Win7 nemoguče ždere hdd?!

poruka: 15
|
čitano: 3.354
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dosada sam koristio XP i bio uber zadovoljan njime, nikad nisam želio priječ na 7icu, zapravo mrzim njeno sučelje i sve u svezi s njom.

No nedavno rješio novi komp i budala nabavila 8giga rama, i koliko čujem za to iskoristit potreban je 64 bitni OS...i tako ja instalirao win 7 64bit...driveri apdejtovi jawe flashovi mozzila i gluposti na moj stari hdd od 80gb kad ono skoro puno?

Ja se malo počešljao po glavi i rekoh ok, skinuo drugi neki win7, isčupo 160gb hdd iz laptopa....i opet iznova sve tako...stavio skidat par igrica ukupno oko 40gb (nije se ni 30% skinulo, jednu igru od 7gb instalirao)... kad ono HDD PUN!

WTF? Koji se vrag dešava ovdje? Ako mi to Microsoft poručuje da si kupim novi hdd NE, nek ide k vragu bill gates! Na XP sustavima nakon 2g ultra gejminga filmova i programa bi napunio 160gb !!

Koji se to vrag dešava?

I da ne govorim da se več pomirio da homeworld ne radi na sedmici....no sad instalirao i c&c generals, pokrenem, pojavi se prvi loading screen, nestane, i to je to.

Mislim da ču bez obzira na sve zapalit ovu 7icu i reinstalirat XP pa jbg što sam djaba davao više para za 8giga stick rama....

Moj PC  
0 13 hvala 0
15 godina

Ono... dobrodošao u 2013. :)

s.f. - s.n.
Moj PC  
10 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja isto imam win 7 64 bit i hard od 80 gb.Meni isto cudno bilo di ode prostor kad windows zauzeo :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Win7 nemoguče ždere hdd?!
ninotocka kaže...

Ono... dobrodošao u 2013. :)

To sam i ja mislio da se dešava.... ali pod c/windows uzima 17gb.... ma nek uzme i 40gb! Što je sa ostalih 120gb*? Na koji način on to piše/ždere? I zašto djubre jedno neke igre koje mu se neda ne pokreče! Bez ikakvog erora ili ičeg...oduvjek sam znao da je 7ica inferiornija od xpa, nikad nisam shvačao zašto ljudi prelaze na novije windowse kad su sranjole koje nereagiraju ni na novom storju! Moje prastare kante s XPom su poslušnije bile! Ovom kažem digni mi bit torrent iz minimaliziranog stanja...neče...moš ga 20 put kliknut ako se njemu neda on neče...

Tako i sa cijelim svjetom sve ide na gore, lošiji auti lošiji stanovi i ljudi to gutaju i ok su s time

12 godina
neaktivan

Ja bar nemam takvih problema,sa 4 gb rama radi odlicno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Inače kad skidaš datoteke sa torrenta bez obzira koliko si skinuo zauzeće memorije je uvijek 100% te datoteke.

Znači skidaš datoteku od 8GB i skineš 1GB, svejedno ti zaračuna kao 8GB na HDDu.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda imaš i neki Windows.old folder?

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gpetric kaže...

Tako i sa cijelim svjetom sve ide na gore, lošiji auti lošiji stanovi i ljudi to gutaju i ok su s time

Uvijek je problem nauciti nesto novo. Najbolje se ti vrati na win 95 i neces imati nikakvih problema sa ovim "losim" windowsima 7 koji trose "puno" memorije i ne slusaju. Tamo bi ti tvoj "ogromni" disk od 160gb bio i vise nego dovoljan. {#}

12 godina
neaktivan

Nebi trebalo bit old. foldera pošto sam formatirao hdd, instalirao sam neki spacesniffer i pogasio pageing, hybernate i sva ta sranja i sad radim matematiku pokusavam skuzit kako je jedan mb iz xpa 10mb u 7ici

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gpetric kaže...

Nebi trebalo bit old. foldera pošto sam formatirao hdd, instalirao sam neki spacesniffer i pogasio pageing, hybernate i sva ta sranja i sad radim matematiku pokusavam skuzit kako je jedan mb iz xpa 10mb u 7ici

Sedmica mnogo bolje iskorištava resurse.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan

Pa ne mozes ocekivati da ti novi OS zauzima jednako mjesta kao i stari... sicam se win95 i njegovih max 100mb prostora koji je zauzimao. Najveca razlika između XP i Win7 što se tiče prostora koji zauzimaju je u novoj tehnologiji i winsxs folderu. Koliko sam skuzio tamo su pohrenjene razne verzije .dll i .sys fileova.

ovdi imas vise:

http://www.winvistaclub.com/f16.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za ubuduće, koliko ja znam većina igara daje ti opciju da ih instaliraš izvan Program Filesa, pa i na drugi disk.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...

Inače kad skidaš datoteke sa torrenta bez obzira koliko si skinuo zauzeće memorije je uvijek 100% te datoteke.

Znači skidaš datoteku od 8GB i skineš 1GB, svejedno ti zaračuna kao 8GB na HDDu.

Ovo ovisi o postavkama klijenta.

Mozes alocirati sav potreban prostor za datoteku odjednom ili popunjavat dio po dio na disk na vise mjesta itd.

16 godina
odjavljen

Toliko puta prežvakana tema...

Page file (2GB i više u prosjeku), hiberfile.sys (jednak je količini RAMa - u ovom slučaju 6GB), restore pointovi, poveći backup drivera (zato onaj System repair i radi)... To je što se tiče zauzeća diska. I Recycle Bin.

Što se tiče RAMa i resursa... Pa instalirajte Win98 ako Sedmica troši previše. RAM je tu da se koristi, zar ne? Čemu služi, za ukras? Win7 je dovoljno inteligentan (SuperFetch) da rezervira RAM i popuni ga unaprijed kako bi aplikacije radile fluidno - na istoj konfi (npr. dual core, 4GB RAMa) Sedmica će raditi daleko bolje nego oronuli XP jer pametnije raspolaže sa resursima. Jadni XP će se ugušiti ako za redom upalite i ugasite par "većih" aplikacija (browser sa puno tabova, igra, PS) dok će Win7 maknuti iz RAMa što smeta i bolje ga rasporediti. XP ne može raditi (intenzivno) duže od 12 sati bez reboota dok Sedmica dere i po par dana bez restarta. XP bi silovao disk sa swap fajlom a Win7 ga ne dira dok nije apsolutno nužno.

Onaj free RAM što se vidi u Task Manageru je doslovce neiskorišten RAM - zjapi prazan, nealociran. Sve ostalo (posebno dobro vidljivo na konfama sa 4-6 GB) je pametno spremljeno za daljni rad.

Ali što mi sa godinama iskustva pričamo bezveze, valjda OP zna bolje. Nedaj bože da Vistu spomenem Smijeh

[edit] - uTorrent unaprijed kešira disk i rezervira tih x GB koliko mu treba za spremit neki fajl. Zašto? Pa da ne fragmentira disk bezveze (kao XP) i još se onda taj dotični file loada 100 godina jer je raštrkan po čitavom disku. Ovako je fino u komadu (ili par većih) i glava diska ne radi 100 pomaka na poziciju fragmenata nego ima 4-5 blokova po par GB za očitati. Seek time minimum, read time minimum.

Nekome tko samo igra "igrice" na kompu je ovo glupost i nepotrebno ali tko zarađuje na PCju cijeni bolje iskorištavanje resursa i manje gubljenje vremena dok se npr. učita kakva RAW slika od 300tinjak MB. Ili još bolje, .vhd od nekog stroja fragmentiran do bola. Zato je ext3 i 4 zakon.

[edit 2] - homeworld radi na Win7 x64 (google it - lijenčino) a Generali rade 100%. Jel trebam screenshotat?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 23:24 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Toliko puta prežvakana tema...

Page file (2GB i više u prosjeku), hiberfile.sys (jednak je količini RAMa - u ovom slučaju 6GB), ..

..

[edit 2] - homeworld radi na Win7 x64 (google it - lijenčino) a Generali rade 100%. Jel trebam screenshotat?.

- uzalud. Klasičan trol-post.

-samo dodatak ima 8GB, page + hyber (ako su 1:1, može i više..) su 16GB, uz tempove updateove,.. sigurnih 20GB, koje u priči s 80GB HDDa stvarno fale. Sve ostalo je krivica iz neznanja i nerealnih očekivanja, nema veze s OSom (pa ni XP-Seven) jer je Sedmica u startu veća cca 10GB od XPa ostalo je nešto drugo...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice