Windows 7 pitanja za certifikacijski ispit

poruka: 39
|
čitano: 8.466
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoc , windows 7 pitanja za certifikacijski ispit

http://www.racunarstvo.hr/mta/

Molim vas pomognite mi , moram polozit ovaj ispit , a nisam siguran u neke odgovore  , koji djeluju relativno lagano , al jednostavno kad zavrsim predtestiranje nikad nemam 100 % sve tocno . Eto siguran sam da na ovom forumu ima ljudi koji mogu za 1-2 minute bez problema ovo riješit .

Pitanja su odlje u slikama , svala slika ima svoj broj , pa ako mozete stavitemi odgovore pod te brojeve  (neka pitanja imaju više odgovora) , puno hvala !

nemojte gledat ove kvacice na slikama :)

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
10 10
11 11
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 19:03 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoc , windows 7 pitanja za certifikacijski i

Što će ti 100%...70% ti je prolaz...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina

Znam al  nece bit dobro ak ne prođem na ispitu   , molim pomocccccc

evo prije par minuta evo prije par minuta
14 godina
Pomoc , windows 7 pitanja za ispit

Kak dobro... Gdje se to uči? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bubabug kaže...

Znam al  nece bit dobro ak ne prođem na ispitu   , molim pomocccccc

Chill. Ako imaš 93% bez guglanja i sličnih pi*darija, prolaziš sigurno. Ja sam imao 80% na predispitu i prošao sam Networking Fundamentals.

14 godina
neaktivan

1. BitLocker

2. Manual, Automatic. Delayed Start, DIsabled

3. Prikazuje informacije...

4. Nadogradnja na Ultimate i XP mode

5. Active directory domain services

6. Ovo ni ja nisam siguran no mislim da je moguće sa svih lokacija

7. U Local users bazi

10. Diskpart

11. Roll back driver

Ako sam nešto falio slobodno me ispravite a pitanja 8 i 9 se ponavljaju pa ih nisam odgovorio ;)

1 0 hvala 1
16 godina

Radi se o certifikatu Windows Operating System Fundamentals    - na Algebri

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 19:03 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoc , windows 7 pitanja za ispit
goranmactavish kaže...

1. BitLocker

--

-ne, tj neprecizno. Enkripcija (EFS), Bitlocker je enkripcija unutar Win7-Ent-Ult i 2008, npr nema Win7-Home, Pro, nema naXPu itd. Pitanje je generičko (i samo se predpostavlja da su win-7 npr Ultimate?, jer je certifikat za sedmicu.) ... pa bi tad Bitlocker bio (jedan od) točnih odgovora. Ovako je EFS (enkripcija diska). Bitlocker je točan odgovor samo ako ga imaš.

-.. i btw, ni to nije do kraja točno. U pitanju je konkretno naveden notebook, notebook ima (svaki, za razliku od desktopa) opcije u BIOSu.. jedna od njih se odnosi na HDD, to je prava zaštita. Kad je potreba za zaštitom konkretna, tad se i koriste takva rješenja, to rješava admin, ne korisnik i ne na nivou OSa. Ali je pitanje tipično MSovsko i favorizira njihovo rješenje.

Bubabug kaže...

Radi se o certifikatu Windows Operating System Fundamentals    - na Algebri

- trebalo bi pitati Frankovića, da malo 'sredi' pitanja (preciznost) i ponuđene odgovore.

- pod 14/15 (slika 4) ... WTF? Frankoviću!!! Koje su verzije dostupne, moguće, OEM, 32-64, Eng-Cro... Odgovor, VPC (XPmode je VM s XPom tj VPC... cijena? = 0 kn, sve legalno s MSovih str. uz provjeru genuinea).

- kao i to da ako u ovom pitanju specificiramo veziju Home-Premium, zašto to isto nije u prvom pitanju? Razlog je isti, tj razlike među verzijama su upravo u tim 'sitnicama', + Domain.

siguran sam da još ovakvih (pogrešnih ili nepreciznih) pitanja i odgovora ima. Pa direktna kritika Algebri.. -> štancate generičke certifikate ili se traži znanje?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

goranm. ,si ziher za 4. pitanje , sta nije logicnije kupit jeftiniji OS koji podrzava XP-mode (win 7 professional)

i 11. pitanje , 2 odgovora moraju bit , ja mislim da bi trebalo ic safe mode uz ovaj Roll back driver ?

Evo sad sam pao maloprije 53 % sam imo   -ova pitanja su bila , za njih nisam ziher  : 

Molim ako netkoko zna da još odg .  , hvala svima

-sry ako se ponavlja koje pitanje

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

101 101
102 102
103 103
104 104
105 105
106 106
107 107
108 108
109 109
110 110
111 111
112 112
113 113
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 21:24 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

siguran sam da još ovakvih (pogrešnih ili nepreciznih) pitanja i odgovora ima. Pa direktna kritika Algebri.. -> štancate generičke certifikate ili se traži znanje?

Pitanja na ispitu su puno konkretnija od ovih na predispitu, što je uostalom i logično jer Algebra nema ništa s pitanjima sa ispita.

16 godina
Bubabug kaže...

goranm. ,si ziher za 4. pitanje , sta nije logicnije kupit jeftiniji OS koji podrzava XP-mode (win 7 professional)

i 11. pitanje , 2 odgovora moraju bit , ja mislim da bi trebalo ic safe mode uz ovaj Roll back driver ?

Evo sad sam pao maloprije 53 % sam imo   -ova pitanja su bila , za njih nisam ziher  : 

Molim ako netkoko zna da još odg .  , hvala svima

-kakve veze ima logika s cijenama i licencama? Jednako kao odgovor kupiti XP (ali nema ga više za kupiti).. To je MSova politika razdvajanja (naplaćivanja) kućnim odnosno poslovnim korisnicima. Usporedi cijene home-biznis OSu, Officeu .. bit će ti jasna logika. i btw, na zapadu, poslovna licenca uključuje dodatnu kućnu, kućna retail postoji kao npr 3-pak, cijene su jednake našem OEMu.. logika i visina plaće? Zato po izvješćima BSA mi spadamo pod pirtske regije, mada plaćamo jednako prosjećnom ameru, koji za isti iznos ima tri licence (logika kaže tri puta manje pirata za isti novac).

- za roll back driver, = ROFL. Aplikacija (u pravilu) nema veze s driverom, pa ga nije potrebno popravljati. Ponuđeni odgovori (nisam siguran koja slika, ovo što si natipkao..) su jadni.. rekao bi opet ciljano propagandni. .. recimo podpitanje, što će se desiti s dokumentima, mailovima i sl. ako se radi image-restore, kao i konkretnije pitanje, zašto bi aplikacija bila uzrok potrebe za vraćanje sustava na tjedan prije? Tetris? Ili se pod aplikacija misli na TMG- na 2008R2 pa je to jedino rješenje? ROLF i rolochopter...

radije ne dajem odgovore (imam osječaj da bi svi moji bili 'krivi')...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 22:10 (ihush).
16 godina

Gle meni je jasno da je sve ovo jedna velika reklama za Microsoft (i da treba razmisljat na njihov nacin^^) , al pojest cu si prste ako padnem radi ovakvih glupih pitanja ...

Nadam se da ce bit malo normalnije i preciznije stastavljena pitanja na samom ispitu , kao sto je Damage reko  .

ako zna netko , molim vas da odgovori na neogovorena  pitanja , hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 20:08 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zna netko mozda 6. pitanje   i 101 -113 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
goranmactavish kaže...

1. BitLocker

--

-ne, tj neprecizno. Enkripcija (EFS), Bitlocker je enkripcija unutar Win7-Ent-Ult i 2008, npr nema Win7-Home, Pro, nema naXPu itd. Pitanje je generičko (i samo se predpostavlja da su win-7 npr Ultimate?, jer je certifikat za sedmicu.) ... pa bi tad Bitlocker bio (jedan od) točnih odgovora. Ovako je EFS (enkripcija diska). Bitlocker je točan odgovor samo ako ga imaš.

-.. i btw, ni to nije do kraja točno. U pitanju je konkretno naveden notebook, notebook ima (svaki, za razliku od desktopa) opcije u BIOSu.. jedna od njih se odnosi na HDD, to je prava zaštita. Kad je potreba za zaštitom konkretna, tad se i koriste takva rješenja, to rješava admin, ne korisnik i ne na nivou OSa. Ali je pitanje tipično MSovsko i favorizira njihovo rješenje.

Da no koliko ja znam BitLocker služi za enkripciju cijelih diskova, a EFS samo za foldere i mape ali eto možda griješim.

16 godina

hehe vidimo se sutra ako idete u 13:00 termin {#}

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 pitanja za certifikacijski ispit
Bubabug kaže...

Zna netko mozda 6. pitanje   i 101 -113 

6 6

101 101
za 113 nisam siguran.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 0:14 (kizo2703).
16 godina
goranmactavish kaže...
..

Da no koliko ja znam BitLocker služi za enkripciju cijelih diskova, a EFS samo za foldere i mape ali eto možda griješim.

-u tom pitanju ono što mi 'smeta' je predpostavka korištenja ultimate verzije, inače točno, bitlocker je na nivou diska, EFS (kao što mu ime kaže) na nivou filea, tj NTFSa. Ali evo recimo alata koji to može (neovisno o ver.win TrueCrypt. Pošto je u jednom od pitanja bitna i cijena (dualboot-XPmode..) nema razloga ne spomenuti taj alat ako free/Open.

- čak bi išao do te mjere da su ta pitanja (enkripcija, zaštita), besmislena za usera, to je dio securityja-admina na mjestima gdje je to potrebno, ne za kućnog ili uredskog korisnika, jednako kao što bi u tom certifikatu bilo besmisleno postaviti pitanje o SQLu, C++, ili kako na automobilu promijeniti getribu za polaganje vozačkog. To nije (nema smisla) biti dio ovakvog seta pitanja, uz to da je konkretno naveden notebook ... notebok ima BIOS upravo za to, kao i konkretne serije MBOa (s odgovarajućim BIOSom) upravo za takvu zaštitu. - Pitanja i ponuđeni odgovori-rješenja su loši. (kao kritika Algebri, jer znam da znaju i bolje..).

Jedini kvalitetan odgovor bi (kad je već naveden notebook) morao biti aktiviranje upravo te opcije, zaštita HDDa passwordom, passvord za ulazak u BIOS, za boot itd.. i to je za 99,999% usera neprobojno.

- btw, ISO-27k ISMS mi je dio svakodnevice. Tako da mogu relevantno tvrditi da takvo pitanje nema što tražiti u ovom userskom/početničkom certifikatu, odgovor još manje, dok bi npr kako snimiti CD, kako instalirai driver za printer i sl.. moglo biti, jednako kao što vozač mora znati natankati ili promijeniti gumu...

Jer se sigurnosna pitanja ne obavljaju na početnički način nit ga konfiguriraju useri, sustav je siguran ili nije. Većina usera npr gasi UAC (pitanje može biti i u vezi toga-podešavanja, svrha UACa, rizik i sl.), kao postavljanje ili relaxanje password complexity req. Dobro da nisu postavili pitanje u vezi EFI BIOSa koji predviđa secu-boot... - čušpajz od pitanja.

Zašto npr nije pitanje za konfiguriranje npr maila i pristupu internetu (jer to svaki user može-treba) kao i to da npr user dobije podatke (svejdno od ISPa ili admina) za POP-SMTP-IMAP, DNS.. dakle zašto nije pitanje u vezi toga, da korisnik barem zna gdje se to podešava-unosi, nego ovako 'dubiozna' kategorija, koja za koisnika koji ne zna što radi (pogotovo ako mu ne treba) može onesposobiti računalo (disk-podatke-OS)...

Svjestan sam da su ovo MSova pitanja, ali Algebra bi morala zadržati neki kriterij (ne postavljanja takvih pitanja i probranih odgovora), u suprotnom koja je svrha (možete online napraviti istu stvar, free, tad je Algebra nepotrebna). ... Ovako ovo ispada (ako je cilj spomenuti BitLocker) samo MSov PR o novim điđama uključenim u ultimate edišn popularnog OSa. Možemo spomenuti tad i Bosch bušilicu kao alat kojim možemo napraviti rupu u zidu za provlačenje mrežnog kabla, ili je to Black&Decker ili BitDefender, ili MS-Essentials? Evo tad još pitanja, kojom aplikacijom se može kreirati video uradak i uploadati na YT ili fb (možda na bing-cloud i sl?) ? - ponuđen točan odgovor je MS-MovieMaker/Essentials, jel to cilj učenja u Algebri? = loše.

16 godina

odg. na 6. bi bilo : lokalni pogon , mrezni pogon  - jer su samo oni stalni pogoni (ima 2 odg.) 

ako zna netko ova 101 do 113 , puno ce pomoc , hvala !!

dal je bio ko danas , i kao je bilo na polaganju ?  , jesu pitanja bar  malo normalnija nego ova na predispitu ^^

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 19:40 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Laksi vam je ispit od pred ispita. Evo ja sam pao skup sa frendom na ispitu, 67 od 70... Peh znam.

Sretno :)

Nothing lasts forever
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Laksi vam je ispit od pred ispita. Evo ja sam pao skup sa frendom na ispitu, 67 od 70... Peh znam.

Sretno :)

Kako si uspio pasti ako je ispit lakši od predispita? Ja sam gledao bio ona pitanja u pdf-u i stvarno se doimaju lakša od ovoga u predispitu. A predispit sam iz prve prošao, 80-ak posto rješenosti za 2 minute rješavanja.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
16 godina
@Fake, mind - koji ste polagali? OS?

0 0 hvala 0
17 godina
DamageHigh kaže...
@Fake, mind - koji ste polagali? OS?

Ja nisam još polagao, polažem 3. svibnja Windows Operating System Fundamentals

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
16 godina

Nije cudo da je pao , kad nitko na cijelom forumu nezna riješit ova pitanja  101 do 103  koja sam stavio par postova iznad .  , normalno ako se zareda nekoliko takvih da se nemoze proc .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bubabug kaže...

Nije cudo da je pao , kad nitko na cijelom forumu nezna riješit ova pitanja  101 do 103  koja sam stavio par postova iznad .  , normalno ako se zareda nekoliko takvih da se nemoze proc .

O cem ti? To je lagano, da si bio na tecaju i cuo sta frajer govori znao bi odmah. Ja sam pao a ni sam neznam gdje, za sve sam mislio da sam uredu, al nade se pitanje koje sam fulao mada mislim da mi je tocno i sta je tu je. Rekli su da ce mi mail poslat ako bude jos termina posto sam najblize prolazu pa da mi ne propadne ispit.

Nothing lasts forever
16 godina

Tolko je lagano da niko nezna riješit ^^ - pa rješi ak je tak lagano , nema veze ak koje krivo odg . , naci cemo pravi odg.  ,imaš info kolko je ljudi prošlo ?  // O tomu i je stvar , za sve sam siguran da je tocno , a nikako  100% predispit riješit .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bubabug kaže...

Tolko je lagano da niko nezna riješit ^^ - pa rješi ak je tak lagano , nema veze ak koje krivo odg . , naci cemo pravi odg.  ,imaš info kolko je ljudi prošlo ?  // O tomu i je stvar , za sve sam siguran da je tocno , a nikako  100% predispit riješit .

ono sysprep.exe a za 103 ti je ono sa administratorskim pravima. Meni te frajer tam rekao da su vecina ljudi prosla, a kad smo ja i frend polagali nas 5 od 7 je palo.

Nothing lasts forever
16 godina

Evo mog. ^^

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Više zbog brzopletosti nego neznanja, ali ipak prolaz ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

sysprep, skydrive i livemesh, run as administrator

{#}

kod mene normalno radi.....
16 godina

ako moze još netko preostalih 10 odg . , hvala  103-113

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice