Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 908.464
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
ja isto imam tu verziju i sve ludilo jedino ne mogu 6 sati sota al nije me ni briga jer mi izdrzi cili dan koristenja i kad krenem lec stavim ga na punjac i uvik bude oko 25-30% na njemu....kad sam ga uzeja u 12-om misecu whatsapp je kasnija al iskljucija sam ono u postavkama baterije "miui manage battery apps" tako nesto i radi od tad normalno...samo jedna stvar me zivcira a to je da otvara linkove na aplikacije u svom store-u a tamo ih pola fali, nemos stavit google play za default na ovom china stable...mozda jedino ako je rootan pa ako ko ima najlaksi nacin za root na mrk china stable neka javi da ne kopam sad
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Joj tolko priče o romovima, da li postoji rom koji nema bugova, konkretno mislim na sd verziju?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Brunocro kaže...

Joj tolko priče o romovima, da li postoji rom koji nema bugova, konkretno mislim na sd verziju?

Nema sigurno roma koji nema bug-a,mozda ima neki koji ima bug, al je nebitan

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

za one koji imaju rn3 pro i flashaju official miui preko twrp (nevrijedi za eu weekly), morat ćete odmah flashat i cracked boot.img (isto se radi preko twrp) jer u suprotnom će vam uređaj ući u bootloop.

link za boot.img:

http://www.miuidroid.com/rn3/boot_images/

I na 7.2.3.0 ne radi xposed, posljedica je bootloop..

Na 6.4.9 dev china xposed radi, provjereno...

Xposed framework koji jedino radi na miui je onaj od SolarWareza, samo njega stavljajte..

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 13:40 (razorinc).

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ako još netko ima problem s potrošnjom baterije dok uređaj miruje, kliknite na link ispod i na toj temi klik na confirm kako bi miui developeri čim prije riješili ovaj problem:

http://en.miui.com/thread-264438-1-1.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 15:53 (razorinc).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Brunocro kaže...

miui 7.3 by xiaomi.eu 6.4.9 beta...bez vidljivih bugova...bar meni...od 4 ujutro do sad...uz dosta korištenja i igranja baterija je trenutno na 41%...

9 godina
neaktivan
hvala vam puno na pomoci, evo pisem sa svog xiaomija, iako je sad kineskiji nego je bio. kad je stigao imao je google.play aplikaciju i hrvatski jezik. sada ni traga tome. sta cu sad?

:(

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Moja preporuka je da instaliras najnoviju verziju eu roma http://en.miui.com/thread-236615-1-1.html. Imas hr jezik, gapps, root i mnostvo zgodnih dodataka. Skoro sve kinesko je maknuto.

Prije postupka aktiviraj USB debugging na mobu

Kasniji update-i se rade putem USB-a, s tim da se napravi local backup, i ne moraju se brisati podaci

alternativa je ostati na kineskom romu i instalirati gapps, ali mi nije poznat nacin da se ubaci hr meni

Napominjem da je gore opisano ono sto sam osobno napravio nakon brickanja.

Ako netko ima prijedlog boljeg roma...

Edit:  Mediatek verzija

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 21:20 (#FFFFFF).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

moj mob stiže ovih dana sa kenzo v7.1.9.0 stable romom. jbg seller to puca u mobove i šalje.

Jel ima ko kakav info o njemu

0 0 hvala 0
17 godina
Zenshu kaže...
hvala vam puno na pomoci, evo pisem sa svog xiaomija, iako je sad kineskiji nego je bio. kad je stigao imao je google.play aplikaciju i hrvatski jezik. sada ni traga tome. sta cu sad?

:(

Google Play store for Redmi Note 3 (MTK & SD variant)

Također koristan link tko hoće instalirati službeni Recovery rom, a ima TWRP. RN3 SD.

Flash any official Recovery ROM in TWRP without Hardbrick

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 21:45 (Nefil).
9 godina
neaktivan
hvala #FFFFFF i Nefil! Nadam se da ce nakon ovoga sto ste mi savjetovali sve raditi ok. Javit cu vam rezultate!☺

2 0 hvala 0
17 godina

@Zenshu Možda bi bilo dobro da odmah napraviš flešanje na službeni global rom. Dobit ćeš Google Play i usput ćeš se riješti kineskih appova. Poslije nadogradnje idu preko OTA.

Pošto neznam koji mob imaš dat ću ti linkove za obe varijante, MTK i SD verziju. Samo prati upute i sve će proći bez problema.

SD

EDIT: Nema global za MTK. Ostavljam link samo za SD

Hvala #FFFFFF na brzoj reakciji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 23:07 (Nefil).
9 godina
neaktivan
Ne postoji global verzija za MTK. Nisam uspio pronaci nista bolje za MTK od EU 7.2.5
17 godina
#FFFFFF kaže...
Ne postoji global verzija za MTK. Nisam uspio pronaci nista bolje za MTK od EU 7.2.5

Istina. Skroz sam smetnuo sa uma. Imam Sd varijantu.

Znači Zenshu ako imaš MTK samo instaliraj Google Play. A global-a za MTK neće ni biti.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Pratio sam malo ovu raspravu o ROM-ovima za RN 3 PRO (SD) pa eto...

Uzeo sam RN3 Pro 3/32 sa MiniDeal-a krajem 3. mjeseca sa EU skladišta. Mobitel je stigao za 10-ak dana (bili su praznici, pa i još jedan vikend). Tako da što se tiče brzine dostave nemam primjedbi.

Na uređaju je instaliran MIUI Global 7.1 Stabilna 7.1.9.0.0 (LHOCNCL) verzija. Obzirom da je uređaj došao iz Grčke na njemu je bio instaliran grčki jezik !? (malo sam se pomučio da se snađem jer nisam razumio baš niti riječi, ali ništa što se ne bi dalo odraditi)

U mobitel sam stavio na SIM1 HT karticu, na SIM2 VIP. Bilo je problema jer mobitel je prepoznao VIP karticu (otključavanje s PIN-om) ali dalje ništa, kao da SIM kartica nije unutra. Sa HT nije bilo problema.

Izvadio sam HT i ostavio samo VIP karticu i tada je i ona proradila kako treba.

Nakon toga ponovo sam vratio HT na SIM1 i VIP na SIM2 i sve radi kako treba - to pišem jer u jednom postu netko pitao za problem da ne radi SIM2

To je bilo sve što sam morao odraditi

Na mobitelu je bio instaliran Google Play, instalirao sam što sam mislio, postavio mailove, fb, Viber, WApp, sve radi savršeno bez bilo ikakve muke izmjene ROM-a

ROM nema niti jednu jedinu kinesku aplikaciju, sve čisto (istina, tražio sam da sve to maknu, da instaliraju play,..., ali mi se čini da nisu morali ni odraditi ništa jer mi je uređaj izgledao originalno zapakiran, neotvaran)

Tako da, evo, ja problema nisam imao, sve radi savršeno, ROM, bar za sada ne mislim mijenjati, baterija se ponaša prema očekivanjima (i više od toga), čitač otisaka je odličan, notifikacije isto, za sada primjedbi nemam

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jel ima neko problema sa primanjem poziva na rmn3 pro
Malo malo dobijem pruku da imam propusten poziv
Da li to ima veze sa torbicom,sa mrezom bonbon ili ...
Signal ima stalno dobar i radi 4g

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Eto to se i meni desilo upravo danas, centar zagreba, isto bonbon, indikator signala pun a dobijem poruku o propuštenom pozivu... može biti jedino do mreže al prije bih rekao opet neki bug....

Kome smeta miui v7 autobrightness, ima xposed modul koji riješi taj problem s autobrightness i minimalnom svjetlinom.

Link:  http://repo.xposed.info/module/tk.ty3uk.miuibrightnessfix

Meni osobno puno bolje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 12:18 (razorinc).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

meni isto zna ponekad,mislim da je problem ipak u romu v7.1.9.0 

i da se treba staviti stable v7.1.8

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jedno brzinsko pitanje za vas iskusne.

Odlučio sam uzeti RN3 pro (SD verzija)  sa Top one. Šta je  vaša preporuka da tražim od njih koji ROM da stave? Jezik mi i nije toliko bitan može i na Eng ali da nema kineskog blaotwera i da ima GAPS.
Da se što manje kasnije zezam sa njim i da mi update dolazi OTA.
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Traži sealed box, nema veze što ćeš dobit par kineskih aplikacija, ne smetaju previše, al imat ćeš manje muke ako ćeš otključavat bootloader official putem (odobrenje dobiješ za 10 dana+-)... Za gapps lako, skineš ih preko miui storea...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Čini mi se da imamo sd aosp s fingerprint sensorom, provjerim i javim dal radi...

Link: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/aosp-5-1-1-prerooted-cleaned-t3354682/page6

0 0 hvala 1
16 godina
razorinc kaže...

Traži sealed box, nema veze što ćeš dobit par kineskih aplikacija, ne smetaju previše, al imat ćeš manje muke ako ćeš otključavat bootloader official putem (odobrenje dobiješ za 10 dana+-)... Za gapps lako, skineš ih preko miui storea...

Meni jucer stigao sa Top One-a sa china stable ROM-om. znaci nije dev rom. Dal mogu odkljucat bootloader ako nije dev- rom?

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 15:55 (red_bull).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

pretpostavljam da to želiš učinit official putem ili?

0 0 hvala 0
16 godina

pa da. ali nije uvjet

(G)jokaCRO ingame
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

preporuka je china dev rom, ako imaš china stable verziju mogao bi napravit update na china dev preko updater aplikacije (al u tom slučaju gubiš sve podatke).. ili preko miflasha na dev rom... uglavnom pazi što radiš jer sve što radiš, radiš na svoju odgovornost...

ako griješim neka me slobodno netko ispravi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 16:33 (razorinc).

0 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

mozda budem pricekao dok ispeglau aosp pa stavim njega i gotovo. Ali ipak moram odkljucati bootloader ne?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MRSKI kaže...

Odlučio sam uzeti RN3 pro (SD verzija)  sa Top one. Šta je  vaša preporuka da tražim od njih koji ROM da stave? Jezik mi i nije toliko bitan može i na Eng ali da nema kineskog blaotwera i da ima GAPS.
Hvala

nemoj slušat ovog šta govori da instaliraš china dev ROM; jednostavno flešaš official global stable ROM ovim uputama:

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

15 godina
neaktivan
skyactive kaže...
MRSKI kaže...

Hvala

nemoj slušat ovog šta govori da instaliraš china dev ROM; jednostavno flešaš official global stable ROM ovim uputama:

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Mislim da mu je razorinc dobro rekao.

Ako misli kasnije stavljati AOSP onda neka mu ostave China dev ROM-om. Tako će mu biti lakše. GAPS-e može i sam dodati.

Ako mu je bitno da u startu nema kineskog bloatwarea i da ima GAPS onda neku mu oni (Top One) stave global stable (tako sam i sam naručio i dobio).

Zar nije tako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 19:06 (kkrajnik).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Bitno mi je da je da što jednostavnije dođem  do  Roma koji je stabilan odnosno bez bugova, da imam GAPS, da nema kineskih aplikacija i da po mogućnosti dobijem sljedeće nadogradnje na stabilnu verziju preko OTA ili što je moguće manje komplikacija. Za jezik engleski ili hrvatski mi je svejedno. Da li puno tražim :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 19:52 (MRSKI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pa global. Osbno nemam zamjerki do sad. Sve stabilno, jedino nemaš hrvatski za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice