O cemu ti pricas!? Kod Windows 95/98/Me DOS i dalje sluzi za ucitavanje Windowsa - dakle i dalje je prisutan.
U izvornom postu (number one) ove teme se ne bih baš složio sa time da nema virusa jer sam imao prilikom jednog skeniranja (na starom kompu) oko 150 virusa.
Mislim da je ovdje previse ljudi kojima je XP bio prvi OS pa nemogu dat objektivan odgovor.
Sto se tice igranja, mislim da je WIN98 zaista bio najbolji OS. Nije bio najstabilniji (Win2000 je bio stabilniji OS u to vrijeme), ali su igre radile najbrze na njemu i DOS igre su radile bez problema. Takodjer su mu hardverski zahtjevi bili jako mali i radio je izvrsno na starijim racunalima. Win2000 je trebao hrpu rama, na starijim racunalima se vuko ko krepana kokos, a vecina DOS igara uopce nije radila. WinXP kad se pojavio bio je jos gori. Ogromni hardverski zahjevi (minimalno 256MB RAM-a, sto je bilo jako puno u to vrijeme), nedostatak drivera, problemi s nekompatibilnoscu, mnoge DOS igre i dalje nisu radile (iako bolje nego na win2000).
glupo je to uopce usporedivat svaki os kad izade nije dobar i xp pro je pokrpan na sve moguce nacine kad vista bude pokrpana bit ce bolja.
glupo je to uopce usporedivat svaki os kad izade nije dobar i xp pro je pokrpan na sve moguce nacine kad vista bude pokrpana bit ce bolja.
Isprobaj WINDOWS pa onda otvaraj temu jer je 98ica... bez komentara sam ostao... to... grozno!
Radim na računalu IBM 300GL (166MMX, 64MB RAM, 6GB HDD, CD/RW, integrirana grafika) sa instaliranim WIN98SE, MSOffice 97, WinZIP 8.1 i AVG 7.5 antivirus. Računalo nije na mreži te se antivirus updatea preko CD-a i nikada nije napravljen update WINDOWS-a koji tako instalirani rade bez prestanka već 8 (osam) godina bez rušenja, a dnevno je računalo upaljeno 8 (osam) sati i intenzivno se koristi MS Word i Excell te povremeno Powerpoint. Jednom godišnje se radi backup na CD; eto toliko o kvaliteti i stabilnosti WIN98SE
ja sam jednom stavio win98 na novu kantu da vidim kako to radi. Iako imam 2GB rama vuče se isto ko onaj pentium sa 64mb rama.
Win98 je dobar dok radi, kad počne zezat jedino format pomaže.
ja sam jednom stavio win98 na novu kantu da vidim kako to radi. Iako imam 2GB rama vuče se isto ko onaj pentium sa 64mb rama.
Win98 je dobar dok radi, kad počne zezat jedino format pomaže.
A kompajliranje ima veze s OS-om? LOL.
No, svejedno, ovako glupa tema odavno je trebala biti zaključana. Moj grijeh.
Windows 98 nije bio loš u ono vrijeme, ali sad kad su izašle mnoge verzije nakon njega to je prošlost. Iako znam neke geekove koji ga još koriste i koji su vjerni samo njemu ne zanimaju ih noviteti. E to je prava ljubav.