Meni je interesantno što se uopće mučiš s preview updateima? Budu to indijci ispeglali dok ne postane release, ne brini! To su updateovi za pokusne kuniće, a ja im ne dozvoljavam da to rade od mene!
-pobriši sardžaj u folderu-pathu (ne folder).. C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
-može nakon tog i diskcleanup-sys...
-nisu svi updateovi za sve, postoje razlike npr jezik kao i opozvani-zamjenjeni i sl. tako da taj dio ovisi o juzeru, tj osu, licenci, poklikanim opcijama kao insider-uprateovi itd.. tj može biti jednak odgovor kao post prije, ne gurati se u testere.. itd.
Kome treba Win 11 Pro ISO 23H2
Nisam mogao vjerovati da je ovo komentar kolege ihush, dakle kao i uvijek vidi se da čovjek zna šta govori/piše
Ne baš. Prošli mjesec ga je Berecki fino poklopio u jednoj medicinsko znanstvenoj temi, pa se ihush povukao. A i inače ima on promašaja u svojim odgovorima... Možda ovo, a možda je ono, ma onda ima i treća mogućnost, četvrta...
Nisam mogao vjerovati da je ovo komentar kolege ihush, dakle kao i uvijek vidi se da čovjek zna šta govori/piše
Ne baš. Prošli mjesec ga je Berecki fino poklopio u jednoj medicinsko znanstvenoj temi, pa se ihush povukao. A i inače ima on promašaja u svojim odgovorima... Možda ovo, a možda je ono, ma onda ima i treća mogućnost, četvrta...
-dezinformacija.. ili vjeruj što želiš :)
-taksativni 1.2.3.4.. .. :)
Evo ljudi, danas kada sam stusnuo Win update počeo mi je skidat Win11, ali 23H2. Sve je trajalo oko 2 sata, jer je bilo dosta aplikacija na Win10. I sve odradio onako kako sam htio. Apsolutno me ništa nije pitao, kako je krenuo, tako je i završio, ali zašto 23H2. Da li to znači da moj komp ne podržava 24H2 ili je nešto drugo posrijedi. Kada sam na Win11 stisnuo update, jedino što je skinuo je iz studenog 2023. Da li će me možda pitati da li želim 24H2. Čitam malo o tom 24H2 i vidim da ima problema sa tom verzijim. Što da napravim?
Prije par dana napravio je ažuriranja za Win10 22H2 za 9. mjesec. Možda zato i neme ništa novo za skinut ili?
Evo ljudi, danas kada sam stusnuo Win update počwemo mi je skidat Win11, ali 23H2. Sve je trajalo oko 2 sata, jer je bilo dosta aplikavija na Win10. i sve odradio onako kako sam htio. Apsolutno me ništa nije pitao, kako je krenuo, tako je i završio, ali zašto 23H2. Da li to znači da moj komp ne podržava 24H2 ili je nešto drugo posrijedi. Kada sam na Win11 stisnuo update, jedono što je skuno je iz studenog 2023. Da li će me možda pitati da li želim 24H2. Čitam malo o tom 24H2 i vidim da ima problema sa tom verzijim. Što da napravim?
Prije par dana napravio je ažuriranja za Win10 22H2 za 9. mjesec. Možda zato i neme ništa novo za skinut ili?
nekad treba koji dan da se pojavi update, ako si nestrpljiv odi na https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11 i nadogradi preko Windows 11 Installation Assistant
Ma nisam nestrpljiv. Samo mi je čudno kada se pročalo o tome ovdje zašto mi nije bila ponuđena verzija 24H2. Na ovo stvaro nisam mogao utjecat. Lupio update i Win10 počeo skidat Win11 23H2, bez da me je išta pitao. 99,9% toga je odradio kako treba. Mislio sam da će mi se izgubit mailovi u Outlooku, Favoriti u Edge pregledniku i Chromi, pa sam to Ekportirao 3 puta, ali sve je posloženo kako treba. Čak je i File Manager sličniji Win10 nego Win11. Sada gledam finese i to uglađujem. Ništa komp nije sporiji ni brži. Radi sa zahtjevnijim programima isto. Hajde da sam se i toga riješio.
Evo ljudi, danas kada sam stusnuo Win update počeo mi je skidat Win11, ali 23H2. Sve je trajalo oko 2 sata, jer je bilo dosta aplikacija na Win10. I sve odradio onako kako sam htio. Apsolutno me ništa nije pitao, kako je krenuo, tako je i završio, ali zašto 23H2. Da li to znači da moj komp ne podržava 24H2 ili je nešto drugo posrijedi. Kada sam na Win11 stisnuo update, jedino što je skinuo je iz studenog 2023. Da li će me možda pitati da li želim 24H2. Čitam malo o tom 24H2 i vidim da ima problema sa tom verzijim. Što da napravim?
Neće preskakati 23H2.
Imao si 22H2 zato ti je win server sad instalirao 23H2. (to ti je @ihush prije 6-7 dana već napisao)
Da si imao 23H2 dobio bi novi 24H2.
Sad kad izađe 25H2 morat će svi prije apgrejdat na 24H2 koji imaju 23H2
Ručne apgrejde s usb stikom ne bih preporučio. (ne preporuča ih ni sam microsoft)
Ja sam si pustio 24H2 prije mjesec dana na 23H2 i nema nikakvih problema.
Većinu problema imaju oni koji rade upgrade sa USB sticka.
Windows to zna, ali ne znaju zašto je to tako.. (tako glupo objašnjeno u jednom odgovoru na microsoft supportu)
A prvi puta si se čudio zašto mi radi instalaciju 23H2, a ne 24H2. Znači trebao bi napravit kompletnu instalaciju 24H2 sa stranice Download Windows 11 (Prvi odabir). A što bi se desilo da ostanem na 23H2? Znači opet čekat i strepit 2 sata da to napravi. Ustvari vjerojatno manje jer je ovo Win11 na Win11.
Dodatak. Sada sam pročitao da će 23H2 prestati sa ažuriranjem 14.11.2025. Onda nema druge nego sa 23 na 24. Možda opet ponudi kao što je ponudio jučer sa 22 na 23H2. Koliko ono vremena ima da se možeš vratit natrag na Win10, 2 tjedna. Možda će se to pričekat pa onda ponuda 24H2. Primijećujem na C particiji direktorij Windows.old. Ima 33GB. Da li će se to automatski obrisat nakon tih 2 tjedna, ili treba to ručno. Nije malo 33GB.
Realno vani ti je 25H2 već, nemoj niš dirati dok ti ne ponudi sam nadogradnju. Nisi poslovni korisnik da moraš imati baš zadnje nadogradnje zbog sigurnosti.
Većinu problema imaju oni koji rade upgrade sa USB sticka.
Windows to zna, ali ne znaju zašto je to tako.. (tako glupo objašnjeno u jednom odgovoru na microsoft supportu)
-nema problema, tj problem su 'juzeri' i stanje računala, postavke od biosa nadalje, particije-tip-kapacitet, npr nasljeđe-upgradeovi s win7-8 na 10-11.. kao i modifikacije i postponanje-isključivanje upgradea, dok stvari idu lančano i naravno prvo se ponudi međukorak, dok tek s posljednjim verzijama-updateovima ide i najnovije + postponanje 3-6mj ...
-npr ovaj primjer s win10-22h2... ono, zašto je još na toj verziji, mogući razlozi recimo 'jučer' instalirao tu verziju ili iz imagea (što posebno obožavaju trgovci, skraćuju posao, ..), uz odgode koje ovise o trenutku kad juzer nešto klikne pa do isteka tog roka ali nije isti za sve jer ovisi upravo o trenutnom stanju računala-verzije i kad tko nešto klikne-odgodi..
-normalan juzer je već u proteklih godinu 'morao' imati ponudu za nadogradnju i mogao ju je obaviti bilo kad.. ili odbiti-odgoditi.
-što će biti nakon nekog datuma.. gašenjem supporta? -nikad se ne zna, tj što god ms kaže obično ispadne glupost, nedosljedno ili odgode.. no moguće da ugase i da nakon tog starije winver više nemaju ažuriranja, .. tad nema osim ručnog.. no longterm je tu do 2032. .. pa već znamo da ms neće ugasiti server za 10, nego da to samo ovisi o licenci-verziji i da će vjerojatno svi jednako kao do sad dobijati support, tj da je to samo 'panika' tjeranja juzera na novije verzije mada i dalje nema 'vuka'.. :)
-juzer koji nije napredniji, znalac win-osa.. 'kompjuteraš' i to ne priučeni fahidiot klase trgovac, nego da ekšli nešto zna-razumije, nešto što bi bilo očekivano na ovom forumu no polako nestaje.. zna kako se može napraviti stikić-installer, zna za čisti-origigi iso, mctool i rufus, zna razliku-opcije.. zna podesiti bios, uključiti tpm i secboot, kreirati potrebnu particijsku shemu, kao clean install od nule.. zna-razumije to sve, dok običan juzer to ne mora znati i većinom ne zna, ne razlikuje, ne razumije .. i to je ok, no zato i imao situaciju da može biti problema i da ih ekšli nema, ... jer postavke računala nisu problem, kao što skrenuti autom lijevo-desno nije problem, osim ako to radimo na ćoravo i skrenemo u zid, tj isti problem juzera ili nevozača, ne može se na daljinski uputama naučiti.. razumjeti.. sto sitnica, uvjeta kao i mogućnosit kako se lažni ms-win11 uvjeti mogu zaobići-isključiti.. ali juzer to sve treba znati, tad može-zna.. a tad je napredniji pa to i nije čudo dok je za običnog skoro čudo kad sve uspije kliknextanjem bez problema no i to je opet većina juzera od stotine milijuna jer realno tek mali promil ima poneki problem i po posljednjem vidimo da je krivac recimo ssd-kontroler, hw, ne sw, ne ms nego oem... itd.
A prvi puta si se čudio zašto mi radi instalaciju 23H2, a ne 24H2. Znači trebao bi napravit kompletnu instalaciju 24H2 sa stranice Download Windows 11 (Prvi odabir). A što bi se desilo da ostanem na 23H2? Znači opet čekat i strepit 2 sata da to napravi. Ustvari vjerojatno manje jer je ovo Win11 na Win11.
Dodatak. Sada sam pročitao da će 23H2 prestati sa ažuriranjem 14.11.2025. Onda nema druge nego sa 23 na 24. Možda opet ponudi kao što je ponudio jučer sa 22 na 23H2. Koliko ono vremena ima da se možeš vratit natrag na Win10, 2 tjedna. Možda će se to pričekat pa onda ponuda 24H2. Primijećujem na C particiji direktorij Windows.old. Ima 33GB. Da li će se to automatski obrisat nakon tih 2 tjedna, ili treba to ručno. Nije malo 33GB.
Čudili se čudom čudu.
Da, znam se načuditi kada netko nešto nejasno napiše. Ne znam što je u tvojoj glavi. Jedno je misliti, drugo je to predočiti u tekst da je većini razumljivo.
Zašto strepiš ?! Daj nemoj zezati, to ti treba biti užitak a ne strepnja.
Prije no što prestane s ažuriranjem (velika panika nastala zbog toga u Ludogradu) 23H2, ponudit će ti instalaciju 24H2, da bi ti mogao ponuditi 25H2.
24H2 nisu nudili do prije mjesec dana (jesu na početku) zbog buhica, mušica te revizije. (da bude jasnije; "nije ga bilo obavezno instalirati")
Budi ti bez strepnje.
Ako se 25H2 pred Međunarodnim institutom za ekologiju, pokaže vrijednim instalacije, malim zagađivačem, možeš napraviti čisti install s USB sticka na 25H2.
Mislim, ako se bojiš apgrejda.
Upravo ponudio 24H2. Pustio sam ga neka radi svoje pa da vidimo.
Jasno da ću čekat da mi ponudi 25H2 kao i ova dva jučer i danas. 23H2 i 24H2. Drugačije kod mene ne bi ni išlo, a dosta njh piše, ali ne ne ovom forumu da je tako najbolje i najsigurnije. Ovdje me se samo šamara i izruguje.
..a mi ponudi 25H2 kao i ova dva jučer i danas. 23H2 i 24H2. Drugačije kod mene ne bi ni išlo, ..
-tako ide kod svih, normalan linearan-lančani put-redosljed... normalni update koji se ponudi, dok za tvoj primjer problema zapravo nije jasno gdje ti vidiš problem.. u čemu je problem? nextaš i radi.
Upravo ponudio 24H2. Pustio sam ga neka radi svoje pa da vidimo.
Jasno da ću čekat da mi ponudi 25H2 kao i ova dva jučer i danas. 23H2 i 24H2. Drugačije kod mene ne bi ni išlo, a dosta njh piše, ali ne ne ovom forumu da je tako najbolje i najsigurnije. Ovdje me se samo šamara i izruguje.
Zašto ne probaš ElevenForum, tamo možeš pronači sve što ti treba?
Gle. Pročitaj stranicu ispred gdje se netko čudi zašto mi je ponudio kroz ažuriranja u Win10 23H2, a ne 24H2. Ti se pak čudiš zašto sam odlučio čekat da mi ponudi to ažuriranje, a ne ići na Microsoft stranicu i to odraditi odmah, a upravo i na njihovim stranicama piše de je najbolje čekat da mi se kroz Update to prikaže. I prikazalo se jučer za 23H2 i sada prije 2 sata za 24H2. Eto sada je i to gore i koliko vidim sve radi.
Samo ću ovo napisat. Sve ono što sam pitao prije mjesec dana i postepeno postao meta za zajebanciju, sada bi to objasnio jednostavno u 4-5 rečenica. Ne znam od kuda ti to da sam ja htio odmah sa 22H2 preći na 24H2. Išao sam najlakšim i vjerojatno najsigurnijim i najboljim putem, a to je onako kako su me vodili Windowsi. Osigurao sam se na 2 načina, ustvari na 3 da ne izgubim podatke i to je to. Pošto na kompu imam dosta programa htio sam da sve prođe kako treba i prošlo je kako ne bi morao sve ispočetka instalirat i podešavat. Tebi hvala za informacije u vezi postavki u BIOS-u i onom malom crvenilu u HWiNFO aplikaciji.
Sada to pišeš. Od kuda ja znam da postoji taj Forum. Eto sada znam. Bitno da je sve dobro prošlo. Malo me čudi da je trebalo 90 min za prelazak sa 23H2 na 24H2. Očekivao sam manje.
Pozdrav svima.
Što je život bez izazova. Nadogradio na 25H2 dva računala od kojih jedno čak nema ni podršku. Skinuo custom ISO 25H2 i oderi samo. Sve prošlo savršeno.
Gle. Pročitaj stranicu ispred gdje se netko čudi zašto mi je ponudio kroz ažuriranja u Win10 23H2, a ne 24H2. Ti se pak čudiš zašto sam odlučio čekat da mi ponudi to ažuriranje, a ne ići na Microsoft stranicu i to odraditi odmah, a upravo i na njihovim stranicama piše de je najbolje čekat da mi se kroz Update to prikaže. I prikazalo se jučer za 23H2 i sada prije 2 sata za 24H2. Eto sada je i to gore i koliko vidim sve radi.
Samo ću ovo napisat. Sve ono što sam pitao prije mjesec dana i postepeno postao meta za zajebanciju, sada bi to objasnio jednostavno u 4-5 rečenica. Ne znam od kuda ti to da sam ja htio odmah sa 22H2 preći na 24H2. Išao sam najlakšim i vjerojatno najsigurnijim i najboljim putem, a to je onako kako su me vodili Windowsi. Osigurao sam se na 2 načina, ustvari na 3 da ne izgubim podatke i to je to. Pošto na kompu imam dosta programa htio sam da sve prođe kako treba i prošlo je kako ne bi morao sve ispočetka instalirat i podešavat. Tebi hvala za informacije u vezi postavki u BIOS-u i onom malom crvenilu u HWiNFO aplikaciji.
Sada to pišeš. Od kuda ja znam da postoji taj Forum. Eto sada znam. Bitno da je sve dobro prošlo. Malo me čudi da je trebalo 90 min za prelazak sa 23H2 na 24H2. Očekivao sam manje.
Pozdrav svima.
-ok.. gledam... i znaš što? -ništa :) .. tj i dalje ti nije jasno što navodiš, što je problem (ili nije) kao i razloge kad koje ažuriranje-upgrade verzija stigne? .. npr uvodni problem je bila postavka biosa, tpm-sec .. bez tog nema (lažne) uvjete za kompatibilnost s win11 (može se..) i nalaziš se u temi win11, dok si ti na win10, pa se lako pogubi dok ti ni to ne vidiš kao bitan podatak.
-ili ovako, problema nema, nemaš problem.. a zašto tebi do sad nije stigao upgrade, tisuće mogućih razloga koje mi možemo nagađati no ti kao korisnikl-vlasnik računala 'moraš' znati jer tko drugi.. tj moraš znati opsati problem, stanje.. i takve detalje, tad se može naći objašnjenje-razlog.. ali čemu, što da sad otkrijemo zašto ti do sad nisi već dobio 23-24 ponudu? npr ako si 'jučer' instalirao stariji iso-install tad ga nisi ni mogao-stigao prije dobiti, ako iz bilo kojeg razloga nisi obavio ažuriranja u proteklih par godina, preskočio, tad ih naravno nemaš.. a zašto-kako, čarobni grah-gatanje-nagađanje ne pomažu, tj to je ono što ti 'moraš' znati kao info i navesti ga da bi mi znali o čemu se radi.. npr ako ne kažeš da si na win10 kako ćemo mi to znati, jer ovo je tema win11-problemi.. itd.
-problema nema, podesio si tpm i ako je ostalo sukladno uvjetima za win11 tad možeš na win11.. možeš već par godina, ne čekajući upgrade pokreneš install ili upgrade-wizarda.. iz osa je to upgrade, identično, dok s boot medija može clean od nule.. i to je to. problem? u čemu imaš problem? što ti treba pomoći? koju uputu trebaš dobiti za neki fix? čega? ako je to želja za upgrade, pokreni upgrade-install.. dalje nextaš.
Što je život bez izazova. Nadogradio na 25H2 dva računala od kojih jedno čak nema ni podršku. Skinuo custom ISO 25H2 i oderi samo. Sve prošlo savršeno.
Moras bit insider ili ne?
Ma ne znam da li nastavit tko koga i zašto. OK, možda sam trebao pisat na Win10, a ne ovdje, ali kako je sve počelo. Sa problemom neuspjelog ažuriranja Win11. I došli smo na to da se u BIOS-u nešto mora podesiti. Ono što sam samo dodao da nisam ažurirao BIOS od kada imam računalo, 5 god. Ono što sam recimo očekivao su kratka i jasna pitanja, a ne tekstovi da se smrzneš. Nisam pitao ni o pohranjivanju podataka, backupu, ništa, ali morao sam i na to odgovarat i radit kako mi je netko savjetovao. Dakle problem je bio u neuspjelom ažuriranju.
Evo kako bi ja na moja pitanja odgovorio, bez ovog za podešavanje u BIOS-u jer to ne znam. Tu si mi pomogao. Dakle ovako nekako.
Prije nego pokreneš nadogradnju sa Win10 na Win11 radi sigurnosti prije pospremi bitne podatke ne bilo koji način na vanjski HDD, SSD ili USB stick. Nakon toga možeš pokrenuti nadogradnju preko Win10 ažuriranja (Preporuka) ili preko ove stranice Download Windows 11 i obavezno izabrati prvu opciju koja će sačuvati sve podatke i postavke od Win10. Drugu opciju nikako izagrati, jer ćeš tako dobiti čiste, gole Win11 i sve programe ćeš morat ponovo instalirat. Preporuka opet radi sigurnosti napraviti Export mailova u Inbox Outluku i u preglednicima kako bi ih mogao vratiti, ako ažuriranje nešto zezne, a za to su jako male šanse, jer sve ostaje identično. Na ekranu-desktopu i ikonice ostaju iste i na istom mjestu.
Kako su mnogi rekli, samo pustiš da Win odradi svoje bez ijednog pitanja ako je sve prošlo OK. Na kraju imaš Win11.
Eto očekivao sam da će nekako ovako ili slično to netko napisat, a ne stranice i stranice taksta od juzera ovog i onog pa nadalje.
Moras bit insider ili ne?
Ma imam stranicu sa koje skidam.