Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 987.462
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
AlterEgo kaže...

Pozdrav imam slijedeći problem.

Prvo sam preko miflasha stavio developer verziju da mogu otključati bootloader i to sve radi ok. Nakon toga isao sam ponovno preko miflasha staviti global stable verziju i tada mi je miflash izbacio "not enough storage is available to process this command max buffer sector is 256". Nakon toga sam ponovno isao staviti developer verziju i sve radi ok. Da li netko zna u čemu je problem? Mobitel je redmi note 3 pro

Prvo rješenje je da koristiš win 64bit. Ako to ne pomaže (ili već koristiš 64bit) onda probaj na drugom PC-u. Trebalo bi proći.

17 godina
neaktivan
Uspio sam rijesiti problem. Win je bio x64 al je problem bio u miflashu. Kad sam stavio najnoviju verziju sve je proradili kako treba. Hvala svedno :)
11 godina
Bok, mislim uzeti redmi note 3 pro prime s aliexpressa. Zanima me koji rom uzeti jer nemam iskustva s flashanjem, htio bi da sve radi. Drugo, kamo saljem mob ako se nesto pokvari, ima li tko iskustva s servisom nakon kupnje od topone sellera?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni dolazi za par dana, u uk je.. Isto od Top One... global rom ima ota update ali nema hrvatski, multilanguage ima hrvatski ali nema ota update nego ak oćeš updateat moraš ručno.. Ne znam jer na jednom drugom forumu još nisam čuo da se nekom kaj pokvarilo od top onea.. I ak ćeš naručivat od njega, javi se na pm pa kod kolege s tog foruma dobiš 5$ popust i staklo, nezz jel smijem ovdje reklamirat taj forum.. 

I čitao sam da sa drugih stranica ispada jeftinije 100-200kn ak se uzme u funtama, sad nez jel i s aliexpressom tak

14 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...

Meni dolazi za par dana, u uk je.. Isto od Top One... global rom ima ota update ali nema hrvatski, multilanguage ima hrvatski ali nema ota update nego ak oćeš updateat moraš ručno.. Ne znam jer na jednom drugom forumu još nisam čuo da se nekom kaj pokvarilo od top onea.. I ak ćeš naručivat od njega, javi se na pm pa kod kolege s tog foruma dobiš 5$ popust i staklo, nezz jel smijem ovdje reklamirat taj forum.. 

I čitao sam da sa drugih stranica ispada jeftinije 100-200kn ak se uzme u funtama, sad nez jel i s aliexpressom tak

Kako izaberem koji hoću ROM? Nisam vidio opciju za biranje...

I da li znaš da li je global ROM očišćen od onih kineskih gluposti?

17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Posaljes poruku top-one i kazes im stonzelis. Ili zapakiranu kutiju(dibis china stable) ili zelis da ti stave global. U tom slucaju otvaraju kutiju i sami fleshaju rom. I jedno i drugo je ok.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Znaci samo bih htio podijeliti sa vama svoja iskustva sa Santoshovim cm13. Znaci ROM je svarsenstvo, i prije sam bio zadovoljan sa mobitelom i opet me iznenadio koliko je dobar. Kao prvo, sav hardware radi, fingerprint se usudim reci da je brzi ili jednak od MIUI-a. Instalacija tj. flashanje je jednostavno. Dakle postoji taj TWRP alka ciji image se flasha kroz postojeci TWRP (sjecam se da je bilo neko zbunjujuce pitanje u flashanjh tog TWRPa pa sam ja uzeo cini mi se da je bila opcija da zamijeni ovaj recovery) i doci ce na kineskom ali lako je postaviti engleski. Dalje samo backup u slucaju da si zelite zadrzati otkljucani bootloader (na sve kvacicu) i pospremit negdje na PC pa USB otg ili SD karticom mozete nazad. Sto se tice flashanja samog roma, jednostavno je. Prvo rom pa pico gaps (arm64 6.0 pico gaps sa open gapps project) i to je to.
Evo zbilja je rom puno brzi od MIUIa po svemu, ne znam kakav je sot jer sam ga tek prije par sati flashao. Ugl sve u svemu sve je super osim kamere koja je tak tak ali kome to ne smeta iskreno preporucam ovo!
:)

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evo, osobno jedina stvar koja mi fali s miuia je ono da povuces sa sredine ekrana i da se spusti traka, ak netko zna mozda neki xposed modul ili neki mod ili vec nesto bio bih jako zahvalan :)

0 0 hvala 0
16 godina
fpozar kaže...
Znaci samo bih htio podijeliti sa vama svoja iskustva sa Santoshovim cm13. Znaci ROM je svarsenstvo, i prije sam bio zadovoljan sa mobitelom i opet me iznenadio koliko je dobar. Kao prvo, sav hardware radi, fingerprint se usudim reci da je brzi ili jednak od MIUI-a. Instalacija tj. flashanje je jednostavno. Dakle postoji taj TWRP alka ciji image se flasha kroz postojeci TWRP (sjecam se da je bilo neko zbunjujuce pitanje u flashanjh tog TWRPa pa sam ja uzeo cini mi se da je bila opcija da zamijeni ovaj recovery) i doci ce na kineskom ali lako je postaviti engleski. Dalje samo backup u slucaju da si zelite zadrzati otkljucani bootloader (na sve kvacicu) i pospremit negdje na PC pa USB otg ili SD karticom mozete nazad. Sto se tice flashanja samog roma, jednostavno je. Prvo rom pa pico gaps (arm64 6.0 pico gaps sa open gapps project) i to je to.
Evo zbilja je rom puno brzi od MIUIa po svemu, ne znam kakav je sot jer sam ga tek prije par sati flashao. Ugl sve u svemu sve je super osim kamere koja je tak tak ali kome to ne smeta iskreno preporucam ovo!

Ajde javi kakva je baterija za par dana ako nije problem.

To je, uz nedostatak vremena, zadnja stvar koja me spriječava da odmah flasham. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Hehe i mene isto.

Nego nakon zadnjeg updatea global stable roma mi ne dolaze notifikacije yahoo maila. Prije sve radilo. Viber i face dolaze.

U cemo bi mogao bit problem? Ukljuceno je show notifications u postavkama..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ja na santoshovom cm 13 dobijem 6 sati sota i ostane 23% baterije. Dobar je sot, skoro kao i na miui.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
fpozar kaže...

Jel moze neki link na TWRP alku, i Santosh CM13... 
I ja bi probao...

Hvala...

Moze i u Inbox...

EDIT: Pronasao... :D

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 11:57 (Wh1T3L10n).
14 godina
neaktivan
raza kaže...
ili instal.zamjenski boot lazyflasher koji prebaciš na unut.memoriju i kroz twrp instal.tada bi trebao raditi wi fi

Molim daj u par riječi opiši postupak,  lijepo molim. 

Hvala. 

10 godina
neaktivan
Evo mali update oko mojeg iskustva sa CM13. Internet pretrazivanja na svakom browseru su bolno spora, nije mi jasno zasto jer se facebook, hd youtube videi i ostale stvari vezane za internet munjevito ucitaju, dapace, aplikacije se skidaju 2 Mb/s. Nije mi bilo jasno o cemu je rijec pa sam napravio speedtest, ispada da je ping bio 26... Sad kad sam se vratio na Xiaomi.eu rom je ping opet 3 a brzina ista te se stranice ucitavaju puno puno brze. Steta, ROM je stvarno uzivancija koristit, sve je potpuno glatko bilo osim toga. Napisao sam o tome na threadu na xda pa mozda dev vidi i proba popraviti, do tad ja ostajem na Xiaomi.eu. Bas mi je zao jer je ROM po meni savrsen, doda jos 200 kuna na vrijesnost uredjaja.
I da, ako netko ide flashat CM13, nemojte fulat ko ja, kad radite backup na TWRP Alka, NEMOJTE staviti kvacicu na firmware, ja to nisam znao pa sam sad prisiljen cekat do 1.7. da dobijem novi unlock pa da mogu otkljucat BL opet preko CM13 iako ne znam hocu li to uopce i raditi jer xiaomi.eu rom radi solidno.

0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...

Ja na santoshovom cm 13 dobijem 6 sati sota i ostane 23% baterije. Dobar je sot, skoro kao i na miui.

To je OK, s kakvim postavkama svjetline?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
power_user kaže...
malina22 kaže...

To je OK, s kakvim postavkama svjetline?

automatsko osvjetljenje, data i wifi non stop ukljuceni kao i gps.

Bas cu napuniti bateriju do kraja pa je izmrcvariti i postati ss sutra.

9 godina
neaktivan
fpozar kaže...
Evo mali update oko mojeg iskustva sa CM13. Internet pretrazivanja na svakom browseru su bolno spora, nije mi jasno zasto jer se facebook, hd youtube videi i ostale stvari vezane za internet munjevito ucitaju, dapace, aplikacije se skidaju 2 Mb/s. Nije mi bilo jasno o cemu je rijec pa sam napravio speedtest, ispada da je ping bio 26... Sad kad sam se vratio na Xiaomi.eu rom je ping opet 3 a brzina ista te se stranice ucitavaju puno puno brze. Steta, ROM je stvarno uzivancija koristit, sve je potpuno glatko bilo osim toga. Napisao sam o tome na threadu na xda pa mozda dev vidi i proba popraviti, do tad ja ostajem na Xiaomi.eu. Bas mi je zao jer je ROM po meni savrsen, doda jos 200 kuna na vrijesnost uredjaja.
I da, ako netko ide flashat CM13, nemojte fulat ko ja, kad radite backup na TWRP Alka, NEMOJTE staviti kvacicu na firmware, ja to nisam znao pa sam sad prisiljen cekat do 1.7. da dobijem novi unlock pa da mogu otkljucat BL opet preko CM13 iako ne znam hocu li to uopce i raditi jer xiaomi.eu rom radi solidno.

Koji si stavio sa xiaomi.eu? 

Probao sam CM13 i radi odlicno, ali mi se mob ne spaja na 4G i kako si i ti rekao ping je veliki, meni ide i do 120 a skidanje aplikacija i chrome su uzasno spori. speedtest mi je pokazao nekih 4 mega

Razmisljam da stavim Global Stable ROM V7.3.6.0.LHOMIDD. Tu mi jedin smeta sto nema za lokaciju Hrvatska, pa onda stavim Ceska, sto mi je nekako bolje od Kine kako je bilo na onoj kuhanoj verziji s kojom mi je dosao

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 19:46 (habareno).
14 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...
mkm kaže...
mkm kaže...

Ali nakon svega ne radi wifi.... Zna li itko u čemu je problem??? 

Nakon sto kreiras new image u android image kitchen, preimenujes ga u boot.img i kopiras u folder u kojem ti je rom umjesto originalnog boot.img. Nakon toga flashas taj rom i tek onda stavljas twrp

Otključan mi je bootloader, dobio sam TWRP, instalirao SU, sa Root checkerom provijerio i telefon je rootan. 

Kreiram na PC-u new image koristeći kitchen prema ovome...http://en.miui.com/thread-249666-1-1.html

I što dalje??? kamo i kako stavljam boot.img?

11 godina

Otključan mi je bootloader, dobio sam TWRP, instalirao SU, sa Root checkerom provijerio i telefon je rootan. 

Kreiram na PC-u new image koristeći kitchen prema ovome...http://en.miui.com/thread-249666-1-1.html

I što dalje??? kamo i kako stavljam boot.img?

Kopiras ga u folder od roma umjesto originalnog boot.img i onda flashas rom pomocu miflasha 

11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Imam global dev rom, otkljucan bootloader, flashan twrp i rootan telefon. Android system mi drzi mob nonstop awake i sisa bateriju (5 sati SOT-a umjesto dosadasnjih 8,5). 

1. Pomocu koje aplikacije mogu naci koji proces ga drzi budnim? Probala sam gsam battery, wakwlock detector, watchdog task manager ali mi svi pokazuju samo "android sysrem", ne i koji proces. Ili ih ja ne znam citati....

2. Da li mogu flashati global stable ili neki xiaomi.eu rom a da mi ostane twrp i root ili moram sve nanovo? Ako mogu, na koji nacin? 

Hvala ☺

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
2. Mozes flashat xiaomi eu a da ti ostane bl otkljucan (samo skines ,ides u twrp,install,odaberes to kaj si skinula i poslije obrises dalvink i cache a ak treba napravis full wipe)
11 godina

hvala :)

skidam .zip ili fastboot rom ako flasham preko twrp-a? i moram prije obrisati "verify"iz boot.img?

13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

hocu imat recovery ako skinem i ubacim ovaj rom?

jel ga ubacujem preko update-ra?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav updatao sam Redmi Note 3 Pro preko MI PC Suitea na 7.5 verziju i sad mi ne radi google play store. Dobivam famozni DF-DLA-15 error. 
Stvari koje sam pokusao su brisanje cachea stopiranje aplikacija. Ne mogu izbrisati svoj google korisnicki racun da pokusam i sa tim jer mi javlja da nisam administrator u mobitelu. 
Mene sad zanima kako da vratim mobitel na global rom ili kako da napravim da proradi playstore na ovoj verziji roma. Ako netko ima u Splitu tko se bavi sa tim i sposoban je to napraviti rado cu platiti. 

Dajte mi bilo kakav savjet ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
.zip i samo preko twrpa i to je to

Pacoo

To je sluzbeni pa onda gubis bootloader a vjv i twrp s tim
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo ako nekome zapne instalacija Google play storea nek se pogleda ovdje odgovor na moj post i skine ova 3 apk i instalira :)
http://en.miui.com/thread-303107-1-1.html

Svejedno me zanima kako najlakse prebaciti sa kine na global? Jel preko system updatea? Bootloader mi je otkljucan.
P.S. Kineski 7.5 sta sam skinuo radi 66k antutua naspram 74k sta sam imao na global 7.1. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 14:58 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jeli ovo kineska verzija ili global sada sam izgubljen :/
14 godina
Bombilakus kaže...
Jeli ovo kineska verzija ili global sada sam izgubljen :/

Kineska

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
14 godina
Da li vam se dogodio bag da vam zvoni mobitel a vi se ne možete javiti jednostavno nema nigdje opcije...mene jucer bas nanerviralo..i koji vam je zadnji update
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jel mogu preko system update napravit na global?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice