Zna li netko kako ovo riješiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Želim slijedeće - stabilan ROM (da sve radi) koji se može updateati OTA. Dovoljno je da ima engleski jezik.
Dajte mi molim vas recite koji je to ROM (global stable, chinese ???) i gdje da ga skinem.
Znači ako ima kineski ROM s prijevodom na engleski a za koji stalno stižu updatei volio bih upute za taj, pretpostavljam da se na njega bez problema stave gapps ili ako ima isti takav bez kineskih aplikacija ali da isto preko OTA dobiva redovite update.
Trenutno je na mobitelu MIUI 7.0.19.0.0 - ne znam koji je to-
Hvala svima još jednom na pomoći
Stavi joj China Stable (update svakih par mjeseci) ili China Developer ROM (ota update svaki petak).
Svaki ROM ima Engleski jezik uz Chinese i Chinese simplified tako da se oko toga ne brini.
Official ROM skidaš odavdje:
Hvala ti. Sve sam napravio kako si i rekao. Prva varijanta za update nije uspjela (preko aplikacije unutar mobitela), kad ga pokrenem u recovery nacrta mi mobitel preko crnog ekrana i utičnicu tako da ne znam što to znači. Imate li savjet?
Treću varijantu preko fastboota nisam stigao pogledati.
Kako ovo riješiti? Zna li itko?
Da ne čitam sad unatrag, koji verziju imaš sd ili mtk? Jel ti uređaj došao zapakiran ili je otvaran te koji je točno rom gore?
MTK
Nije otvaran - kupljen preko topone, ima hrvatski jezik ako pomaže
ROM - MIUI 7.0.19.0.0
Hvala!
ako netko želi otključati bootloader bez čekanja( ili dopoštenja) evo mu prilike (Snapdragon verzija samo)
nije za one slabih živaca
potrebne datoteke
kako se čini bit će sd verzija pun pogodak, navodno već i qc radi (0-90% 52min) ako je informacija točna... a vidim i CM 13 Android 6.0.1 aka Marshmallow radi :)
MTK
Nije otvaran - kupljen preko topone, ima hrvatski jezik ako pomaže
ROM - MIUI 7.0.19.0.0
Hvala!
ako sam dobro razumio nemožeš radit ota update? ako je tako onda je unofficial verzija a i čudno mi je da piše 7.0.19.0.0 a ne 7.0.19.0, prema tome ni uređaj ti nije došao sealed box
Napokon nasla vremena da updejtam
U pocetku me malo lovila lovila trta da sta ne zaribam, ali stvarno ide bez beda. U roku od 10min updejtala (ako sam ja uspjela stvarno moze svatko) , hvala @mfc-u
Vidim da su ovim updejtom ispravljeni bugovi s wifi-jem sad se odmah spaja, pa problem s signalom znalo me pitat da nekoliko puta unesem pin. Jedino steta da nema opciju opciju zemlje za Hrvatsku, ali valjda bude s vremenom.
Uglavnom prezadovoljna sam mobom i sam MIUI je nesto savrseno
Za one koji nisu updateali pro verziju na 7.2.1.0 nemojte ni sada updateati.. Aplikacije mi se same od sebe restartaju od tog zadnjeg updatea. Prije njega sve savrseno radilo, nez zas sam ga isao uopcr updateat

Imao sam isti problem, whatsapp notifikacije nisu dolazile te mislim da je ta verzija trošila nešto brže bateriju, čak i u standbyu... sad sam stavio posljednji developer rom preko updatera, javim na kraju dana dal se isplati promijenit...
Čuj ovog/ove, "problem model" (???) Zar ti nismo dovoljni mi na topicu koji (i) koristimo PRO model već tjednima?
Nema(m) nikakvih problema s pregrijavanjem procesora, još manje sa sinkronizacijom (meni sve uredno štima na Global 7.2.2.0). Jedini stvarni nedostatak moba je LTE na 800 MHz.
I opet besramno reklamiranje Honorbuyja u članku, koja će im to budala i kreten (iz Hrvatske) plaćati 37 eura za dostavu, iz susjedne Italije? Neka izvole zajebavati nekog drugog, mob je znatno povoljnije uzeti s Xiaomiforsale, ili Top-one.
Čuj ovog/ove, "problem model" (???) Zar ti nismo dovoljni mi na topicu koji (i) koristimo PRO model već tjednima?
Nema(m) nikakvih problema s pregrijavanjem procesora, još manje sa sinkronizacijom (meni sve uredno štima na Global 7.2.2.0). Jedini stvarni nedostatak moba je LTE na 800 MHz.
I opet besramno reklamiranje Honorbuyja u članku, koja će im to budala i kreten (iz Hrvatske) plaćati 37 eura za dostavu, iz susjedne Italije? Neka izvole zajebavati nekog drugog, mob je znatno povoljnije uzeti s Xiaomiforsale, ili Top-one.
isto tako nikakvih problema sa pregrijavanjem procesora i pada performansi.. igram po preko sat vremena UFC i druge igrice i niti zagrijavanja ni pada performansi. notifikacije mi uredno dolaze (95% slucajeva, zna se desiti da od whastappa nekad zakasne ali rijetko) a MIUI jako fluidan. imao sam bas redmi note 2 prije ovog i ja apsolutno nikakve razlike ne vidim izmedu ta 2 ekrana. po meni jako los review
Ja zbilja ne znam o čemu oni pričaju. Imamo doma Note 2, 2x Note 3 i Note 3 Pro, tako da sam ih zbilja dosta uspoređivao, i baš sam bio primjetio kako se Pro uopće ne grije, a ovi pišu kako se jako grije!? MTK verzija je toplija i samim time troši više baterije, a nisam primjetio ni da se smanjuje takt. Za notifikacije se slažem da ima nekih problema, ali to je do MIUIa i postavki za štednju baterije/permissiona, može se riješiti uz malo kopanja po postavkama. Ekran, očekivano, izgleda lošije od novih AMOLEDa u npr. Samsungovim top modelima(no oni nisu baš poznati po vjernosti prikaza), ali nisam primjetio neku razliku između navedenih Xiaomija, eventualno neke sitnice koje ovise o seriji, ni kad uzmeš 2 iPhonea ne izgledaju isto. Primjetio sam i da je Note 3 Pro najčitljiviji na suncu.
Možda sam samo ja imao sreće, možda su oni dobili primjerak s greškom, a možda ima i nekih drugih razloga, ali pokušavam biti objektivan i nikako se ne mogu složiti s njihovim tekstom.
Imam/imao sam i 1 i 2 i 3 i usudjujem se reci da je recenzija bezveze. U sobnim uvjetima nema razlike izmedju 2 i 3, a 3 se bolje vidi na suncu. Isprobao sam zahtjevne igre, dosta dugo, i nikakvog pregrijavanja/grijanja nije bilo, manje nego prethodni modeli. Notifikacije - najnoviji stable global rom, apsolutno nista ne kasni.
No, ono sta je najguplje u recenziji, testirali su mob sa chinese romom, i to ocito staru (prvu) verziju. Zasto pisati recenziju na chinese romu u trenutku kada su dostupne official stable global i eu international - pojma nemam.
edit - ne pisem to da hvalim trojku, imam doma malu hrpicu mobitela, koristim ih vise istovremeno za razne namjene, svi imaju neke prednosti ili mane, ali ovo gore ne stima nikako.
Hvala ti. Sve sam napravio kako si i rekao. Prva varijanta za update nije uspjela (preko aplikacije unutar mobitela), kad ga pokrenem u recovery nacrta mi mobitel preko crnog ekrana i utičnicu tako da ne znam što to znači. Imate li savjet?
Treću varijantu preko fastboota nisam stigao pogledati.
Ako imas tu sliku u recoveryu, onda ti je bl lockan mobitel, sto znaci da si (najverojatnije) dobio pro model. Imas tu u temi upute kako da instaliras official global stable rom na pro model.
Nisam otkljucao BL...
Poslao sam zahtjev, odobreno, dosao mi je sms potvrde...
Ali kad pokrenem unlock software na kompu, spojim mob kako pise...
Kaze da mi mob nije verified...
I... Meni je to bilo dovoljno da odustanem... :D
Unlock mozes raditi samo na developer romu za sada. Dakle, instaliraj official dev rom i onda pokreni unlock i to je to. Nakon toga mozes vratiti stable.

Je, vec si to napisao u par prethodnih postova i imas pravo, jedinica zbilja ima savrsen ekran (za vrijeme izlaska i za value-for-money). Jedino niza rezolucija moze biti problem kod nekih mobile unfriendly siteova. Primjerice, diablo 3 forum nativni "zoom" ne mogu citati na 1, a na 3 mogu :)
Dal mogu rebootat mobitel u recovery i wipeat cash sa zakljucanim bootbloaderom? Jer imam bugove od zadnjeg updatea koji nebi trebali biti tu

Pozdrav,
Koristim isto PRO model 2/16 GB, i u subotu sam uspio staviti global verziju na njega nekoliko aplikacija to je to. Jucer skužim da mi je ostalo samo 2GB slobodne memorije 6,7GB mi zauzima tajanstveni misc. Jel zna netko sto je to i kako se može pobrisati. kao da je pohranio cijelu prethodnu verziju china roma, nemam pojma. Kako stavri stoje kod vas nakon prelaska na global rom? Koliko mijesta kod Vas zauzima ta stavka "Misc."?
Evo jutros stigao SMS sa odobrenjem za otključavanje bootloadera. Čekao točno 10 dana. Znači one teorije o obaveznoj aktivnosti na forumu su neistine, potpuno sam neaktivan sa ovim računom.
Danas poslije podne probat ću otključavanje.
Možda je već pisano o tome ali da ne bih tražio po postovima da mi neko sada odgovori.
Zanima me ako uzimam telefon preko Top -One, da li se plaćaju ikakva davanja odnosno carina. Mjesto dostave je Austria. Pronašao sam ova dva prodavača sa različitim cijenama. Jedan je standardna dostava do 60 dana a drugi preko DHL-a i dostava do 8 radnih dana uz malo veću cijenu.
http://shoppingcart.aliexpress.com/shopcart/shopcartDetail.htm?spm=2114.12010108.0.215.kgAbPX
I šta mi savjetujete da li da od njih tražim da stave global ROM ili da to ostavim za sebe.
I još jedno, znam da je stvar ukusa, koja boja mu najljepše stoji jer niti jednog nisam vidio u živo?
Dal mogu rebootat mobitel u recovery i wipeat cash sa zakljucanim bootbloaderom? Jer imam bugove od zadnjeg updatea koji nebi trebali biti tu
Ako imaš zaključan bootloader ne...
Možda je već pisano o tome ali da ne bih tražio po postovima da mi neko sada odgovori.
Zanima me ako uzimam telefon preko Top -One, da li se plaćaju ikakva davanja odnosno carina. Mjesto dostave je Austria. Pronašao sam ova dva prodavača sa različitim cijenama. Jedan je standardna dostava do 60 dana a drugi preko DHL-a i dostava do 8 radnih dana uz malo veću cijenu.
http://shoppingcart.aliexpress.com/shopcart/shopcartDetail.htm?spm=2114.12010108.0.215.kgAbPX
I šta mi savjetujete da li da od njih tražim da stave global ROM ili da to ostavim za sebe.
I još jedno, znam da je stvar ukusa, koja boja mu najljepše stoji jer niti jednog nisam vidio u živo?
mrski uzmi crni jer se ne vide rubovi ekrana toliko ko na bijelom.
Koliko su ljudi rekli nema pdva,ni bilo kakvih davanja. Ja sam uzeo sa global ROM-om a ako nebudem zadovoljan budem ga flešao.
Ja sam uzeo ovog
Evo jutros stigao SMS sa odobrenjem za otključavanje bootloadera. Čekao točno 10 dana. Znači one teorije o obaveznoj aktivnosti na forumu su neistine, potpuno sam neaktivan sa ovim računom.
Danas poslije podne probat ću otključavanje.
Dobio sam i ja SMS nakon 10 dana, ali ne ide otključavanje, imam global rom zadnji..