Pozdrav svima, problem je sljedeće naravi:
- na malo starji komp sa instaliranim XP-om (koji je zatrpan sa svakakvim glupostima i sporo radi) sam odlučio probati staviti Win8
- instalirao sam Windows 8 na novokreiranoj particiji
- sve je prošlo dobro, Win8 dobro radi i zadovoljan sam, e sad;
- naravno, ostao je dual boot, WinXP je ostao instaliran na primarnoj particiji koju ne mogu pobrisati ili bar formatirati iz Win8 (probao sam i sa raznim softwareima)
- što se tiće prostora nije toliko problem jer sam resizao particije, ali svejeno bih se htio riješiti WinXP u potpunosti i postaviti particiju gdje mi je Win8 da bude primarna
Particiju bih vjerovatno mogao pobrisati kad pokrenem instalaciju Win8, ali koliko sam čitao malo o tome, navodno XP radi boot pošto je na primarnoj particiji, te ako pobrišem tu primarnu, neće mi htjeti bootati Win8.
Ili se varam? Dakle sada, kad pokrenem komp, boota Win8 i tamo me pita da li želim u 8-icu ili prije instalirani OS, ako odaberem ovo drugo, onda resetira komp i pokreće XP.
Ima li neki elegantan način da particiju gdje je Win8 postavim kao primarnu? Ili me čeka ponovna insalacija 8-ice na pravu particiju i kopiranje hrpu podataka (komp je od staraca pa mora biti sve kak je bilo:)) ?
Hvala puno na vašem vremenu.
BTW, Win8 koliko se čini radi bolje na starim kompovima od XP-a.