Već po drugi put mi se događa ista stvar. Ujutro je windows bio normalno i poslije gašenja, uključili su ga opet poslijepodne i cijeli windows je zamrljan... kao da se boja na sve strane razlijala, već pri startu prije ulaska u windows. I ništa ne radi, sve blokirano, i cijelo vrijeme blenka, ono, gasi se, pali, gasi i tako... Prešao sam u safe mod i tamo pokrenuo antivirusni program. Da li je u pitanju neki virus ili tehnički problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
za ove probleme oko displaya, razmuljanje boje, i tako to, bih okrivio grafičku karticu, odnosno njezinu neispravnost. bio je ovdje slučaj u jednoj temi, ne sjećam joj se naziva, da je čovjek imao problema s razmuljanim bojama na displayu, pa je zamijenio kablove (kontektre grafička-monitor), nakon čega mu se slika poravila..e pa sad..
a ovo što kažeš, da blenka, gasi se, pali - nije mi jasno na što točno misliš? da li se windowsi "pale, gase" ili?
-vjerojatno problem s VGA (pregrijavanje). Može biti magnetizacija (CRT)-ekrana (klikni degauss...).
za ove probleme oko displaya, razmuljanje boje, i tako to, bih okrivio grafičku karticu, odnosno njezinu neispravnost. bio je ovdje slučaj u jednoj temi, ne sjećam joj se naziva, da je čovjek imao problema s razmuljanim bojama na displayu, pa je zamijenio kablove (kontektre grafička-monitor), nakon čega mu se slika poravila..e pa sad..
a ovo što kažeš, da blenka, gasi se, pali - nije mi jasno na što točno misliš? da li se windowsi "pale, gase" ili?
Ne baš. Ono, da se gasi ekran, čas je crno, pa windows, pa crno, pa windows i tako beskonačno... Gotov je antivirusni, ali nije ništa našao tako da ponovni pokušaj nije upalio kao prošli put. Sigurno je tehnički problem u pitanju.
-vjerojatno problem s VGA (pregrijavanje). Može biti magnetizacija (CRT)-ekrana (klikni degauss...).
Imam LCD monitor, tako da nemam tu opciju degauss...
Sad samo cekam da xZero kaze da sklonis magnete od ekrana ;)
Salu na stranu, provjeri kablove, izvadi pa vrati graficku, isprobaj drugi monitor, svoj monitor isprobaj na drugom kompu, svoju graficku na drugom kompu.
mora biti tehnički kvar, nisam se još susretao s takvim nečim a da je problem do softwera. to se vrlo lako može detektirati, prva opcija je zamjena-posudba grafičke kartice, i isprobavanje te grafičke kartice u tvom pc-ju, a druga opcija je zamjena montitora-odnosno isprobavanje drugog monitora na tvojoj grafičkoj kartici. kao što rekoh nekima su se javljali slični problemi i zbog kablova.
kolega gore je rekao da je možda i do pregirjavanja kartice. imao sam iskustva, prije nekog vremena, dok sam imao nvidiju 8600gt da se jako grijala, i zbog prašine i zbog kartice kao takve, da je znala bacati nekakve čudne fleke i mrelje po ekranu, mrelju u obliku hrpe piksela grupiranih na jednom području ali neravnomjerno raspoređenih. kartica je završila u smeću i zamijenla ju je druga.
edit: eto, logic je bio brži nekoliko sekundi u odgovoru :-)Pogledaj na što liče pinovi na kabelu od monitora - jesu li svi na broju i jesu li neposavijani.
Otvori kućište, izvadi grafičku i usput ju očisti od prašine (pogotovo ako ima aktivno hlađenje). Ako je grafička kartica (sama štampana pločica) nakon rada baš jako vruća, pokušaj na nju staviti ventilator - neka piri na nju.
I naravno ono što su prije mene rekli - sve kombinacije da li monitor kod nekog drugog radi, isto sa grafičkom, itd.
mora biti tehnički kvar, nisam se još susretao s takvim nečim a da je problem do softwera. to se vrlo lako može detektirati, prva opcija je zamjena-posudba grafičke kartice, i isprobavanje te grafičke kartice u tvom pc-ju, a druga opcija je zamjena montitora-odnosno isprobavanje drugog monitora na tvojoj grafičkoj kartici. kao što rekoh nekima su se javljali slični problemi i zbog kablova.
kolega gore je rekao da je možda i do pregirjavanja kartice. imao sam iskustva, prije nekog vremena, dok sam imao nvidiju 8600gt da se jako grijala, i zbog prašine i zbog kartice kao takve, da je znala bacati nekakve čudne fleke i mrelje po ekranu, mrelju u obliku hrpe piksela grupiranih na jednom području ali neravnomjerno raspoređenih. kartica je završila u smeću i zamijenla ju je druga.
edit: eto, logic je bio brži nekoliko sekundi u odgovoru :-)Kao i obicno ;)
grafička otišla, sada je prilika da kupim novu jaču, he.