Nakon 4 godine besprijekornog rada, windowsi 7 su počeli zezati. Dakle, nakon što je PC 2mjeseca stajao van uporabe, spojio sam ga na LCD tv i startao i onda su počeli problemi.
Isprva mi uopće nije slao signal putem HDMI-a. Komp se vrti, ali nema slike ni zvuka, a jedna od 2 DVD jedinica ne reagira (očito ne dobiva napajanje). Nakon nekoliko pokušaja restartanja, uspio sam na ekranu dobiti i sliku i zvuk, no i dalje je bilo dosta problema:
-USB portovi za čitanje vanjske memorije nekad rade, nekad ne (jednom izbaci da se driver nije uspješno instalirao, drugi put ga uredno instalira i sve radi normalno). Tipkovnica na USB-u uredno radi, problem je samo kod čitanja vanjske memorije (externi HD).
-jedna od dvije DVD jedinice jednom uredno radi, drugi put ne dobiva napajanje
-CPU odjednom počne raditi na 80-90%snage (uglavnom na System Idle Process i svchost.exe), te se nakon nekog vremena ili smrzne ekran, ili se sruše windowsi.
-TV se ugasi sam od sebe (u trenutku kad se podignu windowsi)
-Windowsi se zblokiraju prilikom gašenja (moram ga ugasiti na dugmetu na kučištu).
Zatim sam napravio čistu reinstalaciju windowsa sa formatiranjem particije, otvorio sam kučište i usisao prašinu usisivačem (nemam kompresor). Ništa se nije promijenilo...sve isto...
Napravio sam test RAM-a i nije pronađena nikakva greška.
Konfiguracija:
AMD Athlon, 64x2 5600+, 2,9Ghz
4,0Gb RAM-a
64 bitni Windowsi 7 Ultimate
matična Asrock K10N78FullHD-hSLI R3.0 s integriranom grafičkom
HD 600Gb
Svaka sugestija i prijedlog su dobro došli!