Windows 8 - OEM/Retail?

poruka: 8
|
čitano: 8.247
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 8 - OEM ili Retail?!

Da li je netko kupovao Windowse 8 u linksu ili negdjedalje, dakle lijepo upakovanu retail kutiju?

Attachirao sam sliku, pise da se radi o OEM a ne o Retail.. 

Da li IGDJE postoji Retail varijanta?!

Nabava.net sve izbacuje samo OEM, sto donosi potencijalne probleme kasnije kod reinstalacija

ako se updejtaju dijelovi kompa.

The OEM license can only be installed on one computer. Once installed and activated, you cannot transfer the license to another PC, period (unless you convince Microsoft that you replaced your motherboard or something)

Otherwise, the OEM license is entirely the same as a retail copy. The only difference is that you don't get both a 32-bit and 64-bit disc, although a Windows 7 Professional product key will activate both a 32-bit or 64-bit installation of Windows 7 Professional, regardless of what disc it was shipped with

Ova potencijalna zaje*ancija gore mi ne treba u zivotu (i znam da pise win7 gore, to ne mjenja stvar).

Dakle, gdje ima RETAIL Win 8 za kupiti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 22:11 (Cortez).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - OEM/Retail?

Evo dobre stranice na ovu temu:

http://superuser.com/questions/494782/does-a-full-retail-license-of-windows-8-exist-not-oem-not-upgrade

Windowsi 8 postoje u OEM i "System Builder" varijanti koja je po end used licenci realno ekvivalent RETAIL-u kod

dosadasnjih verzija windowsa.

Ono sto mene pati.. je da te verzije nema nigdje u prodaji kod nas - jel to moguce?!

A tu, recimo, ima:

http://www.amazon.com/dp/B0094NY3R0/?tag=stackoverfl08-20

Potegnulo se o toj verziji i tu:

http://www.gadgeterija.net/2012/10/25/windows-8-stigao-u-hrvatsku/#.UQRQ17-eEo4

..a dolje u komentarima pise da ce system builder verzija BITI dostupna.

However.. nije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 22:57 (Cortez).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - OEM/Retail?

I jos cu jednom odgovoriti sam sebi jer se ocito nitko nije susretao jos s ovim.

Zvao sam MS Hrvatska, nisam uspio dobiti informaciju gdje se moze kupiti System Bulilder 

verzija nego "sigurno negdje ima". Bravo MS HR.

ALI, dobio sam info da treba samo na kutiji pogledati da li pise OEM ili C-OEM (COEM), jer 

je ova druga, COEM zapravo System Builder, ili kako smo navikli, Retail verzija.

Sto se tice aktivacije osmice OEM, nakon 3 aktivacije ce traziti dokaz o posjedovanju originala,

tj. fotografiju kutije sa DVD-om i racuna, nakon cega ce i dalje aktivirati.

Eto, mozda nekome pomogne.

Later.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 - OEM/Retail?
Možda pomognu službene informacije koje imam..

Osnovnu licencu Windows 8 operacijskog sustava možete kupiti ili kao OEM licencu ili kao legalizacijsku licencu (kupljenu kroz OEM ili OLP).

U OEM asortimanu postoje samo 2 edicije; Windows 8 (nasljednik Windows 7 Home premiuma) i Windows 8 Pro (nasljednik Windows 7 professional i Windows 7 ultimate).

Obje verzije proizvoda imaju mogućnost promjene jezika na bilo koji raspoloživi jezik bez reinstalacije operacijskog sustava. Windows 8 Pro ima downgrade prava na Windows 7 Professional i Windows Vista business.

U retail asortimanu raspoložive su samo Windows 8 upgrade licence.
Ograničeno vrijeme Windows 8 pro upgrade
Windows 8 upgrade po promo cijeni možete kupiti kao slijedeće artikle:
FPP Windows 8 PRO VUP English, 3UR-00007
FPP Windows 8 PRO VUP Croatian, 3UR-00014
Cijena je 460 Kn Mpc
Ukratko ispada ako imaš WIN7 OEM ...ovim ga pretvaraš u WIN8 retail
Isto tako razlika OEM i retail licenci je uvijek bila dvostruko, tako da sada se isplati  (tko želi baš WIN8 retail zbog prenosivosti) kupiti WIN8 OEM i ovaj VUP po izboru {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - OEM/Retail?

Pricao sam sa Microsoft Hrvatska.

Postoji "System Builder's" edicija koju iz nekoga razloga "skrivaju", nemaju ili ne zele imati,

a ona se ponasa kao bivsi Win 7 retail, tj. moze se reinstalirati bezbroj puta nakon promjene

hardvera.

Moze se kupiti vani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - OEM/Retail?

Evo me jos jednom.

Jos uvijek u nasim trgovinama nema Win8 System Builder's edition za kupiti.

Da li nekome pada na pamet bilo kakav potencijalni problem pri instalaciji Windowsa kupljenih iz Amerike 

(ebay, oko $130)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - OEM/Retail?

Ako je za firmu onda nemoj kupvati, jer ti treba račun na firmu da bude legalno. Ako je za osobnu upotrebu onda možeš, nema nikakvih ograničenja.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - OEM/Retail?
Syke kaže...

Ako je za firmu onda nemoj kupvati, jer ti treba račun na firmu da bude legalno. Ako je za osobnu upotrebu onda možeš, nema nikakvih ograničenja.

Ma za komp doma je.. thnx!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice