Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 910.708
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
skyactive kaže...
joyjoy kaže...

Bio sam oduševljen (hardware) prva 24sata tj od juče do danas , sad sam blago rečeno razočaran (software) . Nisam ni u snu sanjao (noćne more) da ću satima provoditi sufrajući po razno raznim forumima o Redmi Note 3 , wi fi prekida ne samo kada dolazaim sa lock screen nego i inače , npr surfam i prekine , nizbogčega.Dosta aplikacije ne funkcionira ili su nestabilne. "Načuo" sam da ota update neću nikad ni dobita na ovaj "zastareli " miui 7 7.00.11 , stavljat' ova sranja http://en.miui.com/type-86-679.html i isprobavat , e tome se nisam nadao. Elephone P9 sa  custom MIUI 7 5.10.29 beta mjesecima radi kao šarm , ali to je posebna priča o kršu hardwerskom. hajd valjda strpljen spašen......... jedino mi to preostaje!

ovi problemi s wifiom se spominju po forumima i do Helio X10 (MTK) čipa su tako da snapdragon verzija s time vrlo vjerojatno neće imati problema.

A ovo za MTK čip, može biti i do softvera, MTK se ograđuje od toga.

http://www.gizchina.com/2016/01/25/mediatek-say-the-helio-x10-doesnt-have-wifi-problems/

Još jedan razlog više za Snapdragon verziju.

Znači samo nakon 24sata korištenja RMN3 stavio sam oglas da ga prodajem i sačekati za Pro , prije flashanja (radio sam to barem 15-20 puta na S3 /brickovao sam ga ali je opet nekako "progulilo"/ i na P9) da probam reset i ovaj put bez MIUI accounta , uradio i promjenio router cisco sa tp-link neki model sa 2 antene neznam tačno model 300MBps , gle sve profukcionisalo. wi fi ne prekida evo skoro15sati ni jednom , aplikacije ovaj put ručno instalirao (bez backupa) i sve i rade besprekorno (osim D3GO ali ona ima ocjenu 3.3 na play storu) , odložio sam flashanje a oglas obrisao! no coment.

Jedino me zanima ako ovako sve ostavim da li uopće bude neki update preko MI update ?

olakšanje:)

11 godina
protjeran
Ak imaš official ROM bude OTA updejta
10 godina
neaktivan
joyjoy kaže...
skyactive kaže...
joyjoy kaže...

Bio sam oduševljen (hardware) prva 24sata tj od juče do danas , sad sam blago rečeno razočaran (software) . Nisam ni u snu sanjao (noćne more) da ću satima provoditi sufrajući po razno raznim forumima o Redmi Note 3 , wi fi prekida ne samo kada dolazaim sa lock screen nego i inače , npr surfam i prekine , nizbogčega.Dosta aplikacije ne funkcionira ili su nestabilne. "Načuo" sam da ota update neću nikad ni dobita na ovaj "zastareli " miui 7 7.00.11 , stavljat' ova sranja http://en.miui.com/type-86-679.html i isprobavat , e tome se nisam nadao. Elephone P9 sa  custom MIUI 7 5.10.29 beta mjesecima radi kao šarm , ali to je posebna priča o kršu hardwerskom. hajd valjda strpljen spašen......... jedino mi to preostaje!

ovi problemi s wifiom se spominju po forumima i do Helio X10 (MTK) čipa su tako da snapdragon verzija s time vrlo vjerojatno neće imati problema.

A ovo za MTK čip, može biti i do softvera, MTK se ograđuje od toga.

http://www.gizchina.com/2016/01/25/mediatek-say-the-helio-x10-doesnt-have-wifi-problems/

Još jedan razlog više za Snapdragon verziju.

Znači samo nakon 24sata korištenja RMN3 stavio sam oglas da ga prodajem i sačekati za Pro , prije flashanja (radio sam to barem 15-20 puta na S3 /brickovao sam ga ali je opet nekako "progulilo"/ i na P9) da probam reset i ovaj put bez MIUI accounta , uradio i promjenio router cisco sa tp-link neki model sa 2 antene neznam tačno model 300MBps , gle sve profukcionisalo. wi fi ne prekida evo skoro15sati ni jednom , aplikacije ovaj put ručno instalirao (bez backupa) i sve i rade besprekorno (osim D3GO ali ona ima ocjenu 3.3 na play storu) , odložio sam flashanje a oglas obrisao! no coment.

Jedino me zanima ako ovako sve ostavim da li uopće bude neki update preko MI update ?

olakšanje:)

možda je problem bio u MTK-ovim nesuglasicama sa ruterima koji rade na 5Ghz? Znam da sam čitao za neke druge kineske modele da ne rade na 5GHz pa ako ruter nema podršku za dual band onda je to to. Mada bi logičnije bilo da je 2.4Ghz band problematičniji jer tu ima puno više interferencija s drugim uređajima no kod 5Ghz banda pa može biti jednostavno da su ti neki uređaji ometali wifi ! Citiram: 

Cordless phones (older ones rather than today’s 1.9 GHz DECT-based models), Bluetooth devices, microwave ovens , baby monitors, alarm systems, wireless speakers, or any other device that emits RF signals at 2.4 GHz can wreak havoc with a Wi-Fi network running on the that frequency.

Ali ne vjerujem da je to do MTK-a kao MTK-a, prije do softvera u mobu ili baš rutera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:00 (skyactive).
9 godina
odjavljen

Tesko da je imao router koji radi samo na 5GHz. A i da je imao ne bi uopste vidio mrezu ako mu mob ne podrzava AC standard.

10 godina
neaktivan
Torent kaže...

Tesko da je imao router koji radi samo na 5GHz. A i da je imao ne bi uopste vidio mrezu ako mu mob ne podrzava AC standard.

da, ali router ne može istovremeno odašiljat wifi signal i na 5Ghz i na 2.4 Ghz

9 godina
odjavljen

Odakle ti to? Moj uredno radi istovremeno na oba banda.... Poenta dual banda i jeste da istovremeno radi na oba... Moj mob i lap kacim na 5GHz a ostali uredjaji idu na 2,4 GHz na n standard ali su svi na istoj mrezi i vide se uredno medjusobno....

10 godina
neaktivan
Torent kaže...

Odakle ti to? Moj uredno radi istovremeno na oba banda.... Poenta dual banda i jeste da istovremeno radi na oba... Moj mob i lap kacim na 5GHz a ostali uredjaji idu na 2,4 GHz na n standard ali su svi na istoj mrezi i vide se uredno medjusobno....

ok, ispravak, ne mogu svi routeri. Postoje routeri koji ne šalju dvije frekvencije simultano. Tvoj router je inače dobar ako to podržava, i 5Ghz je bolja frekvencija, pogotovo ako nije potreban dalek domet u kući punoj zidova recimo. Kakve brzine imaš na 5Ghz, a kakve na 2.4Ghz. Pitam jer su brzine na 5Ghz obično znatno veće, zbog manjih interferencija s drugim uređajima i zbog daleko manje zasićenosti u tom rangu frekvencije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:11 (skyactive).
15 godina
Rupert Pupkin kaže...

To kaj se dogodilo tebi ekstremno su rijetke situacije (čak i u Hrvatskoj). Giztopu je već javljeno, hrvatski DPD će sutra imati postrojavanje dostavljača (po traci je jasno da su upravo oni otvarali paket). Osim toga, imaš 100%-nu zaštitu od Paypala (ako si platio koristeći isti).  

hvala bogu pa sam platio preko paypala, no sto ako me i oni odjebu jer nemam nikakav dokaz da sam dobio praznu kutiju osim te trake bijele koji su oni naljepili nakon sto su mi ukrali mobitel iz paketa, nadam se da ce to bit dovoljan dokaz

9 godina
odjavljen
skyactive kaže...
Torent kaže...

ok, ispravak, ne mogu svi routeri. Postoje routeri koji ne šalju dvije frekvencije simultano. Tvoj router je inače dobar ako to podržava, i 5Ghz je bolja frekvencija, pogotovo ako nije potreban dalek domet u kući punoj zidova recimo. Kakve brzine imaš na 5Ghz, a kakve na 2.4Ghz. Pitam jer su brzine na 5Ghz obično znatno veće, zbog manjih interferencija s drugim uređajima i zbog daleko manje zasićenosti u tom rangu frekvencije.

Ma neuporedivo vece i najvise sam ga uzeo radi media servera i kopiranja videa sa lapa na disk prikopcan na taj router.  U lapu mi je kartica koja podrzava AC standard. Inace router je linksys ac6400

10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

To kaj se dogodilo tebi ekstremno su rijetke situacije (čak i u Hrvatskoj). Giztopu je već javljeno, hrvatski DPD će sutra imati postrojavanje dostavljača (po traci je jasno da su upravo oni otvarali paket). Osim toga, imaš 100%-nu zaštitu od Paypala (ako si platio koristeći isti).  

hvala bogu pa sam platio preko paypala, no sto ako me i oni odjebu jer nemam nikakav dokaz da sam dobio praznu kutiju osim te trake bijele koji su oni naljepili nakon sto su mi ukrali mobitel iz paketa, nadam se da ce to bit dovoljan dokaz

jos jednom, tebi su ukrali mobitel iz paketa?

15 godina
skyactive kaže...
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

tako je, dobio paket koji je bio razderan i to razderano je bilo poljepljeno dpd bijelom ljepljivom trakom, znaci neko od njih genijalaca je otvarao moj paket i uzeo, do sad nijedan paket sa giztopa mi nije bio poljepljen tom trakom i uvijek sam uredno dobio sve 

10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
skyactive kaže...
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

tako je, dobio paket koji je bio razderan i to razderano je bilo poljepljeno dpd bijelom ljepljivom trakom, znaci neko od njih genijalaca je otvarao moj paket i uzeo, do sad nijedan paket sa giztopa mi nije bio poljepljen tom trakom i uvijek sam uredno dobio sve 

pa razderan paket nikad ne preuzimaš... pogotovo što si znao kakvi paketi stižu s Giztopa otprije.

Jesi se žalio kome? Trebao si tražit lovu od Giztopa prvo (mada nije do njih nego do DPD-ovog lopova, ali oni su ti prodali), pa ako ne vrate Paypalu se žalit i DPD-u odmah direktno. Lovu tražit, a ne čekat da ti ponovno pošalju paket.

Zato sam ja uzeo osiguranje pošiljke od par eura pa je i to dodatna garancija. Kad dođe DPD poštar otvaram paket pred njime. I spomenut ću pritom da sam čuo za ovu krađu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:56 (skyactive).
16 godina
Torent kaže...

Evo koji je:300M Wireless AP/Client Router
Model No. TL-WR843ND

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 22:08 (joyjoy).
10 godina
neaktivan

šta će mi dodatna osiguranja  za paket

je li giztop ne garantira da će mi dostaviti čitav i ispravan proizvod

još dodatno paypal garancija

koliko osiguranja treba

10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
skyactive kaže...
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

Otvori ti odmah lijepo "dispute" na Paypalu, oni će ih goniti dalje (jako brzo i učinkovito): https://www.paypal.com/webapps/mpp/first-dispute

Velim, Paypal te štiti 100%, novac izgubiti ne možeš ni teoretski. Nadalje, nitko nije baš striktno dužan otvarati paket pred dostavljačem (većina kurirskih firmi neće ti to ni dozvoliti prije potpisivanja uručenja pošiljke), žaliti se na "missing item" možeš i kasnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 22:20 (Rupert Pupkin).
15 godina
skyactive kaže...
domac5 kaže...
skyactive kaže...
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

pa razderan paket nikad ne preuzimaš... pogotovo što si znao kakvi paketi stižu s Giztopa otprije.

Jesi se žalio kome? Trebao si tražit lovu od Giztopa prvo (mada nije do njih nego do DPD-ovog lopova, ali oni su ti prodali), pa ako ne vrate Paypalu se žalit i DPD-u odmah direktno. Lovu tražit, a ne čekat da ti ponovno pošalju paket.

Zato sam ja uzeo osiguranje pošiljke od par eura pa je i to dodatna garancija. Kad dođe DPD poštar otvaram paket pred njime. I spomenut ću pritom da sam čuo za ovu krađu.

taj dio koji su razderali su obljepili, nisam previse obracao paznju na to, to se jutros dogodilo, dpd e mailom kaze da se zalim giztopu a giztop jos uvijek ne odgovara, spori su, poludim kad moram po 2 dana cekat odgovor na mail, trazit cu lovu normalno al necu jos otvarat dispute na paypalu dok ne vidim sto ce ovi iz giztopa reci na to, ako cu vidit da me zavlace i da sporo odgovaraju otvorit cu si fino dispute pa neka ih paypal prasi 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 22:20 (domac5).
9 godina
odjavljen
joyjoy kaže...
Torent kaže...

Evo koji je:300M Wireless AP/Client Router
Model No. TL-WR843ND

Nema 5 GHz. To je N router na 2,4 GHz. AC su od 800 mbps pa navise. 

10 godina
neaktivan
žali se ti na sve strane na koje možeš
nadam se da će se pozitivno riješiti
10 godina
neaktivan
mbuljuba kaže...

šta će mi dodatna osiguranja  za paket

je li giztop ne garantira da će mi dostaviti čitav i ispravan proizvod

još dodatno paypal garancija

koliko osiguranja treba

Nema apsolutno nikakve potrebe plaćati Giztopu to dodatno osiguranje od $2.99. Pogotovo ako plaćas Paypalom (za kartice nisam siguran, možda i nije zgorega uzeti ga prilikom plaćanja karticama).

Paypal je životinja, imaju valjda najjači buyers protection na svijetu.  

9 godina
odjavljen

Ne bih da budem negativan ali kako ce dokazati paypalu da nije dosao mob? Ako postoji tracking number posiljalac zna da je preuzeo paket i sta ce paypal napraviti? Vjerovati na rijec? PA onda bi svima vracali pare...

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

tako je, ako je na trackingu info da je paket preuzet, nije lako dokazati da mobitela nije bilo u paketu.

Zato sam ja uzeo i to dodatno osiguranje od par dolara, nije puno a time bi se trebao osigurati i ovakav slučaj, kad DPD zahebe nešto ili nema moba u paketu, zato i postoji osiguranje.

Inače sam preko Paypala uzimao dok većina Hrvata nije ni čula za to, a pogotovo ga smatrala sigurnim. Dispute sam otvarao pred više od 15 godina tamo...

u principu bi svatko morao imati pravo da otvori paket prije potpisa, mislim da to stoji i u pravilima HP-e, a kamoli neće privatnika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 8:39 (skyactive).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A šta si konkretno platio s tim? Better service?! Ne piše ništa o tome šta točno pokriva osiguranje.
Konkretno dao si im ekstra 3 dolara jer kladim se da nema razlike u slanju paketa.
Tvoj novac, tvoj odabir. Ako ti misliš da si s tim sigurniji, onda plati.
Ja im to nisam plaćao i isto mi je paket došao kao i tebi.
Jedina razlika bi mogla biti ako ti s 3 dolara uključe tracking broj sf expressa od kine do francuske. Nagađam samo, ali nešto bolje od toga čisto sumnjam da ćeš dobiti.

Inače ne mogu se načuditi kako se ovo dogodilo. Dolazi mi dpd dostava u prosjeku jednom mjesečno već dvije godine. Jedan jedini put je bila oštećena kutija i predmet unutra, ali nije nedostajalo ništa. I to oštećenje nije se dogodilo sigurno kod našeg dpd-a već na nekom od mjesta gdje pretovaraju, a bilo je zaljepljeno/skrpano dpd selotejpom. U pravilu sam uvijek zadovoljan, već poznajem dostavljače i ljudi su mi ok. Valjda imam sreće i dobrog dostavljača na svom području, ali ni moji kolege se nisu nikad bunili na uslugu dpd-a.
Dolazili su mi hp express, overseas, dhl, dpd. Dhl je najbrži i rekao bih najbolji, onda dpd vrlo blizu dhl-u.
Prestrašno je ovo što se dogodilo i želim čovjeku sreću da se sve riješi u njegovu korist.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Jozak

Tracking broj koji dobis pratiš od Kine do franc i od franc do hrv (na različitim stranicama.

Nadam se da bude to rijesil nekak...
16 godina
neaktivan
Ne pratiš me nikako. Nisam glup da ne znam da su dvije firme. Kažem samo da tih 3 dolara može biti samo tracking broj od sf expressa da vidiš kad ti mobitel dođe u francusku.

Ja to nisam platio nikad i nisam nikad dobio tracking broj od sf expressa i nisam mogao pratiti pošiljku od kine do francuske. Samo sam dobio chronopost/dpd tracking broj i samo sam pratio po europi. Kužiš?

Tih 3 dolara ne znam na šta se odnosi jer nigdje konkretno ne piše. Pretpostavljam da je tracking broj od kine do francuske jer ja taj broj nisam dobio ni jednom a nisam niti platio taj shipping insurance.

Da piše konkretno na šta se odnosi, onda ok, platit ću. Da napišu da se 3 dolara odnosi na tracking od kine do francuske, možda bi i tad platio, ali ne piše ništa. Moje osobno mišljenje je da je to bačenih 3 dolara, ali dapače, ako mislite da je bolje platiti, onda platite. Svatko ima svoje mišljenje

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Tracking number je interes prodavca a ne kupca. Pogotovo ako placas preko paypala. Paypal trazi od prodavca dokaz da je isporucio robu a ne od kupca da nije. 

Osiguranje je najvjerovatnije osiguranje od ostecenja. Sta ce ti osiguranje ako paket ne dodje. Sta ce ti osiguranje pokriti? Pare ionako dobijes nazad od paypala...

10 godina
neaktivan

ovo piše na stranici od giztopa:

We offer Shipping Insurance to protect your package against any lost or damaged shipments. Any missing issues reported, we will help to resolve your problems immediately

ako imaš dva osiguranja dobiš dva puta lovu nazad :D eto lake zarade haha

9 godina
odjavljen

Hehehehe Meni ovo lici na navlakusu.. Ti ces pare dobiti svakako nazad ;) Ovo je sroceno kao da je tvoja odgovorost sta ce biti sa paketom cim oni predaju na postu sto je daleko od istine da dalje ne moze biti ;) We will help to resolve... Oni ce ti pomoci da rijesis problem a trebalo bi biti mi cemo rijesiti problem ;)

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

ako ne prode zalba na paypal-u, fino nazovete banku i trazite reklamaciju transakcije (meni je zadnji put pomoglo kod kupnje s ebay-a). Dobijete jedan formular kojeg ispunite i prilozite sve dokumente (komunikaciju s kupcem) i onda vam karticarska kuca vrati novac (npr visa, mastercard --- krovna organizacija, a ne ova kod nas) ;)

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
jozak kaže...
A šta si konkretno platio s tim? Better service?! Ne piše ništa o tome šta točno pokriva osiguranje.
Konkretno dao si im ekstra 3 dolara jer kladim se da nema razlike u slanju paketa.
Tvoj novac, tvoj odabir. Ako ti misliš da si s tim sigurniji, onda plati.
Ja im to nisam plaćao i isto mi je paket došao kao i tebi.
Jedina razlika bi mogla biti ako ti s 3 dolara uključe tracking broj sf expressa od kine do francuske. Nagađam samo, ali nešto bolje od toga čisto sumnjam da ćeš dobiti.

Inače ne mogu se načuditi kako se ovo dogodilo. Dolazi mi dpd dostava u prosjeku jednom mjesečno već dvije godine. Jedan jedini put je bila oštećena kutija i predmet unutra, ali nije nedostajalo ništa. I to oštećenje nije se dogodilo sigurno kod našeg dpd-a već na nekom od mjesta gdje pretovaraju, a bilo je zaljepljeno/skrpano dpd selotejpom. U pravilu sam uvijek zadovoljan, već poznajem dostavljače i ljudi su mi ok. Valjda imam sreće i dobrog dostavljača na svom području, ali ni moji kolege se nisu nikad bunili na uslugu dpd-a.
Dolazili su mi hp express, overseas, dhl, dpd. Dhl je najbrži i rekao bih najbolji, onda dpd vrlo blizu dhl-u.
Prestrašno je ovo što se dogodilo i želim čovjeku sreću da se sve riješi u njegovu korist.

platio sam konkretno ovo: 

"We offer Shipping Insurance to protect your package against any lost or damaged shipments. Any missing issues reported, we will help to resolve your problems immediately."

To da li sam im dao ekstra tri dolara, vidjet ćemo na primjeru forumaša koji je potpisao da je primio proizvod kojeg nema u kutiji. Uostalom, pričaš o tri dolara kao da je to neka lova. Tri dolara? lol

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 18:12 (skyactive).
10 godina
neaktivan
Torent kaže...

Tracking number je interes prodavca a ne kupca. Pogotovo ako placas preko paypala. Paypal trazi od prodavca dokaz da je isporucio robu a ne od kupca da nije. 

Osiguranje je najvjerovatnije osiguranje od ostecenja. Sta ce ti osiguranje ako paket ne dodje. Sta ce ti osiguranje pokriti? Pare ionako dobijes nazad od paypala...

pročitaj opis koji sam dao a što uključuje osiguranje.

ANY MISSING ISSUES

ovako mu preostaje da se žali Paypalu, jer će se Giztop ogradit da nije osigurao paket

Osiguranje..magična riječ, kad ti netko slupa auto njegovom krivnjom, znamo šta osiguranje pokriva.

pa sad neka ovaj jozak vidi da li je tih tri dolara bačeno

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 18:08 (skyactive).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice