hvala na odgovoru
imam čak i disk sa driverima( bar mislim) al pc nema čitač a na laptopu mi ne radi
sa torent hr sam skino win u komentarima od ekipe je bilo da su ispravni a i skidaju neispravne torrente tamo
plačat preko neta nemogu a i pare su problem
ali prvenstveno me zanima dali je legalno prodavat (UVALJIVAT) tako instalirane windowse . i nemogu ga koristit tako jel konstano mi na ekranu poruka da ih aktiviram i živcira me to
probat ću se raspitat u agenciji za zaštitu potrošača al pošto smo banana država vjerovatno će oni bit u pravu
To su predinstalirani windowsi (tipa trial) koje prodavači stave da se vidi da je sve u redu i da ne moraš ponovno instalirati.
Kupiš serial za par $ ili € i upišeš te će ti winsi biti aktivirani i miran si. Prije par dana sam to isto napravio i na ujakovom novom laptopu, isto mu je tako pisalo.
Uzmi OEM serial i aktiviraj windowse koji će ti trajati dok god imaš tu matičnu, možeš i reinstalirati windowse ponovno na istoj matičnoj više puta sa tim serialom i bit će ti automatski aktivirani čim ih instaliraš.
Ako kupuješ preko eBaya, gledaj koji seller ima visok pozitivni feedback i puno prodaja.
Ili možeš uzeti key u nekom od game shopova sa allkeyshop popisa.

moja glupost 
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.