XP login

poruka: 13
|
čitano: 4.812
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP login

Pozrdav svima,

postoji li ikakva mogućnost da se ulogiram u svoje računalo bez formatiranja xp-a, naime radi se o tome da prvotni login koji sam napravio nije imao nikakvu lozinku samo user name, pa sam se logirao samo sa enterom, u među vremenu sam postavio šifru koju sam zaboravio, a na ručunalu se nalaze dosta važni podaci. Dosta je hitno. Ako ne postoji rješenje da se ulogiram na računalo, tada bih molio da mi odgovorite kako spasiti podatke. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP login

a da napravis login sa administrator accounta?

16 godina
neaktivan
XP login

Rješenje da spasiš podatke bez resetiranja passworda je da spržiš LiveCD od, recimo, Ubuntua i učitaš ga. Zatim samo odeš u Computer, na particiju gdje se nalaze podatci, prekopiraš ih na stick i gotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izradite ili posudite od prijatelja BartPE u kojem je ukomponiran modul za promjenu zaporke.

Sve je gotovo za par minuta.

Pozdrav

--------------------------------------

A kako r420r kaze moguce je da ni administrator nema zaporke

pa nebi skodilo logiranje s ctrl+alt-del kao administrator.

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 22:19 (drradic).
17 godina
neaktivan

hvala, ali problem je što sam ja bio na tom računalu administrator, dakle samo sam ja bio user, a tusam sifru zaboravio

17 godina
neaktivan

BartPE bez ikakvih problema.

Procitajte:

http://www.informatika.buzdo.com/pojmovi/bartpe.htm

U tekstu cete naci linkove prema najnuznijim alatima za izradu modula

(sto Vam trenutno ne treba) i prema skracenoj .7z datoteci

pripravljenoj za najjednostavniju verziju BartPE

s modulom za promjenu zaporke, file-managerom i ghostom.

Napravite CD od toga, stavite u BIOS (ili odaberite) da se CD prvi boota,

i kad se prozori 'podignu' s CD-a promjenite zaporku.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
17 godina
XP login

Pri pokretanju računala stisnite tipku F8, selektirajte "safe mode", odaberite Administrator, Start>Run, upišite CMD pa Enter, zatim upišite "Net Users", ispisat će vam se useri, zatim upišite: net user (vaše ime accounta) password*     npr. net user ivan password* (zvijezdica ide odmah poslije password), zatim restart PC i pustite neka se podigne sustav i kada dođe do user accounts, samo kliknite na Vaš i to je to

EDIT: kada upišete npr. net user ivan password* javit će vam da upišete novu lozinku, možete upisati novu ili samo kliknite enter

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 9:54 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto, jos jednostavnije.

Nisam ovo znao.

To je bogatstvo foruma, uciti od znalaca.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
XP login

Imas mnostvo programa LiveCD ili butabilnih disketa kojima mozes resetirati password userima na Windows-u.

Imam jedan takav ali nisam sad u prilici ga pronaci. Probaj Google ...

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP login

Samo uđeš u safe mode sa F8, odabereš usera kojem si zaboravio password, odeš u user accounts u control panelu i tamo napišeš novi password koji će ti prebrisati taj koji si zaboravio, resetiras komp i upišeš taj password koji si postavio u safe modu.

C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB, Philips 200 WS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala,
 što ste svi odvojili vrjeme za ovaj problem. Moguće je vratiti podatke preko drugog operativnog sustava, no tada se vjerojatno nemože izvaditi šifra koja je zaboravljena, pokušaj da se ulogiram na računalo preko safe modea nije moguća zato što sam ja bio jedini user na tom računalu, i ujedno sam bio i administrator (pokušao sam sa F8, ali nakon odabira safe modea opet se pojavljuje dijaloški okvir za login). Bart pe program vjerojatno može ući u XP, mada kad sam ga instalirao nisam imao CD-a pa sam postavio portable verziju na USB preko Viste, pa nije uspjelo. Umrežen sam još  sa jednim računalom pa ako netko može odgovoriti dali postoji vjerojatnost da se sa toga računala ulogiram na varijantu net usera i tu promjenim lozinku.

17 godina
neaktivan
XP login

Ukoliko je problem samo u loginu za WinXP boot-aj računalo sa live verzije MiniPE CD-a koji možeš pronaći na "www.minipe.org" naravno bez navodnika, a password za archivu je "thecavern" naravno oped bez navodnika. Kada podigneš sustav sa tog cd-a u izborniku start nađi opciju za resetiranje passworda pojedinog usera i nakon što napišeš novi poznati password nanovo boot-aj stroj bez MiniPE cd-a i onda se ulogiraj sa tim novim passwordom. Ako to ne pomogne izvadi HDD sa podatcima i umetni ga u drugo računalo kao slave disk te onda spasi što se spasiti dade.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako se radi o xp trebaš skinit program "ophcrack" i instalirat ga na cd u iso filu i prije pokretanja računala staviš ga u računalo i on če se sam pokrenit.i onda pričeka i on če ti pokazat šifru!!!!!!!!!!!!!!!!

HVALA

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice