Windows ima mrlje i stalno blenka

poruka: 10
|
čitano: 2.602
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Već po drugi put mi se događa ista stvar. Ujutro je windows bio normalno i poslije gašenja, uključili su ga opet poslijepodne i cijeli windows je zamrljan... kao da se boja na sve strane razlijala, već pri startu prije ulaska u windows. I ništa ne radi, sve blokirano, i cijelo vrijeme blenka, ono, gasi se, pali, gasi i tako... Prešao sam u safe mod i tamo pokrenuo antivirusni program. Da li je u pitanju neki virus ili tehnički problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows ima mrlje i stalno blenka

za ove probleme oko displaya, razmuljanje boje, i tako to, bih okrivio grafičku karticu, odnosno njezinu neispravnost. bio je ovdje slučaj u jednoj temi, ne sjećam joj se naziva, da je čovjek imao problema s razmuljanim bojama na displayu, pa je zamijenio kablove (kontektre grafička-monitor), nakon čega mu se slika poravila..e pa sad..

a ovo što kažeš, da blenka, gasi se, pali - nije mi jasno na što točno misliš? da li se windowsi "pale, gase" ili?

16 godina

-vjerojatno problem s VGA (pregrijavanje). Može biti magnetizacija (CRT)-ekrana (klikni degauss...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

za ove probleme oko displaya, razmuljanje boje, i tako to, bih okrivio grafičku karticu, odnosno njezinu neispravnost. bio je ovdje slučaj u jednoj temi, ne sjećam joj se naziva, da je čovjek imao problema s razmuljanim bojama na displayu, pa je zamijenio kablove (kontektre grafička-monitor), nakon čega mu se slika poravila..e pa sad..

a ovo što kažeš, da blenka, gasi se, pali - nije mi jasno na što točno misliš? da li se windowsi "pale, gase" ili?

Ne baš. Ono, da se gasi ekran, čas je crno, pa windows, pa crno, pa windows i tako beskonačno... Gotov je antivirusni, ali nije ništa našao tako da ponovni pokušaj nije upalio kao prošli put. Sigurno je tehnički problem u pitanju.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vjerojatno problem s VGA (pregrijavanje). Može biti magnetizacija (CRT)-ekrana (klikni degauss...).

Imam LCD monitor, tako da nemam tu opciju degauss...

17 godina
neaktivan

Sad samo cekam da xZero kaze da sklonis magnete od ekrana ;)

Salu na stranu, provjeri kablove, izvadi pa vrati graficku, isprobaj drugi monitor, svoj monitor isprobaj na drugom kompu, svoju graficku na drugom kompu.

16 godina
neaktivan

mora biti tehnički kvar, nisam se još susretao s takvim nečim a da je problem do softwera. to se vrlo lako može detektirati, prva opcija je zamjena-posudba grafičke kartice, i isprobavanje te grafičke kartice u tvom pc-ju, a druga opcija je zamjena montitora-odnosno isprobavanje drugog monitora na tvojoj grafičkoj kartici. kao što rekoh nekima su se javljali slični problemi i zbog kablova.

kolega gore je rekao da je možda i do pregirjavanja kartice. imao sam iskustva, prije nekog vremena, dok sam imao nvidiju 8600gt da se jako grijala, i zbog prašine i zbog kartice kao takve, da je znala bacati nekakve čudne fleke i mrelje po ekranu, mrelju u obliku hrpe piksela grupiranih na jednom području ali neravnomjerno raspoređenih. kartica je završila u smeću i zamijenla ju je druga.

edit: eto, logic je bio brži nekoliko sekundi u odgovoru :-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 17:00 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Pogledaj na što liče pinovi na kabelu od monitora - jesu li svi na broju i jesu li neposavijani.

Otvori kućište, izvadi grafičku i usput ju očisti od prašine (pogotovo ako ima aktivno hlađenje). Ako je grafička kartica (sama štampana pločica) nakon rada baš jako vruća, pokušaj na nju staviti ventilator - neka piri na nju.

I naravno ono što su prije mene rekli - sve kombinacije da li monitor kod nekog drugog radi, isto sa grafičkom, itd.

SilvioS, MSP Lead
17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

mora biti tehnički kvar, nisam se još susretao s takvim nečim a da je problem do softwera. to se vrlo lako može detektirati, prva opcija je zamjena-posudba grafičke kartice, i isprobavanje te grafičke kartice u tvom pc-ju, a druga opcija je zamjena montitora-odnosno isprobavanje drugog monitora na tvojoj grafičkoj kartici. kao što rekoh nekima su se javljali slični problemi i zbog kablova.

kolega gore je rekao da je možda i do pregirjavanja kartice. imao sam iskustva, prije nekog vremena, dok sam imao nvidiju 8600gt da se jako grijala, i zbog prašine i zbog kartice kao takve, da je znala bacati nekakve čudne fleke i mrelje po ekranu, mrelju u obliku hrpe piksela grupiranih na jednom području ali neravnomjerno raspoređenih. kartica je završila u smeću i zamijenla ju je druga.

edit: eto, logic je bio brži nekoliko sekundi u odgovoru :-)

Kao i obicno ;)

15 godina
neaktivan

grafička otišla, sada je prilika da kupim novu jaču, he.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice