Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 910.081
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3

Hvala ti ko bratu, ja već zabrijah da su me nekim prokletim čudom prebacili na tajno-eksperimentalni China Stable kodnog imena "The Manchurian Candidate". 

Ne vjerujem ni ja za ovo po pitanju otključavanja bootloadera, isto čekam.

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Moj kratak osvrt na mobitel. 

Nisam netko ko uvijek mora imati novi model mobitela, pa čak ni netko ko mijenja mobitel na godišnjoj razini. Tako da sam do sada imao prestigio pap4500 (kupljen početkom 2013).

Onak, mobitel iz prve ko mobitel s velikim ekranom. Stavio Global, probavam ovo ono. I onda se vratim na prestigio (moram si nabaviti microsim :D). E, tek sam onda osijetio što znači ovaj mobitel. Toliko je lakše čitati, tolko je fluidinije, kamera fenomenalna (u odnosu na prestigio). Prestigio mi sada izgleda smiješno, debelo.

Osim gore navedenog, sviđa mi se dinamika svijetline ekrana. Posebno dok sam priviknut na mrak. 

Zvuk u slušalici malo čudan, ali znatno razgovijetniji. 

Imam google cardboard i tu se javljaju problemi. Čini mi se da je jedan od senzora malo "trzav". To se ovako gledajući ne primjeti. Ali kada satavim u "cardboard" koje povećaju sliku, vidi se trzavost. Dosta iritantno. Probao vipše raznih programa i uvijek isto. 

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
hrastro kaže...

Imam google cardboard i tu se javljaju problemi. Čini mi se da je jedan od senzora malo "trzav". To se ovako gledajući ne primjeti. Ali kada satavim u "cardboard" koje povećaju sliku, vidi se trzavost. Dosta iritantno. Probao vipše raznih programa i uvijek isto. 

Prvo moram reći da je mob super (PRO verzija), i za te pare teško da se može nešto bolje naći. Što se tiče senzora tu ima jedan problem, a to je ambient light senzor - prvo zna se često desiti da se zblesira automatic brightness, a drugo kad je uključen automatic brightness i automatic contrast onda žiroskop zeza i trza pogotovo u mračnijim prostorijama. Kad se isključe onda žiroskop radi bez problema i ne trza. Meni uskoro stiže VR headset pa ću se poigrati ali mislim da je zbog toga.

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ok, hvala. Isprobam kad dođem doma. Nadam se da je to to.

0 0 hvala 0
16 godina
NITRO_100 kaže...
hrastro kaže...

Prvo moram reći da je mob super (PRO verzija), i za te pare teško da se može nešto bolje naći. Što se tiče senzora tu ima jedan problem, a to je ambient light senzor - prvo zna se često desiti da se zblesira automatic brightness, a drugo kad je uključen automatic brightness i automatic contrast onda žiroskop zeza i trza pogotovo u mračnijim prostorijama. Kad se isključe onda žiroskop radi bez problema i ne trza. Meni uskoro stiže VR headset pa ću se poigrati ali mislim da je zbog toga.

Svaka čast! Automatic contrast je bio problem, bez njega VR radi savršeno. Nikada se toga nebi sjetio, hvala!

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan
mbuljuba kaže...

kupio samm rmn3 pro još17.01.na giztopu i nije mi došao
maznuo ga je vjerovatno onaj koji je je maznuo i domac5-u
dobio sam povrat sa paypala nakon spora
koštao me je 255 eur , a vraćeno mi je 240 eur

(preko zabine vise , koja radi trostruku konverziju valuta - kune -eur-kune-usd )

nije mi dao vrag mira pa sam opet naručio , ali preko aliexpressa
sada sam ga platio 223 eur - znači nisam ništa izgubio

(ako ovaj put budem imao sreće)

pitanje je koju verziju roma da tražim da mi stave i da li to žele ?

Global Stable V7.1.8.0.?

nije mi jasno kako ti nije stigao kad svaki mobitel ima broj za praćenje (tracking number)?

14 godina
Rupert Pupkin kaže...

Meni se noćas kroz OTA-u skinuo 7.2.2.0 (Stable), i instalirao preko Global Stable V7.1.8.0. Nisam imao isključenu automatsku instalaciju u opcijama, jebali majku svoju. :)

Kaj mi je sad raditi, ručno ga opet flashati na Global Stable V7.1.8.0.? Hilfe, mcf?

rom je legit global stable, samo izgleda da radi nekakvog load balancinga ga distribuiraju na kapaljku :) Meni jos nije dosao ni na jedan pro.

Bgang kaže...

Pozdrav svima,

oprostite na pitanju ali pošto zbog posla i obaveza nemam više vremena kao prije 2-3 dana čitati i proučavati opcije oko ROM-ova potrebna mi je pomoć.

Kupio sam Redmi Note 3 MTK supruzi od topone i gore je neki ROM za koji nema OTA updatea.

Želim slijedeće - stabilan ROM (da sve radi) koji se može updateati OTA. Dovoljno je da ima engleski jezik.

Dajte mi molim vas recite koji je to ROM (global stable, chinese ???) i gdje da ga skinem.

Znači ako ima kineski ROM s prijevodom na engleski a za koji stalno stižu updatei volio bih upute za taj, pretpostavljam da se na njega bez problema stave gapps ili ako ima isti takav bez kineskih aplikacija ali da isto preko OTA dobiva redovite update.

Trenutno je na mobitelu MIUI 7.0.19.0.0 - ne znam koji je to-

Hvala svima još jednom na pomoći

@cromaki ti je preporucio stable chinese, ja cu ti preporuciti xiaomi.eu international rom (sa hr jezikom i google apsima, bez kineskih appova). 

dino91 kaže...

Pozdrav ekipa :)

Pratim ovu temu već neko vrijeme, pa sam odlučio i ja sam naručiti Note 3 Pro. Mob je stigao danas ujutro (GLS), naručen je preko xiaomiforsale.com i trebalo je niti tjedan dana da mi dođe na kućnu adresu (iako je bio praznik). Na mobu je China stable ROM i sasvim sam zadovoljan, iako bi dobro došao i google play, kojeg ću kasnije postaviti, te izbrisati višak aplikacija (kineskih). Inače mob je bio "In stock" na xiaomiforsale, tako da nisam čekao jako dugo. Kamera na mobitelu je prva stvar koja me fascinirala (valjda zato jer sam prije imao dosta slabu kameru), zbog činjenice da i u mraku okida dosta dobre slike.

Umjesto da brises kineske appove i instaliravas rucno google appse, intaliraj odma global official rom i gotovo. Imas u temi u starijim postovima upute.

Rupert Pupkin kaže...

Sad još i ovo: http://www.forum.hr/showpost.php?p=57874095&postcount=4269

Da podsjetim, za otkljucavanje bootloadera moras operirati sa svojim accountom, koji je i na tvojem mobitelu, ili nista od otkljucavanja bootloadera, cak i ako dobijes "blagoslov" od njih. Samim time, ne vidim neku korist od kupnje Xiaomi mobitela i pokusavanja otkljucavanja, osim jasno, ako nisi aktivan korisnik.

Nije vrag da je to istina, otključavanje bootloadera ovisi o mojoj aktivnosti na njihovom forumu?

Ne znam o cemu ovaj prica. Frend se jucer registrirao na forum, unio broj moba i zatrazio unlock i to je to.  Koliko vidim po forumu, blagoslov su dobili svi koji su trazili. Nema razlika za brigu :)

10 godina
Cromaki kaže...
Bgang kaže...

Želim slijedeće - stabilan ROM (da sve radi) koji se može updateati OTA. Dovoljno je da ima engleski jezik.

Dajte mi molim vas recite koji je to ROM (global stable, chinese ???) i gdje da ga skinem.

Znači ako ima kineski ROM s prijevodom na engleski a za koji stalno stižu updatei volio bih upute za taj, pretpostavljam da se na njega bez problema stave gapps ili ako ima isti takav bez kineskih aplikacija ali da isto preko OTA dobiva redovite update.

Trenutno je na mobitelu MIUI 7.0.19.0.0 - ne znam koji je to-

Hvala svima još jednom na pomoći

Stavi joj China Stable (update svakih par mjeseci) ili China Developer ROM (ota update svaki petak).

Svaki ROM ima Engleski jezik uz Chinese i Chinese simplified tako da se oko toga ne brini.

Official ROM skidaš odavdje:

http://en.miui.com/download-301.html#440

Hvala ti. Sve sam napravio kako si i rekao. Prva varijanta za update nije uspjela (preko aplikacije unutar mobitela), kad ga pokrenem u recovery nacrta mi mobitel preko crnog ekrana i utičnicu tako da ne znam što to znači. Imate li savjet?

Treću varijantu preko fastboota nisam stigao pogledati.

14 godina
neaktivan
znaci odobril du otkljuvavanje mobitrla mi.koji je postupak sad najefnostavniji za flashanje global roma

0 1 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Isprobao sam jučer prijedlog kolege NITRO_100 glede problema s žiroskopom.  Da,  riješenje je ugasiti auto brightness i autocontrast.  

Stisnut bi mu 5x hvala da mogu. 

Jel taj taj problem do hardvera ili softvera? Ako je softver,  valja bi to riješila neka zakrpa. 

Hvala još jednom! 

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ja se nadam da je softverski problem, jer sam primjetio da dosta drugih Xiaomijevih modela ima isti ili slican problem a svi ne koriste iste senzore. E sad je pitanje ako je tako kada budu oni to rijesili.

I btw jutros mi je stigla poruka da mi je odobreno otkljucavanje bootloadera, tocno 10 dana nakon "molbe", veceras cu ga probati otkljucati na global stable zadnji rom 

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Još jedan problem s kojim mi "teško" živjet.
Vozim bic i volim snimati rute. No MIUI (optužio sam MIUI jer se do sada nisam nigdje sreo s tim problemom) mi prekine proces kad se ugasi ekran. Probao sam lockati app "povlačenjem aplikacije dolje" tako da sam ima lokot. Nije pomoglo. :( What to do?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nadjes app koji ti ne zakljucava mob. Kao sto to navigacije rade... Inace snimanje mobom nije neka sreca...

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Snimanje GSP ruta, ne videa. (gore sam izostavio ključnu riječ)

Mobitel mi prekine aplikaciju dok snimam GPS rutu.

EDIT :

Proanšao sam ovo,

http://xiaomininja.com/2015/09/01/miui-7-bug-fix-background-apps-and-notifications/

Solution 2:

Select “Choose apps to restrict” and unselect/untick the apps from the list
Reboot the device and check.

Doduše, odnosi se na notifikacije glede nekih aplikacija. Možda radi i u mom slućaju. Tek ću vidjeti jel šljaka. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 10:40 (hrastro).

0 0 hvala 0
14 godina
mcf kaže...

dino91 kaže...

Pozdrav ekipa :)

Pratim ovu temu već neko vrijeme, pa sam odlučio i ja sam naručiti Note 3 Pro. Mob je stigao danas ujutro (GLS), naručen je preko xiaomiforsale.com i trebalo je niti tjedan dana da mi dođe na kućnu adresu (iako je bio praznik). Na mobu je China stable ROM i sasvim sam zadovoljan, iako bi dobro došao i google play, kojeg ću kasnije postaviti, te izbrisati višak aplikacija (kineskih). Inače mob je bio "In stock" na xiaomiforsale, tako da nisam čekao jako dugo. Kamera na mobitelu je prva stvar koja me fascinirala (valjda zato jer sam prije imao dosta slabu kameru), zbog činjenice da i u mraku okida dosta dobre slike.

Umjesto da brises kineske appove i instaliravas rucno google appse, intaliraj odma global official rom i gotovo. Imas u temi u starijim postovima upute.

Instalirao 7.1.8.0. Hvala na uputama!

15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ovaj 7.2 update za pro mi nije dobio bas srece... Desava mi se sad cesto da kad sam u nekoj app sama od sebe se restarta, a dok sam na messengeru ona chat head mi samo nestane i onda sve ponovo pisat  wetaher aplikacija se isto promijenila, nema vise onih podataka koliko % je da ce bit padalina, steta

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ekipa pozz....

Vidim da svi spominju 7.2.2.0... 

Medjutim, ja sam na 7.2.4.0...

Ali mi je verzija androida 5.0.2.

Dok recimo, ima verzija 7.2.2.0. ali sa androidom 5.1.1.

Ovo je za pogubit se, u svim ti silnim brojevima... Ccccccc

Nisam otkljucao BL...

Poslao sam zahtjev, odobreno, dosao mi je sms potvrde...

Ali kad pokrenem unlock software na kompu, spojim mob kako pise... 

Kaze da mi mob nije verified...

I... Meni je to bilo dovoljno da odustanem... :D

9 godina
odjavljen
hrastro kaže...

Snimanje GSP ruta, ne videa. (gore sam izostavio ključnu riječ)

Mobitel mi prekine aplikaciju dok snimam GPS rutu.

Na GPS sam i mislio ;) Lose lovi signal, lako ga gubi u sumi pogotovo u proljece i jesen kad ima vise vlage, cucla bateriju i sl. Isprobao na nekoliko top telefona i na kraju kupio garmin 500...

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Na PRO modelu?

Za sada mi GPS lovi izvanredno. 

Problem nije u gubitku signala nego da MIUI prekine proces. 

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Redmi Note 3(Snapdragon Variant) Kernel Source is released

http://en.miui.com/thread-254760-1-1.html

Sad se može svašta očekivati!

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Koliko ste najvise SOT-a dobili? Ja evo uspio skoro 9h, i to ga nisam stedio, ufc sam igrao oko sat ipo vremena, dosta poziva, auto svjetlost na oko 60%.. Inace, cudnnjikava mi je baterija, nekad ovako poludi pa toliko sot-a bude a nekad 5-6

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ljudi, nekoliko developera traže dobrovoljce sa otključanim bootladerom da im se testiraju nightly verzije Cyanogenmoda 12.1 za RN3 Pro verziju :) link

Za sad ništa od MTK verzije na žalost.

0 0 hvala 0
16 godina
Nefil kaže...

e samo da nije prvoaprilska šala:)

(G)jokaCRO ingame
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Vrijeme da zamijenim svoj već pra-stari Redmi 1 (ne S ) poslije dvije godine druženja. Redmi note 3 pro 2gb naručen sa xiaomieu u subota za 199 €, danas došao sa kineskim stable romom. Bacih se odmah na instaliranje global roma kroz par dana bacit ću na forum svoje mišljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
red_bull kaže...
Nefil kaže...

e samo da nije prvoaprilska šala:)

Hehe znat će mo sutra .

Nego možda neki neznaju da je Qualcomm napravio AOSP rom (5.1.1.) za Redmi Note 3 (SD). Sve 5 jedino nema postavki za otisak prsta premda ga diagnostika prepoznaje.

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=249799&highlight=redmi%2Bnote%2B3%2Baosp

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Na moju nesreću pukao mi ekran na mi3. Sad bi uzeo redmi note 3 pro sa sd SOC-om. Gledam malo i najpovoljnije je na aliexpressu od onog topone sellera.

Mozda ima negdje za slicnu cijenu preko paypala?

Zadni put kad sam htio kupiti preko alia banka mi je odbijala transakciju pa se bojim da bude opet isto.. Samo da znam opcije..

Thnx

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Na moju nesreću pukao mi ekran na mi3. Sad bi uzeo redmi note 3 pro sa sd SOC-om. Gledam malo i najpovoljnije je na aliexpressu od onog topone sellera.

Mozda ima negdje za slicnu cijenu preko paypala?

Zadni put kad sam htio kupiti preko alia banka mi je odbijala transakciju pa se bojim da bude opet isto.. Samo da znam opcije..

Thnx

Xiaomiforsale, trenutno su im oba modela na skladištu. Garancija/servis vezan uz Češku. Možes iskoristiti i popust od 7 eura (neutralizira troškove dostave od 8,70 eura).

10 godina
neaktivan

na aliexpresu sam ja platio rmn3 pro 3/32 223 eura

povoljnije je ako se plača u eurima

tražio sam da mi stave stable v7180 a oni su odgovorili da mogu da mi stave stable v717

jeli ima razlike

17 godina
mbuljuba kaže...

na aliexpresu sam ja platio rmn3 pro 3/32 223 eura

povoljnije je ako se plača u eurima

tražio sam da mi stave stable v7180 a oni su odgovorili da mogu da mi stave stable v717

jeli ima razlike

Ako je global stable 1.7.7. lako ćeš ga odmah nadograditi preko OTA na 1.7.8. A dok dođe do tebe vjerojatno će već biti 7.2

16 godina
hrastro kaže...

EDIT :

Proanšao sam ovo,

http://xiaomininja.com/2015/09/01/miui-7-bug-fix-background-apps-and-notifications/

Solution 2:

Select “Choose apps to restrict” and unselect/untick the apps from the list
Reboot the device and check.

Dakle, imao sam problema s aplikacijama za snimanje GPS ruta. Mogu potvrditi da gore rješenje funkcionira 100%. 

GPS je odličan! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice