Windows 7 Build 6081

poruka: 35
|
čitano: 4.567
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Bok,

evo prije par dana sam instalirao Windows 7 (Build 6081) pa vam šaljem par slika.

Instalacija je prošla bez ikakvih problema. Skoro je identična onoj na Visti. Razlika je u slici u pozadini i kraju instalacije.

Sam Windows je fenomenalno stabilan za pre-betu, a to kažu i stranice poput CNeta, ZDNeta...

Nova (FormaT c:) instalacija je zauzela 7GB.

Koristi 370MB RAM memorije kada se ništa ne radi. U Računalu imam 512MB RAMa, ali sve radi ko Singerica.

Uspješno sam instalirao sve drivere preko Windows updata, također sam uspješno instalirao i kodeke, a i programe poput Adobe Fireworksa CS3.

Još jedna stvar koju sam primjetio je da kada stavite USB Stick u računalo - pita vas dali želite ovaj uređaj koristiti za backup

Sam Windows izgleda skoro identično kao Windows Vista, što je dobro.

Da ja ne pričam evo slika...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 10:40 (Diaulus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Zanimljivo...a el bi bilo možda driver-a za moju Asus-ovu matičnu s nForce2 chipset-om?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 10:10 (Jerkenovski).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 Build 6081

jel to samo ja ne vidim slike ...?

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 Build 6081
hudo kaže...

jel to samo ja ne vidim slike ...?

nema slika...
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Evo sve radi, i evo još slika:

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 10:41 (Diaulus).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 Build 6081

Hvala, ali osim sto smo vidjeli lijepe desktop slike, mozda bi bilo zanimljivo baciti pogled na control panel i slicno, da se vide promjene malo.

Na nedavno odrzanoj PDC2008 konferenciji, prikazane slike novih windowsa jasno pokazuju promjene u sucelju, poput novog taskbara, prikaza ikona unutar explorera itd. Da nije ovo samo zezancija sa Vistom ;) ?

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Hm, ne izgleda niti približno ovome, vjerojatno onda neka još ranija verzija. A ovu sa Buga su nazvali pre-beta...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

I još malo slika

Novi pogled Novi pogled
Pretraživanje Pretraživanje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Ovo je puno starija verzija od posljednje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Polako ima toga puno

Windows media player Windows media player
Control Panel Control Panel
Prebacivanje u Maximize mod Prebacivanje u Maximize mod
Code Poet

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Microsoft napravi Vistu koja treba više od 15GB prostora na HDD da bi se instalirala što je 10 puta više nego je trebalo XP-u. Nakon instalacije, veličina je bila minimalno 6GB. Sada je Windows 7 opet narastao na 7GB a koliko mu treba kod instalacije vidjet ćemo. Jednostavno mi je teško cijeniti operativni sustav takve veličine iako ga evo koristim na prijenosniku. Takav OS jednostavno po logici stvarni mora biti složen, pun rupa i nesiguran. Osim toga, troši ogromne količine diskovnog prostora i RAM-a. Sreća da cijene memorije općenito padaju.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 7 Build 6081

Koja je konfa na kojoj vrtiš te windowse 7?

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
A jer se zna datum izlaska Windows 7?
Ili barem naslučuje?
Viva La Vida
17 godina
Windows 7 Build 6081

@Misionar: Fora sa zauzećem diska je u tome da se kompletan DVD kopira na hard, dok se kod XP-a nije kopirao ni sadržaj celog CD-a na kom je dolazio. Sličnu količinu prostora ti zauzme i neka distribucija linuxa ako instaliraš apsolutno sve sa čime dolazi, s tim što ovde nije sve instalirano, već se samo nalazi na hardu.

@Autor: Јesi li ranije koristio Vistu? Ako jesi, kakav je odnos? Jel' ti Vista zauzimala više memorije? Da li 7 radi glatkije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 11:06 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Evo novi UAC - ne pita za svaku glupost, ali ukoliko želite može.

Konfiguracija računala:

AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology ML-30 1.61GHz

512MB RAM

80GB HDD

Grafika ATI Radeon 9600 Series 256MB

Radi bez ikakvih problema i zastoja

Code Poet

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 Build 6081

Kakva je brzina rada?Jeli šteka?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Novi paint ima ugrađene ribbone, i još neke nove opcije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Još slika

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 11:37 (Diaulus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Još slika

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 Build 6081

je to besplatno ili?

meni to izgleda ko vista osim painta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Elk Cloner kaže...

Hm, ne izgleda niti približno ovome, vjerojatno onda neka još ranija verzija. A ovu sa Buga su nazvali pre-beta...

naxeem kaže...

Ovo je puno starija verzija od posljednje...

Ova verzija koju imam je ona koja se dijelila na PDC 2008 - Stabilna verzija,
A verzija sa onim novim taskbarom koja je bila demonstrirana na PDCu je verzija poslje ove. Ima sve isto kao i ova samo novi taskbar, i nije dostupna za javnost.

---------------------------

Update:
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 16:26 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Ma vista-vista samo kolko košta taj win???

ivan_brane
17 godina
Windows 7 Build 6081

Samo da nesto pitam- Dali ce windows 7 biti iskljucivo 64-bit-ni windowsi???

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 14:03 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Samo da nesto pitam- Dali ce windows 7 biti iskljucivo 64-bit-ni windowsi???

Windowsi 7 bit će i 32 i 64 bitni.
Početkom 2009. godine bit će predstavljena prva javna beta koja će biti dosupna svima za skidanje.
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

ajmo biti iskreni

Dok god ekipa u Microsoftu ne skupi hrabrosti za radikalan rez (kao Apple prije nekoliko godina) Windowsi će biti sranje.

Mislim... svaka čast backward kompatibilnosti i sve to, ali sve to je samo uteg oko noge koji usporava razvoj Windowsa koji su u usporedbi sa OSX jedno veliko sranje.

Ajmo malo odvrtiti film nazad u sredinu devedesetih prema početku dvijetisućitih:

Appleovi stari OSovi su bili tehnološki debelo inferiorni Microsoftovima u to vrijeme. Onda su pokušali i ovce i novce sa projektom Copland koji bi trebao zadržati kompatibilnost sa starim aplikacijama i ponuditi nove tehnologije... To se pokazalo nemogućim izvesti kako spada i izbacili su Mac OS 8 kao ofrlje rješenje. I OS8 i OS9 bili su privremena rješenja dok se u Appleovim labosima spremao OSX. OSX je bio radikalan rez... baziran na POSIX compliant kernelu koji je kombinacija Macha i BSDa na koji su posloženi pažljivo izdizajnirani i skalabilni podsustavi.

U početku se to činilo kao samoubojstvo... imaš fantastičan operativni sustav sa hrpom mogućnosti, savršeno stabilan i fenomenalno dizajniran i NULA nativnih aplikacija. Ali tu ih je spasio fanatizam Mac fanboya i multimedijalaca koji su ipak na vrijeme dobili svoj Photoshop i ostalo. Da nije bilo fanatične podrške, danas bi Apple bio firma koji proizvodi samo MP3 playere. Isto tako... u Appleu su mudro koristili open source na dijelovima koji im pašu (npr. sam kernel je open source, print sustav je CUPS, Webkit rendering engine za Safari) te su dobili time podršku jednog velikog communitya koji zbog toga danas više voli Apple nego MS (iako je Apple puno zatvorenija i zločestija kompanija nego MS - dovoljno je samo pogledati DRM teror sa iTunesima i App Store zabrane za iPhone).

Neka naprave neke nove Windowse (Windows 8?) od nule... jer mislim da je puno važnije imati stabilan i optimiziran OS nego mogućnost igranja igara starih 10 godina (danas su kompovi dovoljno jaki da se može napraviti nekakav sandbox za Win9x igre poput Fallouta - slično DOSboxu za igranje starih DOS igara) ili pokretanja neke prastare računovodstvene aplikacije napisane u Clipperu.

Bilo bi super da se izbaci podrška za prastare standarde i hardver (kao npr. za različite printere koji se spajaju na paralelni port, za modeme koji se spajaju na serijski port ili prastare mrežne i grafičke kartice).

Isto tako, odlično bi bilo da na nekim mjestima koriste OS alternative umjesto da tvrdoglavo inzistiraju na svojim rješenjima - npr. Webkit je puno bolji HTML rendering engine nego Trident, i jedini razlog zašto u MS inzistiraju na tridentu je tvrdoglavost i "moj tata ima veći penis od tvojeg". Korištenje Webkita ih ne bi ništa koštalo.

Što se više balasta odstrani, imat ćemo kvalitetniji OS - a ljudi iz MS su pokazali da imaju fantastične programere (MS Office je primjer tome) samo ih je potrebno pametno iskoristiti.

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Koliko ja znam windows 7 je izgrađen od nule, minwin kernel u visti je smeće (sami su programeri iz microsofta rekli da je za isti program OS znao učitati i nekoliko različitih (i nepotrebnih) library-ja, skupina DLL-a itd.. koji su rađeni za različite verzije zbog kompatibilnosti (a OS umijesto jednu učita sve). Za win7 su rekli da su kernel totalno ogolili i dodali virtualizaciju u sam OS, tako da će se stariji programi i hardver emulirati i koristiti virtualizaciju tako da će to biti puno sređenije. Ali znamo što je ispalo od Viste, tako da ne vjerujem dok ne vidim sam svojim očima.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 15:04 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Misionar kaže...

Jednostavno mi je teško cijeniti operativni sustav takve veličine iako ga evo koristim na prijenosniku. Takav OS jednostavno po logici stvarni mora biti složen, pun rupa i nesiguran. Osim toga, troši ogromne količine diskovnog prostora i RAM-a. Sreća da cijene memorije općenito padaju.

Nije OS spolni organ da mu veličina utječe na performanse. Ni u kojem smjeru. A i koja je to logika koja nalaže da je pun rupa i zato nesiguran? Možeš li izvući nekakvom znanstvenom metodom premise za takav zaključak ili govoriš napamet?
Softver za upravljanje Space Shuttleom je iznimno složen, pa nije "nesiguran i pun rupa".
Gerontius kaže...

ajmo biti iskreni

Dok god ekipa u Microsoftu ne skupi hrabrosti za radikalan rez (kao Apple prije nekoliko godina) Windowsi će biti sranje.

(....)

Što se više balasta odstrani, imat ćemo kvalitetniji OS - a ljudi iz MS su pokazali da imaju fantastične programere (MS Office je primjer tome) samo ih je potrebno pametno iskoristiti.

Ovo je relativno dobar stav, samo što se backward kompatibilnost traži i u poslovnom segmentu koji nije toliko fleksibilan. Adopcija nekog novog sustava imala bi preveliki jaz.
Paolo2612 kaže...

Koliko ja znam windows 7 je izgrađen od nule, minwin kernel u visti je smeće (sami su programeri iz microsofta rekli da je za isti program OS znao učitati i nekoliko različitih (i nepotrebnih) library-ja, skupina DLL-a itd.. koji su rađeni za različite verzije zbog kompatibilnosti (a OS umijesto jednu učita sve). Za win7 su rekli da su kernel totalno ogolili i dodali virtualizaciju u sam OS, tako da će se stariji programi i hardver emulirati i koristiti virtualizaciju tako da će to biti puno sređenije. Ali znamo što je ispalo od Viste, tako da ne vjerujem dok ne vidim sam svojim očima.

Imaš li citat gdje su to rekli ili je to "ono" "rekli su"? :) 
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Ja sam to pročitao negdje, ali stranica mi ne izgleda kao neka insider ili pouzdana.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Ja sedmicu vrtim na Vmwareu i uspio sam otključati novi taskbar. I tak tak.Malo sam trčao mišem po menijima, i tak, sve mi se to čini kao Vista, samo su napravili nove menije i napravili shuffle sa opcijama, što je dosta iritabilno.Konačno sam sve pohvatao u Visti da bi kreteni sad opet "poboljšali raspored" opcija.Kretenijada.

Ovaj taskbar je malo kockastiji i veči od Vistinog, ali kad ga smanjiš, dobiješ isto sranje kao i u Visti.Opet su kao izmislili grupiranje u taskbaru, što je oduvijek bilo moguće, ali je glupo za koristiti, jer da bi digao minimiziranu aplikaciju moraš kliknuti dva puta umjesto jednom, zašto ? po čemu je to inovativno, po ničemu ali ekipa iz microsofta pokušava prodavati toplu vodu.Danas kad svi imaju 20" wide screen ekrane valjda se tabovi imaju gdje rastegnuti, bez da ih se mora grupirati.

A ovo sa novim Paintom mi je legendarno, mislim, pa ko koristi to sranje za bilo što, to je isto ko da koristiš notepad umjesto Worda.Kao, pazi šta može novi paint, pfff, jedina funkcija koja me zanima sa Paintom je kako ga deinstalirati sa dva klika.Svašta, ko zna, možda u slijedećim Windozama ponovno "izmisle" Edline (za one malo mlađe, to je pretpotopni tekstualni editor iz još pretpotonijih Windowsa)

Što se tiče UAC gnjavaže, kome to smeta može se ulogirati u Vistu kao superuser i opet si administrator kao u Xp, a ne neki poluadministrator ko u Visti koja administratora tretira ko idiota koji svaku važniju operaciju mora odobriti dva ili tri puta.

Microsoft sedmicu najavljuje kao revoluciju, a developerski svijet je naziva minornim izdanjem, kao npr. Windows Milenium, ako se iko sječa tih windoza.Par izmjena na sučelju, izmišljanje tople vode ispod haube (valjda su odlučili ubit onih 60% servisa i raznih drivera koje ne treba 95% home usera, pa sad windoze jedu manje memorije i instalacija te bootanje treba manje vremena, pas masters, revolucionarno, nema šta.)

A jedna od največih zamjerki mi je ta što su opet nastavili sa 32 bitnom verzijom Windowsa, pa to je sramota, umjesto da se ide naprijed, da se developere konačno prisilno gurne na 64 bita, ne, kukavice iz Redmonda  je strah da ljudi neće kupovati nego će ostati na starome 32 bitnom sustavu.

News Flash, idioti, ljudi nisu u početku htjeli preći ni na Vistu (dosta ih i dalje nije prešlo, a zašto i bi, zbog ljepšeg sučelja ?), no ako se developeri prisile izbacivati aplikacije prvo kao 64 bita a tek potom 32 bita, a večina ima 64 bit procesore, normalno je  da će ljudi preći na 64 bita, iz jednostavnog razloga što se 64 bitne aplikacije izvode brže od 32 bitnih, a i kretenijada je da danas kad svi više manje ugrađuju 4 GB rama, microsoft planira 2010 izbaciti 32 bitnu sedmicu, ekipa će več ugrađivati 8 GB a idioti će im probati uvaliti sustav koji ne prepoznaje više od 3,5 GB.A najžalosnije je što je to činjenica, jer tu zapreku možeš na 32 bitnom sustavu preskočiti ali nauštrb stabilnosti i performansi, a drugog načina nema.I sad ja vas pitam tko će tu biti lud, idioti koji dizajniraju takav zastarjeli sustav za budućnst, ili indijanci koji će to kupovati.Treba preći na 64 bita i amen, i to još jučer, a ne 2012.

Osobno sam vozio Vistu 64 bita, i istina je da je osjetljivija na istalaciju xyz drivera, te da se ista može sprčkati lakše nego 32 bita, pa onda baca BSOD ekrane, ali ako se normalno instaliraju driveri (i nemojte laprdati o nekim sedam i više godinama starim printerima ili drugom hardwareu, kao da za njih nema drivera, a vi ih koristite od postanka vremena pa zbog toga nećete Vistu 64 bita, za takve starudije više nema niti rezervnih djelova, a kamoli novih drivera, kupite si novi komad hardwarea.) Te ako se previše ne mučka, sve če raditi na zadovoljavajući način, 32 bitne aplikacije će se pokretati i perfomansama pratiti 32 bitnu platformu.Vidjet će te i moći će te iskoristiti sav ram koji ste platili.

Zaključak je slijedeći.Svi oni koji su sa Windowsa 98 prešli na Windows Me.Neka naprave isti evolucijski i financijski korak (u prazno :)

Ostaloj ekipi preporučujem instalaciju 64 bitne Viste + Sp1.Te čekanje Bečkog izdanja 2012, koji će sigurno biti isključivo 64 bita.

Baotica Baot
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2008 22:17 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 Build 6081

Baotica nemoj me krivo shvatit, al što ti točno očekuješ od novih windowsa? Ja jednostavno neznam šta bi oni mogli više utrpati u windowse a da bude revolucionarno. Eventualno novi datotečni sustav i ništa više. Promjene će biti većinom kozmetičke i neke koje se odnose na brzinu i stabilnost sustava. Bar ćemo se već jednom odmaći od ovog standarnog taskbara koji stoji još od windowsa 95. Tko zna, možda se do konačne verzije napravi i par zgodnih feature-a. Al slažem se za totalni prelazak s 32 bita na 64 bita. 32 bita jednostavno više nemaju smisla - ponajprije radi ograničenja u memoriji.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice