Windows se ne zeli ugasiti

poruka: 15
|
čitano: 6.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows se nezeli ugasiti ???
pitanje

Imam problema s windowsom svaki put kad mi komp radi duje od pola sata ( otprilike) i krenem ga ugasit na turn off pojavi se pjescani sat te se komp smrzne. Nemogu ga ugasit pa ga moram restartat na kucistu. Također nakon sto se komp restarta onda se moze ugasit normalno ali ako radi radi duje od pola sata ( otprilike) opet se smrne pri pokusaju gasenja? Zasto mi se to desava ?????

Bagi !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows se nezeli ugasiti ???

Windowsi možda rade nešto u pozadini,provjeri procese,također što imaš od dodatne opreme priključene na winse i oni mogu biti razlog
negašenja.

17 godina
neaktivan

Imaš srodnu temu pod 'Hardverski problemi'.

0 0 hvala 0
17 godina

probaj ovo:

Start --> Run --> (sada kopiraš ovaj tekst pa ga zalijepiš) --> shutdown -s -t 0

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao neki dan takav problem, malo potrazi forumom. Kod mene su jos poludili driveri, hoce driver za neki uredaj sto uopce nije spojen. I non-stop iskace a shutdown nece. Ja iscupao sve usb-ove i ponovno pokusao i bilo sve uredu. Kod mene frku je pravio skener, sta je sad kod tebe...

Znao sam da to nisam trebao reci!
17 godina
neaktivan

vjerujem da ima virus, koji ti "zainteresira" procesor bas u trenutku za gasenje i onda se procesor ne gasi. Isto tako je moguce da (ako su ti slabije komponente) pa kompjter , uz ostale zadatke koje je imao tga dana, jednostavno ne moze se izgasiti. tj. nem dovoljno rama ili procesorska snaga nije dovoljno jaka da rijesi "zaostale" aplikacije u ako kratkom roku, pa cak onda dolazi i do smrzavanja kompa.

to je moja pomoc za sada, javi mi komponente i sl. pa to se javim sa malo detaljniji.

PS. btw. napravi scan na avgom ili nekim drugim antivirusom..

Puma1400

http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows se ne zeli ugasiti

Dobar dan društvo!

Prije nekoliko mjeseci sam (i danas imam sličan problem) prijavio grešku na forumu da mi se računalo ili restarta ili mi daje BSoD i upitao na Forumu, ali da me sada ubiješ ne znam gdje je moj upit i odgovor (savjet). Ima previše tema...hi. Ali da nastavim...

Nije bio problem u hardware-u (promijenio sam RAM).

Formatirao sam C: i postepeno dodavao aplikacije. Problem je nastao nakon instaliranja TerraTec Aureon 7.1 software-a. Prije instaliranja Windowsa XP SP2 na matičnoj ploči u BIOS-u sam isključio zvučnu karticu. Prilikom instaliranja TerraTec software-a mi se je automatski instalirao (iz Windowsa ) Legacy Audio, koji je dio MS Windowsa. Sada mi se računalo ne želi ugasiti. Gasim ga na tipku... 

TerraTec mi treba (skinuo sam i zadnje drivere od TerraTeca).

Problem je u driverima...to je defitivno. Kako to riješiti? Dva ili više drivera je previše...(pogotovo ako se ne "vole").

Pozdrav 

17 godina
protjeran

@Antenko Ovo je već na forumu... Link1

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne nema nista u pozadini komp mi normalno moze raditis sve operacije dok ga god ne pukusam ugasit ?

Bagi !
16 godina
neaktivan
autorov komentar
nista ne radi frku jednostavno se nezeli ugasiti
Bagi !
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Cisto sumljam da je problem u virus. jer zasto mi se onda komp moze normalno gasi kada ne radim duze na njemu od 20 min.

Bagi !
17 godina
neaktivan

ok, nije virus.

2. opcija.

u vise od 30min si otvorio veci broj aplikacija i dosta radio na kompu. Isao si ga ugasiti ali on , iako ti nisu prikazani prozori, jos nije zatvorio te programe u koima si radio jer ima neki problme. I onda, kada zeli ugasiti windows nemoze jer nisu sve applikacije ugasene. Onda, on u pokusaju da ugasi 10ak applikacija u sekundu dvije se zamrzne i onda ti se sve sjebe.

POKUSAJ:

prije gasenja otici u Task Manager. Odi u processes. Pogledaj koji procesi ti uzimaju najvise memorije i izgasi ih "rucno" tj. lijevim klikom na proces i onda "End process". ugasi prvih 5-6 izuzev explorer.exe . Onda ugasi komp pa se javi.

http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

problem rijesen ponovno sam instaliro windows i sve radi kakao treba Osmijeh

Bagi !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bagi kaže...

problem rijesen ponovno sam instaliro windows i sve radi kakao treba Osmijeh

pa, jesam ja reko da je problem da imas virus (!?)..

aj dobro je, vazno je da radi..
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram temu imam slican problem. Na IBM Thinkpadu T41 nakon reinstalacije Windowsa sve radi ok ali nakon nekog vremena se Win nece ugasiti. Instaliran Win XP Pro SP3 i par osnovni programa. Sve je sljakalo super dok odjednom kad kliknem shutdown on kao krene da se gasi i odjednom kao da nista nije bilo, isto sa log off?! Onda se mora ugasiti manualno na tipku za paljenje?! Ako tko ima kakav savjet... Hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice