Đizs, kakav čudan dan.
Jučer mi se reinstalirao chrome nakon restarta, tj. nakon restarta sam upalio chrome i ponašao se poput svježe instalirane aplikacije (nisam bio ulogiran, nema bookmarksa, ničega).
Onda sam skužio da mi ne rade ms aplikacije (edge, store, pictures, kalkulator, etc.) i da ne mogu desnim klikom na start dugme (kad kliknem desnim na start ništa se ne otvori, samo mi se kursor mrvicu pomakne kod klika i to je to). Lijevi klik na start radi i otvara start menu. Uz to mi je odmah nakon restarta kursor periodično (u intervalima od cca sekundu) ''vrtio'' onaj plavi kružić kao da nešto radi i tako cijelo vrijeme, pogledao sam u task manageru i cpu je stalno skakao na 20-30% u idle - naravno da sam se usrao od straha i pomislio da sam skupio nekakav virus (bitcoin ili nešto slično), digao sam win7 (imam ga na drugom hardu) i pročešljao sve avirom i malwarebytesom, nisam našao ništa značajno. Problem sa cpu i blinkajućim kursorom je sada nestao, uspio sam vratiti edge preko powershella, desni klik na start i dalje ne radi, nemam windows store-a iako sam ga probao vratiti, kao ni drugih aplikacija. Jel' se nekome dogodilo išta približno slično?

prvo borba sa driverima graficke nije mi htio promjeniti rezoluciju pa onda kad sam updateao drivere i napravio restart , kad digne windowse samo crno nema misa nema nista , i onda mi sinulo da nije mi tv koji je spojena na hdmi prebacio upalim tv kad na njemu desktop primary display mi je stavio hdmi port umjesto dvi
Sami sebi smo najveci neprijatelji