Meni proslo ok. Valjda. instairao ponudilo resrt odradilo restart i sada ne nudi nikakav novi update.
Verzija 1909
OS build 18363.815
Meni proslo ok. Valjda. instairao ponudilo resrt odradilo restart i sada ne nudi nikakav novi update.
Verzija 1909
OS build 18363.815
Meni se outlook raspao po savovima. Pretpostavljam da je bio neki update jer search bar je nestao (zapravo se preselio skroz gore na rub prozora). Trazio sam neki mail od prije 2 godine i ovorio prozor za search (nesto novo sto nisam vidio). Ukucao pojam za trazenje i raspad... Nije nasao nista i od onda kad otvorim outlook treba mu dobrih 10 minuta da se otvori. Ne radi nista na disku, ne jede memoriju (manje od 50 MB), samo koristi procesor nekih 3-4%. I to tako traje dok se ne ucita. Onda mogu otvarati mailove u inboxu. Ako se preselim na "Sent items" i vratim se na Inbox - opet isto. Pokusao data file repair. Naslo neke errore ali nije nista pomoglo.
Sad vec razmisljam o reinstalaciji Outlooka (zapravo cijelog Office 365) jer ne znam sta drugo mogu napraviti. A outlook koristim redovito. Mogu koristiti gmail ali ne volim ako bas ne moram
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše!
Kod mene je mail sređen na jednostavniji i, po meni, bolji način – preko preglednika. Ne koristim nikakve aplikacije, pa ni Mail & Calendar. Jednostavno koristim Outlook.com PWA s uključenim obavijestima i svaki puta, nebitno bio Outlook.com otvoren ili ne, uvijek stiže obavijest o pristigloj pošti. Jedini uvjet da obavijesti dolaze je da je preglednik otvoren. Budući da je prva stvar koju otvaram pri uključenju računala Chrome i u principu ga ni ne zatvaram, s ne dolaskom obavijesti nemam problema.
Najveći minus ovog gore načina je što ne možeš dodati druge mail račune, no meni to nije problem. Kod mene je namješteno da mi sva pošta s Gmaila dolazi i na Outlook.com.
Inače, isprobao sam Mail & Calendar aplikaciju, ali nije mi baš nešto i uvijek se vraćam već gore navedenom rješenju.
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše!
Ma joj, evo "popravio" sam ga. Taj nekakav je ostao upaljen i zbog toga je sve bilo nevjerojano sporo.Ponovno sam to kliknuo da vidim i maknuo pojam po kojem sam trazio.
Sad cak vise nemam ni mogucnost upaliti taj filter - nestao je. Uzas sta rade...
Krivo si me shvatio. Koristim Outlook.com progresivnu web aplikaciju u pregledniku, a ne Outlook kao dio MS Office paketa. 😆
Probaj ovako:
1. In Microsoft Outlook 2016, go to File – Options.
2. On the General page, change the Office Theme to Dark Gray.
The change is immediate once you hit the OK button.
Sumnjam da ćeš nazad dobit crnu temu, pogotovo ako su je maknuli kompletno. Crna tema je sada dostupna isključivo u Microsoft 365 paketu, malo glupo, ali tako je. Ako na nešto naiđem, javim, ali čisto sumnjam da postoji neko novo rješenje.
Budući da je prva stvar koju otvaram pri uključenju računala Chrome i u principu ga ni ne zatvaram, s ne dolaskom obavijesti nemam problema.
Postoji elegantno riješenje za tvoj slučaj, a to je da vrtiš Google Chrome u pozadini cijelo vrijeme.
Još jedno sranje, zna mi se dogoditi da ne mogu otvoriti start meni ili bilo što što se nalazi u taskbaru, ne reagiran na desni klik, ne reagira da upali program koji
ima ikonu u taskbaru ili je minimiziran, isti slučaj na četiri računala.
Budući da je prva stvar koju otvaram pri uključenju računala Chrome i u principu ga ni ne zatvaram, s ne dolaskom obavijesti nemam problema.
Postoji elegantno riješenje za tvoj slučaj, a to je da vrtiš Google Chrome u pozadini cijelo vrijeme.
Još jedno sranje, zna mi se dogoditi da ne mogu otvoriti start meni ili bilo što što se nalazi u taskbaru, ne reagiran na desni klik, ne reagira da upali program koji
Da, to je uključeno u Chrome-u po zadanim postavkama. 👌
Meni se to događa kada spojim neki SteelSeries miš, ne znam zašto. Čim ga uključim, radi par sekundi i od onda nigdje ne mogu kliknuti. Rješenje je jednostavno bar kod mene; CTRL+ALT+DEL i izlazak iz menija, onda jedan klik negdje i sve ponovno radi. Stvarno ne znam iz kojeg se razloga to događa i to samo na tom mišu. Probao sam instalirati onaj SteelSeries program, ali i s njim je bilo isto.
Isto riješenje imam i sam, samo meni se to događa ponekad na četiri potpuno različita računala, nebitno bio Intel ili AMD.
ps. čak i periferija je različita.
Ja imam taj problem vec par mjeseci. Dolazi i odlazi.
Dolazi i odlazi.
Također, imao sam i problem sa zvukom na ASUS ploči, ali to sam riješio tako da sam obrisao ASUS Sonic Studio.
Također, imao sam i problem sa zvukom na ASUS ploči, ali to sam riješio tako da sam obrisao ASUS Sonic Studio.
Kakav problem?
Kakav problem?
Nije bilo zvuka.
Ja imam taj problem vec par mjeseci. Dolazi i odlazi.
Pa znate da je prošlo nekoliko velikih nadogradnji prije nego su uspjeli riješiti ostajanje taskbara kada se nešto pokrene u punom zaslonu. Ovo je još veći bug, znači čekati će se još duže. Mene to toliko i ne živcira jer se pojavljuje samo kada kompletno gasim računalo što ne radim često. Kod mene je laptop gotovo uvijek na hibernaciji, a tada se taj problem ne pojavljuje.
Mene trenutno iritiraju dva problema;
1. naknadno pojavljivanje Cortana kategorije u postavkama (idem kliknut na neku kategoriju, pa me zezne i ode u drugu jer se odlučila pojavit Cortana). Taj problem je hvala Bogu riješen micanjem Cortane iz postavki u sljedećoj verziji. Budući da Cortana postaje samostalna aplikacija, neće više imati postavke iste gdje su sve postavke nego samo u aplikaciji.
2. ako se otvori Start i ode na hibernaciju, prilikom ponovnog uključivanja računala Start menu ostaje otvoren. Ovo je prisutno valjda od prve verzije Windowsa 10 jer na Windows 7 toga nema. Rješenja za taj problem također nema; jedini način da Start ostane zatvoren je da se hibernira desnim klikom na Start.
Meni se outlook raspao po savovima. Pretpostavljam da je bio neki update jer search bar je nestao (zapravo se preselio skroz gore na rub prozora). Trazio sam neki mail od prije 2 godine i ovorio prozor za search (nesto novo sto nisam vidio). Ukucao pojam za trazenje i raspad... Nije nasao nista i od onda kad otvorim outlook treba mu dobrih 10 minuta da se otvori. Ne radi nista na disku, ne jede memoriju (manje od 50 MB), samo koristi procesor nekih 3-4%. I to tako traje dok se ne ucita. Onda mogu otvarati mailove u inboxu. Ako se preselim na "Sent items" i vratim se na Inbox - opet isto. Pokusao data file repair. Naslo neke errore ali nije nista pomoglo.
Sad vec razmisljam o reinstalaciji Outlooka (zapravo cijelog Office 365) jer ne znam sta drugo mogu napraviti. A outlook koristim redovito. Mogu koristiti gmail ali ne volim ako bas ne moram
Petko, a koliki ti je PST ?
ako si hrčak, pazi da ne prelazi 20 GB, rasčlani ga na godišnje arhive....
a pripazi i na broj mapa i podmapa pa i samih mailova... i opet rastepi to na više manjih PSTova
Dolazi i odlazi.
O da, meni je isto pocelo kenjati prije mjesec-mjesec i pol. Zvuk radi samo preko optike kako spada (imam na USB slusalicama i opticki ulaz). Kad korisim USB - sve trza za popizdit. Zadnjih cca tjedan dana je OK ali pratim situaciju preko nisana... Na rubu sam da instaliram Enterprise LTSC
Petko, a koliki ti je PST ?
ako si hrčak, pazi da ne prelazi 20 GB, rasčlani ga na godišnje arhive....
a pripazi i na broj mapa i podmapa pa i samih mailova... i opet rastepi to na više manjih PSTova
Ma nije velik. Mislim da je nekih 9 giga. Sve mi je na gmailu pa reinstalacija nije problem uopce a i generalno nemam problema sa performansama
Mene je tako zaje... program koji ide uz Roccat miša, promjena bilo kakve postavke miša uzrokuje smrzavanje komplet računala,
onda čekam nekih 5 min. da odreagira i odradi ono kaj sam mijenjao, svaka nadogradnja programa, isti klinac.
Otkad imam Logitech G502 SE, čak mi je i ok program koji dolazi uz miša jer sam promjeni DPI miša kad npr. pokrenem novi
COD, iako čak i to nekada neće da odradi, pa makar probao i na samom mišu stisnuti tipku za promjenu profila, ali dobro,
minimiziram igru i otvorim program i odaberem COD profil, nije strašno.
Ne igram igre, a ovaj SteelSeries miš koji koristim je stari od brata. Krepala je jedna tipka sa strane koju ja uopće ne koristim, ali sve drugo radi normalno. SteelSeries program nemam instaliran, ali kad sam ga imao, namjestio sam kako da mi svijetli i sad tak svijetli cijelo vrijeme.
Što se Cortane tiče, nemam je na engleskim Windowsima jer nije dostupna kod nas. Vidljiva je samo kategorija u postavkama (koje uskoro neće biti), ništa više.
Kod mene je samo jezik sučelja postavljen na engleski (navikao sam), sve ostalo kao i postavke regije su namještene na hrvatski. Meni općenito ti virtualnu asistenti i nisu baš nešto. Onako, fora je na prvu, ali da bi to koristio, baš i ne bih.
Od jučer koristim Mail & Calendar aplikaciju, da je malo duže isprobam. Tek sam danas skužio da se ona reklama (u lijevom sidebaru, pri dnu) može odbaciti. 
No, imam jedan problem. Nikako, ali baš nikako ne mogu natjerati da se Google kalendar sinkronizira u toj aplikaciji. Dakle, na mobitelu sam dodao podsjetnik i on je vidljiv kada posjetim calendar.google.com. Ali, nakon dodavanja Google računa u Windowse i pokretanja ručne sinkronizacije kalendara, ništa se ne događa. Gore na vrhu samo piše da se sinkronizira i tako stoji cijelo vrijeme dok ne prekinem sinkronizaciju. To je vjerovatno ujedno i razlog zašto mi se na kalendaru ne prikazuju nikakvi događaji i podsjetnici.
Da li je netko uspio namjestiti prikazivanje Google kalendara u Mail & Calendar aplikaciji?