Koju verziju staviti za doma? Za igrati igrice i internet i gledati filmove i slično ....
Ultimate ili Home Premium?
Samo me zanima u vezi igrica dali ima neke razlike između te dvije verzije?
Hvala!
Koju verziju staviti za doma? Za igrati igrice i internet i gledati filmove i slično ....
Ultimate ili Home Premium?
Samo me zanima u vezi igrica dali ima neke razlike između te dvije verzije?
Hvala!
Ovisi koliko RAMa imaš.. ako imaš manje 4 GB ili manje, onda ti je Home Premium sasvim dovoljno i nema potrebe za ništa više..
imam 4 GB ...
imam 4 GB ...
Windows 7 Ultimate možeš sve. Uglavnom postoji hrvatski sučelja i sve šljaka. Samo moraš pazit da li su kompatibilne za tvoju konfiguraciju vezane za grafa i matičnu ploču.
Sve je OK šta se tiče hardvera .... Ajde Home Premium x64 ću staviti, raditi će OK ....
tako je. presao sam s ultimate na home premium i nista mi ne fali + profitirao sam 3gb slobodnog mjesta na c:.
Ja imam ultimate samo zato kaj sam ju dobio, inace bi nabavio home premium.
imam 4 GB ...
Windows 7 Ultimate možeš sve. Uglavnom postoji hrvatski sučelja i sve šljaka. Samo moraš pazit da li su kompatibilne za tvoju konfiguraciju vezane za grafa i matičnu ploču.
Ljudi koriste ultimate (u 90% slučajeva) samo onda kad koriste piratske verzije. Zašto imati manje kad za ništa možeš imati više.
Stvarno nema potrebe koristiti išta više od Home Premiuma jer ne vjerujem da itko koristi doma dodatke kao što su spajanje na poslovnu mrežu, svakojake enkripcije i sl.
MCTS EXAM 70-680, Configuring Windows 7,
Ian McLean and Orin Thomas
Page 4,
plus :
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778(VS.85).aspx
Dakle SVE osim Startera podržava barem 4 GB memorije.
Nemojmo širiti dezinformacije prije nego provjerimo ;)
Ajmo biti precizni, ono što piše na papiru (4GB) je u praksi oko 3GB.
Razlog, da ne ulazim u detalje, raznorazni driveri za instalirane komponente i sama podešenost 32-bitnih win sustava (xp, vista ili 7).
Drugim riječima, ako želiš adresirati 4GB ili više, 64 bitne verzije su "must have".
nije baš u temi ali je vezano pitanje:
ako 32.bitni windowsi mogu adresirati 3.2GB ram-a i preko toga ne vide makar je u računalu 8GB,
znači li to da 64-bitni vide 6.4GB rama i opet ne vide više od toga makar je u računalu 16 ili 24 GB
pitam iz razloga jer ne shvaćam ako je odgovor na upit potvrdan zašto neke MB za po doma
imaju podršku za 16 ili 24 gb radne memorije
hv na odgovoru
Imam Professional verziju ( dobio od faksa ) i to je kao neka poslovna verzija ali u principu sve sljaka normalno, jedino kaj mi nema odmah u startu "Games" neko moram ic pod "All Programs", to je jedina razlika koju sam uocio
nije baš u temi ali je vezano pitanje:
ako 32.bitni windowsi mogu adresirati 3.2GB ram-a i preko toga ne vide makar je u računalu 8GB,
znači li to da 64-bitni vide 6.4GB rama i opet ne vide više od toga makar je u računalu 16 ili 24 GB
pitam iz razloga jer ne shvaćam ako je odgovor na upit potvrdan zašto neke MB za po doma
imaju podršku za 16 ili 24 gb radne memorije
hv na odgovoru
Briem da si malo fulo, mislim da to ide po racunici 32^2 (sta je nesto vise od 4 milijarde bitova - 4 gigabajta, nesto manje iz sad kompliciranih razloga), dok je 2^64 puuuuuno puta vise (na kvadrat), iako winsi podrzavaju do 192 ako se ne varam...u biti x64 podrzava puuno vise rama nego kj si reko, a ova moja racunica ne mora biti tocna (iako sam uvjeren da je :D), ali shvatjas *the point* ;)
EDIT: Bio sam u pravu u vezi 2^32 wee xD.....sto je 4,294,967,296 bajtova (nije tocno 4 milijarde zato ako se sjetis 1kB(kilobajt) nije 1000B vec 1024B, a 1kiB(kibibajt) je tocno 1000B, a za RAM memoriju obicno izrazavamo u GB)..a 64bitni OS (na kompatibilnom hardveru) u teoriji mogu do 18EB (eksabajta, 10^18 bajtova), OS ograničava na tih 192, sta ti nije neki bottleneck xD.....A ima i nesto (a mislim da je to to) sta se zove PAE, omogucava da imas 4+ gigabajta rama na 32bitnom racunalu, ali koliko znam to je samo na linuxu, i usporava memoriju, pa radije se danas uzima 64bitni......Eto pametovanja :P
ja sam malo glupav glede tog hardvera u računalima
pa eto da pitam , makar ispao totalno glupav
btw, hv na obrazloženom odgovoru
Koja bi verzija Windowsa 7 odgovarala i dal bi uopce mogla da se stavi na moj lapic.
Trenutno ima DELL 500 model, i prije su mi rekli da se ne moze staviti Vista na njega. :S
Jel moze pomoc?
ja imam neku sjebanu verziju (pogledaj u moj PC) nimalo nisam zadovoljan...nije da neradi ali tu mi nešto ne sjeda...imam 2 gb ram-a i stavit ću 64bitni obavezno...nezz ultimate ili home premium...ali kasnije ću još nabacit jednu pločicu rama od 2 gb pa da bude 4
imo samo home premium x64 i na 2GB i sad na 3GB. mali boost u multitaskingu i to je to. ko moze nek ide na x64 bez obzira na ram.
Mene isto zanima taj Windows 7
Evo mog kompjutera:
2GB DDR3 RAM
AMD Athlon 2, oko 3 GHz ima
Grafička je HD4670 1GB
Pa ako je dobar, koji da uzmem, Home Premium ili?
Mene isto zanima taj Windows 7
Evo mog kompjutera:
2GB DDR3 RAM
AMD Athlon 2, oko 3 GHz ima
Grafička je HD4670 1GB
Pa ako je dobar, koji da uzmem, Home Premium ili
Home Premium ti je sasvim dosta.
Ako ostaješ na 2gb rama onda 32 bitnu verziju a ako u skorije vrijeme mislis ici na 4gb ili više onda 64 bitnu verziju.
Pogledaj malo po oglasniku. Netko je jeftino prodavao licencu za Professional verziju.
OK, vidit ću, i zanima me dali moram skidat nove drivere ili ih on sam instalira...Jer imam puno cda a neda mi se sve to instalirat ako nije
potrebno
OK, vidit ću, i zanima me dali moram skidat nove drivere ili ih on sam instalira...Jer imam puno cda a neda mi se sve to instalirat ako nije
potrebno
Večinu 7-ica pokupi sama s neta.
Kasnije bqci oko u device manager da viudiš što još fali pa ručno ubaci.
potrebno
Večinu 7-ica pokupi sama s neta.
Kasnije bqci oko u device manager da viudiš što još fali pa ručno ubaci.
Ok, i dali će ona bit išta sporija sa 2 gb rama...znam da je vista bila dosta spora i zahtjevna, bar sam tako čuo
7-ica na 2gb rama radi odlično.
Imam prilično poznanika koji vrte 7-icu na 2gb rama i nitko se ne žali:)
7-ica na 2gb rama radi odlično.
Imam prilično poznanika koji vrte 7-icu na 2gb rama i nitko se ne žali:)
Ja imam 7 - icu na 2 GB RAM - a (info u moj PC je netočan, ona 2 x 512 MB keksića su bili neispravni) i radi mi bez problema. S FFom, foobarom, nekih programima koji su mi autostart troši oko 1 -1.2 GB RAM - a.
Nisam bas siguran u tako nesto, jer Win 7 pri instalaciji provjerava RAM-e. Ako nema barem 500 MB nista od instalacije(probao ja na jednom pentium-u 4)