Xiaomi Mi 5s

poruka: 305
|
čitano: 86.010
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Meni stize telefon sa MIUI Global stable 8.1.18 , to je definitivno fejk rom, tj. lazni, kako mogu preci na oficijalni globlni eu rom? Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi 5s
Ima li global rom za mi5s?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Ima, ja ga imam sada.

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Ekipa, dolazi mi mobitel s Grossoshopa. Pise da dolazi sa Stock ROMom i bez google aplikacija. Posto se jako slabo razumijem o kineze (posto ce mi ovo biti prvi), sto trebam napraviti da imam hrvatski jezik i google trgovinu, te mobitel s najugodnijim iskustvom?

Citao sam nesto o otkljucavanju bootloadera i twrp. Jel trebam to raditi ili ne?

Koji ROM staviti?

12 godina
neaktivan
Nero_Fortis kaže...

Ekipa, dolazi mi mobitel s Grossoshopa. Pise da dolazi sa Stock ROMom i bez google aplikacija. Posto se jako slabo razumijem o kineze (posto ce mi ovo biti prvi), sto trebam napraviti da imam hrvatski jezik i google trgovinu, te mobitel s najugodnijim iskustvom?

Citao sam nesto o otkljucavanju bootloadera i twrp. Jel trebam to raditi ili ne?

Koji ROM staviti?

Kažeš da trebaš Global beta ROM...

8 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
Nero_Fortis kaže...

Koji ROM staviti?

Kažeš da trebaš Global beta ROM...

Receno mi je da Grossoshop ne dira mobitel, odnosno, dobijes onaj ROM koji je na njihovoj stranici. Svejedno sam trazio Global ROM pa cemo vidjeti hoce ga staviti. U svakom slucaju se zelim informirati.

Sto ako dobijem Stock ROM? Koja je onda procedura za stavljanje Global beta ROMa?

13 godina
Xiaomi Mi 5s

na official global romu nema hrvatski

za rom sa xiaomi eu:

• moraš napraviti unlock mobitela - na official stranici
  • instaliraj TWRP - xiaomi eu (imaš upute)
  • skini zadnji multi 7.1.5 weekly za Mi5s(capricorn), za sada nisam vidio da ima stable verzija i instaliraj preko TWRP-a

ovo ti je za početak sasvim dovoljno, ostalo ti sve piše na forumu

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 22:01 (batizg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
batizg kaže...

na official global romu nema hrvatski

za rom sa xiaomi eu:

• moraš napraviti unlock mobitela - na official stranici
  • instaliraj TWRP - xiaomi eu (imaš upute)
  • skini zadnji multi 7.1.5 weekly za Mi5s(capricorn), za sada nisam vidio da ima stable verzija i instaliraj preko TWRP-a

ovo ti je za početak sasvim dovoljno, ostalo ti sve piše na forumu

Puno si mi pomogao, a vjerujem i drugima koji ce tek kupiti mi5s. Hvala ti!

13 godina
Xiaomi Mi 5s

Global Developer ROM ima hrvatski, samo Stable nema.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo meni stigao mi 5s plus iz honorbuy shopa. Mobitel je strava! Odmah mi ponudio update.
Rom je global 7.1.12 beta. Ne znam jel to original ili custom vendor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

link za update

to je orginal developer verzija

imaš i stable, klikni na link pa pogledaj

9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Jel dosao taj update za mi5s? Ja evo proveravam za moj pro ali ga još nema... Jel ime neko informacije šta tačno popravlja update?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Ok, jel vama mobitel vibrira kada razgovarate i tom trenu dobijete poruku? Googlam, trazim i ne mogu nista naci. Potrebna mi je ta vibracija jer inace ne primjetim da sam dobio poruku. Ista stvar je kad dobijem poruku na whatsapp.

Ima tko kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi 5s

Ako nekog zanima kako omogućiti DIS na MI 5s plus...

Meni ne dozvoljava skinuti app sa play storea, pa sam skinuo apk preko neta i instalirao.

I stvar radi!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa,
Vlasnik sam ovog mi5s stroja, mogu stvarno reći da sam prezadovoljan mobitelom. Ne znam zašto se svi žale na senzor otiska prsta, meni radi sasvim dobro, još me nikako nije odbio a namjestio sam si 4 otiska za 4 različita prsta i sve šljaka. Danas sam ga ujutro na brzinu punio i došao do 86% i evo upravo u ovom trenutku imam 30% baterije i 5 sati SOT. Stvarno super, vjerujem da bi bez problema mogla izvući 7 sati. ROM koji je gore piše da je global ROM stable, no zaključio sam da je to China ROM, da li je bitno da flasham global? Ima li puno promjena ili je i ovo ok? Fakat nema nikakvog bloatwera its. Hvala
Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global stable je osjetno bolji, cak ima vise SOTa, veci benchmark scorovi, mozes bit siguran da nemas nikakve spyware ispod roma, kamera je bolja pogotovo u low-lightu (nauci koristit manual mod).

Ak ces prelaziti mozes sa deep flash ili otkljucat bootloader(imo sam tu verziju kad dam dobio mob i mi unlock radi samo moras sve dobro podesiti) stavit twrp i flashat (ja sam otkljuco jer volim mjenjat romove) .

Jos jedan tip, postoji miui forum app, definitivno najbolje upute kako koristiti mobitel. Opcenito mobitel je cudo od kamere pa nadalje.

*Ako vas prst zeza dolazi update koji ce to poboljsat, probajte staviti 2-3 puta isti prst ali pod drugim kutem (to sam ja napravio) i skontat kolko treba "pritisnuti" home tipkicu :)
...
13 godina
neaktivan
Hvala ti na informacijama, ja sam naisao na sljedeće (slika ispod) i da li je potrebno samo to učiniti kako bi ga updejtao? Ako ne, možete li postati neki guide posto mi je ovo prvi Xiaomi i nemam blage veze i tome. Btw, jos nije krepal :)
13 godina
neaktivan
molnyi kaže...
Pozdrav ekipa,
Vlasnik sam ovog mi5s stroja, mogu stvarno reći da sam prezadovoljan mobitelom. Ne znam zašto se svi žale na senzor otiska prsta, meni radi sasvim dobro, još me nikako nije odbio a namjestio sam si 4 otiska za 4 različita prsta i sve šljaka. Danas sam ga ujutro na brzinu punio i došao do 86% i evo upravo u ovom trenutku imam 30% baterije i 5 sati SOT. Stvarno super, vjerujem da bi bez problema mogla izvući 7 sati. ROM koji je gore piše da je global ROM stable, no zaključio sam da je to China ROM, da li je bitno da flasham global? Ima li puno promjena ili je i ovo ok? Fakat nema nikakvog bloatwera its. Hvala

Gle ti ovog računjanja Sot-a. Lik ga skine na 86% i baterija mu padne na 30% i kaže da ima 7h Sot-a. Ma bravo.

S takvim načinom mjerenja svaki mob može ima 14h a ne 7h Sot-a.

13 godina

pročitaj još jednom što je napisao.

13 godina
neaktivan

Nisam napisao cijelu situaciju, mobitel mi se taj dan ujutro ugasio, za jedno 45 minuta sam ga napunio do 80-85% i od tad pa do kraja dana sam uspio natuči 6:45 sot, ne moraš vjerovati.

Jučer sam ga navečer punio od 0 do 100% i skinuo sa punjača i cijelu noć je bio stand by I ujutro je imao 97% baterije, od 8 ujutro pa do sad drkam po njemu i imam 76% sa uključenim 4G i sinkronizacija itd. Po meni mobitel ima odličnu bateriju, brzo se napuni i stvarno nemam zamjerku. Ne znam zbog čega bi bilo nemoguće imati takav SOT?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 13:12 (molnyi).
13 godina
Xiaomi Mi 5s

Ne znam čemu se čudite...

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Čisto da napišem da sam stavio global stable rom. I mojem slučaju bilo je potrebno skinuti global recovery rom te ga kopirati na mobitel, zatim na telefonu manualno pronaći update package i to je to. Gotovo kroz 10 minuta. 

Za sada, prezadovoljan mobitelom !

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 10:58 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Nisam napisao cijelu situaciju, mobitel mi se taj dan ujutro ugasio, za jedno 45 minuta sam ga napunio do 80-85% i od tad pa do kraja dana sam uspio natuči 6:45 sot, ne moraš vjerovati.

Jučer sam ga navečer punio od 0 do 100% i skinuo sa punjača i cijelu noć je bio stand by I ujutro je imao 97% baterije, od 8 ujutro pa do sad drkam po njemu i imam 76% sa uključenim 4G i sinkronizacija itd. Po meni mobitel ima odličnu bateriju, brzo se napuni i stvarno nemam zamjerku. Ne znam zbog čega bi bilo nemoguće imati takav SOT?

Aj ga napuni na 100%...stavi tu sliku., stavi sliku koje su ti aplikacije najviše trošile, i onda stavi sliku Sot-a kad dođe do 2%

13 godina
neaktivan
R36 kaže...
molnyi kaže...

Aj ga napuni na 100%...stavi tu sliku., stavi sliku koje su ti aplikacije najviše trošile, i onda stavi sliku Sot-a kad dođe do 2%

Imam 3 aplikacije na mobitelu, Whatsapp, reddit i youtube, tako da ja nisam zahtjevan korisnik i brightness je na auto, svaki dan uspijem izvuci od 5:30 pa do 7 sati SOT-a, što nikome sa ovakvim korištenjem nebi trebalo biti problem.

Stavit ću sliku sutra, kad ga skinem sa punjača.

11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Moram proznati da me čude neki upisi ovdje o "nekvaliteti" 5s jer je mobitel pravi 2016 flagship.

Tu se spominje loša kamera, otisak prsta i koješta drugo. Koliko je od vas koji imate prigovore koristilo taj mobitel? Kamera je vrhunska, kako po danu tako i u uvjetima sa malo svjetla, čak i na najosnovnijem automatskom modu. Ako vam to nije dovoljno dobro, uključite HDR koji napravi još bolje ili se naučite koristiti digitalne kamere na mobitelima. Tutoriala ima po čitavom netu. Također je i prednja kamera izvrsna, širokokutna pa će fejsbuk i instagram duckfejs ridikuli skupa sa prijateljima doći na svoje.

Senzor otiska prsta je brz, radi bez greške, jednostavno ne vidim u čemu je problem. Na mojem je ultrazvučni, ne znam kakav je kod modela sa 64Gb, ali sumnjam da je zavrijedio da se toliko pljuje.

U vezi dizajna odn. izostanka tzv. "premium looka" mogu parafrazirati poznatu izreku: Ukus je poput šupka, svi ga imaju. Meni mobitel izgleda odlično, ljepši mi je nego Samsung S7 s kojim ga uspoređuju. Da, kad sam već spomenuo S7, Mi 5s ima bolji zvučnik, kao i izdržljiviju bateriju.

Wifi lovi bez problema dok drugi kašljucaju itd.

Meni se ne sviđa to što nema mogućnost ubacivanja SD kartice. Ali što je tu je.

Također na njemu imam modificirani kineski stable rom (MIUI 8.0.10.0.0 MAGCNDH), koji radi kako treba, nema ništa od bloatwarea, ali (uvijek postoji ali) ne može se automatski nadograđivati, pa ću to trebati nekad napraviti ručno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Interland kaže...

Moram proznati da me čude neki upisi ovdje o "nekvaliteti" 5s jer je mobitel pravi 2016 flagship.

Tu se spominje loša kamera, otisak prsta i koješta drugo. Koliko je od vas koji imate prigovore koristilo taj mobitel? Kamera je vrhunska, kako po danu tako i u uvjetima sa malo svjetla, čak i na najosnovnijem automatskom modu. Ako vam to nije dovoljno dobro, uključite HDR koji napravi još bolje ili se naučite koristiti digitalne kamere na mobitelima. Tutoriala ima po čitavom netu. Također je i prednja kamera izvrsna, širokokutna pa će fejsbuk i instagram duckfejs ridikuli skupa sa prijateljima doći na svoje.

Senzor otiska prsta je brz, radi bez greške, jednostavno ne vidim u čemu je problem. Na mojem je ultrazvučni, ne znam kakav je kod modela sa 64Gb, ali sumnjam da je zavrijedio da se toliko pljuje.

U vezi dizajna odn. izostanka tzv. "premium looka" mogu parafrazirati poznatu izreku: Ukus je poput šupka, svi ga imaju. Meni mobitel izgleda odlično, ljepši mi je nego Samsung S7 s kojim ga uspoređuju. Da, kad sam već spomenuo S7, Mi 5s ima bolji zvučnik, kao i izdržljiviju bateriju.

Wifi lovi bez problema dok drugi kašljucaju itd.

Meni se ne sviđa to što nema mogućnost ubacivanja SD kartice. Ali što je tu je.

Također na njemu imam modificirani kineski stable rom (MIUI 8.0.10.0.0 MAGCNDH), koji radi kako treba, nema ništa od bloatwarea, ali (uvijek postoji ali) ne može se automatski nadograđivati, pa ću to trebati nekad napraviti ručno.

Upravo tako, pljuje se po mobitelu koji kosta cca. 2000 HRK, ajde svi znalci kupite u HR. ovaj rang mobitela/kamere/performansa za tu lovu, ne može se. Uzmite u obzir sve što dobijete i možete biti presretni sa mobitelom.

Na 64GB je isti senzor, radi dobro, nema problema. Zahtjeva privikavanje ali je dobar.

Imas isti ROM kao sto sam i ja imao, enable USB debugging i skini global recovery ROM na mobitel, manualno odi na update i sve je gotovo kroz 20 min.

Btw. MIUI 8 GLOBAL STABLE kad stisnes update, kaze nema update-a. Onda stisnes download package i pocne nesto skidat i instalirat, kada se mob restarta nista se ne desi, nista ne updejta? Zbog cega bi to bilo tako ako itko zna?
Hvala !

13 godina
molnyi kaže...

Btw. MIUI 8 GLOBAL STABLE kad stisnes update, kaze nema update-a. Onda stisnes download package i pocne nesto skidat i instalirat, kada se mob restarta nista se ne desi, nista ne updejta? Zbog cega bi to bilo tako ako itko zna?
Hvala !

Skinut će recovery ROM aktualne MIUI verzije. 

13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

Evo, par ss-ova baterije.

Ne znam zašto, no ne broji mi reddit kak spada, reddita sam imao oko sat-sat i pol danas, a kad udem u app kaze da je samo bilo upaljeno oko 5 min.

No dobro, 40 minuta wap video poziva, 40 minuta browsanja, 35 min youtube-a, sat i pol reddita (više imgur), 20 minuta poziva, 4G+ uvijek i cijeli dan upaljen Hotspot.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi 5s

R36 na aparatima zbog ovog SoT-a  #r36izdrzi

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

R36 na aparatima zbog ovog SoT-a  #r36izdrzi

Ma ne, pa nisam takava sorta ljudi da bi bio ljubomoran na kolegu. Ovaj njegov sot je 

Kao što mi je žao što Sony nije riješio kameru na Z5 novim Nougatom pa bolje slike radi A9., a Sony i dalje ima blue efekt.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice