Windows 7 64 bit zapne na welcome screenu

poruka: 6
|
čitano: 2.086
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uglavnom svaki put kad ujutro upalim računalu Windowsi zapnu na tom welcome screenu. Kotačić se okreće ali ne ide dalje. Tek nakon što napravim restart mogu ući u Windowse. Inače nakon tog "prvog" restarta i ulaska u Windowse mogu isključiti računalo i ponovno upaliti i ulazak u Windowse je normalan (nema tog "stuck on welcomescreen"). Računalo je novo (2 tjedna staro), prošlo je  memtest86+, disk nema greške, napravio reinstalaciju Windowsa i opet isto. Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem?

Gigabyte GA-970A-DS3P

AMD FX-8320 
MSI R9 290 Gaming 4GB 
Kingston HyperX Beast 8GB 
Seagate SSHD 1TB 

PSU CoolreMaster Silent Pro 700W

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 11:18 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 64 bit zapne na welcome screenu

-prvo moraš otkriti HW ili SW.

npr po opisu može bit neka dnevna automatika, npr antivirus, update i sl. koji stoji.. možda čak i radi (jesi li ga pustio koji put duže...).

druga stvar je gašenje ili 'gašenje', power postavke, bios, loader itd itd itd..

test, boot live OSa (ali neće eliminirati/potvrditi sve kvarove). Tako barem zaključiš da je unutar win-soft-driver ili utils problem.

-dali se tako ponaša nekon clean installa, bez da išta drugo instaliraš (pa i bez mreže).. ponovi, probaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Jesi li probao sa Windows 8.1 ?

Imamo sličnu mašinu, vjeruj mi osjetno je brže na osmici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-prvo moraš otkriti HW ili SW.

npr po opisu može bit neka dnevna automatika, npr antivirus, update i sl. koji stoji.. možda čak i radi (jesi li ga pustio koji put duže...).

druga stvar je gašenje ili 'gašenje', power postavke, bios, loader itd itd itd..

test, boot live OSa (ali neće eliminirati/potvrditi sve kvarove). Tako barem zaključiš da je unutar win-soft-driver ili utils problem.

-dali se tako ponaša nekon clean installa, bez da išta drugo instaliraš (pa i bez mreže).. ponovi, probaj.

Clean install je bio u petak i trenutno nemam nikakvog sigurnosnog softwarea (AV itd...). Jedino što od sigurnosti imam je firewall od windowsa. 

Što se tiče clean install nema nikakvih problema. Probao sam live verziju linuxa (Ubuntu) i sve je prošlo ok.

Pari mi se da problem stvaraju driveri od AMD tj. od grafičke kartice. Gledao sam malo po njihovom forumu i dostaljudi ima problema sa zadnjim driverima 14.12. 

@Cromaki:

Nemam osmicu. Možda da skinem jogurt verziju čisto da vidim hoće li biti problema ali mi se baš i ne da jer to opet znači reinstalaciju windowsa.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
16 godina
MegaMass 2000 kaže...
.. dostaljudi ima problema sa zadnjim driverima 14.12. 

..

- moguće.. (tad win ili driver svaki put nekom automatikom resetira nešto.. pa proradi). Korsiti neku pouzdaniju (stariju) ver., isključi automatiku za driver (da ti samo ponudi..) i ne upgradeaj.. - prvo na clean obavi ostale sys.stvari kao update npr .net-a i ostatka.. pa probaš s driverom tek na kraju i pratiš kad se pojavi isti problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
MegaMass 2000 kaže...

Windowsi zapnu na tom welcome screenu.

Pitaj ovdje:

Windows 7 Problemi

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: