Windows 8 DVD boot zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 6.218
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 8 DVD boot

Pozdrav.

Trebao bih pomoć kod prženja bootabilnog win7 DVD-a.

Imam image kojeg sam napravio od originalnog win7 dvd-a kao backup.

I kada taj image spržim na dvd on više nije bootabilan, u biosu je potpuno nevidljiv.

Kako da napravim da mi je taj dvd bootabilan ? Jer zbilja mi treba taj backup dvd...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8 DVD boot

Ovdje imaš primjer kako napraviti botabilan dvd iz foldera ili imagea:

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/izrada-windows-7-aio-instalacijskog-medija/77600.aspx

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 DVD boot

Windows 7 ili 8? Ako je Windows 7 ,i nešto si krivo napravio ,nije ni najmanji problem skinuti ponovno .iso i spržiti ga. Linkove imaš i na forumu: KLIK

Ali ,ako je u pitanju Windows 8 ,to ćeš morat sam potražit.

16 godina
Re: Windows 8 DVD boot

-boot medij (bez obzira CD-DVD, za svaki OS, slično i USB) se ne radi kao obično snimanje-kopiranje-backup. (backup je često pogrešan naziv za kopiju..).

ako imaš ISO image (to je kopija bootabilnog install medija na HDDu), možeš ga snimiti svim programima za snimanje medija, nero burnxp, brasero, imageburn, ... desni klik burn image.

-ako nemaš takav install, sam ga nećeš napraviti. Moguće je na brand računalu njihovim alatima kreirati repair-reinstal-install.. tad samo slijediš wizarda koji snimi na medij.

-kad si radio backup originalnog dvd-a, vjerojatno si napravio 'običnu' kopiju umjesto 'posebne' kopije, tj trebao si napraviti (ISO) image. .. .lako se skida s neta, npr na MSovim stranicama original. Sve što treba je snimiti ga na medij.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice