Win 7 OEM ili Retail

poruka: 256
|
čitano: 55.914
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Win 7 OEM ili Retail

miki1981 - U potpunosti se slažem s tobom. Pogotovo od kad po novom zakonu baš SVAKA pošiljka mora biti pregledana.

Jooj jednom su mi ovi iz MS-a skoro napravili problem.... Imao sam prijateljev Windows 7 uvezen iz njemačke i ovi iz MS Hrvatska su mi rekli "Nebi
vam smjeli pružati podršku jer po vašem product ID-u vidim da su ovi Windowsi samo za Njemačko tržište i moramo vas prespojiti na Njemački support (a oni su znali da ja njemački jedinio znam Ich bin Ivan) pa su rekli da im kažem samo CD key i da će mi oni pružiti podršku. A frend mi se vrtaio u Njemačku i ja nemam CD-key i ništ od podršle.

Ma ja mislim da mi nebudu carinili ništa (bar mi se tako čini iz ovog dopisa kojeg sam vam svima dao gore u postu).
nmm
Još sam sigurniji da ću kupiti ovaj iz UK, pogotovo od kad mi je seller napisao odgovor vezan uz aktivacijska ograničenja i shipping:

"you can use it anywhere, item will be posted by royal mail international signed for . thanks"....
Preko toga sam već primao. Item je došao za 6 dana (item je bio poslan u petak, a meni došao u četvrtak) S tim da je 2 dana proveo na carini u Zagrebu, ali na kraju nisam platio carinu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 14:46 (ivek095).
15 godina
ivek095 kaže...
miki1981 - U potpunosti se slažem s tobom. Pogotovo od kad po novom zakonu baš SVAKA pošiljka mora biti pregledana.

Jooj jednom su mi ovi iz MS-a skoro napravili problem.... Imao sam prijateljev Windows 7 uvezen iz njemačke i ovi iz MS Hrvatska su mi rekli "Nebi
vam smjeli pružati podršku jer po vašem product ID-u vidim da su ovi Windowsi samo za Njemačko tržište i moramo vas prespojiti na Njemački support (a oni su znali da ja njemački jedinio znam Ich bin Ivan) pa su rekli da im kažem samo CD key i da će mi oni pružiti podršku. A frend mi se vrtaio u Njemačku i ja nemam CD-key i ništ od podršle.

Ma ja mislim da bi nebudu carinili ništa (bar mi se tako čini iz ovog dopisa kojeg sam vam svima dao gore u postu).
nmm
Još sam sigurniji da ću kupiti ovaj iz UK, pogotovo od kad mi je seller napisao odgovor vezan uz aktivacijska ograničenja i shipping:

"you can use it anywhere, item will be posted by royal mail international signed for . thanks"....
Preko toga sam već primao. Item je došao za 6 dana (item je bio poslan u petak, a meni došao u četvrtak) S tim da je 2 dana proveo na carini u Zagrebu, ali na kraju nisam platio carinu.

Slažem se sa svime, osim  uovom dijelu u vezi carine...s obzirom da fizički uvoziš medij, i da je još i retail pakiranje...po meni puno je vjerojatnije da će ti naplatit, pogotovo što će još i slat sa bržom poštom. ne mora bit, ali čini m ise tako, baš zbog ovih novih pravila koje imaju. Ja sam prije redovito dobivao doma razno razni software na origigi medijima bez ikakve napčate ikad, što igre, što software, i to i prilično skupe stvare, i nikad niš. Ali već dugo nisam niš sa medijem naručivao pa sad ne znam. Nadam se da ti neće niš napičit, ali...čini mi se da bi jako lako mogli. U svakom slučaju javi kako je prošlo.

P.S. držim fige da prođe bez naplate

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
ivek095 kaže...

Ma ja mislim da bi nebudu carinili ništa (bar mi se tako čini iz ovog dopisa kojeg sam vam svima dao gore u postu).
nmm

Slažem se sa svime, osim  uovom dijelu u vezi carine...s obzirom da fizički uvoziš medij, i da je još i retail pakiranje...po meni puno je vjerojatnije da će ti naplatit, pogotovo što će još i slat sa bržom poštom. ne mora bit, ali čini m ise tako, baš zbog ovih novih pravila koje imaju. Ja sam prije redovito dobivao doma razno razni software na origigi medijima bez ikakve napčate ikad, što igre, što software, i to i prilično skupe stvare, i nikad niš. Ali već dugo nisam niš sa medijem naručivao pa sad ne znam. Nadam se da ti neće niš napičit, ali...čini mi se da bi jako lako mogli. U svakom slučaju javi kako je prošlo.

P.S. držim fige da prođe bez naplate

Hvala. I ja se nadam da neću morat platit. U potpunosti si u pravu. 200kn je pre mali iznos da bi riskirao. Osim toga ukoliko mi nedaj Bože ne dođe item ovaj vraća lovu, a ovaj iz USA ne vraća. Uplatit  ću to tek 01.06. valjda neće nestat do onda. Dobivam novac na PayPal pa onda da ne skidam sa kartice. Mislim da mi MS Hrvatska može čak uskratiti podršku ako je licenca US only. Solidno mi je znanje englenskog jezika pa bi se snašao na USA Support line. Ali mislim da mi je bolje da kupim UK jer sa USA u neku ruku kupujem "mačka u vreći" kojeg ne mogu vratiti ako ne valja

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Pa u čemu je problem s OEM na drugom kompu ako stari ne korisiš....

Nema problema... 

Ako se ne koristi to računalo... kada instaliraš tu oem verziju na neko drugo neče se htjti aktivirati...

nazoveš MS na 0800 300 300 i ljepo aktiviraš telefonom... bez ikakvog problema.... tako da je  to mačiji kašalj .. ali pod uvjetom da nikad više ne koristiš onaj komp s tim os-om dok retail ožeš jednu licencu bez pitanja aktivirat na 3 istodobno korištena računala i rade aktivno ... a oem nemre... 

e ovo nisam znao, znači kupim jednu oriđiđi retail licencu/cd s xp-om i mogu je legalno instal na sva tri kompa u kući/firmi i ako mi dođe inspekcija njuškati po kompu mogu mi lagano po... jer je sve legalis???? 

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
Win 7 OEM ili Retail

Ovo za 3 kompa nisam baš siguran. Meni su svojedobno rekli da može na 2 kompa, ali da se ne smije istodobno koristiti. Tj to su mi rekli za Office. Jer, npr iako je na firmu on se rega na osobu, i samo ta jedna osoba ga ako ćemo do krajnosti i. smije koristiti. I onda možeš na 2 kompa stavit, ali ne smije se u isto vrijeme koristiti, i čak ne ni na bilo koja 2 kompa, nego barem 1 mora bit laptop...

Tako su mi to rekli za Office, pred nekih 3 godine. Ne znam kako je sad.

EDIT: Office retail naravno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 17:14 (miki1981).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa tako sam neš i ja kontao zato mi je bilo čudno ono "tri kompa"

ja sam kontao nabaviti jednu retail verziju xp i instal je na stolni komp i laptop a na treći komp možda staviti 7-icu...

a gdje se može s sigurnošću saznati dali ja tu jednu licencu/cd key od xp-a mogu instal na 2 PC-a odnosno stolno računalo u firmi i laptop bez da se to smatra piratstvom???

15 godina
McNEKONTROLIK kaže...

pa tako sam neš i ja kontao zato mi je bilo čudno ono "tri kompa"

ja sam kontao nabaviti jednu retail verziju xp i instal je na stolni komp i laptop a na treći komp možda staviti 7-icu...

a gdje se može s sigurnošću saznati dali ja tu jednu licencu/cd key od xp-a mogu instal na 2 PC-a odnosno stolno računalo u firmi i laptop bez da se to smatra piratstvom???

Znači po mojim saznanjima operativni sustav NE MOEŽE tako, t ovrijedi samo za Office. Barem pred 2-3 godine.

A što se tiče toga gdje se to može saznati...to i je najveći problem...jer 0800 300 300 bi trebali ti to sve reć. Međutim kako su licenčni ugovori vrlo vrlo zamuljeni, i ored toge sa stvarno jako često mijenjaju neki uvjeti u njima, a na onoj liniji se isto tako znaju dosta i mijenjat ljudi onda dođeš u situaciju da, doslovno od 4 poziva dobiješ 6 drukčijih poluodgovora, i onda odustaneš pa nazoveš nekoga tko se bavi MS licenciranjem u MSAN-u i tamo dobiješ prilično potpun ali skroz drukčiji odgovor. Opet ponavljam, zadnjih cca 1-2 godine nisam kontaktirao 0800 broj za pitanja u vezi licence pa ne znam da li se je što promijenilo. Ali čini mi se da bi ti bilo najsigurnije da sam pročitaš licencne uvjete, fino si izdvojiš što te zanima, te ih onda nazoveš da ti potvrde ili pobiju tvoje razmišljanje o tom određenom dijelu.

16 godina
neaktivan

ok, hvala na pomoći {#}

15 godina

Sad nakon sto sam procitao par stranica sve mi se pobrkalo.Jeli mi bolje da uzmem Windows 7 Home Premium 64-bit iz npr. UK ili da ga kupim ovdje u HR,mislim gdje bi me doslo jeftinije?

Te jeli moguce da ako sad imam Vistu i instaliram W7 prebacit sve programe sa Viste na W7 bez da ih ponovno instaliram i neke skidam sa interneta?

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan

Gledaj..... Da bi ti NAKNADNO kupljeni OS bio legalan MORA biti retail. MS Windows 7 Home Premium Retail u primjerice Linksu košta 1789.00kn. (to ti je ona fina kutija sa 2 diska - 32 bit i 64 bit) Sad baš gledam kod jednog čovjeka na ebay.uk store-u ta ista fina kutija sa poštarinom košta oko 1080kn. Dođe ti za max 14 min 7 dana. Mislim da na software carine nema. A sad ako dodamo tome carinu + PDV + manipulativne troškove, to je cca 1375kn. Pa eto nadam se da sam ti pomogao pa ti vidi što ćeš. {#}.... Iako moj ti je savjet trk na eBay i na ovaj link. Tip jamči da problema pri aktivaciji NEMA te da se mogu aktivirati (provjerio osobnim upitom za Ultimate). Proizvod dođe u bubble koverti.

Javi što si i kako si napravio/češ napraviti. {#}

13 godina
protjeran

Ukratko priča ide ovako. Hewlett-Packard je imao ideju strateškog partnerstva sa Microsoft-om. Naravno bez znanja Microsofta. Kupili su desetke miliona kopija Windows-a, raspakirali ih te instalirali na jeftine laptope. Nakon što je Microsoft rekao ne tom "strateškom partnerstvu" ti se laptopi nisu mogli nigdje prodati jer kupci nisu htjeli pristati na raspakiran software. Zato se to zove software jer je SOFT = MEKANO, OSJETLJIVO, KRHKO. Poput raspakiranih darova nitko ih ne želi. I to smeće se onda moglo prodati samo na "uređenim" tržištima Rumunjske, Bugarske, Hrvatske. Jer je Hrvatska SMEĆE. Zato ti preporučam da kupiš Windowse u Sloveniji pošto su su oni manje smeće od nas. Po mogućnosti windows 7 home premium 64 bit english RETAIL. English jer je hrvatsko lokalizirano izdanje puno grešaka u prijevodu. I požuri prije nego dođe ovo metro sranje.

13 godina
protjeran
Win 7 OEM ili Retail

P.S. To se zove UN-UNBOXING. I za sve je kriva ova "žena" => http://i2.cdn.turner.com/money/2011/09/30/technology/meg_whitman_salary/meg-whitman2.gi.top.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

I sad će raditi za plaću od jednog dolara da nadoknadi štetu. http://money.cnn.com/2011/09/30/technology/meg_whitman_salary/index.htm

13 godina
protjeran

Ne postoji legalni OEM. To su "naši" ljudi iz vojske, pardon  Hewlett-Packard-a "malo" zasrali.

16 godina
ivek095 kaže...

Gledaj..... Da bi ti NAKNADNO kupljeni OS bio legalan MORA biti retail. MS Windows 7 Home Premium Retail u primjerice Linksu košta 1789.00kn. (to ti je ona fina kutija sa 2 diska - 32 bit i 64 bit) Sad baš gledam kod jednog čovjeka na ebay.uk store-u ta ista fina kutija sa poštarinom košta oko 1080kn. Dođe ti za max 14 min 7 dana. Mislim da na software carine nema. A sad ako dodamo tome carinu + PDV + manipulativne troškove, to je cca 1375kn. Pa eto nadam se da sam ti pomogao pa ti vidi što ćeš. {#}.... Iako moj ti je savjet trk na eBay i na ovaj link. Tip jamči da problema pri aktivaciji NEMA te da se mogu aktivirati (provjerio osobnim upitom za Ultimate). Proizvod dođe u bubble koverti.

Javi što si i kako si napravio/češ napraviti. {#}

- (točno) samo dodatak, za software nema poreza-carine. Porezi se naplaćuju isključivo na fizički medij, kad je roba kao sve ostale. Pošto se sav software može naručiti i samo kao download, nema razloga ne iskoristi tu mogućnost.

To je trenutno za HR, za ostale EMEA zemlje nisam siguran...

Zato ne treba uzimati 'posrednike'. (naravno firme mogu imati problema, R1 račun.. ali može proći ako se podatci pametno unesu. Inače MS routa na lokalne distributere).

-btw ako se ne varam shiping medija od MSa je +15$.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

OEM se uopće ne može NAKNADNO legalno kupiti jer je riječ o proizvodima s greškom koji su "naši" ljudi iz HP raspakirali i onda ponovno zapakirali nakon što su se kupci pobunili na raspakiran software. To su ti kupovao na otpadu. A kako nemaš legalan software ne možeš uopće izaći sigurno na internet, pa onda ne možeš sigurno ni download-ati ništa. Kužiš? To se zove računalna nehigijena. A što se tiče carine to ti je regulirano međunarodnom konvencijom koju je potpisao Zlatko Mateša koja je na snazi i iznad je zakona RH.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice