Windows 7 Ultimate problem, ostaje na Welcome scre

poruka: 27
|
čitano: 2.250
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozdrav.

Brat mi je jutros rekao da je sinoć upalio komp ali da se 5 minuta zadržao na Welcome screen-u i nije htio ući u win, resetirao je i opet isto, pa je ugasio komp. Ja sam jutros isto probao, ista situacija, sad sam u safe mode-u i sad radim full scan kompa sa Avastom.

Itko zna do čega bi moglo bit?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ne pomogne čišćenje sa Malwarebytes, ili sa SAS-om, probaj iz Safe moda kreirat novog USERA, podatke i ostalo lako prebaciš na novi account

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Probao sam sad prvo sa user-om, isto, sad skidam malwarebytes.

Bili mi pomogao repair disk? I dali ga mogu bootat sa usba i kako?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nakon što odradiš provjeru s Avastom i Malwarebytsom, kreiraju u safe modu novog korisnika, te se s njim pokušaj logirati. Pripazi da korisnika staviš u grupu administratora. Moguće je da imaš problem s korisničkim profilom... ili potencijalno s nekim komadom softvera/drivera... U safe mod se uspiješ logirati jer se ne pokreću svi servisi/driveri...

EDIT: sporo kopćam, vidim da si već usera kreirao...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 10:46 (0v3r10rd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ma prvo sam usera radio pa onda skinuo Malwarebytes, pa je on skenirao nešt, to sam izbrisao i sad sve radi, hvala! :)

Edit: opet isto..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 17:25 (footballer).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo i ovo sam pokušao.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 Ultimate problem, ostaje na Welcome
footballer kaže...

Evo i ovo sam pokušao.

odgovor ti je jasan? Još samo da otkriješ uzrok (virus, yogurt, kvar kontrolera, pregrijavanje RAMa, labav kabel ili disk na odlasku..).

Reinstall u pravilu nasljedi postojeći problem. Potreban je clean install ali ako je hardware uzrok opet si na istom.

Najbrži test, boot s LiveCDa, neka linux ili miniPE ... i vidiš dali radi, tad je soft uzrok koji možeš otkrivati ili formatirati i krenuti s installom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

Ubuntu mogu?

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Problem je na HDD-u, na sreću na onome gdje su "samo" slike i download. Sad moram nekako izvuć sve to sa njega :@

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Opet je isto. Izgleda da ću morat linux skidat i to sve...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ee meni je to baš jučer bilo ... ubijalo me u pojam {#} 

nikako se nije htio pokrenut s tog welcom screena , samo Safe mode...

slučajno sam našao riješenje (sad trenutno nisam na svom kompu , pa ću se probat sjetit napamet kak se što zove)

uglavnom ...ako imaš CCleaner otvoriš onaj Startup da vidiš što ti se sve pali na boot-u , ako ti bude neki program čudnog imena

(ne mogu se točno sjetit kako se zvao) nešto kao grs6 ili tako nešto , proguglaj ga prije nego ga obrišeš , to je neki malware , nisam ga uspio naći sa Malwarebytes-om.

kad ga obrišeš pokreni onaj Fix registry i na kraju Free space wipe na svim particijama.

meni je to pomoglo , našao sam to na nekom stranom forumu {#} 

EDIT: postaj ovdje točno ime malweare-a ako ga nađeš da ostali znaju.

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 9:21 (Noxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Hvala, probat ću sad to!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ne uspiješ s ccleanerom (on prikazuje samo što se boota u logon dijelu) skini autoruns http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902 pokreni, snimi rezultat u defaultnoj ekstenziji (*.arn) postaj na neki filesharing za analizu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Najviše sumnjam na HDD, kad je na tom Welcome screenu ne svijetli crveno svjetlo, samo mogu u safe mode.

Probat ću sad to pa postam link.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
footballer kaže...

Najviše sumnjam na HDD, kad je na tom Welcome screenu ne svijetli crveno svjetlo, samo mogu u safe mode.

Probat ću sad to pa postam link.

jesi probao ovo iz mog prošlog posta ???

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
14 godina
odjavljen

Jesam, nije uspilo, nije našao ništa, tj nisam našao ništa u startup, samo ono šta treba bit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jesi probao Recovery iz Control panela ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Da, ništa od toga. Ako ovo ne uspije moram install opet

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 19:54 (footballer).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

evo link onog file-a. http://www.sendspace.com/file/lxdv5d

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Potencijalni rootkit na računalu. Ne mogu biti sto posto siguran, ali pod driverima imaš par nepotpisanih (driveri u načelu dolaze s potpisom). Ova dva koja su mi sumnjiva su:

epmntdrv          c:\windows\system32\epmntdrv.sys

i

EuGdiDrv          c:\windows\system32\eugdidrv.sys

Možeš ih pokušati isključit pomoću autoruns alata (samo makni kvačicu s drivera). No možda je bolje provjerit računalo "offline" primjera kaspersky rescue cd-om 10 (http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk?level=2). Skineš s linka iso datoteku, zapržiš na cd/dvd (znaš kako iso zapržit da bude bootabilan?), pokreni s njega kantu i provjeri (samo prati upute...koristi grafičko sučelje, napravi update kasperskog i nek provjeri particije)

EDIT: Dodatna sumnja pada na njih jer se ne nalaze u zadanoj mapi za drivere u Windowsima (C:\Windows\system32\drivers)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 1:04 (0v3r10rd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

hah pa meni je stalno ''tako'' tj taj screen mi traje preko minutu prije nego se pokrenu windowsi i savim slucajno sam nabasao na rjesenje - otisao sam u Bios i tamo sam iskljucio sve opcije koje mi nisu kljucne za pokretanje Windowsa, i od tad iste sekunde sve krece - savjetujem ti da izdefragmentiras Hard disk, upisi komandu msconfig u Run pod start i tamo iskljuci sve startup programe - imas kvacice - sve ih odznaci i pokrenit ce ti se komp - onda među njima oznacavaj jednu (od onih za koje sumljas) po jednu i resetiraj - i tako ces vidjeti sta te sprecava u pokretanj sustava

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 1:54 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
0v3r10rd kaže...

Potencijalni rootkit na računalu. Ne mogu biti sto posto siguran, ali pod driverima imaš par nepotpisanih (driveri u načelu dolaze s potpisom). Ova dva koja su mi sumnjiva su:

epmntdrv          c:\windows\system32\epmntdrv.sys

i

EuGdiDrv          c:\windows\system32\eugdidrv.sys

Možeš ih pokušati isključit pomoću autoruns alata (samo makni kvačicu s drivera). No možda je bolje provjerit računalo "offline" primjera kaspersky rescue cd-om 10 (http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk?level=2). Skineš s linka iso datoteku, zapržiš na cd/dvd (znaš kako iso zapržit da bude bootabilan?), pokreni s njega kantu i provjeri (samo prati upute...koristi grafičko sučelje, napravi update kasperskog i nek provjeri particije)

EDIT: Dodatna sumnja pada na njih jer se ne nalaze u zadanoj mapi za drivere u Windowsima (C:\Windows\system32\drivers)

jel mogu to napravit na usb-u, nemam ništa cda, i dali ima nekakav tutorial na forumu za to?

17 godina
neaktivan

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208286083

Tu su ti upute kako zapržit na usb. Kad pokreneš bootanje s usb-a pritisni enter za izbornik, odaberi grafical mode. Nako što se podigne rescue cd, pokrenuti će se automatski i kaspersky AV, napravi update kasperskog, pa skeniraj računalo...

13 godina
neaktivan

Slušaj mene 

Odi na all programs

onda na Accessories

onda na System Tools

te pokreni System Restore

I vratiš system na ono kad je windows radio ispravno

franc
14 godina
odjavljen

To sam već napravio, nisam baš tolika tuka.

Inače, pomoglo je ovo sa Kasperskijem, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel bilo kako sam pretpostavio, rootkit? Inaće i TU, te hvala puno znače. Također, pomogni i drugima pa reci napravio sam to i to, riješilo je problem...

ajd drago mi da je problem rješen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jest.

Sad neznam hoće li se ovo vratiti, to moram vidjet sutra.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice