Win7_x86 ili Win7_x64

poruka: 6
|
čitano: 1.531
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Win7_x86 ili Win7_x64

LP

Isplati li se (mislim vremenski) raditi reinstalaciju OS sa 32-bitnog sistema na 64-bitni sistem? Koristim ovaj sistem već duže od godinu dana, na njemu mi je sve podešeno i radi uredno, imam nekoliko softvera koje koristim redovno instaliranih na računaru (office i tome slično). Računar najviše koristim za internet i video, povremeno igranje (tipa N4S, WOW).  Mail-ovi su mi u outlooku, te samo prebacivanej podataka sa C particije će mi oduzeti vremena, da ne govorim vraćanje istih. Da li ću dobiti neka poboljšanja u vezi stabilnosti i toga jer nisam imao priliku raditi na 64bitnom OS na duže staze a nedavno sam ubacio još 2GB RAM-a (osim XP_x64 koji je neupotrebljiv i pun BUG-ova,pri tome ne mislim na onaj popularni časopis za informatičare). Na Win7_x64 sam radio ali vrlo kratko kod prijatelja povremeno (otvoriti mail, urediti neki dokument, muzika, filmovi i sl.).Trenutno koristim Win7_x86.

Molim sve one koji imaju iskustva sa ova dva OS da me upute da li ću dobiti neku dodatnu stabilnost u radu, veću brzinu (čisto sumnjam u ovo) i neke prednosti i mane i jednih i drugih (ni jedan nije zlatan, kao onaj "BOŽE kad će Win biti bez BUG-ova, a BOG zaplaka). U pitanju je kućni računar koji koristim gotovo svakodnevno.

HVALA SVIMA NA EVENTUALNOJ POMOĆI!!!

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win7_x86 ili Win7_x64

Zasto ne? Ako imas vise od 3.5 RAM-a (nisam siguran koliko prepoznaje 86-bitni OS xD) onda slobodno instaliraj 64-bitni!

Jer RAM-a nikad dosta :D

A po mom iskustvu nema neke velike razlike, moze ti samo biti brze jer ce ti prepoznati vise RAM-a.

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Win7_x86 ili Win7_x64
DJecko23 kaže...

Zasto ne? Ako imas vise od 3.5 RAM-a (nisam siguran koliko prepoznaje 86-bitni OS xD) onda slobodno instaliraj 64-bitni!

A po mom iskustvu nema neke velike razlike, moze ti samo biti brze jer ce ti prepoznati vise RAM-a.

X86=32 bitni os a ne 86 bitni.Inace stavi 64 bitnu 7-cu,problema u radu nema,radi odlicno sa svim programima a citati ce ti cijeli ram.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Re: Win7_x86 ili Win7_x64
zoharbizo kaže...
DJecko23 kaže...

X86=32 bitni os a ne 86 bitni.Inace stavi 64 bitnu 7-cu,problema u radu nema,radi odlicno sa svim programima a citati ce ti cijeli ram.

Evo ispravio me covjek. Oprosti na ne znanju ;)

17 godina
neaktivan
Win7_x86 ili Win7_x64

Ako koristiš comp samo za surfanje, igranje, pisanje nećeš baš neku razliku primjetiti. U slučaju da imaš nekih problema s compom pa moraš reinstall napraviti onda stavi stavi 64, ali ako ti radi kako spada ostavi kako je, ne isplati se zezati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Win7_x86 ili Win7_x64

Hvala na pomoći svima

Ipak ću reinstalirati imam novi AVP (kis2012), dosad sam koristio AVG free pa mi nekako ga komplikovano očistit (mrsko mi čaprkat po registry-u, a uvijek nešto ostane a ima i nekih bezveznih instalacija) jednostavnija je reinstalacija.

U svakom slučaju veliko HVALA svima na pomoći.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice