp na autostart tako da mi push notif rade normalno.  da maknem sa autostarta? 

14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

A žrtvuj bateriju zbog tih aplikacija, bolje to nego da ti ne dolaze poruke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

@bombilakus vidim da imas titanium pa onda valjda imas i root, freezaj sve  kaj se da (ako neznas kaj mozes ja cu ti napisat). ako ce i dalje bit problema stavi xposed + powernap, amplify te firewall

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

U petak(1.7.) mi je došao Redmi note 3 pro od topone.

Instalirao je svoj modificirani rom što nisam znao da će instalirati dok sam ga kupio. Mislio sam da staviti officail global rom od Xiaomi-a.

Čim sam ga upalio vidio sam da je nešto krivo.

Problemi: Rom vidi bateriju na -2% uvijek. Ne mogu ući u recovery mode zbog toga. Ali neznam dali će mi uopće trebati recovery mod za nasnimanje novog roma.

U postavkama pod lock screen & password ne mogu otvoriti password & fingerprint što znači da ne mogu koristiti nikakvu zaštitu za zaključani zaslon.

Aplikacija kalendar ne radi,nece se otvoriti.

Da li će mi ovih -2% koji vidi rom zaustaviti ili nedopustiti da nasnimam officail global rom. Napravio bih to ovom metodom(Nemam unlockani bootloader). http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Dokaz da ne ispada da lažem da mi rom vidi bateriju na -2% stavio sam sliku.

Kontaktirao sam topone i rekao mi je da je to procedure problem i rekao mi je da napravim factory reset koji vec jesam napravio,ali nije se nista promijenilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sve je to do roma, zatrazi otkljucavanje bootloadera ili probaj skinut neki official rom pa ga instaliraj kroz updater apk
9 godina
neaktivan
Probao sam već prije instalirati rom (koji sam skinuo iz miui stranice) kroz updater. Ali neuspješno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jedi probaj naci fastboot rom pa flashati preko kompa (onda zatrazit otkljucavanje bootloadera) onda lako dalje
13 godina
razorinc kaže...

@bombilakus vidim da imas titanium pa onda valjda imas i root, freezaj sve  kaj se da (ako neznas kaj mozes ja cu ti napisat). ako ce i dalje bit problema stavi xposed + powernap, amplify te firewall

A freezat cu samo ne znam šta smijem tocno jer sam dosta kineskog bloatwarea izbrisao a ostatak mogu valjda freezat pa cemo viditi. Nisam znao da ima xposed za miui romove. Ako ima super!

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Već sam skinuo sve datoteke i fastboot rom(MIUI verzija 7.3.7.0,global officail rom). Ovako flashat preko kompa je ok? - http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Sutra budem flashao rom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

@krec82 nemozes stavit offical na vendor rom kroz updater...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 17:51 (razorinc).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice