Windows na 2 kompa

poruka: 7
|
čitano: 2.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows na 2 kompa

Imam original windows xp na cd-u i zanimam me jel mogu instalirat na svoj komp ako laptop već ima instalirane te windowse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows na 2 kompa

Možeš instalirati ,ali ga ne možeš (legalno) aktivirati! EULA

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 15:55 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Možeš instlirati ,ali ga ne možeš (legalno) aktivirati! EULA

a jel bi radio noramlo ili se nemože?

15 godina
neaktivan
Windows na 2 kompa

da se nadovežem, dobio sam originalne windows 7 professional, i kroz neko kratko vrijeme (naravno ja nisam čitao uputstva, niti se informirao) Dizao sam te windowse svakome priajtelju i sebi po nekoliko puta, kada sam shvatio da ih možeš samo 5 puta aktivirati i poslje toga fućkati -.-

Sad ponovno visim na jogurt verziji :/

zato pazi oko toga!

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Underlight kaže...

a jel bi radio noramlo ili se nemože?

Može se i radit će normalno ,ali ćeš ,naravno ,dobiti obavijest ''Windows is not genuine''! Ako nisi pročital EULA-u ,na koju sam ti dal link ,Windowse možeš (legalno) aktivirati samo na JEDNOM PC-u!

Uvijek postoji i alternativni način aktivacije ,pogotovo za XP ,ali pisanje o tome se kosi s pravilima foruma!

Bernard Huky Hux kaže...

da se nadovežem, dobio sam originalne windows 7 professional, i kroz neko kratko vrijeme (naravno ja nisam čitao uputstva, niti se informirao) Dizao sam te windowse svakome priajtelju i sebi po nekoliko puta, kada sam shvatio da ih možeš samo 5 puta aktivirati i poslje toga fućkati -.-

Sad ponovno visim na jogurt verziji :/

zato pazi oko toga!

Možeš ih aktivirati i reaktivirati milion puta ,ali uvijek i samo na jednom PC-u!

Ako imaš Retail verziju ,nju uvijek možeš prenjeti na drugi PC i aktivirati na njemu ,ali prvo moraš deaktivirati ili obrisati Windowse na starom PC-u!

Oem verziju se naravno ne može prenositi!

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 0:23 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows na 2 kompa

Problem je u tome što sad imam instalirane original windowse xp(ne isto one kao na laptopu) na hdd ali je ATA ,a planiram kupit novi komp koji nema priključke ATA nego samo SATA pa me zanima dali se mogu "premjestiti" s jednog hdd na drugi.
I da, taj cd za te windowse koji su sad na kompu nemam. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 10:15 (Underlight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Premjestiti se mogu (i aktivirati ,ako te to muči) samo ako su Retail verzija.

A za premještanje bez reinstalacije trebaš znanje ,System preparation tool i neki software za kloniranje poput Acronisa ,Paragona ili MiniTool Partition wizarda.

Dok je to na XP-u cijela nauka (mislim na pripremu sistema za seljenje) ,na Sedmici to traje 5 minuta!

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 11:06 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice