pazi sad ovo, uspio sam ući u safe mode, ali ne mogu iz njega!
komp se sad stalno pali u njemu,
a system protection tab kada se klikne desnim klikom na computer nedostaje ( za uključivanje system restore-a )
strašno !
HELP
pazi sad ovo, uspio sam ući u safe mode, ali ne mogu iz njega!
komp se sad stalno pali u njemu,
a system protection tab kada se klikne desnim klikom na computer nedostaje ( za uključivanje system restore-a )
strašno !
HELP
Nekako mi se cini da ces na kraju morati formatirati disk i ciste windowse staviti.
ako niko ne bude imao rjesenja.
Pokusaj iz safe moda jos skenirati da nije sta ostalo od 'gamadi'
sad sam uspio doći u normalne winse,
jer sam u computer managmentu pod "boot" stavio kvačicu.
sad ću postati sa glavnog kompa svoj glavni problem, a to je nepostojanje system protection taba u lijevom meniju.
( i sad me još zanima, da li ću bez dodatne muke opet moći u safe mode. )
čini mi se da dolazim do nekih rezultata, uspio sam ući u system protection, i uključiti system restore jedina mana je što se više ne pojavljuje niti jedan
system restore point. Kaže nema.
OK, nekidan sam sa First Aid Registry agentom backupirao registry i sad sam si ga vratio,
pa ćemo ispočetka. Čovječe za kompom sam 12 sati! Nisam se dugo ovako pomučio
čini mi se da dolazim do nekih rezultata
Jel mozes sad normalno ulaziti u safe mode?
cut the crap
REINSTALL
cut the crap
REINSTALL
misliš da mi se da ? Morat ću se izgleda i to naučiti.
safe mode još nije proradio. ( ušao sam u njega jedino prisilno kad sam u BOOT opciji odabrao safe mode enable minimum )
evo slička.
Koju od ovih opcija treba uključiti ako želimo da se winsi po defaultu dižu normalno, osim ako ne klikaš F8 pa se dignu u safe modu?
Cek malo jesi rijesio sad problem?
osim sto ti safe mode ne radi kako treba, jel radi windows security centar i sve ostalo?
makni kavcicu na SAFE MODE
I jos...
SERVICES -> HIDE ALL MICROSOFT SERVICES -> DISABLE ALL
security centar još ne radi, opet ga stavlja na disable.
uopće ne kužim di se prokleto govno zavuklo
I jos...
SERVICES -> HIDE ALL MICROSOFT SERVICES -> DISABLE ALL
šta s tim dobijem?
i nisam te za kvačicu razumio
msconfig
STARTUP -> DISABLE ALL
EDIT: Dobije to da potencijalne rogue programe ne startas sa windowsima.
Makni kvacicu sa SAFE BOOT ako zelis normalan boot menu.
msconfig
STARTUP -> DISABLE ALL
EDIT: Dobije to da potencijalne rogue programe ne startas sa windowsima.
Makni kvacicu sa SAFE BOOT ako zelis normalan boot menu.
interesantna stvar se pojavljuje kod disable all Naime, to su sve programi koje sam odabrao da se dižu na startu.
kada kliknem na disable all na jednom od njih i to na zadnjem se pojavi kvačica! kao taj mora biti upaljen, a to je neka mala bezvezna aplikacija koja se zove "Always on top" i služi kad želiš da ti se pojedini prozor ne spušta kada klikneš na neki drugi, nego da ostane otvoren.
Vrlo korisna stvar kada nešto prepisuješ ili čitaš neki tutorijal.
ALI ZAŠTO OSTAVLJA KVAČICU NA NJEMU ?
Ako si provjerio sa mbam-om, sas-om, i hitmanom. ne znam sto je moglo ostati..
mozda nisu virusi problem.
moja baba je problem.
jasno da je neki k uletio unutra...samo mi još nije jasno koji. i di je.
ako se radi o virusu koji sam sebe kopira i ostavlja okolo onda sam ga lagano popušlić
CTRL+ALT+DEL i pobij sve ne-esencijalne programe
misliš u task manageru?
evo sad sam onemogućio tog alwaysa
Brat, bratu vec si ga mogao 10x formatirati, instalirati i sve postaviti kako je bilo...
Uostalom, niti ne mora biti virus... Tako i meni random nakon paljenja se nekada promijeni tema u windowsima.
Nista nije savrseno pa niti to.
1. Open a elevated command prompt.
2. To Scan and Repair System Files
NOTE: Scans the integrity of all protected system files and repairs the system files if needed. Please see red WARNING box at the top of this tutorial.
A) In the elevated command prompt, type sfc /scannow and press Enter.
http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html
Brat, bratu vec si ga mogao 10x formatirati, instalirati i sve postaviti kako je bilo...
Uostalom, niti ne mora biti virus... Tako i meni random nakon paljenja se nekada promijeni tema u windowsima.
Nista nije savrseno pa niti to.
brat bratu nisam htio, jer se onda uvijek iznova izje8em sa svim programima koje sam naistalirao na C.
Morao bih naučiti raditi IMAGE za ovakve slučajeve
ajde sad da i to vidim šta će ispast od tog scaniranja :)
i još nisam shvatio koju opciju sa one slike da odaberem
da ulazim u safe mode
kao i prije tj. samo kada počnem klikati F8?
security centar još ne radi, opet ga stavlja na disable.
uopće ne kužim di se prokleto govno zavuklo
Ne opterecuj se uopce s tim kaj ti ne radi Security Centar, ak ti ostalo radi ok recimo bez Security Center se moze itekak to je najmanji problem. Tebi treba neko pomoc vezano za ovu temu dole to ce bit najbolje rješenje a ne ovak povuci potegni.
brat bratu nisam htio, jer se onda uvijek iznova izje8em sa svim programima koje sam naistalirao na C.
Morao bih naučiti raditi IMAGE za ovakve slučajeve
Ja si mislim da od 14 sati do sada bi vec poinstalirao i te sve silne programe, pa da imaju i 2 terabajta i to 10 puta...
Ides istim nacinom kao i ja, umjesto da backup-as sto treba i sve lijepo iz pocetka. Na kraju u 95% slucajeva uvijek dodjes do onoga da je najbolje sve iz pocetka - ako nista, dobijes 'cisti' sistem.
A image kao image, nema se tu sto uciti. Uglavnom, tesko je ovako pomagati...
Sto se tice toga centra, lijepo si skini neki free firewall i postavi ga ili klikaj samo na pametne stvari i dovoljan je i antivirusni...
a izgledalo mi je nevino i jednostavno.
još ne znam koju opciju da stavim za safe mode?
ako je maknem,
ništa od safe moda
Ako je maknes imas normalan boot menu.
F8 pa Safe mode. Uobicajeno...
ne, kod mene ne radi.
jednoatvno kada odznačim kvačicu mogu do besvijesti tipkati F8 on se digne najnormalnije