WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO) zaključana tema

poruka: 73
|
čitano: 13.509
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO)
hondo kaže...
Elk Cloner kaže...
2. Win95/98 se nisu riješili veza sa DOS-om.
drogu... riješili su se... to što je netko instalirao dos njegov problem ali su mogli gore i bez dosa što nije slučaj s 3.1icom

O cemu ti pricas!? Kod Windows 95/98/Me DOS i dalje sluzi za ucitavanje Windowsa - dakle i dalje je prisutan.

17 godina
protjeran
WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO)

U izvornom postu (number one) ove teme se ne bih baš složio sa time da nema virusa jer sam imao prilikom jednog skeniranja (na starom kompu) oko 150 virusa.

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je ovdje previse ljudi kojima je XP bio prvi OS pa nemogu dat objektivan odgovor. Cool

Sto se tice igranja, mislim da je WIN98 zaista bio najbolji OS. Nije bio najstabilniji (Win2000 je bio stabilniji OS u to vrijeme), ali su igre radile najbrze na njemu i DOS igre su radile bez problema. Takodjer su mu hardverski zahtjevi bili jako mali i radio je izvrsno na starijim racunalima. Win2000 je trebao hrpu rama, na starijim racunalima se vuko ko krepana kokos, a vecina DOS igara uopce nije radila. WinXP kad se pojavio bio je jos gori. Ogromni hardverski zahjevi (minimalno 256MB RAM-a, sto je bilo jako puno u to vrijeme), nedostatak drivera, problemi s nekompatibilnoscu, mnoge DOS igre i dalje nisu radile (iako bolje nego na win2000).

17 godina
neaktivan
hondo kaže...
 kao prvo .. a kada je NT nastao?? prije 3.1ice???  pa o čemu ja onda pričam??!! pojma nemaš

drogu... riješili su se... to što je netko instalirao dos njegov problem ali su mogli gore i bez dosa što nije slučaj s 3.1icom

Da, pojma nemam o čemu ti pričaš, jer ne možeš tvrditi da su Win9x zaslužni za "novine poput NTFS-a" (koristili su FAT i FAT32). NTFS je korišten za Windowse bazirane na NT kernelu, od NT3.1, (obrati pozornost na dva slova prije brojki) do Viste.

Na drugo ti je već odgovoreno.
17 godina
neaktivan

glupo je to uopce usporedivat svaki os kad izade nije dobar i xp pro je pokrpan na sve moguce nacine kad vista bude pokrpana bit ce bolja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vedrann kaže...

glupo je to uopce usporedivat svaki os kad izade nije dobar i xp pro je pokrpan na sve moguce nacine kad vista bude pokrpana bit ce bolja.

Ako si i ti jedan od "onih" koji plače i kuka da je Vista prezahtjevna nemoj se previše nadati.

*edit  Koja je svrha ove teme? Nostalgija za Win 98?
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2008 16:50 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
vedrann kaže...

*edit  Koja je svrha ove teme? Nostalgija za Win 98?
 Ma kakva nostalgija... Večernja dosada u ponedjeljak 5.5.
17 godina
neaktivan

Isprobaj WINDOWS pa onda otvaraj temu jer je 98ica... bez komentara sam ostao... to... grozno!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radim na računalu IBM  300GL (166MMX, 64MB RAM, 6GB HDD, CD/RW, integrirana grafika) sa instaliranim WIN98SE, MSOffice 97, WinZIP 8.1 i AVG 7.5 antivirus. Računalo nije na mreži te se antivirus updatea preko CD-a i nikada nije napravljen update WINDOWS-a koji tako instalirani rade bez prestanka već 8 (osam) godina bez rušenja, a dnevno je računalo upaljeno 8 (osam) sati i intenzivno se koristi MS Word i Excell te povremeno Powerpoint. Jednom godišnje se radi backup na CD; eto toliko o kvaliteti i stabilnosti WIN98SE Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam jednom stavio win98 na novu kantu da vidim kako to radi. Iako imam 2GB rama vuče se isto ko onaj pentium sa 64mb rama.

Win98 je dobar dok radi, kad počne zezat jedino format pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nadimak888 kaže...

ja sam jednom stavio win98 na novu kantu da vidim kako to radi. Iako imam 2GB rama vuče se isto ko onaj pentium sa 64mb rama.

Win98 je dobar dok radi, kad počne zezat jedino format pomaže.

Bogme kod mene potpuno suprotno, isto sam iz znatiželje išao probat i sve leti nevjerojatno brzo. Kompajliranje jedne jako velike powerbuilder aplikacije koje je nekad trajalo oko pola sata bilo je gotovo za 50-ak sekundi :)
17 godina
neaktivan

A kompajliranje ima veze s OS-om? LOL.

No, svejedno, ovako glupa tema odavno je trebala biti zaključana. Moj grijeh.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 10:31 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Windows 98 nije bio loš u ono vrijeme, ali sad kad su izašle mnoge verzije nakon njega to je prošlost. Iako znam neke geekove koji ga još koriste i koji su vjerni samo njemu ne zanimaju ih noviteti. E to je prava ljubav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice