Win7 dvd nakon boota nema opcije install

poruka: 13
|
čitano: 2.109
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Naime backupirao sam win7home dvd 32bit u 3 primjerka.

Kad pokrenem da se boota(restart, f12, bootdevice cd.rom),loada fileove i pojavi se win7logo sve regularno.

Ali nakon toga nema opcije install win7.Samo pozadina plava i strelica misa,ali nista za kliknuti.

Interesantno da se to dogadja sa sva tri dvda,ali moram napomenuti kad sam vec u windowsima,my comp>cd.rom,dvdovi rade, dakle uredno su opcije sve tu.

Ja bi to isto kad bih fomatirao disk ali jednostavno nece nakon tog logoa dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 21:20 (themilition).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Win7 dvd nakon boota nema opcije install
themilition kaže...

kad sam vec u windowsima,my comp>cd.rom,dvdovi rade, dakle uredno su opcije sve tu.

Ovo prvo ne kužim. 

Ugl. ako si skinuo windowse i želiš bootabilan dvd, sa nekim od programa npr: ImgBurn sprži na dvd -> opcijom "Write Image file to disc"

13 godina
neaktivan

Pricekaj 5-10 minuta i onda ce ti si pojaviti tako je i meni bilo i kad kliknes next kad odaberes jezik opet ces trebati cekati.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moras u biosu prebaciti sa IDE na AHCI da bi radilo.To je potrebno kod starijih maticni ploca dok je kod novijih defaultno na AHCi.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/how-do-i-change-from-ide-to-ahci-for-my-hard/09a0eac7-a775-416f-b30b-219fcaab2ac9

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Pricekaj 5-10 minuta i onda ce ti si pojaviti tako je i meni bilo i kad kliknes next kad odaberes jezik opet ces trebati cekati.

Dakle mislimo na isto,strelica ide ali nista za kliknuti. :)

13 godina
protjeran
mario1990 kaže...
themilition kaže...

kad sam vec u windowsima,my comp>cd.rom,dvdovi rade, dakle uredno su opcije sve tu.

Ovo prvo ne kužim. 

Ugl. ako si skinuo windowse i želiš bootabilan dvd, sa nekim od programa npr: ImgBurn sprži na dvd -> opcijom "Write Image file to disc"

Htio sam rec da sam ih sprzio 3 puta ovaj home edition.

Dakle nalazim se u win7,ubacim dvd u cd-rom i cd pokaze ove fileove kako treba slika1.

Ali kad restartam komp i zelim win instalirat kao da jos nemam operativni sustav dakle blank hdd loada mi fileove ali mi nepokaze ovu opciju slika2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 22:48 (themilition).
17 godina
themilition kaže...
WrongType kaže...

Dobro ti je rekao. Pricekaj mozda i vise od 10 min. To se meni dogadjalo na jednoj prijasnjoj konfiguraciji. Na nekim strojevima bi mi proletila instalacija a na mom sam morao cekati prilicno dugo da prodje taj pocetni ekran do odabira particije i ostalog. Mislim da je to zbog nekih maticnih ploca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 22:49 (Eld).
15 godina
neaktivan

Onda pokušaj ovo što je kolega rekao, pričekati 10ak minuta na tome.

13 godina
neaktivan

Jednostavnije od čekanja odi u BIOS i stavi floppy disable i makni ga is boot menagera ako ima... i onda bi trebalo sve radit. Događa se najčešće na asusovim pločama, al i dalje se zna desit, jer kao čeka neku provjeru floppy-a a pošto ga nema stoji i čeka dost dugo.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Eld kaže...
themilition kaže...
WrongType kaže...

Dobro ti je rekao. Pricekaj mozda i vise od 10 min. To se meni dogadjalo na jednoj prijasnjoj konfiguraciji. Na nekim strojevima bi mi proletila instalacija a na mom sam morao cekati prilicno dugo da prodje taj pocetni ekran do odabira particije i ostalog. Mislim da je to zbog nekih maticnih ploca.

Interesantno. Prije sam imao win7 ultimate viena verzija.Dvd se pokrenio odma nije bilo cekanja.

Nisam mogao vrsiti updateove pa sam instalirao home edition iz samih windowsa ultimate,jer mi taj home edition ocito nezeli odma ucitat.ali nisam znao dosada da treba tolko cekat.

13 godina
neaktivan
themilition kaže...
Eld kaže...
themilition kaže...
WrongType kaže...

Interesantno. Prije sam imao win7 ultimate viena verzija.Dvd se pokrenio odma nije bilo cekanja.

Nisam mogao vrsiti updateove pa sam instalirao home edition iz samih windowsa ultimate,jer mi taj home edition ocito nezeli odma ucitat.ali nisam znao dosada da treba tolko cekat.

nemoraš čekat post iznda, ako ti je s dvd-om sve ok

13 godina
protjeran

Evo decki zavaljujem,kao sto ste rekli trebalo je cekati.Pojavio mi se install ekran za skoro 4 min.

A ja budala przia 3X jer sam mislia da sam lose failove poskida.

Evo off topic,

Isti sam problem jutros opisa na nekom uglednom americkom  forumu,od rijeci do rijeci da nemogu faliti.

Rezultat:526 views 0 replies

Pozz ekipa.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
themilition kaže...

Evo decki zavaljujem,kao sto ste rekli trebalo je cekati.Pojavio mi se install ekran za skoro 4 min.

A ja budala przia 3X jer sam mislia da sam lose failove poskida.

Evo off topic,

Isti sam problem jutros opisa na nekom uglednom americkom  forumu,od rijeci do rijeci da nemogu faliti.

Rezultat:526 views 0 replies

Pozz ekipa.

Al nisi moro čekat, kažem ti stavr je u floppy-u ... isprobo sam na viš kompova i svi odreda s asus pločom sam moro napravit floppy disable iako nije bio uštekan da bi radilo normalno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice