Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 923.027
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Svjedno nekužim, što bih morao mjenjati, što dobijem mjenjanjem roma? Kako sada sačuvati slike? Ili kako sačuvati živce da ga cijelog ne razbijem.

wot: maxonuniversal

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Slike vjerovatno možeš sačuvati ,
ali živce teško
13 godina
neaktivan
MaxonUniversal kaže...

Dobio mobitel prije 3 tjedna, nikakav bootloader-rom-flash nisam radio niti se razumijem u to jer je mobitel od cure. I danas se poceo resetirati i tako stalno, ugasi se, upali nakon 10 sekundi opet reset. Što mi je činiti?

Od kuda si ga naručio? Xiaomiforsale ima servis u češkoj ak se ne varam. 

13 godina
neaktivan

sa wowshop.hr

13 godina
neaktivan
MaxonUniversal kaže...

sa wowshop.hr

Kontaktiraj ih. Imaš na njihovoj stranici reklamacije.

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

joj kaj volim ovo pljuvanje po kako to ekipa zove "kineskim mobitelima". na njima treba mijenjat romove da bi normalno radili? hmm, nebih se složio s tim, prije bih rekao da treba napravit official update (netreba žurit, malo sačekat, pročitat iskustva drugih korisnika) ko i sa svakim drugim uređajem. obično su ljudi sami krivi jer rade nešto što neznaju, plus što zatrpaju urđaj s koje kakvim bezveznim aplikacijama.

usput jedan dobar cm (by strix)

https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424943747

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

ekipa jel kupovao itko sa ukimart stranice? https://www.ukimart.com/

vidim da imaju eu shipping i mogucnost nadoplate do 2 godine EU garancije ( reklamacije se salju u spanjolsku )

kupio bi si xiaomi mi max pa pitam jel ima netko iskustava s tim shopom posto je ova tema najaktivnija po pitanju xiaomi telefona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Mobitel ima točno 3 aplikacije, slike i sve ostalo sam uspio izvući, ali kako napraviti hard reset. Tipka volume down + power ne pali. Kontaktirao sam wowshop gdje su mi rekli da vratim na tvorničke postavke, ali dok ja dođem do tvorničkih postavki, već mi se resetira.

0 0 hvala 0
14 godina
MaxonUniversal kaže...

Mobitel ima točno 3 aplikacije, slike i sve ostalo sam uspio izvući, ali kako napraviti hard reset. Tipka volume down + power ne pali. Kontaktirao sam wowshop gdje su mi rekli da vratim na tvorničke postavke, ali dok ja dođem do tvorničkih postavki, već mi se resetira.

Jesi li probao sa Power button + Volume up ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Kad idem na volume up + power, ništa se ne događa. volume down + power samo mi piše FASTBOOT. šta god napravio, nema šanse da dođem to factory reset.

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ispričavam se, nisam vidio da ti je lockan bootloader. Zato ne možeš u recovery mode.

Jedino ako imaš strpljenja da sam probaš flashati clean ROM preko fastboota

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ali kako to napraviti, kad se on sam stalno resetira?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Da li se moze bez bojazni mob puniti Meizovim punjacem ?

i kako ukiniti one googlove aplikaije-reklame koje se stalno izbacuju u vrhu ekrana

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Maxon, procitaj upute, mobitel ti mora biti u fastbootu (vol down i power) a ne upaljen
10 godina
neaktivan
Maxon, ne moras ni imati pristup androidu da bi usao u fastboot, udjes u fastboot i spojis mobitel u usb. Imas hrpu detaljnih tutoriala na miui forumu i samo slijedis upute. Ima cak i slika.
Sretno :)

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
MaxonUniversal kaže...

Ovo su ti upute za redmi note 3 pro sa snapdragon procesorom:

Ovdje skini odgovarajuci Fastboot ROM: http://en.miui.com/a-234.html

Nakon sto ga skines, mislim da ga moras 2 puta raspakirati da ga raspakiras do kraja 

Upute: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Neka ti netko pametniji kaze od kojeg koraka kreces, cini mi se da moras od pocetka (upute za brickani mob) buduci da ga ne mozes upaliti. Prije nego pocnes, instaliraj mi pc suite jer ce ti on instalirati drivere. Bitno je da su 64-bitni windowsi. Upute se cine komplicirane, ali gotov si za 10 minuta ako prvo procitas upute i poskidas sve sto ti treba (adb, fastboot rom, miflash,....). Samo prati upute pazljivo da nesto ne preskocis

11 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi.
Imam redmi note 3 pro tjedan dana, narucen sa honorbuya. Stavljen je software miui 7 global 6.5.19 beta, mislim da je to china developer.
Bootloader mi je zakljucan, podnio sam zahtjev za unlockom ali cekam.

Sad me zanima kako bih najlakse stavio global stable/international rom. Molim vas za pomoc.
Imam iskustva u rootanju i flashanju ali ne sa xiaomijima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...
MaxonUniversal kaže...

Ovo su ti upute za redmi note 3 pro sa snapdragon procesorom:

Ovdje skini odgovarajuci Fastboot ROM: http://en.miui.com/a-234.html

Nakon sto ga skines, mislim da ga moras 2 puta raspakirati da ga raspakiras do kraja 

Upute: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Neka ti netko pametniji kaze od kojeg koraka kreces, cini mi se da moras od pocetka (upute za brickani mob) buduci da ga ne mozes upaliti. Prije nego pocnes, instaliraj mi pc suite jer ce ti on instalirati drivere. Bitno je da su 64-bitni windowsi. Upute se cine komplicirane, ali gotov si za 10 minuta ako prvo procitas upute i poskidas sve sto ti treba (adb, fastboot rom, miflash,....). Samo prati upute pazljivo da nesto ne preskocis

Napravio sve prema umim uputama, sve uspješeno odradilo se. Upalio se uredno, da ću odabrati mrežu koja mi je na raspolaganju i odmah se smrzne, resetira i ponovo pali. 

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

izgleda da se RMN3 Pro i dalje muči s stizanjem nofitikacija i sa njihovim radom općenito.

i dalje notifikacije za više društvenih mreža (appova) ne stižu (da, poskidao sam sve uštede baterije za te appove, ali i dalje imam isti problem), a neke i stignu ali kad kliknes na ikonicu ne ulazis u app. Primjer je Facebook messenger, jedan od appova koje najcesce koristim. 

Chat heads mi uopće ne radi (iako je ta opcija uključena) a isto tako ne radi niti ovaj novi prijevod u oblačiću Google translate-a (na jeftinjaku samsungu koji isto imam sve ovo radi, kao što je radilo i na kinezu marke Doogee koji sam koristio prije Xiaomija) 

Dalje, UI iako radi ok, nije nista brzi od mobova sa puno slabijim procevima i manje ram-a. Dakle zna malo i lagirat. Na nekim drugim kinezima bio mi je responzivniji a imali su daleko slabije proceve i samo 1 gb ram-a.

Kamera je i dalje čisti prosjek.

Baterija čak bih rekao isto, obzirom da na zadnjem rom-u (7.3.7.) traje 4-5 sati, što je malo za bateriju tog kapaciteta (btw, svjetlina ekrana mi je uvijek podesena na dosta nisku vrijednost i rijetko koristim automatsku svjetlinu te se vrlo rijetko igram, čisto za info).

I dalje se grije više no što bih volio, iako je pregrijavanje rjeđe nego u nekim ranijim romovima.  Ali, prakticki iz cista mira dostize temperature od 40 i kojeg stupnja, sto je def previse za neko uobicajeno koristenje moba (tipa surfanje i igranje igrica tipa 5-10 minuta). Prilikom punjenja temp isto zna rast do 42-43 stupnja (čisto napomena kako mi je ovo drugi primjerak ovog smartfona i to od renomiranog sellera, dakle odbacujem mogucnost lošeg primjerka, tzv. lemona)

Sve u svemu, dajem mu jos par mjeseci, ali ako se i do tad nece ispravit barem bug oko notifikacija, bojim se da ga mijenjam za marke koje su po meni bolje, iako nisu toliko marketinski popracene a jeftinije su.

Recimo Doogee, koji ima daleko bolji softver sto se tice bugova, prakticki je bug-free za razliku od ovih mijuaija.

A kamere brijem da su im vjerojatno i bolje od ove, jer ovo je zaista cisti prosjek ako ne i ispod prosjeka. Čak je i ekran koji je imao moj stari Doogee bio vidljiviji na suncu. Kućište nije zveckalo kao ovo od Xiaomija na lupkanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 18:49 (skyactive).

0 1 hvala 0
11 godina
@skyactive
Pa imas opciju autostarta u permissionsima, stvarno ne kuzim vas ljudi.
Meni sve radi regularno.
Kad cujem da neko hvali Doogee zaplace mi se.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ovo kaj pricas za messenger, to ti je stvar s miui-jem.
Moras ic u aplikaciju security-permissions-autostart i pronaci messenger i ukljuciti, pa se vrati na permissions-permissions, pronadi messenger i ukljuci pop up windows. I onda idi na settings-notifications-app notifications pronadi messenger i ukljuci show notifications i sve ostalo kaj zelis da ti bude omoguceno.
10 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
@skyactive
Pa imas opciju autostarta u permissionsima, stvarno ne kuzim vas ljudi.
Meni sve radi regularno.
Kad cujem da neko hvali Doogee zaplace mi se.

polako, smiri se. U mnogim smartfonima ne treba nista petljat po sustavu, vec te notifikacije dolaze i usput funkcionalnije su )npr. mozes direktno odgovorit iz notifikacije (ili pozvati nekoga), za razliku od ovog k...a od miui-ja). Što fali Doogee-ju? Po čemu je to ovaj Xiaomi (koji je i skuplji) bolji, osim po tome sto ima snapdragon umjesto mtk-a (koji su danas vise nego dovoljno brzi za veliku vecinu svakodnevnih zadaca, a manje se griju). Da nema možda RMN3 Pro bolju kameru?  Misliš da će 95% korisnika koji kupuju smartfone guglat po forumima kako da im stignu notifikacije? lol...Ja se smatram naprednim korisnikom, pa miui ne dozivljavam kao pretjerano user-friendly sustav, pogotovo vezano za ovo.

serious45 kaže...
Ovo kaj pricas za messenger, to ti je stvar s miui-jem.
Moras ic u aplikaciju security-permissions-autostart i pronaci messenger i ukljuciti, pa se vrati na permissions-permissions, pronadi messenger i ukljuci pop up windows. I onda idi na settings-notifications-app notifications pronadi messenger i ukljuci show notifications i sve ostalo kaj zelis da ti bude omoguceno.

hvala na infu, ukljucio sam sada ovo drugo (permissions), prvo je bilo ukljuceno (kao i neke opcije u postavkama stednje baterije).

vidjet cemo kako ce se sada ponasati appovi. S time da za neke appove nemam postavku za pop-up windowse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 19:03 (skyactive).
9 godina
neaktivan
Kolko onda treba rama imat da za svaku app dolaze notifikacije(ak treba zakljucavat sve app koje ocemo da dolaze ) ? To su malo sjebali,bas razmisljam da probam cm13 kakav je 😃
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Btw jel ovaj cm13 samo za snapdragon,jel ima za mediatek a da sve radi?

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-cyanogenmod-13-0-xiaomi-redmi-note-3-t3350656
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Probat cu i ja CM cim mi stigne memorijska kartica da mogu priko twrpa flashat%)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Kolko onda treba rama imat da za svaku app dolaze notifikacije(ak treba zakljucavat sve app koje ocemo da dolaze ) ? To su malo sjebali,bas razmisljam da probam cm13 kakav je 😃

upravo to, ode i ovo malo ram-a sto je ostalo na 2gb RAM verziji na sve te appove koje podesavamo da rade u ram-u. to bi moglo popit i bateriju.  mada me kod miui-ja sve iznenadjuje pa i to da zasad to nije slucaj (otkako sam to poukljucio sve)

inace, sad mi chatheads rade. Sada stize notifikacija i za jedan od appova za koje prije nije stizala.

da li stizu notifikacije za ostale appove za koje nisu stizale tek moram provjerit...

za kolegu forumasa koji ocekuje od prosjecnog hr korisnika da poznaje sve tajne miui-ja i petljanja po postavkama reci cu samo da je Xiaomijev miui daleko od user-friendly OS-a, kao i da je Xiaomijeva podrška prekrasna.

RMN3 Pro je nemoguće kupiti u Hrvatskoj ili izvana a da dolazi sa sluzbenim global ROM-om (barem koliko ja znam, neka me netko ispravi ako grijesim). Dakle u startu traži flešanje ROM-a (gnjavaža za mnoge, za mene nije, ali kako vidim za većinu ekipe je) kaska iza nekih drugih a daleko manje poznatih kineskih brendova koji dolaze sa službenim romovima (s prijevodom sucelja i na hrvatski, usput), a u kojima ne treba nista petljat da bi ti, gle cuda, stigle notifikacije.

tako da ne vidim kako ce Xiaomi ovdje postat najprodavaniji kineski brand smartfona. Iskreno me cudi da je RMN3 Pro i u svijetu toliko popularan, jer mu, izuzev hardvera, softver i kamera mu nisu jace strane kad se uzmu svi prigovori u obzir. Ajde kamera je bolja na Mi5, ali softver je isti (eventualno ako je dosao miui 8 na taj model, ako je bolji, ako.) a tu već ulazimo u sferu cijena jednog LG G4 koji ima kameru vjerojatno i bolju od Mi5. Jedina dobra stvar je da Xiaomi izdaje dosta često OTA updatee, ali nije baš da briljiraju :-)

ne kazem da mob nije ok, ima dobre specse, pogotovo hardver, mada se taj hardver, osim eventualno u igrama bas i ne osjeti drugdje. Gledam dosta reviewe-ova, za te novce bi se dao naci i bolji mobitel, s boljom kamerom i više user-friendly softverom, procevi su danas na svim uredjajima te cijene vise nego zadovoljavajuci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:44 (skyactive).
11 godina
neaktivan
Maxon, ja bih rekla da je do mobitela, vidi malo s ovima za servis
14 godina
skyactive kaže...

upravo to, ode i ovo malo ram-a sto je ostalo na 2gb RAM verziji na sve te appove koje podesavamo da rade u ram-u. to bi moglo popit i bateriju.  mada me kod miui-ja sve iznenadjuje pa i to da zasad to nije slucaj (otkako sam to poukljucio sve)

inace, sad mi chatheads rade. Sada stize notifikacija i za jedan od appova za koje prije nije stizala.

da li stizu notifikacije za ostale appove za koje nisu stizale tek moram provjerit...

za kolegu forumasa koji ocekuje od prosjecnog hr korisnika da poznaje sve tajne miui-ja i petljanja po postavkama reci cu samo da je Xiaomijev miui daleko od user-friendly OS-a, kao i da je Xiaomijeva podrška prekrasna.

RMN3 Pro je nemoguće kupiti u Hrvatskoj ili izvana a da dolazi sa sluzbenim global ROM-om (barem koliko ja znam, neka me netko ispravi ako grijesim). Dakle u startu kaska iza nekih drugih a daleko manje poznatih kineskih brendova koji dolaze sa službenim romovima (s prijevodom sucelja i na hrvatski, usput), a u kojima ne treba nista petljat da bi ti, gle cuda, stigle notifikacije.

tako da ne vidim kako ce Xiaomi ovdje postat najprodavaniji kineski brand smartfona. Iskreno me cudi da je RMN3 Pro i u svijetu toliko popularan, jer mu, izuzev hardvera, softver i kamera mu nisu jace strane kad se uzmu svi prigovori u obzir. Ajde kamera je bolja na Mi5, ali softver je isti (eventualno ako je dosao miui 8 na taj model, ako je bolji, ako.). Jedina dobra stvar je da Xiaomi izdaje dosta često OTA updatee, ali nije baš da briljiraju :-)

Malo da se ubacim da razjasnim neke stvari.

- Slobodni RAM vas nebi trebao opterecivati jer je tako implementirano i nebi trebalo biti problema pri koristenju samog uredjaja, sasvim je normalno da je vecina RAM-a zauzeto jer treba za sam sistem, push notifikacije i core services/processes. Slobodno možete ostaviti aplikacije u autostart ili lockati u memoriju, nece povuci previse baterije osim ako nije napisana da se refresha svakih 5 sekundi pa drži device awake nepotrebno cijelo vrijeme. 

- Meni osobno MIUI je vrlo jednostavno sucelje, mozda je problem onima koji dolaze sa AOSP-a jer nisu imali toliku kontrolu koliko nudi MIUI pa se sada malo teze nalaze. Ali Settings i Security app su glavne aplikacije gdje se sve moze konfigurirati po potrebama korisnika.

Sto se tice podrske, sto te tocno muci ? Rado cu pomoci, koliko mogu.

- Da, problem je kupiti uredjaje sa Official ROM-om izvan Kine jer svaki reseller nabaci svoj ROM s namjerom da se prilagodi global trzistu, a s time u biti samo napravi stetu korisniku jer mora gubiti vrijeme da flasha official ROM kako bi dobivao updateove redovito.

Dobra vijest je da se uvelike radi na prijevodu ROM-a za mnogo jezika, pitanje je vremene kada ce pusiti u Stable/Global release.

- Xiaomi je trenutno najprodavaniji brand u Kini i Indiji a uskoro i sire jer su na dobrom putu. Glavni cilj Xiaomia kao tvrtke je napraviti kvalitetne i pouzdane proizvode po pristupacnoj cijeni kako bi se maknuo los glas o kineskoj proizvodnji. Apsolutno sam siguran da znate za ono "Ah, iz Kine je, ako bude radilo 2 dana, ja zadovoljan...". Upravo sa toga se zele maknuti i dokazati da su sposobni napraviti stvar kako spada i ponuditi je trzistu po realnoj cijeni.

Slobodno pitajte sto vas zanima u vezi Xiaomi-a ili MIUI-a rado cu odgovoriti cim stignem.

-

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

@MaxonUniversal ja bih rekao da je do softwarea, nebi bilo loše odnekud počet, jel imaš vendor rom ili official i koju verziju?

@Foz-matija cm13 ima samo za sd verziju (među mnogima koje sam probao a da vrijede je santhosh build, strix, mokee koji sada izbacuje uz nightly i stable verzije), mtk ima cm12

@skyactive moraš razumjet da su xiaomi uređaji prvenstveno namijenjeni za druga tržišta (kinu, indiju, indoneziju, tajvan, itd.) a ne naše, tako da problemi koji se javaljaju sa miui os-om su normalni. ako imaš problem s notifikacijama stavljaj miui eu ili neki od cm-a verzija, aosp s xda foruma. što se tiče ram-a, android je drugačiji os od windowsa za pc, čim više rama je iskorišteno tim bolje. I daj molim te više, nemožeš uspoređivat dogee i xiaomi, to su dva različita svijeta, doogee su uređaji lošije izrade, kvalitete (vidio sam ih rastavljene) i dolazi s aosp-om (barem su dolazili).

a što se tiče narudžbe, već sam nekoliko puta pisao da se prilikom iste traži da se uređaj šalje s official os-om, odnosno da šalju tvornički zapakiran paket.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:39 (razorinc).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Neki dan sa smetno staviti ss od baterije pa evo...ostalo jos 20%.

U pitanju je santoshov cm. Jedino sto sam primjetio je da strava teze hvata gps al nakon minutu uhvati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice