uobičajeno je u popodnevnim satima.. pa do 18h.
gmt -9 (+/-3 timezone za USA), +1 naša timezona (+ljetni).. do the math.
Zašto tu računati i ubijati se vodeći računa o svim tim silnim vremenskim zonama kada ima countdown na službenoj MS stranici? xD
Zašto tu računati i ubijati se vodeći računa o svim tim silnim vremenskim zonama kada ima countdown na službenoj MS stranici? xD
Ne nadaj se ni da će ti netko reći hvala ... 
Sve mi je jasno kizo, više je kao šala P.S. napisan. Al opet, kad vidiš nebuloze koje se ovdje pišu i kako se pitanja vrte u krug... fraze dobijem.
counter.. 8h
Nije u 6 ujutro službeno rls vrijeme, već u 8 ujutro (po našem vremenu) 
In less than 24 hours, Microsoft will start upgrading Windows 7 and Windows 8 machines to Windows 10. The software giant is preparing for this big release, at 12AM ET on July 29th (9PM PST on July 28th), [to je 6 sati ujutro u našoj vrmenskoj zoni!] by pre-loading the final version of Windows 10 on PCs eligible for the upgrade.
Onda službena MS stranica laže 
https://www.microsoft.com/en-us/windowsforbusiness/default.aspx
7 sati i 10 minuta do izlaska...
Nije u 6 ujutro službeno rls vrijeme, već u 8 ujutro (po našem vremenu) 
In less than 24 hours, Microsoft will start upgrading Windows 7 and Windows 8 machines to Windows 10. The software giant is preparing for this big release, at 12AM ET on July 29th (9PM PST on July 28th), [to je 6 sati ujutro u našoj vrmenskoj zoni!] by pre-loading the final version of Windows 10 on PCs eligible for the upgrade.
Onda službena MS stranica laže 
https://www.microsoft.com/en-us/windowsforbusiness/default.aspx
7 sati i 10 minuta do izlaska...
Dosadni ste s tim jel u 6:00 il u 8:00 il u podne
.
"Ujutro" oko 11:00 kad ustanem to će bit tu (valjda)
Dosadni ste s tim jel u 6:00 il u 8:00 il u podne
.
"Ujutro" oko 11:00 kad ustanem to će bit tu (valjda)
A možda i za tjedan dana. Jel to toliko bitno? Kako kome. 
Pozdrav ekipa,
Imam pitanjce jedno.. Kupih novi komp, ali ne znam da li da stavi win 7 ili 10? Koja je vasa preporuka stavit 10 ili pricekat koji mj s 10?
Dosta koristim programe iz adobe paketa, kako oni funkcioniraju( ako neko ima iskustva) ?
Pozdrav ekipa,
Imam pitanjce jedno.. Kupih novi komp, ali ne znam da li da stavi win 7 ili 10? Koja je vasa preporuka stavit 10 ili pricekat koji mj s 10?
Dosta koristim programe iz adobe paketa, kako oni funkcioniraju( ako neko ima iskustva) ?
Win 7, lako kasnije predjes na W10 jednom kad se situacija stabilizira sa problemima.
Stigao je na moj Surface Pro 2...skida se upravo pa cemo vidjet, mene isto najvise zanima Photoshop CC, ali Lightroom 6.1 vec podrzava W10
Na nekim poznatijim portalima je vec proglasen najboljim softverom/OSom 2015, sto je bilo realno, svi govore da radi fenomenalno, no isto tako preporucaju da se ne stavlja prije 30.7 jer bi mogao doci day one patch od 1GB
Edge, novi browser, je ispao prilicno bezvezan
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Krenule su nadogradnje, a upgrade tool za skidanje Windows 10 ISO-a ili direktan upgrade možete skinuti ovdje:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Zbilja je mrak...napokon OS X experience na Windowsima! Mail app je bozanstven :D
Sad stavljam na desktop, moram priznat da se upgrade osjeti skoro kao clean install, u odnosu na 8.1 Surface radi dosta fluidnije, multitasking je vise nego osjetno brzi
Ovo s virtualnim desktopima je ludnica, ali Office mi se ne svida, ostajem pri Desktopu
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Da, ali upgrade tool je napravljen tako da ceka approval/hint od svih drivera, msm da manufacteri i vendori pustaju preko updatea takve informacije
Tek onda ce ti sam ponudit...ili ako bas jedan-dva bude incompatible dat ce ti warning i ponudit
Ja sam počeo ručno skidat ssa onim mediacreationtool sta je kolega objavio par postova gore,hvala kolega :)
Sad sam na 25% i skužio sam da mi skida u 2 foldera
.Jel to treba tako?
I još nešto,kada mi se skine,jel moram napraviti upgrade ili jednostavno mogu napraviti clean install pošto mi je dosta bitno da formatiram disk,i stavim fresh windows na njega.(Imam win 8.1 Pro9
Ja sam počeo ručno skidat ssa onim mediacreationtool sta je kolega objavio par postova gore,hvala kolega :)
Sad sam na 25% i skužio sam da mi skida u 2 foldera .
Jel to treba tako?
I još nešto,kada mi se skine,jel moram napraviti upgrade ili jednostavno mogu napraviti clean install pošto mi je dosta bitno da formatiram disk,i stavim fresh windows na njega.(Imam win 8.1 Pro9
Ja nisam htio staviti upgrade nego skidam ISO win 10 i napravit cu clean install. I skidam mi ISO u jedan folder.
Nadam se da ce raditi za clean instal key od win 8.
Jel to treba tako?
Samo pazi koji ti je jezik stavljen jer ti neće vratit sve aplikacije (valjda ovaj mediacreation tool skida eng verziju).
Ja sad idem ispočetka jer mi je sustav bio na HR i nije mi tija ostaviti aplikacije a meni se neda istalirati sve nanovo. 
dal se gube podatci (folderi, igrice, filmovi, bla bla ) kada bi izvršio update ?
D participacija? To nešto za lijekove?
Ako ne znaš što radiš, ne diraj. Pusti da Windowsi sve sami odrade jer ćeš nešto zabrljati...
dal se gube podatci (folderi, igrice, filmovi, bla bla ) kada bi izvršio update ?
Počinjem brojati. Ti si danas prvi sretni forumaš kojeg upućujemo na FAQ! Vjerovao ili ne, odgovor na tvoje pitanje postoji tamo. Have fun!
Da, tome i služe uglavnom particije na Windowsima :D
Ne, možeš se čak i vratiti na principu system restore (trpa sve u windows.old)
Sve instalirane aplikacije/programi budu isto tako instalirane (sa svim svojim podacima) u registryu Windowsa 10.
Podatke tipa librarye ne dira (pictures i to), uglavnom ništa ne bi smio obrisati ali kopiraj si negdje za svaki slučaj
Slično principu OTA upgrade smartphonea
Da li je netko izvrsio upgrade i da je na win 10?
Da li je netko izvrsio upgrade i da je na win 10?
Ja, na Surface Pro 2 i upravo čekam desktop da mi da green light za instalaciju.
Postam koji SS popodne
Ne, možeš se čak i vratiti na principu system restore (trpa sve u windows.old)
Sve instalirane aplikacije/programi budu isto tako instalirane (sa svim svojim podacima) u registryu Windowsa 10.
Podatke tipa librarye ne dira (pictures i to), uglavnom ništa ne bi smio obrisati ali kopiraj si negdje za svaki slučaj
Slično principu OTA upgrade smartphonea
Hvala 
Nema na čemu, samo se nadam da je to posljednje takvo pitanje u ovoj temi :)
EDIT - čini se da imaju nekih problema, upravo su na službenoj stranici promijenili da je dostupan iz July u August 2015
Kada skinem gotov ISO, pomoću Windows 7 USB Download Tool ga i dalje mogu zapržiti na DVD/USB ili moram rabiti neki drugi, noviji alat?
Ma razumijem, no nakon pokretanja Media Creation Tool-a on meni veli da ću nakon downloada morati sam ručno zapržiti ISO. Što mi nema logike :)
Jel to treba tako?
Ja nisam htio staviti upgrade nego skidam ISO win 10 i napravit cu clean install. I skidam mi ISO u jedan folder.
Nadam se da ce raditi za clean instal key od win 8.
več neznam koji puta napisano....
da bi ti bio valjan ključ od 8.1 prvo moraš napravit upgrade, a tek onda možeš clean install, a za napravit upgrade na 10 trebaš imat full updated 8.1 ili 7 sp1.
moj prijedlog ti je da napraviš prvo upgrade i vidiš dal ti sve radi, ako radi kak treba možda i nemaš potrebe za clean + kad napraviš upgrade ostaju ti svi programi koje si imao instalirane na 8.1 ili 7 sp1.