Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 911.779
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
joyjoy kaže...

Bio sam oduševljen (hardware) prva 24sata tj od juče do danas , sad sam blago rečeno razočaran (software) . Nisam ni u snu sanjao (noćne more) da ću satima provoditi sufrajući po razno raznim forumima o Redmi Note 3 , wi fi prekida ne samo kada dolazaim sa lock screen nego i inače , npr surfam i prekine , nizbogčega.Dosta aplikacije ne funkcionira ili su nestabilne. "Načuo" sam da ota update neću nikad ni dobita na ovaj "zastareli " miui 7 7.00.11 , stavljat' ova sranja http://en.miui.com/type-86-679.html i isprobavat , e tome se nisam nadao. Elephone P9 sa  custom MIUI 7 5.10.29 beta mjesecima radi kao šarm , ali to je posebna priča o kršu hardwerskom. hajd valjda strpljen spašen......... jedino mi to preostaje!

ovi problemi s wifiom se spominju po forumima i do Helio X10 (MTK) čipa su tako da snapdragon verzija s time vrlo vjerojatno neće imati problema.

A ovo za MTK čip, može biti i do softvera, MTK se ograđuje od toga.

http://www.gizchina.com/2016/01/25/mediatek-say-the-helio-x10-doesnt-have-wifi-problems/

Još jedan razlog više za Snapdragon verziju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 9:36 (skyactive).
9 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Jozak

Na koji ROM misliš , 6.1.21 (za njegavztreba bootloader )

http://en.miui.com/thread-212192-1-1.html

16 godina
neaktivan
Ne treba 😁

0 0 hvala 0
15 godina
jozak kaže...
Ne treba 😁

Kako si uspio instalirati taj rom? S ovog linka gore ili?

http://trakt.tv/user/MjezZza
16 godina
neaktivan
Imate postupak na xiaomi.eu
http://xiaomi.eu/community/index.php?threads/29354/
Zahvalite čovjeku @LoXaR. Zasad je napravio dva weekly ROM-a. Možda nastavi i dalje.
Bootloader će vam ostati zaključan, ne možete ući u recovery, neće raditi OTA update, ali iskreno koga briga, jer ne vjerujem da baš svi svaki petak skidaju weekly. Ovom metodom možete flešati samo system.
Ako se bojite fastboot fleša, onda zaboravite ovo, ali dok čekate svoj unlock, nakon čega ćete moći na klasičan način imati xiaomi.eu ROM, ovo je preeee dobro

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Theth1ef
remember to all That's topic in only for flash Ota update if u have already flashed xiaomi.eu Rom with Sptool

Kaj ak nismo?

Jozak

Podijeli sa nama
9 godina
neaktivan

jozak 

Ovo što sam linkao isto je LoXaR-evo.

matija410 

Kaže ti "This guide permit to u only to flash ota upgrade, so u can use it only if u have already flashed xiaomi.eu ROM, if u dont have it and u want flash it the correct guide is: guide"

11 godina
protjeran
To nisam procital..znači instalira se 6.1.14 pa se ponovo samo sa označenim system instalira 6.1.21

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nije ti bitno na kojem si ROM-u, bar mislim, ali autor je preporučio da bude na china dev ROM-u prije flešanja xiaomi.eu ROM-a fastboot metodom, pa sam tako i napravio. Sa official china stable ROM-a prebacio sam se na china dev ROM. Postupak ide kroz updater aplikaciju, ali ne znam da li radi ako imate sellerov kuhani ROM, ili onaj sphinx ili kako se već zove.
Ako imate stable ROM, odete na en.miui i skinete dev ROM, prebacite ga u root folder na mobitelu, otvorite updater aplikaciju, tri točkice u gornjem desnom kutu i choose update i odaberete skinuti dev ROM. Čekati da odradi update i to je to, na china dev ROM-u ste.
Kad ste na china dev ROM-u, onda pratite proceduru sa xiaomi.eu.
Imate flashtool unutar zip datoteke kad raspakirate taj xiaomi.eu ROM.

PRELOADER NE SMIJE IMATI KVAČICU INAČE PA-PA REDMI NOTE 3.

RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST, NE ZNAM ŠTO BI SE DOGODILO DA VAM SE ISKOPČA USB KABEL DOK RADI FASTBOOT FLEŠ.

Ja sam dva puta flešao, ali imam iskustva s flashtoolom, pa nemam problema.

Probleme vam mogu raditi MTK driveri, ali ja nemam ni s tim problema.

NAPOMINJEM, AKO STE NEISKUSNI ILI SE BOJITE, NEMOJTE OVO RADITI.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
matija410 kaže...
To nisam procital..znači instalira se 6.1.14 pa se ponovo samo sa označenim system instalira 6.1.21

Tako je 

16 godina
neaktivan
@theth1ef
Sorry, nisam gledao link odmah.

Da to je LoXaR, isti autor. Mislim da je čovjek na mjestu, čak je odbio donaciju od jednog člana xiaomi.eu foruma.
Za root pristup na njegovom ROM-u koristite supersu koji je uključen u ROM-u, ne treba ništa dodatno instalirati, i ima dodanu xperia keyboard ako želite. Navodno će raditi ili već ima verziju bez roota.
Koliko sam shvatio, jedini način za povratak na official ROM će se moći napraviti flashtoolom i fastboot ROM-om.
Ja više nemam RN3 jer je kod nove vlasnice koja je oduševljena.
Netko je pitao za zlatnu boju. Moje mišljenje je da je zlatni malo ženskast. Boja je zapravo šampanj, više matirana, nego zlatna. Za primjer od tri cure koje su ga vidjele, rekle su: "baš je slatki!", "uu, sexy!" i "prekrasan!"
Mislim da to dovoljno govori na koga su ciljali s tom bojom. Ali to je samo potpuno subjektivno i moje osobno mišljenje.
Gornji i donji dio zadnjeg poklopca je plastičnj i mogla bi se lako izguliti farba, ali to će tek vrijeme pokazati. Prerano je za komentirati.

Ne znam jel netko komentirao gabarite, ali malo je manji od rn2 i otprilike isto težak, možda mrvicu teži. Metalni pokrov daje premium izgled i osjećaj.

Sve u svemu pristojan, ali fakat ne kužim zašto su išli na opciju bez proširive memorije, pa onda dva mjeseca kasnije najaviti isti model s drugim SOC-om i hybrid dual sim/sd slotom.

Jeste provjerili koji lcd imate u mobitelu? Na listi je i sharp, ali u ovaj koji sam ja ima je ipak bio ugrađen tianma.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 3

Kak se provjeri koji imam, kad otvorim software version dole su mi oba crvenim slovima i pise false (tianma i sharp) cini mi se da nemam lcd

Kaj je tebi pisalo?

EDIT: Vidim ima dole i 3., pise "boe", koji je pak to?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 13:14 (matija410).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Onda je vjerojatno treća opcija. Boe

U mom iskustvu s rn2 noe display je osjetno "žućih" boja, tj. topliji prikaz. Na istim postavkama tianma daje puno hladnije boje.
Isto tako samsung RAM je "sporiji" od hynix RAM-a. Uvjetno rečeno sporiji jer to vidite jedino na benchmarku, pa tako samsung RAM daje oko 10% lošije rezultate. Mada antutu benchmark ne znači apsolutno ništa. Obično mjerenje kita za klince ili kako amerikanci kažu pissing contest.

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Hehehehehe ja bi volio vidjeti ko ce primijetti razliku brzini rama na bilo kojem uredjaju a kamoli na mobu...

11 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 3

Nemam samsungov ram

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

99% da nema sd utora... gdje god da sam vidio da objavljuju specifikacije ne pise nista za sd karticu, a dosta njih je u komentarima na youtube reklo da nema

kako nema čovječe kad GSM Arena navodi da ima i kad sam dao link Kineza koji u videu jasno pokazuje da pro model ima microSD utor (hibridni).

Plus što je jedan Kinez koji ima taj mobitel to potvrdio.

????

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Zadnja informacija za PRO s Giztopa:

hello,
thanks for your order from us.
we are sorry that the phone on pre-sale was delayed to be available now, since the chinese new year holiday is coming, we may get the phone later on 15th of Feb, would you mind to wait a few more days for the phone or just cancel the order?
sorry for the inconvenience.
Please don't hesitate to contact us if you have any question.
Thank you and regards.
Jessica
Customer Service Team
Giztop.com - Top Quality, Best Service

Znači, 15.2. šalju, plus 10-ak dana za dostavu u HR.

Usput, strogo pripaziti na sljedeće: http://www.forum.hr/showthread.php?t=825663&page=175#3487

Preporuka ljudi s Giztopa je da paket obavezno otvorite pred dostavljačem i uvjerite se u sadržaj istog, i to prije potpisa.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rupert Pupkin kaže...

hello,
we are sorry that the phone on pre-sale was delayed to be available now, since the chinese new year holiday is coming, we may get the phone later on 15th of Feb, would you mind to wait a few more days for the phone or just cancel the order?
Thank you and regards.
Jessica
Customer Service Team

Usput, strogo pripaziti na sljedeće: http://www.forum.hr/showthread.php?t=825663&page=175#3487

Preporuka ljudi s Giztopa je da paket obavezno otvorite pred dostavljačem i uvjerite se u sadržaj istog, i to prije potpisa.

ok je da su ponudili otkazivanje narudžbe, to je samo dokaz da ljudi čekaju u redu na telefon :-)

15.2., tako sam i očekivao da će stići negdje krajem 2. mj u Hr. Ok. Možda i bolje da je tako, jer koliko sam skužio nema još globalnog ROM-a za taj model, samo onaj s engleskim i kineskim.

15 godina
skyactive kaže...
maxy0 kaže...

99% da nema sd utora... gdje god da sam vidio da objavljuju specifikacije ne pise nista za sd karticu, a dosta njih je u komentarima na youtube reklo da nema

kako nema čovječe kad GSM Arena navodi da ima i kad sam dao link Kineza koji u videu jasno pokazuje da pro model ima microSD utor (hibridni).

Plus što je jedan Kinez koji ima taj mobitel to potvrdio.

????

Pa jel ima ovaj 1. model sa helio x10 procesorom utor za sd karticu??

11 godina
protjeran
Maxy0

Govori za Novi redmi note 3 PRO
10 godina
neaktivan

je si li ti narućio mob od njih ili si samo poslao upit

ako se i meni desi da dobijem praznu kutiju ja ču se baciti u dravu

10 godina
neaktivan
skyactive kaže...

ok je da su ponudili otkazivanje narudžbe, to je samo dokaz da ljudi čekaju u redu na telefon :-)

15.2., tako sam i očekivao da će stići negdje krajem 2. mj u Hr. Ok. Možda i bolje da je tako, jer koliko sam skužio nema još globalnog ROM-a za taj model, samo onaj s engleskim i kineskim.

Otkazao bih da imam(o) alternativu kupnje s EU skladišta, mislim da trenutno takva ne postoji. Možda se pojavi u narednim danima na: https://www.xiaomiforsale.com/en/

@ostali

Pitanje microSD kartice za PRO model više i nije pitanje: http://www.devicespecifications.com/en/comparison/68f160a67

11 godina
protjeran
Mbuljuba

Piše na giztopu da prije potpisa otvoris kutiju i pogledaš Jel to to kaj si narucil.
10 godina
neaktivan

možda ja ne budem kod kuće i djeca prime paket - ne želim ni misliti na to

15 godina
matija410 kaže...
Maxy0

al je citiro post od prije 2 mjeseca, to da nema utor za sd karticu sam govorio za model sa x10 procesorom... ovaj novi po svemu sudeci ima 

15 godina
Rupert Pupkin kaže...

hello,
Thank you and regards.
Jessica
Customer Service Team

da, ja sam taj nesretnik, od svih bas mene pogodi ovo... giztop kaze otvorite paket pred dostavljecem a covjek na forumu kaze da mu je dostavljac rekao da ne smije davat da se otvara paket prije nego li se potpise da si primio paket... eto to treba fino giztopu poslat tako da znaju sta rade jer evo ruzan je osjecaj kad platis mob, tolko ga cekas i na kraju dobis praznu kutiju od moba u paketu

9 godina
neaktivan
Snimite otvaranje paketa najbolje.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To kaj se dogodilo tebi ekstremno su rijetke situacije (čak i u Hrvatskoj). Giztopu je već javljeno, hrvatski DPD će sutra imati postrojavanje dostavljača (po traci je jasno da su upravo oni otvarali paket). Osim toga, imaš 100%-nu zaštitu od Paypala (ako si platio koristeći isti).  

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 18:16 (Rupert Pupkin).
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
matija410 kaže...
Maxy0

al je citiro post od prije 2 mjeseca, to da nema utor za sd karticu sam govorio za model sa x10 procesorom... ovaj novi po svemu sudeci ima 

sorry, moguće da sam citirao stari post, radio sam i pisao komentare.

Uglavnom pro verzija (sa Snapdragon procem) ima microSD slot (hibridni), a obična (MTK) verzija nema.

Obzirom da 2GB/16GB pro verzija košta koliko i obična verzija 3GB/32GB, izbor verzije je  jednostavan. 32GB se uglavnom kupuje radi spremanja slika/videa/glazbe/dokumenata i kada neki mob ne podržava microSD slot. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 18:20 (skyactive).
10 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Rupert Pupkin kaže...

hello,
Thank you and regards.
Jessica
Customer Service Team

da, ja sam taj nesretnik, od svih bas mene pogodi ovo... giztop kaze otvorite paket pred dostavljecem a covjek na forumu kaze da mu je dostavljac rekao da ne smije davat da se otvara paket prije nego li se potpise da si primio paket... eto to treba fino giztopu poslat tako da znaju sta rade jer evo ruzan je osjecaj kad platis mob, tolko ga cekas i na kraju dobis praznu kutiju od moba u paketu

čekaj, ti si dobio praznu kutiju od DPD-a?

Inače, i Giztop nudi osiguranje pošiljke, par eura je, tako da to svakako uzmite i da dobro je netko ovdje rekao da je dobro snimiti otvaranje pošiljke, u svakom slučaju to je dobar dokaz isto, samo se pošalje video Giztopu i ima da kuri nahebe do kraja zivota.

Ja sam tako na eBayu slao video/fotke kad je nešto došlo razbijeno i uvijek sam dobio povrat novaca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 18:28 (skyactive).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice