Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 803.304
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Ivan(4) kaže...

Updateovao sam na zvanični 7.1.3.0, koji bi trebalo da je najnoviji, i vidim da je i on baziran na Androidu 5.0. Da li postoji zvaničan ROM sa Lollipopom 5.1?

ne jos. moj MIUI weekly je na 5.0.2

mislim da se radi na MM i da nece uopce na 5.1

11 godina
neaktivan
sasa.sb11 kaže...

Vidiš brzo su odgovorili, ha ništa još ćemo čekati.

evo,odjednom danas u francuskoj..ipak se kreće

10 godina
neaktivan

I ja sam im jutros poslao mail i rekli su kao da čekam da će oni ogledati tako da čekam i dalje.

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Evo danas stigao mob napokon! Nego zanima me koji ja imam rom na njemu, reko sam Top One-u da mi makne kineski bloat i stavi multilanguage rom, piše mi da je MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.22 Beta, mislim ne znam jel da šta diram pošto zasad sve leti i koliko vidim notifikacije dolaze bar na messengeru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Klipson kaže...

Evo danas stigao mob napokon! Nego zanima me koji ja imam rom na njemu, reko sam Top One-u da mi makne kineski bloat i stavi multilanguage rom, piše mi da je MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.22 Beta, mislim ne znam jel da šta diram pošto zasad sve leti i koliko vidim notifikacije dolaze bar na messengeru...

imas dobar rom, ako ti sve stima ne diraj i gustaj. samo mi luđaci moramo testirati svaki novi koji izađe :D

13 godina
GuardianOTB kaže...

imas dobar rom, ako ti sve stima ne diraj i gustaj. samo mi luđaci moramo testirati svaki novi koji izađe :D

A kako je tek nama koji testiramo daily buildove 

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI Moderator
13 godina
neaktivan
@cromaki za takve poput tebe vise nema spasa hehe
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

meni je  mob u austriji, narucen 13.2. s giztopa. javili su mi prije 4 dana da nisu imali ovaj protective case pa su mi odbili 2 dolara... sad me zanima koji case da uzmem i odakle, htjela bih ga što prije imati da mi se mobitel ne ošteti.. što preporučate? uzela sam i tempered glass. jesu vas zvali iz dpd-a kad vam je mob stigao, dostavljaju li subotom jer mi ga nema tko skupit radnim danima. hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja sam uzeo s ebay-a.po vlastitoj volji, atkđ sam naručio nilkin temepred glas,navodno je bolji od drugih.pogledajte na dpdp stranici da li dostavljaju subotom i u koja mjesta

9 godina
neaktivan
freon kaže...

meni je  mob u austriji, narucen 13.2. s giztopa. javili su mi prije 4 dana da nisu imali ovaj protective case pa su mi odbili 2 dolara... sad me zanima koji case da uzmem i odakle, htjela bih ga što prije imati da mi se mobitel ne ošteti.. što preporučate? uzela sam i tempered glass. jesu vas zvali iz dpd-a kad vam je mob stigao, dostavljaju li subotom jer mi ga nema tko skupit radnim danima. hvala

iz dpd-a zovu kad ti je blizu adrese, ja nisam bija doma i kaže tip da mi može ostavit u obližnji dućan :).nakraju mi ostavija kod susida.

šta se tiče futrole, ja koristim silikonsku (plaćena par dolara)...

p.s.mislim da moš zab na dostavu sub...

11 godina
neaktivan

Ja sam kupio ovu s znakom Facebooka i jako mi se sviđa a ženi sam naručio po njenoj želji i također je fini materijal ;-)

Drugi mob mi je nakon 16.02. tek danas stigao u Francusku...15 dana...

http://www.ebay.com/itm/251877272828?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=550937205708&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/231695484312?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=530935106192&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

13 godina
Mob je brutalan!!! Stavio sam ipak 6.1.21 i sad je i baterija super. Bacim sot sutra, nego posto znam punit preko noci jel smeta bateriji ak ostane na punjacu i kad dodje do 100%? I jos jedna stvar, kako sam ne bas idealno stavio kaljeno staklo jel se moze skinut to i ponovno isto to stavit samo tocnije?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Klipson,noktom podigneš staklo i probaj ponovo.Pazi da ti se ne priljepi neka mrvica(kao meni) jer je ne možeš odstraniti a jako se vidi.

13 godina
Napunio sam ga sinoć do 90%, Jel ovo normalno? Il se baterija još traži, ipak je ovo prvo punjenje na novom romu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jutros mi "popizde" navigacijske tipke tri donje. Same se pocele aktivirati. Kad odem u TWRP tamo normalno rade. Namjeravo sam pricekat da dodjem kuci i napraviti update sto mi je iskoco neki dan ali maloprije prestanu divljati ali prestanu i raditi :S

Stavio sam soft keys app neki da kompenziram gubitak i za sad sljaka samo sto zivcira. Surfajuci netom naisao sam da su ljudi imali taj problem ali nigdje konkretnog rijesenja. Dali je netko ovdje istu situaciju imao i da ju je rjesio?

Radio sam chace wipe, nije pomoglo

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dogovorila sam da mi dostave na posao. E sad, prvo paljenje, šta radit :D

Kad pritisnem jezik hrvatski, ne nudi mi hrvatsku kao zemlju :/

ništa ne znan, hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

zanima me dali je vama malo onaj power gumb izgubio na osjećaju meni kao da je malo usao unutra i sad slabije reagira tj treba jace stisnuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
freon kaže...

Dogovorila sam da mi dostave na posao. E sad, prvo paljenje, šta radit :D

Kad pritisnem jezik hrvatski, ne nudi mi hrvatsku kao zemlju :/

ništa ne znan, hvala

Ja sam na kraju za "Locale" izabrao Rusiju, za sada mi se čini da ne utiče ni na šta, a za jezik menija engleski. Pretpostavljam da ćeš ako staviš neki od EU ROM-ova dobiti opciju da izabereš hrvatski jezik i Hrvatsku.

U čemu je ključna razlika između ROM-ova čija oznaka počinje sa 6 i onih koji počinju sa 7? Verzija MIUI-ja? Zar ne bi trebalo da je MIUI 7 štedljiviji po pitanju struje od prethodnika? Jer meni se i ne čini tako. Recimo, sad sam izvukao oko dan i po upotrebe, ali sa samo 2 sata SOT-a.

9 godina
neaktivan

e hvala.. ja sam stavila tunis čisto jer je sat isti. još ne znam oću minjat ROM, ako vidim da mi ovo zapinje.

A jeste otvorili ovaj miui račun za njihove neke aplikacije? Tek proučavam sve pa ne znan puno o naštimavanju za optimalan rad. al prvi dojam - odličan :)

9 godina
neaktivan
Račun otvoriš najviše za besplatni micloud, 5GB nije malo za svašta nešto, od apk, slika do popisa poziva, dakle kad mijenjaš rom on ti povuče sve nazad i nemaš beda 😉
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ave,

da podijelim iskustva sa forumom koji mi je pomogao. Dakle, dobio ga preko Giztopa prije više od mjesec dana. Narudžba i dostava bez primjedbi. Došao sa 7.00.66.00, hrvatskim i Gapssima. Za sada nisam imao potrebu da to mijenjam budući radi super. Par opaski:

1. SOT - primijetio sam da ako puno ne koristim mob, da mi SOT bude oko 2,5 do 3 sata u skoro 2 i pol dana. Međutim ako ga intenzivno koristim smanjuje se vrijeme trajanja baterije ali mi se SOT penje iznad 4 sata (nisam doduše ga još peglao do iznemoglosti jer mi se čini da bi išao i puno preko 5).

2. Za one koji kupuju nilikin tempered glass. Kad sam ga krenuo stavljat mislio sam da sam dobio pogrešan jer sam smatrao da se otvor na zvučniku po nekoj logici treba protezati preko kamere a ne prema drugoj strani gdje nema ničega. No nakon istraživanja saznao sam da baš tako treba biti - prekriti kameru a otvoren za senzor blizine, koji nije vidljiv ali je na suprotnoj strani od kamere. Temp. glass je u biti po uputama s youtube lako staviti iako sam ja osobno prilično umoran to radio pa sam ga trebao par puta skidati dok ga nisam namjestio i odstranio zrnca prašine s onim naljepnicama koje idu uz njega.

3. sviđa mi se funkcija smanjivanja ekrana kako bi se moglo upravljati jednom rukom.

4. Jedna konstruktivna primjedba MASVI, ako sam dobro razumio da je on prevodio na hrvatski. Na postavke/dodatne postavke/bateija & Performanse/potrošnja baterije/pa se klikne onaj sat u gornjem desnom uglu - tu je graf koji pokazuje vrijeme koje me je zbunjivalo. Umjesto da piše 8h 45m 41s proteklo piše preostalo - što je naravno krivo. Mislim da je jasno samo po sebi. Inače kolega MASVA - za trud za ostali prijevod mogu samo reći RESPECT.

4. za jednu stvar molim pomoć. Kad odem na desktop verziju neke stranice i pinchom namjestim veličinu fonta - na koji način postavim da mi tekst ne curi preko granica ekrana (koristim firefox)?

Unaprijed hvala

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

molim pomoc

instaliro sam global dveloper zadnji rom6.2.26 prije toga sam ima multi 6.2.25 i sada kad se želim vratiti na multi nemogu, sve sam radio preko updatera.

nemam instaliran twrp ni nista jer sam panj i neznam to instalirati.(tj. probao sam ali mi neide uvijek mi kaze da je update zip nevaljan.

ako ima koja dobra duša koja ce mi pomoci bio bih zahvalan

uvijek mi govori kad odem u recovery da mi je zip fajl corupted

probao sam i multi global staviti i neide

legaliseit
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 18:06 (josipcucuk).

0 0 hvala 0
17 godina
mecaja kaže...

4. Jedna konstruktivna primjedba MASVI, ako sam dobro razumio da je on prevodio na hrvatski. Na postavke/dodatne postavke/bateija & Performanse/potrošnja baterije/pa se klikne onaj sat u gornjem desnom uglu - tu je graf koji pokazuje vrijeme koje me je zbunjivalo. Umjesto da piše 8h 45m 41s proteklo piše preostalo - što je naravno krivo. Mislim da je jasno samo po sebi. Inače kolega MASVA - za trud za ostali prijevod mogu samo reći RESPECT.

ispravljeno thx

ako naiđete na nekakve greške, prijaviti ovdje

https://github.com/MASVA/MA-XML-7.0-CROATIAN-master/issues

hvala

MIUI HR TRANSLATOR
9 godina
neaktivan
Kažu na forumu da ovaj zadnji dolazi sa instaliranim twrpom, koji zamijeni updater xiaomijev jer tako traže kinezi...
Dakle xiaomi.Eu i tema ovaj zadnji rom, piše svako malo kao važna obavijest
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Koja je bitna razlika između ROM-ova čija verzija počinje sa 6 i onih čija verzija počinje sa 7? Ako se ne varam, i jedni i drugi su Lollipop 5.0 i MIUI 7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Da i mene zanima ovo za romove, neam pojma jučer sam kao napravio Kalibracija baterije (isprazniti skroz, pa ga u offline napunit do kraja, izvadit bateriju vidjet postotak, ako nije 100% opet ponovit postupak do 100%.) Od 100-90% začas otišlo, auto brightness off, Wi-Fi on, sinkro on, Facebook i whatsapp on, sve ostalo pogaseno u greenifyu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pod začas mislim par minuta...
16 godina
neaktivan
Mobitel ti "ne zna" povezati postotke baterije sa stvarnim kapacitetom i neće ti nikakva kalibracija tu pomoći. Probao sve i svašta i na svim ROM-ovima ti je slično. Najbolje rezultate ćeš ostvariti kad imaš mobitel na punjaču cijelu noć. Ako samo pratiš postotak i iskopčaš punjač čim dođe na 100%, za 5-10 minuta će pasti na 90 ili niže.
Zašto je tako, ne znam

Ako ostavljaš mob na punjaču malo duže, onda će ti autonomija biti bolja.

1 0 hvala 0
13 godina
Ma tako sam inace punio sve mobitele, uvijek preko noci da ujutro imam 100% al sam negdje procitao da to kao ne valja... vidim po netu da neki imaju SOT po 6 sati, tocno ne znam kak...
13 godina
Sta je sad ovo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice