jel ima sta neuobicajeno ?
Ajde probaj ručno postaviti IP adresu (npr 192.168.1.100).
Subnet maska: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
EDIT: Imaš li ti možda i MaxTV?
jel ima sta neuobicajeno ?
Ajde probaj ručno postaviti IP adresu (npr 192.168.1.100).
Subnet maska: 255.255.255.0
EDIT: Imaš li ti možda i MaxTV?
kako da postavim?
nemam
nemam
Koji windowsi?
nemam
Koji windowsi?
7
7
Onda ide ovako:
Desna tipka miša na ikonicu koja prikazuje mrežu (dolje desno uz datum i vrijeme), zatim odaberi Open Network and Sharing Center. (Alternativa: Control Panel - Network and Sharing Center)
Ovdje ćeš vidjeti (ispod grafičkog prikaza mrežne veze) s lijeve strane je ikonica koja označava mrežu (trebala bi biti Home network) a s desne strane su tri reda zapisa. Klikni na treći red na plava slova.
Iskočiti će prozor Network connection status, kod njega klikni na properties.
U idućem skočnom prozoru odi na srednji dio koji se može scrolati. Odaberi Internet protocol Version 4 (TCP/IPv4) zatim stisni properties.
Napokon smo stigli. Kod tebe je zakvačeno Obtain an IP adress automatically. Promjeni to u Use the following IP adress:
Upiši slijedeće:
IP adress: 192.168.1.100
Subnet mask: 255.255.255.0
Ne znam koji je DNS od T-Coma tako da možeš upisati pod(možeš ostaviti i prazno)
Preferred DNS server: 8.8.8.8
Nakon toga zatvori sve prozore potvrdom na OK, Close, Close
I to bi bilo to.
Jedna stvar koja mi pade na um dok sam ovo pisao. Što ti piše za mrežu, Home, Work ili Public?
EDIT : Doma radim na Linux-u pa niswma mogao popratiti slikama ali evo ti jedan dobar link na kojem je slikovnim putem opisana metoda, malo drukčiji pristup ali je rezultat isti.
Upiši slijedeće:
Ne znam koji je DNS od T-Coma tako da možeš upisati pod(možeš ostaviti i prazno)
-samo info:
uvjek za DNS i GW može adresa routera, u ovom slučaju 192.168.1.1
ali je i google OK 8.8.4.4 ... ;-)
-ipak, bolje rješenje je auto, negdje drugdje je problem (ne u ip-u)
Upiši slijedeće:
-samo info:
uvjek za DNS i GW može adresa routera, u ovom slučaju 192.168.1.1
ali je i google OK 8.8.4.4 ... ;-)
-ipak, bolje rješenje je auto, negdje drugdje je problem (ne u ip-u)
Idemo probat is ovim, neće škoditi i jednostavno je za vratiti na automatsko. Nedugo sam imao problema s IP adresom servera i Mikrotika i rješenje je bilo krajnje neobično i bez logičke podloge ali radi.
Sad stavljaš statičku ip adresu u biti? a probaj ne znam
evo otkad sam promijenio ip adresu to mi se nije nijednom pojavilo i internet normalno radi osim sto nekad pukne veza al to je vec drugo... nez jel zbog toga bas se prestalo pojavljivat al svjedno hvala
evo otkad sam promijenio ip adresu to mi se nije nijednom pojavilo i internet normalno radi osim sto nekad pukne veza al to je vec drugo... nez jel zbog toga bas se prestalo pojavljivat al svjedno hvala
Bitno je da ti više nemaš problem.
Uvijek mi je to automatsko dodijeljivanje adrese išlo na živce.